Villarreal – Osasuna 3:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
3:1 (0:0)
Osasuna Pamplona
Pondelok 03.02.2014, 22:00 • Camp El Madrigal • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Pekný pondelkový večer Vám prajem a vítam Vás pri dohrávke 22. kola najvyššej španielskej Primera División. V poslednom stretnutí tohto kola na seba narazia Villarreal CF a Osasuna Pamplona.

    Villarreal CF

    Villarrealu sa v poslednej dobe darilo, aj keď fanúšikov určite zamrzela prekvapivá prehra s Realom Valladolid z predchádzajúceho zápasu. Mrzieť hráčov môže aj domáca prehra so Sevillou spred štyroch kôl. Ďalšie z posledných piatich meraní sa už ale skončili presvedčivými víťazstvami práve Villarrealu. Najprv naložili Vallecanu 5 gólovú nádielku na jeho vlastnom ihrisku. Podobný scenár sa opakoval aj na domácom trávniku, kde "Žltá ponorka" zdolala Real Sociedad takisto hladko 5:1. Ďalší zápas tentoraz s Almeríou vyhral Villarreal pomerom 2:0. Aj preto mu momentálne patrí 5. miesto v tabuľke so ziskom 37 bodov. Na štvrtú priečku, ktorá by znamenala účasť v Lige Majstrov stráca 5 bodov. Naopak na chrbát mu dýcha s jednobodovým mankom Real Sociedad, Sevilla stráca už 6 bodov. Dnešnému domácemu tímu dnes zrejme nebudú môcť pomôcť Cani ani Farinós, ktorí pauzujú pre zranenie kolena, respektíve členku.

    Osasuna Pamplona

    Po nestabilných výkonoch z minulých kôl sa Osasune konečne začalo viac dariť. V poslednom zápase s Bilbaom síce hráči súperovi podľahli hladko 1:5, avšak ostatné štyri z posledných piatich meraní síl sa vždy skončili tak, že si zo zápasu tím odniesol aspoň bod. Osasuna najprv remizovala s Celtou Vigo 1:1, následne tesne, vždy o gól zvíťazila proti Realu Betis a Espanyolom a s Granadou uhrala bezgólovú remízu na ihrisku súpera. Pamplone momentálne patrí 15. miesto v tabuľke. Hráči v doterajších 21 zápasov dokázali nazbierať 22 bodov. Rovnaký počet bodov, no o skóre je horšia Almería, na tieto tímy stráca Elche jeden bod, Valladolid dva. Naopak, na postup v tabuľke smerom nahor chýbajú Pamplone dva body. Toľko totiž stráca na Granadu a Málagu. Na Getafe a Celtu Vigo sú to tri body. Táto časť tabuľky je bodovo veľmi vyrovnaná, preto dnešný prípadný bodový zisk proti favoritovi bude veľkým úspechom. Pamplona dnes však nastúpi v oklieštenej zostave. Kvôli trestom nebudú môcť nastúpiť Silva ani Alejandro Arribas. Pre zranenia taktiež zrejme nenastúpia Sisi ani Nino. Obidvoch trápi zranenie kolena.
     
    História vzájomných zápasov:

    Osasuna 0-3 Villarreal
    Villarreal 1-1 Osasuna
    Osasuna 2-1 Villarreal
    Osasuna 1-0 Villarreal
    Villarreal 4-2 Osasuna
     
    Stávkové kancelárie dnes pochopiteľne viac veria domácemu tímu. Toho označili za jasného favorita zápasu, kurz na jeho výhru sa pohybuje okolo hodnoty 1,35. Na remízu je vypísaný kurz 4,35 a na víťazstvo Osasuny sa kurz pohybuje až okolo hodnoty 9,05.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Sergio Asenjo – Jaume Costa, Dorado, Gabriel Paulista, Mario – Aquino, Trigueros – Moisés, Pina – dos Santos, Uche
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Musacchio, Perbet, Jonathan Pereira, Edu Ramos, Joan Román

    Osasuna Pamplona: Andrés Fernández – Marc Bertrán, Lotiès, Miguel Flaño, Damià – Puñal, Lobato – Armenteros, De las Cuevas, Loé – Acuña
    Náhradníci: Asier Riesgo – Joan Oriol, Lolo, Oier, Cejudo, Oriol Riera, Roberto Torres

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco.
     
