Belgicko – Srbsko 3:7 (kon.) | Estónsko – Slovensko 6:1 (kon.)
koniec
Belgicko
3:7 (1:2, 0:1, 2:4)
Srbsko
Sobota 01.02.2014, 15:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla najviac gólov zo všetkých tretín – až šesť! Najskôr sa gólovo presadil Milovanovič, následne za Belgicko znižoval Chiau. V 52. minúte však Srbov opäť prebudil Miškovic, následne v 55. minúte pálil Banda. 59. minúta priniesla gól Thomasa Ghilaina, ktorý prekonal vystriedaného gólmana Adžiča hneď prvou strelou a napokon v 60. minúte gólom do prázdnej brány zavŕšil svoj hetrik Alexander Zorič.

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sú – Alexander Zorič a Jonathan Chiau!

    Srbi si po tomto zápase pripisujú do tabuľky prvé dva body a s týmto turnajom sa lúčia s jednou výhrou a troma prehrami na štvrtej priečke. Belgičania sú zatiaľ bez bodu, no zajtra ich čaká ešte zápas proti Slovákom.

    Dovidenia pri večernom online prenose zo zápasu Slovensko vs. Estónsko od 18:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:55:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Srbsko dalo gól!
    Srbi napokon dokázali skórovať aj do prázdnej belgickej brány. O tento gól sa postaral ALEXANDER ZORIČ, ktorý svojim pekným švihom poslal skákavú loptičku do belgickej brány a zavŕšil tak svoj HETRIK v zápase! Bez asistencií.
     
    59:39
    Belgickí reprezentanti sa v závere tretej tretiny odhodlali hrať v šestici! Gólman Lacroix teda ostáva na striedačke!
     
    59:13
    Jakšič nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho strela švihom napokon trafila len pozorného gólmana Lacroixa pri ľavej žŕdke belgickej brány.
     
    58:40
    Chiau nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovka trafila len bočnú sieť srbskej brány. Adžič teda zasahovať nemusel.
     
    58:02
    Belgicko dalo gól!
    Belgičania napokon dokázali prekonať vystriedaného gólmana Adžiča hneď po prvej strele. Po peknej prihrávke z pravej strany od Jonssona sa k zakončeniu na ľavej strane dostal THOMAS GHILAIN, ktorý trafil polodkrytú srbskú bránu. Asistenciu si pripisuje Michael Jonsson.
     
    57:29
    V srbskej bráne sa v závere tohto zápasu predstaví Adžič, ktorý vystriedal Novakoviča!
     
    57:13
    Z veľkej vzdialenosti v centrálnej časti pálil Radovanov, no jeho delovka len veľmi tesne minula priestor belgickej brány.
     
    56:56
    Spitaels sa snažil vybojovať loptičku proti Stožiničovi naľavo od srbskej brány, no nepodarilo sa mu to. Opäť útočia Srbi.
     
    56:24
    De Lange sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho bekhendový projektil napokon skončil len v moci gólmana Novakoviča.
     
    55:49
    Aršič hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle Zoriča, no jeho projektil napokon jeden z belgických obrancov zachytil na svojej hokejke.
     
    55:24
    Gocič tvrdo pálil z otočky pred belgickým veľkým bránkoviskom, no jeho projektil napokon zblokoval pozorný obranca De Lange.
     
    54:45
    Srbi sú už v plnom počte a okamžite sa snažia dostať k loptičke. Belgičania sú však v strehu a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    54:14
    Srbsko dalo gól!
    Srbi ukázali svoj herný dôraz aj v oslabení, keď dokázali skórovať z protiútoku. Zorič potiahol loptičku cez stred, následne skvelou prihrávkou na ľavú stranu našiel DARIENA BANDU, ktorý nedal gólmanovi Lacroixovi svojim bekhendom žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexander Zorič.
     
    54:03
    Po peknej prihrávke od deliacej čiary z hokejky Magnussona sa k zakončeniu pred srbskou bránou dostal Chiau, no ten bol dobre bránený a napokon minul priestor srbskej brány.
     
    53:31
    Belgický tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    53:11
    Belgičanom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Thomas Ghilain sa dostal k zakončeniu na pravej strane, no pozorný Stožinič ho s prehľadom odstavil.
     
