Stuttgart – Augsburg 1:4 (kon.) | Schalke – Hannover 2:0 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:0 (2:0)
Hannover 96
Nedeľa 09.02.2014, 17:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vedenie o dva góly si domáci vo svojom stánku po zmene strán starostlivo strážili a nedali šancu súperovi čo i len pomyslieť na kontaktný gól. Sami si ešte vytvárali možnosti na gól, ale keďže už žiaden nepadol, skóre ostalo 2:0. Tri body tak ostávajú doma, odo mňa je to nateraz všetko, ale dnes sa ešte stretneme pri dueli Sevilla – Barcelona. Dovtedy dopísania! (19:19:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Víťazstvo si dnes Schalke rozhodne zaslúžilo, pretože od začiatku podávalo sympatický výkon a malo hru jasne vo svojej moci.
     
    90+1
    Duel sa už iba dohráva, fanúšikovia domácich spievajú oslavné chorály. Tri body podľa všetkého ostávajú doma.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    89
    Hannover nevyzerá na to, aby donútil súpera čosi ešte s výsledkom spraviť. Centre do ohňa sú nepresné a pomaly je tu aj koniec duelu.
     
    88
    04-ky pre zmenu pohodlne priebeh hry kontrolujú, možno podvedome aj šetria sily. Do brejkov však naustále vyrážajú, čo potvrdil aj Boateng. Jeho bombu musel Zieler radšej vyboxovať na rohový kop.
     
    87
    96-tky sú dnes akosi unavení a nemajú na konkurenta šancu od začiatku duelu. V moci mali loptu menej často a to sa postupne prejavilo aj na skóre.
     
    86
    Avšak Hannover stále prehrávajú o 2 góly, čas sa kráti a nevyzerá to tak, aby sa dnes body delili. Musel by sa stať zrejme malý športový zázrak.
     
    84
    Domáci striedajú, do hry príde Goretzka namiesto Obasiho.
     
    83
    Podobne pekne, ale napokon s centrom nie najlepšie dopadol aj Kolasinac, obrana hostí sa ubránila.
     
    82
    Obasi sa vo vápne pekne predral cez Rajtorala, napokon ešte stihol nahrávať, ale nikto z jeho spoluhráčov na nahrávku v správnej pozícii nečakal.
     
    81
    Szalai v drese Schalke vymenil Huntelaara.
     
    80
    Hra sa často prerušuje vinou nepresností a faulov, to najviac vyhovuje hostiteľom tohto stretnutia.
     
    79
    Diouf na druhej strane chcel priamy kop na hranici vápna, ale rozhodca bol proti. Hosťujúcim fanúšikom sa to nepáči, Santana podľa záznamu akcie naozaj fauloval.
     
    78
    Rudņevs videl za zdržovanie výkopu Fahrmanna žltú kartu.
     
    76
    Meyer sa poľahky dostal vo vnútri vápna k strele, obrana ho nechala a preto musel Zieler vytiahnuť dobrý zákrok na to, aby sa skóre znova nemenilo.
     
    75
    Naopak, Hannover tápe a nikam sa zásadné od skončenia prvého polčasu, keď dvakrát inkasoval, neposunul.
     
    74
    Huszti v zápase radšej končí, nahradí ho Schlaudraff.
     
    73
    Huszti mohol dostať druhú kartu za faul na Uchidu, rozhodca však zrejme nechcel vyvolávať vášne a bol veľmi veľkorysý. Hráča nevylúčil.
     
    72
    Tempo hry značne opadlo, vyzerá to, akoby sa už len dohrávalo. Domáci sa nikam neponáhľajú a sú s výsledkom spokojní.
     
    70
    Ayhan vypálil z diaľky tvrdý projektil, ale Zieler v pohode loptu skryl do náruče. Celý čas ju videl a nebezpečie nedovolil.
     
    69
    Opäť sa na ihrisku trochu iskrilo, ale aj po menšej potýčke rozhodca od žltej karty upustil.
     
    68
    Hannover prehráva aj preto, že ponúka súperovi množstvo štandardných situácií. Ale aj vinou nepresností od Farfana z toho veľa hrozieb nebolo.
     
