Belgicko – Srbsko 3:7 (kon.) | Estónsko – Slovensko 6:1 (kon.)
koniec
Belgicko
3:7 (1:2, 0:1, 2:4)
Srbsko
Sobota 01.02.2014, 15:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla najviac gólov zo všetkých tretín – až šesť! Najskôr sa gólovo presadil Milovanovič, následne za Belgicko znižoval Chiau. V 52. minúte však Srbov opäť prebudil Miškovic, následne v 55. minúte pálil Banda. 59. minúta priniesla gól Thomasa Ghilaina, ktorý prekonal vystriedaného gólmana Adžiča hneď prvou strelou a napokon v 60. minúte gólom do prázdnej brány zavŕšil svoj hetrik Alexander Zorič.

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sú – Alexander Zorič a Jonathan Chiau!

    Srbi si po tomto zápase pripisujú do tabuľky prvé dva body a s týmto turnajom sa lúčia s jednou výhrou a troma prehrami na štvrtej priečke. Belgičania sú zatiaľ bez bodu, no zajtra ich čaká ešte zápas proti Slovákom.

    Dovidenia pri večernom online prenose zo zápasu Slovensko vs. Estónsko od 18:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:55:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Srbsko dalo gól!
    Srbi napokon dokázali skórovať aj do prázdnej belgickej brány. O tento gól sa postaral ALEXANDER ZORIČ, ktorý svojim pekným švihom poslal skákavú loptičku do belgickej brány a zavŕšil tak svoj HETRIK v zápase! Bez asistencií.
     
    59:39
    Belgickí reprezentanti sa v závere tretej tretiny odhodlali hrať v šestici! Gólman Lacroix teda ostáva na striedačke!
     
    59:13
    Jakšič nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho strela švihom napokon trafila len pozorného gólmana Lacroixa pri ľavej žŕdke belgickej brány.
     
    58:40
    Chiau nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovka trafila len bočnú sieť srbskej brány. Adžič teda zasahovať nemusel.
     
    58:02
    Belgicko dalo gól!
    Belgičania napokon dokázali prekonať vystriedaného gólmana Adžiča hneď po prvej strele. Po peknej prihrávke z pravej strany od Jonssona sa k zakončeniu na ľavej strane dostal THOMAS GHILAIN, ktorý trafil polodkrytú srbskú bránu. Asistenciu si pripisuje Michael Jonsson.
     
    57:29
    V srbskej bráne sa v závere tohto zápasu predstaví Adžič, ktorý vystriedal Novakoviča!
     
    57:13
    Z veľkej vzdialenosti v centrálnej časti pálil Radovanov, no jeho delovka len veľmi tesne minula priestor belgickej brány.
     
    56:56
    Spitaels sa snažil vybojovať loptičku proti Stožiničovi naľavo od srbskej brány, no nepodarilo sa mu to. Opäť útočia Srbi.
     
    56:24
    De Lange sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho bekhendový projektil napokon skončil len v moci gólmana Novakoviča.
     
    55:49
    Aršič hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle Zoriča, no jeho projektil napokon jeden z belgických obrancov zachytil na svojej hokejke.
     
    55:24
    Gocič tvrdo pálil z otočky pred belgickým veľkým bránkoviskom, no jeho projektil napokon zblokoval pozorný obranca De Lange.
     
    54:45
    Srbi sú už v plnom počte a okamžite sa snažia dostať k loptičke. Belgičania sú však v strehu a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    54:14
    Srbsko dalo gól!
    Srbi ukázali svoj herný dôraz aj v oslabení, keď dokázali skórovať z protiútoku. Zorič potiahol loptičku cez stred, následne skvelou prihrávkou na ľavú stranu našiel DARIENA BANDU, ktorý nedal gólmanovi Lacroixovi svojim bekhendom žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexander Zorič.
     
    54:03
    Po peknej prihrávke od deliacej čiary z hokejky Magnussona sa k zakončeniu pred srbskou bránou dostal Chiau, no ten bol dobre bránený a napokon minul priestor srbskej brány.
     
    53:31
    Belgický tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    53:11
    Belgičanom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Thomas Ghilain sa dostal k zakončeniu na pravej strane, no pozorný Stožinič ho s prehľadom odstavil.
     
    52:36
    Na rad prichádza presilová hra pre Belgicko. Na dve minúty si za príliš veľa hráčov na hracej ploche odchádza sadnúť Vladimir Miškovic.
     
    52:06
    Banda sa dopustil chyby pred vlastnou bránou, no napokon ju za neho zažehlil pozorný obranca Stojanovič, ktorý upokojuje tempo hry.

    Góly a asistencie: 13. Van der Perre (Tillie), 48. Chiau (De Lange), 59. Th. Ghilain (Jonsson) – 12. Stožinič (Miškovic), 20. Zorič (Milovanovič), 30. Zorič (Milovanovič), 47. Milovanovič (Zorič), 52. Miškovic (Zorič), 55. Banda (Zorič), 60. Zorič


    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, Van Stappen) – Magnusson, De Lange, S. Michiels, Ti. Ghilain, De Brauw, Harel – Th. Ghilain, Jonsson, Chiau – Van der Perre, Tillie, Bogaert – Silberfeld, De Saedeleer, Spitaels
    Srbsko: Novakovič (58. Adžič) – Stojanovič, Gocič, Radovanov, Stožinič, Nikolič, Avramovič – Jakšič, Banda, Miškovic – Zorič, Milovanovič, Aršič – Gajdaš, Rajčič, Vučkovič – Nikolič

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)