    52:36
    Na rad prichádza presilová hra pre Belgicko. Na dve minúty si za príliš veľa hráčov na hracej ploche odchádza sadnúť Vladimir Miškovic.
     
    52:06
    Banda sa dopustil chyby pred vlastnou bránou, no napokon ju za neho zažehlil pozorný obranca Stojanovič, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    51:32
    Srbsko dalo gól!
    Srbskí florbalisti si napokon pripisujú na svoje konto ďalší skvelý gól! Zorič nekompromisne pálil z otočky v centrálnej časti, no gólman Lacroix loptičku vyrazil skvelým zákrokom napravo od svojej brány. Tam sa však rýchlo zorientoval VLADIMIR MIŠKOVIC, ktorý nedal belgickej defenzíve z dorážky žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexander Zorič.
     
    50:56
    Srbskí obrancovia podržali loptičku za vlastnou bránou a dobrými prihrávkami získali čas. Belgičania sa vydali forčekovať vo svojici.
     
    50:23
    Chiau sa snažil bekhendom pri držaní hokejky jednou rukou prekonať gólmana Novakoviča, no nepodarilo sa mu to. Srbský gólman skvele zakročil svojou ľavou rukou.
     
    49:53
    Milovanovič zakončoval z centrálnej časti, no belgický brankár Lacroix sa opäť stihol rýchlo presunúť a loptičku zblokoval svojou hruďou do bezpečia.
     
    49:12
    Zorič mal k dispozícii šancu na hetrik po skvelej prihrávke od Milovanoviča, no gólman Lacroix vystihol jeho úmysel a loptičku zachytil medui svojimi nohami.
     
    48:50
    Jonsson tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho volejové zakončenie napokon trafilo len pozorného gólmana Novakoviča, ktorý si postrážil pravú žŕdku svojej brány.
     
    48:20
    Thomas Ghilain poriadne potrápil srbskú defenzívu za bránou gólmana Novakoviča, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Aršič, ktorý ho od loptičky odstavil.
     
    47:56
    Belgičania sa snažia ofenzívne presadiť aj tentokrát, no nedarí sa im v tom. Srbi sa bránia veľmi dobre a snažia sa udržať si svoj náskok.
     
    47:18
    Belgicko dalo gól!
    Belgičania sa však stále nevzdávajú a vsietili druhý gól! Po príliš dlhom držaní loptičky v znení jedného zo srbských obrancov sa k zakončeniu z otočky na pravej strane dostal JONATHAN CHIAU, ktorý prekonal Novakoviča. Asistenciu si pripisuje Tomas De Lange.
     
    46:45
    Gocič sa dostal k strele spoza tela na deliacej čiare, no jeho delovka napokon tesne minula priestor belgickej brány.
     
    46:11
    Srbsko dalo gól!
    Srbi využili ďalšie poriadne zaváhanie v belgickej defenzíve, keď sa k loptičke na ľavej strane dostal Zorič, ten predviedol skvelú otočku a presne načasovanou prihrávkou našiel ALEXANDRA MILOVANOVIČA, ktorý nedal Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexander Zorič.
     
    45:53
    Steven Michiels nekompromisne zakončoval z veľkej vzdialenosti, no gólman Novakovič opäť skvele zakročil svojimi nohami a následne si poradil aj s dorážkou od Van der Perrea.
     
    45:29
    Loptička opustila ihrisko pri deliacej čiare po nerozhodnom súboji. Na rad teda prichádza vhadzovanie z krížika na stredovej čiare.
     
    44:52
    Srbi sa dostali do skvelého prečíslenia, no napokon nedokázali skórovať. Po skvelej prihrávke od Zoriča z centrálnej časti sa k zakončeniu na pravej strane dostal Milovanovič, no ten minul priestor Lacroixovej brány.
     
    44:24
    Magnusson potiahol loptičku cez stred až k srbskej bráne, no tam ho od nej odstavil pozorný Radovanov, ktorý dobre zakročil svojou hokejkou.
     
    43:36
    Belgičania predviedli ďalšiu poriadnu chybu v defenzíve, keď sa po nepresnej prihrávke od De Langea dostal k loptičke Milovanovič, no ten už nedokázal zakončovať.
     
    42:56
    Srbi sú opäť pri loptičke na belgickej polovici ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú a snažia sa ofenzívne presadiť. Belgičania sa však veľmi dobre bránia.
     
