Belgicko – Srbsko 3:7 (kon.) | Estónsko – Slovensko 6:1 (kon.)
koniec
Estónsko
6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Slovensko
Sobota 01.02.2014, 18:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Estóncov opäť oveľa úspešnejšia, keď sa najskôr v 43. minúte počas oslabenia gólovo presadil už poštvrtýkrát v dnešnom zápase Andreas Woiduma, následne na konečných 6:1 jednu sekundu pred koncom zápasu upravoval Kristian Talme.

    Najlepšími hráčmi zápasu sú – Ladislav Gál a Andreas Woiduma.

    Estónci si po dnešnom výkone pripísali do tabuľky jasné dva body a stávajú sa postupujúcim tímom na MS 2014. Slovenské šance však ešte nie sú úplne zahodené, no naši chlapci by museli zajtra zdolať Belgičanov poriadnym rozdielom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z kvalifikačnej skupiny 2 hneď zajtra od 12:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:51:16)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Estónsko dalo gól!
    V závere tohto zápasu pridávajú Estónci do slovenskej brány aj šiesty gól! Po peknej prihrávke z ľavej strany od Salma sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal KRISTIAN TALME, ktorý svojou strelou prekonal bezmocného Mészárosa, ktorý je na svojich spoluhráčov poriadne nahnevaný. Asistenciu si pripisuje Oskar Salm.
     
    59:14
    Z ľavej strany nekompromisne zakončoval Pelegrin, no jeho projektil gólman Oige videl veľmi dobre a loptičku svojou ľavou nohou zblokoval do bezpečia.
     
    58:49
    Estónci hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť vo svojom ďalšom oslabení. Slovenskí florbalisti však opäť útočia.
     
    58:06
    Z pravej strany sympaticky zakončoval Konečný, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Oigea, ktorý sa po loptičke skvele hodil.
     
    57:52
    Konečný si vybojoval faul a získal pre slovenský tím štandardku z rohu naľavo od estónskej brány.
     
    57:02
    Estónsky hráč Thomsson získal cenné sekundy, keď odstavil troch slovenských florbalistov a následne vybojoval aj štandardku z pravej strany.
     
    56:42
    Slovenský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:42
    Avízované vylúčenie sa stalo skutočným. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Sten Koiv.
     
    56:21
    Slovenskí hráči hrajú na palubovke šiesti, keďže majú k dispozícii avízované vylúčenie.
     
    55:39
    Straka sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa estónskej brány!
     
    54:55
    Maalt sa dostal k strele na ľavej strane, no jeho projektil skončil len v moci pozorného gólmana Mészárosa.
     
    54:16
    Komačka zakončoval z pravej strany, no jeho delovka spoza tela napokon minula priestor estónskej brány.
     
    53:58
    Naši chlapci si prihrávajú loptičku na vlastnej polovici ihriska, no v týchto chvíľach potrebujú dať všetko do útoku. Už nemáme príliš veľa času.
     
    53:24
    Slováci majú loptičku vo svojej moci, no chýba im strelecké zakončenie. Estónci sa bránia veľmi dobre a cítia, že zápas majú už vo svojej moci.
     
    52:34
    Oige opäť skvele zakročil svojou pravou nohou, keď síce veľmi tesne, ale napokon predsa svojou pätou zblokoval delovkou z pravej strany od Gála.
     
    51:57
    Zeliezka nahodil loptičku na zadný mantinel z ľavej strany, no jeho projektil bol napokon len veľmi nepresný a k loptičke sa dostali estónski obrancovia.
     
    51:19
    Joščák zakončoval z pravej strany, no ani jeho projektil netrafil priestor estónskej brány. Následne sú pri loptičke Estónci.
     
    50:39
    Salm nekompromisným bekhendom ohrozil slovenského gólmana Mészárosa, no ten napokon zasahovať nemusel, keďže loptička smerovala len tesne nad jeho bránu.

    Góly a asistencie: 7. Pass (Maalt), 34. Woiduma (Markus), 39. Woiduma (Markus), 40. Woiduma, 43. Woiduma (Markus), 60. Talme (Salm) – 24. Gál


    Estónsko: Oige (Saastamoinen) – Thomsson, Salm, Tamme, Pass, Stromfelt, Kramm, Adamson – Woiduma, Talme, Markus – Veersalu, Maalt, Tasa – Komi, Kallion, Piik – Koiv
    Slovensko: Mészáros (Turek) – Straka, Joščák, Komačka, Hrín, Bulko, Ondrášik – Konečný, Petróci, Zemen – Pelegrin, Řezanina, Gál – Halas, Zeliezka, Komínek – Novák, Matejka, Galovič

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE)

    Diváci: 1358