Ženy - Slope style (kvalifikácia) 1. D. Howellová (CAN) (kon.) | Ženy - Slope style (finále) Víťaz: D. Howellová (CAN) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Slope style (kvalifikácia)

1. D. Howellová (CAN)

Utorok 11.02.2014, 07:00Zimné olympijské hry - Akrobatické lyžovanie
     
    1. Dara HOWELLOVÁ (CAN) 88,80 – Q
    2. Kim LAMARREOVÁ (CAN) 85,40 – Q
    3. Katie SUMMERHAYESOVÁ (GBR) 84,00 – Q
    4. Yuki TSUBOTAOVÁ (CAN) 81,00 – Q
    5. Devin LOGANOVÁ (USA) 80,40 – Q
    6. Emma DAHLSTRÖMOVÁ (SWE) 79,20 – Q
    7. Anna SEGALOVÁ (AUS) 78,80 – Q
    8. Julia KRASSOVÁ (USA) 78,40 – Q
    9. Eveline BHENDOVÁ (SUI) 77,20 – Q
    10. Camillia BERRAOVÁ (SUI) 74,80 – Q
    11. Keri HERMANOVÁ (USA) 72,40 – Q
    12. Silvia BERTAGNAOVÁ (ITA) 70,60 – Q (08:51:25)
     
    Naše reprezentantky tak skončili nasledovne. 18. Natália Šlepecká aj 20. Zuzana Stromková predviedli to, na čo momentálne vplyvom okolností mali, iste chceli skončiť lepšie, no náročná mäkká trať robila taktiež svoje.
     
    Kanaďanka Turski a veľká favoritka končí – až 19. miesto! Záverečný skok vyplyvom pádu nezvládla, keď mala nízku rýchlosť a veľké sklamanie v cieli.
     
    Anna Segalová bola priebežne desiata, mala už istú svoju pozíciu, keď odštartovala, no predsa len ešte získala nejaké body k dobru 78,80 a siedma pozícia pre Austráliu.
     
    Ruska Mirtová skúsila rotáciu pod názvom double front flip, nepomohlo jej to však, pri dopadu sa úplne dostala mimo pretekárskej osi a prišla o finále, ktoré si však musíme dodať nevybojovala ani v prvom kole.
     
    Američanka Julia Krassová si hrabla do snehu, no nič to však nemení na fakte, že má isté finále a priebežne siedmu pozíciu 78,40, ktoré dosiahla v prvom kole.
     
    Paraguajčanka Julia Marinová, to zobrala svojsky a snažila sa zariskovať, predsa len ide o olympiádu a síce nabrala rýchlosť, no dostala sa do vysokého skoku a doslova a do písmena zničila lyže, keď sa jej obidve odopli po tom kostrbatom zoskoku.
     
    Natália Šlepecká sa usmieva, má dobrú náladu, no už na prvej rampe bolo vidieť, že nie je celkom fit, každá olympijská miestenka je však veľmi cenná a naša reprezentantka nie je v poriadku a opäť vzdala, bojovala a snažila sa zabojovať, keď však zrýchlila a dostala sa do skoku, dostala sa aj do problémov.
     
    Kim Lamarreová si užívala svoju pozíciu a v druhej jazde nič neriskovala, svoje hodnotenie a druhé miesto 85,40 jej tak platí a v cieli usmievavá a má dôvod na spokojnosť.
     
    Bojuje sa už iba o päť voľných miest, posledná pretekárka ktorá má zatiaľ istú svoju pozíciu je švédka – Emma DAHLSTRÖMOVÁ.
     
    Japonka Takaová sa môže rozlúčiť s prvým kolom, presne v takom mieste spadla v prvom aj v druhom kole, dostala sa do zálkonu po prvom väčšom skoku a to automaticky stačilo iba na pád a koniec šancí.
     
    Britka Katie Summerhayesová si dala na svojej jazde záležať, záverečnú 540° ukázala naozaj excelentné predstavenie a napriek vynikajúcej jazde v prvej kole sa uvoľnená Britka dostala do pohody, čo jej prnieslo bodové hodnotenie 84,00. Výrazne tak atakovala Kanaďanku Lammareovú, tá ma však predsa len ešte vyššie hodnotenie z prvého kola (85,40).
     
    Talianka Bertagnová spadla ešte v prvej časti a svoje bodové hodnotenia 70,60 nevylepšila a zdá sa, že o finále príde.
     
    Lisa Zimmermanová je pod tlakom, má veľké ambície. V druhom kole zariskovala, stavila na technickú jazdu s efektnými rotáciami, dvakrát si však hrabla do snehu a 67,20. nestačí, posunula sa na priebežné 14. miesto.
     
    Kanaďanka s japonskými koreňmi, Yuki Tsubotová pridala do svojej jazdy 900° prvok a uvidíme ako to ohodnotia rozhodcovia, svižná a bezchybná jazda ju posunula na zatiaľ posunula na štvrté miesto a 81,00!
     
    Emma Dahlstromová bola posledná, svoju jazdu nezvládla, no svetová päťka nenechala nič na náhodu a o finále nepríde. Svoje zakopnutie napravila a potvrdila svoje medailové ambície, keď bezchybnou jazdou v druhom kole sa posunula na 79,40 na piate miesto.
     
    Prvá Howellová sa v prvej časti odviazala a zapla na plné obrátky, v druhej sa však rozlúčila s vylepšením svojho bodového hodnotenia a zakývala do kamier, nečudo – ide o priebežne najlepšiu pretekárku, ktorá má už isté finále.
     
    Devin Loganová sa napokon podľa rozhodcov zlepšila, aj keď ju nikde neposunuli a ostáva štvrtá, zlepšila sa o celý bod na 80,40.
     
    Priebežne štvrtá Devin Loganová môže ísť uvoľnene a tak to aj vidíme, už to nie je tá svižná prvá jazda s excelentným prevedením, druhá jazda bola tiež bez chýb, no myslíme si že prvá jazda bola predsa len o niečo kvalitnejšia.
     
    A bodové hodnotenie 77,20. je zatiaľ po súčte dvoch jázd priebežne šiesta.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jozef Čelestiak