    42:21
    Novakovič si na svoje konto pripísal ďalšie skvelé zákroky, keď najskôr zneškodnil delovku z pravej strany od Thomasa Ghilaina a následne si poradil aj s dorážkou z hokejky Jonssona.
     
    41:46
    Michael Magnusson sa snažil zakončovať z deliacej čiary, no napokon ho od loptičky odstavil pozorný Jakšič, ktorý zakladá srbský útok.
     
    41:14
    Chiau pálil spoza tela na pravej strane, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Novakoviča, ktorý dobre zakročil svojimi nohami.
     
    40:43
    Po obrovskej chybe jedného z belgických obrancov sa Srbi dostali do prečíslenia, no po dobrej prihrávke z ľavej strany od Zoriča sa snažil zakončovať Miškovic, no loptička sa mu zaplietla pomedzi nohy a zneškodnila mu palebné šance.
     
    40:09
    V úvode tretej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali florbalisti Belgicka, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu srbských hráčov opäť mierne úspešnejšia, keď sa po góle Alexandra Zoriča z 30. minúty dostali do dvojgólového vedenia. V závere druhej tretiny sa snažili gólovo presadiť aj Belgičania, no chýba im presnosť v zakončení a prípadné šťastie proti pozornému gólmanovi Novakovičovi.

    Podarí sa belgickým florbalistom zabrať naplno v tretej tretine a zdramatizovať tak tento zápas?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:51
    V centrálnej časti sa k zakončeniu spoza tela dostal Thomas Ghilain, no ten minul priestor srbskej brány aj tentokrát.
     
    39:17
    Magnusson nekompromomisne strieľal z deliacej čiary, no jeho ďaleká strela smerovala len tesne vedľa srbskej brány.
     
    38:58
    Zorič v dnešnom zápase naozaj túži po hetriku a videť ho takmer v každej útočnej akcii Srbska. Momentálne sú však pri loptičke Belgičania.
     
    38:17
    Zorič sa chcel predrať po ľavej strane až pred belgickú bránu, no nepodarilo sa mu to. Belgičan Bogaert ho od loptičky s prehľadom odstavil.
     
    37:58
    Zorič tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho nekompromisná strela švihom napokon trafila len bočnú sieť belgickej brány.
     
    37:23
    Jonsson sa dostal k loptičke na pravej strane, zbavil sa Stojanoviča a chcel prihrávať na Thomasa Ghilaina, no ten sa už k loptičke nedostal.
     
    36:59
    Z deliacej čiary nekompromisne zakončoval Gocič, no jeho projektil sa nedostal až k belgickej bráne. Pozorný Banda ju zachytil a pokračuje v srbskom útoku.
     
    36:19
    Magnusson sa predral cez Stožiniča po ľavom krídle a následne dobre zakončoval, no minul priestor srbskej brány.
     
    35:41
    Milovanovič nekompromisne pálil z pravej strany, no gólman Lacroix opäť skvelým reflexívnym zákrokom svojou pravou rukou vyrazil loptičku mimo svojej brány.
     
    35:24
    Miškovic sa previnil útočným faulom na ľavej strane a po tomto zákroku sú pri loptičke pozorní belgickí obrancovia.
     
    34:56
    Gajdaš potiahol loptičku po pravej strane pred belgickú bránu a snažil sa zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Steven Michiels ho bez problémov odstavil.
     
    34:24
    Chiau vybojoval loptičku pred srbskou bránou proti Stojanovičovi, no napokon už nemal dosť síl na útok a pozorný Gocič ho od loptičky odstavil.
     
    33:50
    Milovanovič nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho tvrdý švih napokon skončil len na hrudi gólmana Lacroixa.
     
    33:24
    Radovanov nahadzoval loptičku smerom na belgickú bránu, no tam sa k nej dostal len pozorný obranca Magnusson, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    32:57
    Zorič nekompromisne pálil z centrálnej časti, no proti jeho hetriku v dnešnom zápase bol gólman Lacroix, ktorý dobre zakročil svojimi nohami a loptičku vyrazil za zadný mantinel.
     
    32:24
    Gocič sympaticky pálil z ľavej strany, no jeho projektil minul priestor belgickej brány. Gólman Lacroix teda zasahovať nemusel.
     