    67
    Neúnavný zahrávač štandardiek Farfan sa prezentoval aj tentoraz, namieril to však na Meyera, ktorý zo záklonu mieril nepresne.
     
    66
    Namotivovať hráčov zrejme nebolo potrebné, veď modrí sú stále lákavým sústom na zdolanie, aby si tím pripísal tri body. Avšak po dvoch góloch zo záveru polčasu sa to veľmi ťažko otáča. Korkut tak tretiu výhru v jarnej časti ligy za sebou zrejme nebude mať šancu zaznamenať.
     
    63
    Prib na strane hostí nahradil Bittencourta.
     
    62
    Tayfun Korkut v prestávke určite svojich zverencov nabádal k väčšej aktivite, pretože v prvom dejstve to bolo z ich strany biedne. Lenže proti dobre organizovanému tímu z Gelsenkirchenu to ide veľmi ťažko.
     
    61
    Hosťom by kontaktný gól veľmi pomohol, blízko k tomu mohol mať Diouf v prvom aj v druhom polčase, ale kým v prvom prípade mieril sebecky nad, tentoraz nahrával len do sklzu obrancu. Zrejme mal poradie úkonov vymeniť.
     
    60
    Domáci miestami skúšajú streľbu aj z väčšej diaľky. Mieril takto Obasi, ale bolo to vysoko nad.
     
    59
    Huntelaar na druhej strane po pase hlavičkoval nad bránu, konečne ho našiel center Farfana. Zieler nemusel zasahovať, ale vyzeralo to veľmi nebezpečne.
     
    58
    Neujala sa ani následná strela z druhej vlny od Bittencourta, rozhodca navyše nevidel jasnú nastrelenú ruku vo vápne a obral hostí o pokutový kop.
     
    55
    Diouf tentoraz mieril spolu s Rudnevsom sám na bránu s tým, že mu aj nahrával do dobrej šance, ale perfektný sklz Hoffmana šancu zhatil.
     
    54
    Sú stál bez lopty a hráčom chýba kondícia. To je voda na mlyn pre rýchlikov domácich, ktorí už neraz podnikli veľmi pekné akcie.
     
    53
    Hosťom to stále nejde, ani nemajú možnosť na to, aby šli dopredu. Sú vo finálnej fáze pomalí a skúšajú to len nakopávanými loptami.
     
    52
    Domáci opäť zaujímavo kombinovali a skúšali rýchlo vymyslieť ďalšiu gólovku. Po osi Uchida-Huntelaar to však tentoraz nevyšlo.
     
    51
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal a tak hráme od 32. minúty zápasu bezo zmien.
     
    48
    Farfan hneď rozohrával rohový kop, ale aj teraz na prvej žrdi mieril len slabo a nepresne.
     
    47
    Po zmene strán vykopávali Hannoverčania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Spočiatku opatrné stretnutie nadobudlo jasné kontúry takmer na konci polčasu, keď sa Farfan presadil do prázdnej brány a neskôr ho napodobnil po ďalšej peknej akcii aj Meyer. Domáci tak zaslúžene vedú a idú za tromi bodmi. Hannover mal minimum šancí, zaujal len sebecký pokus Dioufa nad. Po zmene strán budeme pokračovať približne od 18:33.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 1 minútu.
     
    45
    Schalke 04 dalo gól! Ďalší zásah do prázdnej brány! Tentoraz akcia vyplynula po situácii na pravej strane, Farfan krásne vysunul Uchidu, ten vylákal obranu i gólmana von a preto mal MAX MEYER voľné pole dať do opustenej brány druhý gól svojho tímu.
     
    44
    Gól ale, zdá sa, všetko zmení a hráčom sa bude bojovať na poli o čosi ľahšie.
     
    43
    To je doslova gól do šatne, ale musíme dodať, že hostia sa doposiaľ držali statočne. Týmto gólom však možno z nich opadne nervozita a možno začnú hrať uvoľnenejšie. Na druhej strane, ani domáci to nemali ľahké a s pribudajúcimi minútami taktiež museli pocičovať zviazané nohy.
     
    42
    Farfan síce ani jednu štandardku nemieril presne na spoluhráčov, keď čakali na skvelú loptu, ale sám zamieril do čierneho po fantastickej akcii Kolasinaca.
     