    Hráči obidvoch tímov opúšťajú útroby štadióna, domáci hráči dnes budú hrať tradične v žltom, hostia naopak v červených dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči domáceho celku, hneď na to loptu takmer zadarmo odovzdali súperovi, ktorý bude môcť založiť prvý útok.
     
    2
    To sa "Los Rojillos" nepodarilo, domáci hráči ich zastavili, zatiaľ hra pokračuje v strede ihriska.
     
    3
    Hostia to skúšali dlhou nakopávanou loptou, obrana Villarrealu však zostáva stopercentná, ohrozenie brány nedopustila.
     
    4
    Zatiaľ sledujeme opatrný futbal na obidvoch stranách, lopta často mení majiteľa, no ani jeden z tímov sa do vážnejšej príležitosti zatiaľ nedostal.
     
    5
    Acuña bol pri prechode do útoku zastavený faulom, hostia zostanú pri lopte.
     
    6
    To ale dlho netrvalo, naopak do útok sa pustil Villarreal, ktorý sa na pred šestnástkou súpera usadil na dlhší čas, zatiaľ však bez strely na bránu.
     
    7
    Obrana hostí hrala na istotu, Trigueros bude zahrávať prvý rohový kop v zápase.
     
    7
    Po nacvičenom signále sa do prvej väčšej príležitosti dostal Uche, jeho hlavička sa ale do priestoru troch žrdí nevmestila.
     
    8
    Pamplona okamžite začala hrať opatrnejšie, hráči momentálne vyčkávajú na vlastnej polovice, do útoku sa vôbec neponáhľajú.
     
    9
    Pri lopte je opäť Villarreal, ale ani domáci tím sa príliš do útoku nehrnie, skôr kombinuje na svojej polovici.
     
    10
    Po peknej kombinácii pred pokutovým územím hostí sa cez obranný val už-už dostával dos Santos, bol však čisto zastavený a jeho dožadovanie sa priameho kopu nemá u rozhodcu pozitívnu odozvu.
     
    11
    Na opačnej strane si chcel za defenzívne rady nabehnúť šikovný Acuña, v momente prihrávky sa ale ocitol v postavení mimo hry.
     
    12
    Nepríjemný úder kolenom do chúlostivých partii inkasoval dos Santos, po chvíli to však rozchodil a znova sa zapája do hry.
     
    13
    Uche pekne vysunul Moisésa na ľavom krídle, brankár hostí však včas vybehol a odkopol loptu do bezpečia.
     
    14
    Pri lopte sú momentálne hostia, Villarreal pozorne bráni a nedovolí súperovi rozvinúť niektorú zo sľubných akcii.
     
    15
    Trigueros sa predviedol peknou strelou z približne dvadsiatich metrov. Andrés Fernández toho moc nevidel, no napokon si so strelou poradil.
     
    16
    Hra sa po brankárovom odkope znova presťahovala do strednej časti ihriska, v prvej štvrťhodine sme veľa vzruchu nezažili.
     
    17
    Tento trend pokračuje aj naďalej, viac z hry má domáci tím, no výraznejšiu prevahu momentálne nemá.
     
    18
    Na útočný výlet sa pustili hostia, prihrávka na Acuñu ale končí len v rukaviciach domáce brankára.
     
    19
    Konečne pekný futbalový moment. V súperovom pokutovom území si dobrú pozíciu na strelu našiel Uche. Ten vystrelil aj napriek tomu, že bol tiesnený trojicou brániacich hráčov. Jeho strela však preletela tesne ponad brvno.
     
    20
    Ten nasledovala ďalšia pekná akcia domáceho tímu. Tentoraz Uche prihrával Aquinovi, jeho strelu z uhla vykryl Andrés Fernández.
     