    31:56
    Novakovič si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát pohorel Chiau svojou delovkou z ľavej strany. Novakovič skvele zakročil svojimi nohami, ktoré podržal pri pravej žŕdke svojej brány.
     
    31:24
    Thomas Ghilain sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no ani bekhendom a ani forhendom nedokázal prekonať pozorného Novakoviča!
     
    30:43
    Miškovic sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť Zoriča na ľavej strane, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Jonsson túto dvojicu od loptičky odstavil.
     
    29:56
    Banda sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť Stojanoviča, no nepodarilo sa mu to. Stojanovič nedokázal loptičku spracovať a musel sa stiahnuť až pred srbskú bránu.
     
    29:20
    Srbsko dalo gól!
    Po nepresnej rozohrávke od Jonssona sa k loptičke na pravej strane dostal Milovanovič, ktorý skvelou prihrávkou našiel ALEXANDRA ZORIČA. Ten už svojim skvelým švihom do protipohybu prekonal bezmocného gólmana Lacroixa. Asistenciu si pripisuje Alexander Milovanovič.
     
    28:56
    Thomas Ghilain sa dostal k zakončeniu v centrálnej časti, no jeho projektil z otočky napokon minul priestor srbskej brány.
     
    28:13
    Belgičania pridávajú na ofenzívnej aktivite a snažia sa presadiť, no Srbi predvádzajú naozaj skvelý defenzívny výkon. Pri loptičke je momentálne Stojanovič.
     
    27:49
    Bogaert sympaticky zakončoval z pravej strany, no jeho pekná strela švihom skončila len v moci gólmana Novakoviča, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    27:21
    Po skvelej bekhendovej prihrávke od Zoriča sa k zakončeniu na pravom krídle dostal Miškovic, no jeho projektil napokon prepálil priestor belgickej brány.
     
    26:52
    Belgickí obrancovia majú loptičku vo svojej moci a snažia sa ofenzívne presadiť, no Srbi sú jasne proti a napádajú ich rozohrávku.
     
    26:20
    Zorič sa opäť snažil predrať cez stred, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Magnusson bol v správny čas na správnom mieste a loptičku získal na stranu Belgicka.
     
    25:56
    Po peknej prihrávke od Van der Perrea sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Bogaert, no jeho projektil smeroval len tesne vedľa srbskej brány.
     
    25:08
    Belgičania sa dokázali ubrániť vo svojej početnej nevýhode a momentálne sa snažia rýchlo zaútočiť. Srbi však intenzívne forčekujú.
     
    24:56
    Miškovic napriahol svoju hokejku na pravej strane, no gólman Lacroix bol aj tentokrát v strehu a skvele zakročil svojou ľavou rukou.
     
    24:16
    Srbi sú usadení pred bránou gólmana Lacroixa a snažia sa ofenzívne presadiť, no Belgičania sa aj vo štvorici bránia veľmi dobre.
     
    23:56
    Zorič opäť nekompromisne vystrelil z ľavej strany, no jeho delovka bola jedným z Belgičanov zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    23:07
    Avízované vylúčenie sa stáva skutočným. Belgičan De Lange si odchádza sadnúť na dve minúty za sekanie.
     
    22:43
    Srbi hrajú v šestici počas avízovaného vylúčenia a snažia sa ofenzívne presadiť. Belgičania sa však zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre.
     
    21:43
    Z pravej strany nekompromisne pálil Zorič, no jeho projektil napokon len veľmi tesne minul priestor belgickej brány.
     
    21:13
    Spoza tela z veľkej vzdialenosti tvrdo pálil Belgičan Chiau, no jeho delovka napokon len veľmi tesne minula priestor srbskej brány.
     
    20:58
    Van der Perre chcel zakončovať z ľavej strany, no pozorný Stojanovič ho napokon od loptičky s prehľadom odstavil.
     
    20:21
    Z otočky na pravej strane nekompromisne pálil Thomas Ghilain, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa srbskej brány. Novakovič teda nemusel zasahovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla veľmi vyrovnaný herný prejav na oboch stranách, keď sa najskôr v 12. minúte dostali Srbi do vedenia po góle Stožiniča. Už v 13. minúte však Belgičania zabrali na plné obrátky a po peknej prihrávkovej kombinácii vyrovnával Van der Perre, ktorý vsietil druhý gól Belgicka v kvalifikácii. Pred koncom prvej tretiny získali Srbi štandardku v pravom rohu, po ktorej sa gólovo presadil Alexander Zorič, ktorý z otočky poslal Srbov do tesného vedenia.