    41
    Určite je to zaslúžený gól domácich, pretože doposiaľ boli jednoznačne lepší a držali loptu vo svojej moci.
     
    40
    Hráči Hannoveru sa nechali strhnúť na ľavej strane touto akciou a potom zabudli na Peruánca, ktorý to mal naozaj jednoduché.
     
    39
    Schalke 04 dalo gól! Krásny prienik po ľavej strane Kolasinaca po peknej spolupráci s kolegami. Predral sa do vápna a potom ako na podnose naservíroval loptu pred prázdnu bránu JEFERSONOVI FARFANOVI. Ten zblízka musel dať.
     
    38
    Boateng prekvapujúcou hlavičkou v páde na hranici vápna mieril iba do obrancu a preto sa lopta ďaleko a najmä k bráne, nedostala.
     
    37
    Medzitým zahrával Farfan ďalší roh, ale snáď ešte ani raz nemieril na spoluhráčov presný center. To je pre jeho tím škoda, minúty ubiehajú a favorit stále nevyhráva.
     
    36
    Arbiter to však neriešil žltými kartami, hoci pokojne mohol.
     
    35
    Miestami to na ihrisku iskrí, predsa len je to dôležitý duel pre oba tímy. Najmä Boateng preukazuje svoju horúcu krv a už po niekoľkýkrát zbytočne dohrával súboj, ktorý bol po hvizde rozhodcu dávno ukončený.
     
    34
    Diouf s Rudnevsom vyrážali dopredu azda prvýkrát v zápase takto vážnejšie, ale gólovo to nedopadlo. Diouf mieril sebecky z diaľky vysoko nad a Lotyš sa právom hneval, prečo mu kolega nenahral.
     
    33
    Modrí reagujú na priebeh hry veľmi dobre, zatvárajú obranu po prípadnom náznaku brejku okamžite a to je dobrý pocit aj pre brankára.
     
    32
    Neustadter v zápase ohral, vymenil ho Kaan Ayhan.
     
    31
    Medzitým posielal do vápna center Farfan, ale obrana si s ním poradila a nič nebezpečné favoritovi zápasu zase nedovolila.
     
    30
    Chvíľu prebiehalo oštetrovanie zraneného hráča Neustadtera, takže hra bola prerušená.
     
    27
    Huszti videl za faul žltú kartu, je prvým potrestaným mužom v dueli.
     
    26
    Rudnevs ako prvý aktívny hosťujúci hráč skúšal obehnúť šikovnou loptou Kolasinaca, ale v rozhodujúcej chvíli mu obranca loptu vzal.
     
    25
    V hre vidíme množstvo nepresností, oba tímy majú čo napravovať v rozohrávke.
     
    24
    Farfanovi zahrávanie štandardiek nejde podľa predstáv, všetky lopty do ohňa chytá Zieler bez problémov a rovnako to takto bolo aj tentoraz po rohovom kope.
     
    22
    Útočníci hostí sú bez pohybu, tým pádom dochádza pri náznakoch brejkov okamžite k ich zdvojovaniu.
     
    21
    Hannover úvodný, dvadsaťminútový tlak prečkal, ale ani zďaleka nemá vyhraté. Pred Fahrmannom sa ukázal len sporadicky a vôbec to nemá na horúcej pôde ľahké.
     
    20
    Boateng v dobrej pozícii po nahrávke z pravej strany mieril vysoko nad, hneď na to sa sťažoval na nerovný terén.
     
    19
    Hannover sa len sťažka dostáva na polovicu súpera, Schalke jasne drží loptu vo svojej moci a dominuje doterajšiemu priebehu hry.
     
    18
    Farfan v spolupráci s Uchidom pekne prenikal dopredu, Japonec následne centroval po výmene lopty a nasledoval roh. Ten však k ničomu zásadnému domáci nevyťažili.
     
    17
    Huntelaar pálil z prvej po prihrávke Boatenga, na hranici bieleho bodu prudkým pokusom vystrašil Zielera. Lenže gólman svojich spoluhráčov podržal a nedovolil pustiť loptu do siete.
     
    14
    Prvé ohrozenie brány chystali aj hostia, ale vysoké lopty pred bránou Fahrmanna prerušil rozhodca vinou útočného faulu.
     