    21
    Brankár hostí sa tentoraz predviedol! Uche najprv zatiahol loptu až do pokutového územia, kde na seba na ľavom krídle naviazal nielen obrancu ale aj gólmana hostí. Uche následne posunul loptu Moisésovi, ktorý sa z uhlu snažil prekonať Fernándeza. Ten sa však rýchlo vrátil a strelu pohotovo chytil.
     
    22
    Ďalším nepekný faulom sa prezentoval Pina, pred pár minútami to bol on, kto fauloval kolenom Acuñu. Aj tentoraz mal nohu vysoko a tak hlavný rozhodca už vyťahuje žltú kartu.
     
    23
    Zdá sa, že sa hostia oklepali z takmer inkasovaného gólu a snažia sa o podobnú odpoveď.
     
    24
    Ohroziť bránu sa im avšak stále nedarí, obrana Villarrealu hrá dnes veľmi zodpovedne.
     
    25
    Osasuna ešte zostane v útoku, Lotiès si vypýtal faul, hostia tak budú zahrávať priamy kop.
     
    26
    "Los Rojillos" to nemysleli zle, hru sa snažili presunúť na nabiehajúceho si Acuñu, no ten si nedal pozor a ocitol sa v ofsajde.
     
    27
    Na opačnej strane Villarreal vybojoval rohový kop, z ktorého ale nebezpečenstvo pre bránu hostí nevzniklo. Hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska.
     
    28
    Tam hra aj pokračuje, loptu majú na kopačkách hostia, tí napádajúcich hráčov súpera poriadne popreháňali.
     
    29
    "Žltá ponorka" sa zmocnila lopty, kombinuje na polovici Pamplony, ohrozenie brány ale stále nevidíme.
     
    30
    Ani sa tak nestalo, pri lopte sa znovu ocitli hostia, tí síce hrajú na útočnej polovici, lopta sa ale nachádza veľmi ďaleko od brány.
     
    31
    Celú akciu napokon ukončil zbytočný útočný faul Lotièsa, loptu tak znova získa domáci tím.
     
    32
    Veľmi peknou strelou z ľavej strany sa prezentoval Acuña, jeho pokus bol zablokovaný, uvidíme rohový kop pre Osasunu.
     
    33
    A mohlo byť 0:1! Po rohovom kope lopta doletela na opačnú stranu, odkiaľ Lobato pohotovo z voleja centroval pred bránu, kde stál nikým nebránený Loé, ktorý pohotovo vystrelil. Radosť mu však pokazil domáci brankár, ktorý sa výborne presunul a loptu v poslednej chvíli chytil.
     
    34
    Zdá sa, že pri zákroku si Sergio Asenjo poranil rameno, bude potrebovať aj ošetrenie, na trávnik vybieha aj lekársky tím.
     
    36
    Vyzerá to tak, že až tak vážne to nebude, po kratšom ošetrení sa domáci gólman opäť zapája do hry.
     
    37
    Villarreal okamžite vyštartoval do útoku, vybojoval rohový kop, uvidíme čo z neho bude.
     
    38
    Napokon nič, aj keď akcia na zahodenie nebola. Jaume Costa centroval z ľavého krídla, pred bránu si nabiehala trojica hráčov, no celú situáciu vyriešil Andrés Fernández, ktorý skryl loptu vo svojich rukaviciach.
     
    39
    Domáci hráči to znova skúšali rýchlym prechodom vpred. Tentoraz bol ale nabiehajúci si útočník príliš rýchly a tak sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    40
    Villarreal má momentálne jasnú prevahu, uzavrel súpera na jeho vlastnej polovici, do ničoho ho nepúšťa, no ani on sa k väčšej príležitosti nedostáva.
     
    41
    Hostia sa vydali na útočný výlet, podržali loptu na súperovej polovici, dokonca sa viackrát dostali až do pokutového územia. Pramení z toho napokon rohový kop.
     