    13
    Uchida posielal pre zmenu zľava do vápna nepríjemný center, ale Zieler svoj tím dobrým zákrokom podržal.
     
    12
    Rajtoral po ďalšej lopte do ohňa podľa rozhodcu Boatenga nefauloval a preto sa hrá ďalej.
     
    11
    Ďalší pokus Farfana čosi vpredu vymyslieť stroskotal na nepresnom mierení centru, Zieler nemal problém situáciu ukontrolovať.
     
    10
    Hostia sa ešte na polovicu súpera ani raz nepozreli a to už máme za sebou 6 minút hry.
     
    8
    Farfan sa dostal k prvému priamemu kopu a posielal do ohňa center z veľmi výhodnej pozície. Obrana však situáciu zvládla odhlavičkovaním do bezpečia.
     
    7
    Hlavným rozhodcom zápasu je Christian Dingert.
     
    6
    Domáci hrajú v bordovom a hostia v bielomodrom.
     
    3
    Farfan vyslal v zápase prvú strelu na bránu, Zieler však málo razantný pokus v pohode stiahol a nedovolil zmenu skóre.
     
    2
    Výkop malo Schalke.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fahrmann – Kolasinac, Santana, Matip, Uchida – Neustadter, Boateng – Obasi, Meyer, Farfan – Huntelaar.
    Náhradníci: Hildebrand – Hoogland, Papadopoulos, Ayhan, Goretzka, Annan, Szalai.

    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz – Huszti, Schmiedebach, Stindl, Bittencourt – Diouf, Rudnevs.
    Náhradníci: Miller – Sakaj, Avevor, Andreasen, Prib, Schlaudraff, Sulejmani.

    Rozhodca: Dingert – Petersen, Stegemann.
     
    Schalke má s Hannoverom dlhodobo priaznivejšiu bilanciu, ale posledný vzájomný duel prehralo. Duel začína o 17.30.
     
    Domáci sa však nebudú môcť spoliehať na služby Benedikta Höwedesa, ostatní hráči by ale mohli byť v poriadku. Na strane hostí bude mimo hry Felipe a Cherundolo, Pander, Sobiech a Ya Konan mali taktiež zdravotné problémy. Aogo, Höger, Kirchhoff, Draxler a Clemens by pre zmenu mohli chýbať v zápasovej súpiske Schalke.
     
    Všetko ostatné sú prehry (celkovo 8) a len 9 vsietených gólov. Patrí im tak posledná priečka v tomto ukazovateli a to veru nie je dobrá bilancia pred zápasom s favoritom v Gelsenkirchene. Schalke totiž doma prehralo len dvakrát a nasúkalo súperom 20 gólov, čo je solídny nášup.
     
    96-tky totiž svoje dva úvodné duely v jarnej časti vyhrali a posunuli sa na solídne 10. miesto. Problémom ale je ich výkonnosť na ihriskách súperov. Doposiaľ totiž mimo svojho trávnika zaznamenali len jednu výhru a ani jednu remízu.
     
    04-ky iste nepotešili výhry Wolsfburgu či Dortmundu, zato Gladbach prehral a preto sa zo 4. miesta Schalke nezosunulo. Naopak, upevniť si ho môže víťazstvom nad Hannoverom, ktorý však má dobrú formu.
     
    V Gelsenkirchene sa miestne Schalke v jednej z dohrávok stretne proti Hannoveru a bude chcieť dohnať manká súperov, ktorí v sobotu brali tri body. Prioritou je udržať si kontakt so špicou tabuľky.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Góly: 39. Farfan, 45. Meyer

    Karty:   27. Huszti (HAN), 78. Rudņevs (HAN)


    FC Schalke 04: Fahrmann – Kolasinac, Santana, Matip, Uchida – Neustadter, Boateng – Obasi, Meyer, Farfan – Huntelaar.
    Náhradníci: Hildebrand – Hoogland, Papadopoulos, Ayhan, Goretzka, Annan, Szalai.

    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz – Huszti, Schmiedebach, Stindl, Bittencourt – Diouf, Rudnevs.
    Náhradníci: Miller – Sakaj, Avevor, Andreasen, Prib, Schlaudraff, Sulejmani.

    Rozhodca: Dingert – Petersen, Stegemann