    42
    Ten nebol nebezpečný naopak, do rýchlej kontry sa dostávali domáci hráči, no zastavila ich nepresná prihrávka.
     
    43
    Zdá sa, že Uche utrpel nejaké zranenie, tréner ho sťahuje z ihriska, na jeho miesto príde Perbet.
     
    44
    V závere prvého polčasu sledujeme pokusy o útok Villarrealu, hostia poctivo bránia, zdá sa, že prvý polčas už ustoja.
     
    45
    Naopak do útoku sa dostali hostia, ten však včas zastavila defenzíva Villarrealu, ktorá vysielala do kontry dos Santosa, ten ale v zápale boja nepochopiteľne fauloval Bertrána.
     
    45
    Hlavný rozhodca neváha a za zákrok ukazuje dos Santosovi aj žltú kartu.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    45+1
    V nej sa toho už moc neudeje, hra sa zdržiava len v strede ihriska, čoskoro príde hvizd hlavného rozhodcu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvá polovica sa skončila, gól sme v nej nevideli. Miernejšiu prevahu v nej mal domáci tím, no šance na skórovanie mali obidva celky. uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 23:03.
     
    Hráči po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Villarreal dal gól! To bola ale rychlovka! Po pár sekundách Dorado vyslal dlhou prihrávkou do útoku striedajúceho JÉRÉMYHO PERBETA, ktorý zvnútra šestnástky nemal problém s prekonaním brankára! 1:0.
     
    47
    Tak toto je štart do druhého polčasu ako hrom, uvidíme, ako sa s tým vysporiada Osasuna, ktorá má na prípadné vyrovnanie celú polovicu zápasu.
     
    48
    Prevahu na ihrisku však momentálne majú domáci hráči. Tým strelený gól dodal vietor do plachiet, a snažia sa o navýšenie svojho náskoku.
     
    49
    Perbet tentoraz hľadal Aquina, no jeho prihrávka bola nepresná a tak lopta končí na kopačkách hostí.
     
    50
    Tí vyviezli loptu do okolia stredového kruhu, kde hra ďalej pokračuje. Obrana Pamplony si tak môže aspoň na chvíľu vydýchnuť.
     
    51
    V strede ihriska sa však hromadia nedovolené zákroky a tak lopta často mení majiteľa.
     
    53
    Villarreal to opäť rozbalil, tlačí sa do útoku , nedáva súperovi vydýchnuť, teraz navyše získala aj rohový kop.
     
    54
    Ten nebol nebezpečný, navyše Pina vo vzdušnom súboji fauloval súpera, rozohrávať tak bude gólman Pamplony.
     
    55
    Villarreal dal gól! Lopta sa na kopačkách hostí príliš dlho neohriala, na hranici šestnástky sa k nej dostal MANUEL TRIGUEROS, ktorý vypálil nechytateľnú delovku. Andrés Fernández síce išiel po lopte, no strela bola perfektne umiestnená. 2:0.
     
    56
    Villarreal zostáva v útoku aj naďalej, obrana Osasuny je rozhodená a musí sa poriadne obracať.
     
    57
    Do ďalšej dobre pozície si nabiehal Aquino, no pri boji o loptu spadol, okamžite si pýtal pokutový kop, no ten neprichádza. To však domácich hráčov až tak mrzieť nemusí.
     
    58
    Na opačnej strane sa na útočný výlet vydal Acuña, no jeho pokus z veľkej vzdialenosti končí mimo.
     
    59
    Prichádza prvé striedanie hostí, zápas končí pre De las Cuevasa, na trávniku ho nahradí Cejudo.
     
    60
    Dos Santos dostal prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ hráči čakali center do šestnástky. Mexický útočník sa však pri jeho zahrávaní pošmykol a lopta mu ušla za čiaru. Aj to sa stáva.
     
    61
    Tlak domácich hráčov miene ochabol, Osasuna sa však aj naďalej musí pozorne brániť, najmä pri dvojgólovom vedení bude domáci tím veľmi nebezpečný.
     
    62
    Loptu aj naďalej ovládal Villarreal, hráči pokračujú v kombinácii na súperovej polovici, k strele sa ale teraz nedostávajú.
     
    63
    Na opačnej strane sa v domácej bráne už zrejme nudí Sergio Asenjo. Ten od začiatku druhého polčasu nemusel ešte ani raz zasahovať.
     
    64
    Osasuna znepríjemňuje súperovi život. Nič iné zrejme hráčom ani nezostáva. Hostia väčšinou loptu posielajú do bezpečia ďalekým odkopom.
     
    65
    Gabriel Paulista sa stal obeťou nepríjemného faulu, hráči si následne všetko vydiskutovali a rozišli sa v dobrom, hlavný rozhodca nemusel zasahovať.
     
    66
    Hra sa presťahovala pred šestnástku "Žltej ponorky" do väčšieho útoku sa ale Pamplona nedostáva, skôr sa snaží čo najdlhšie udržať loptu na súperovej polovici.
     
    67
    Hra je opäť prerušená, dos Santos sa ocitol v postavení mimo hry pri tom ako sa snažil nabehnúť si za defenzívu hostí.
     
    68
    A ďalší ofsajd dos Santosa, hra sa tak často kúskuje, pokleslo nám aj samotné tempo hry.
     
    69
    Loé uštedril súperovi nepríjemného šľapáka, hlavný rozhodca mu za to ukazuje kartu žltej farby.
     
    70
    Prichádza druhé striedanie Pamplony, na posledných dvadsať minút nastúpi Roberto Torres, ktorý na trávniku vymení Puñala.
     
    71
    Hra pokračuje v strede ihriska aj naďalej, zvyšok zápasu sa bude zrejme len dohrávať, Osasuna si už zrejme netrúfne streliť dva góly.
     
    72
    Naopak dos Santos si nabehol za obrannú líniu súpera, podarilo sa mu a vystreliť, skôr ako sa dostal k dorážke mu snahu prekazil hvizd rozhodcu, ktorý opäť znamená postavenie mimo hry.
     
    73
    Po druhý raz strieda aj Villarreal z ihriska tentoraz odchádza Aquino, opačnou stranou vybieha Jonathan Pereira.
     
    74
    "Žltá ponorka" je stále pri chuti, je vidieť, že hráči sú v pohode, v útoku pekne kombinujú a dnešné víťazstvo si už zrejme nenechajú ujsť.
     
    75
    Villarreal dal gól! Naopak, domáci tím po nádhernej kombinácii na jeden dotyk po vhadzovaní navyšuje svoje vedenie! Moisés krásne vysunul JÉRÉMYHO PERBETA, ktorý dnes po druhý raz prekonáva brankára hostí. 3:0.
     
    76
    Zdá sa, že je rozhodnuté, stratiť trojgólové vedenie si už domáci tím určite nenechá a tak si o necelú štvrťhodinu splní úlohu favorita.
     
    77
    Tréner Marcelino pristupuje k poslednému striedaniu domáceho celku, z ihriska odkráčal Pina, na jeho miesto príde Edu Ramos.
     
    78
    Zápas sa v podstate dohráva na polovici Osasuny, domáci hráči zostávajú aktívni, zrejme budú chcieť pridať ešte nejaký ten gólik.
     
    79
    Po podobnej kombinácii z akej padol posledný gól končí lopta v rukaviciach Fernándeza. Ten si dal tentokrát pozor a nedovolil Perbetovi skompletizovať hetrik.
     
    80
    Začala nám posledná desaťminútovka, hra sa presunula na polovicu domáceho tímu, Osasuna však nieje nebezpečná, po krátkej chvíli lopta končí znova na kopačkách domácich hráčov.
     
    81
    Tí ju preniesli na súperovu polovicu, kde sa už ani oni toľko netlačia do bezhlavých útokov. Zdá sa, že im trojgólové vedenie stačí.
     
    82
    V 82. minúte sledujeme poslednú výmenu hráčov na trávniku. Predčasne končí Lobato, na pár posledných minút si zahrá Oriol Riera.
     
    83
    Hra pokračuje na polovici Pamplony, lopta je ale ďaleko od brány. Bližšie je skôr k stredovému kruhu.
     
    84
    Loptu si vymieňajú hráči hostí, ich rozohrávku sa domáci celok ani nesnaží napádať, je vidieť, že obidva tímy by už radi privítali záverečný hvizd.
     
    85
    Hostia to ešte skúsili ďalekým centrom do šestnástky, kde si na letiacu loptu naskakoval Acuña. Tú však netrafil a dopredu znova mieri Villarreal.
     
    86
    Aj jeho postup stroskotal na stredovej čiare, hráči sa momentálne skôr sústreďujú na defenzívu, Villarreal si bude chcieť udržať čisté konto.
     
    87
    Osasuna Pamplona dala gól! To sa mu ale nepodarí! Z ničoho nič prišiel naozaj krásny gól striedajúceho ORIOLA RIERU! Z ľavej strany do šestnástky poslal center Armenteros a španielsky zakončovateľ nechytateľnou pätičkou do šibenice prekonáva bezmocného Asenja. 3:1.
     
    88
    Na opačnej strane sa okamžite o odpoveď snažil Moisés, po chybe v rozohrávke sa dostal k strele, no tú umiestnil iba do stredu brány, kde čakal pripravený Fernández.
     
    89
    A ďalšia pekná akcia! Na opačnej strane v šestnástke hlavou zakončoval Riera a takmer sa dočkal druhého gólu! Po peknom centri sa dostal k zakončeniu, no jeho hlavička letela tesne ponad brvno. Domáci gólman sa právom hnevá na svojich spoluhráčov.
     
    90
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte 3 minúty.
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte prišla ďalekonosná strela Moisés, no ten bránu tesne minul.
     
    90+2
    na opačnej strane sa ho z menšej vzdialenosti snažil napodobniť Armenteros, no ani on netrafil bránu.
     
    90+3
    Beží nám posledná minúta, už ani jeden z tímov sa nepúšťa do útoku, čoskoro príde koniec zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, vďaka trom gólom sa víťazom dnešného zápasu stáva Villarreal. Ako kľúčový ťah sa ukázal zaradenie Perbeta do útoku ešte pred koncom prvého polčasu. Práve tento hráč strelil gól hneď na začiatku toho druhého a ďalší presný zásah pridal aj v 75. minúte. Gólom sa prezentoval aj Trigueros, ktorý sa presadil v 55. minúte. V 82. minúte prišiel na ihrisko Riera, ktorý oživil hru Pamplony. Výsledkom bol jeho gól z 87. minúty ktorým skorigoval výsledok na 1:3. Riera sa ocitol aj v ďalších príležitostiach, tie však nevyužil. Ktovie ako by to vyzeralo, keby nastúpi skôr.

    Po dnešnom zápase si Villarreal upevní 5. miesto v tabuľke, na Bilbao, ktoré remizovalo s Realom Madrid stráca 3 body. Naopak, Pamplone bude po 22. kole patriť 16. miesto v tabuľke s dvojbodovým mankom na Elche, Málagu a Granadu.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (23:55:15)

    Andrej Marienka

    Góly: 46. Perbet, 55. Trigueros, 75. Perbet – 87. Riera

    Karty:   22. Pina (VIL), 45. Santos (VIL) – 69. Loé (OSA)


    Villarreal CF: Sergio Asenjo – Jaume Costa, Dorado, Gabriel Paulista, Mario – Aquino, Trigueros – Moisés, Pina – dos Santos, Uche
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Musacchio, Perbet, Jonathan Pereira, Edu Ramos, Joan Román

    Osasuna Pamplona: Andrés Fernández – Marc Bertrán, Lotiès, Miguel Flaño, Damià – Puñal, Lobato – Armenteros, De las Cuevas, Loé – Acuña
    Náhradníci: Asier Riesgo – Joan Oriol, Lolo, Oier, Cejudo, Oriol Riera, Roberto Torres

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – José Gallego, Juan Barranco