    Podarí sa Belgičanom zabrať na plné obrátky a v druhej tretine aspoň vyrovnať gólový účet tohto stretnutia?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Srbsko dalo gól!
    Srbskí florbalisti sa v závere prvej tretiny dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke zo štandardky v pravom rohu od Milovanoviča sa k loptičke v centrálnej časti dostal ALEXANDER ZORIČ, ktorý svojim pekným švihom z otočky nedal gólmanovi Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexander Milovanovič.
     
    19:21
    Miškovic po dobrej prihrávke od Bandu z centrálnej časti pálil z pravej strany, no gólman Lacroix sa stihol presunúť a svojou hruďou vyrazil loptičku do bezpečia!
     
    18:56
    Srbi sú pri loptičke v strede ihriska a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Belgičania veľmi dobre forčekujú.
     
    18:21
    Gocič nekompromisnou strelou spoza tela na deliacej čiare ohrozil gólmana Lacroixa, no ten tentokrát skvele zakročil svojimi nohami.
     
    17:50
    Po pravom krídle sa sanžil ofenzívne presadil Steven Michiels, no pozorný Radovanov našiel aj na neho svoj recept a loptičku mu vypichol.
     
    17:24
    Chiau našiel dobrou prihrávkou z ľavej strany aktívneho Thomasa Ghilaina, no ten svojim zakončením minul priestor srbskej brány.
     
    16:50
    Zorič sa dostal do skvelej gólovej šance v úniku po ľavom krídle, no jeho tvrdú prízemnú strelu gólman Lacroix sledoval a loptičku zblokoval svojou pravou nohou nad svoju bránu.
     
    16:21
    Stožinič si na svoje konto pripísal ďalší skvelý obranný zákrok, keď peknou kľučkou zneškodnil aktívneho Belgičana Tillieho.
     
    15:49
    Thomas Ghilain zakončoval tvrdým príklepom z ľavej strany, no Novakovič bol aj tentokrát v strehu a loptičku svojimi nohami vyrazil do bezpečia.
     
    15:21
    Thomas Ghilain sa snažil presadiť s loptičkou po ľavom krídle, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Stojanovič sa stihol vrátiť a loptičku svojmu súperovi vypichol.
     
    14:58
    Chiau sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho strelu spoza tela gólman Novakovič videl veľmi dobre a loptičku svojou ľavou rukou vyrazil na zadný mantinel.
     
    14:23
    Zorič sympatickým švihom zakončoval z pravej strany, no pozorný gólman Lacroix loptičku videl a zachytil ju vo svojej výstroji.
     
    13:45
    Bogaert sa dostal k loptičke za srbskou bránou, no napokon si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Van der Perrem a Srbi túto dvojicu od loptičky odstavili.
     
    12:58
    Cez stred sa tentokrát snažil ofenzívne presadiť Magnusson, no nepodarilo sa mu prejsť cez pozorného Stevena Michielsa, ktorý dobre zakročil svojou hokejkou.
     
    12:27
    Belgicko dalo gól!
    Belgickí florbalisti dokázali zabrať naplno a po skvelej prihrávkovej kombinácii vyrovnávajú. Tillie sa dostal k loptičke v centrálnej časti, následne skvelou prihrávkou našiel na ľavej strane BRAMA VAN DER PERREHO, ktorý nedal gólmanovi Novakovičovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Florent Tillie.
     
    11:52
    Belgičania sa však nevzdávajú a snažia sa zaútočiť. Srbská defenzíva si však svoje povinnosti plní veľmi dobre a nedáva Belgičanom veľa priestoru.
     
    11:10
    Srbsko dalo gól!
    Srbskí florbaloví reprezentanti sa dostávajú do vedenia! Po peknej prihrávke od Miškovica sa k zakončeniu pri deliacej čiare dostal obranca MARKO STOŽINIČ, ktorý svojou rezkou strelou spoza tela prekvapil gólmana Lacroixa. Asistenciu si pripisuje Vladimir Miškovic.
     
    10:56
    Stožinič sa dostal do zakončenia vo veľkej vzdialenosti v strede ihriska, no napokon minul priestor belgickej brány. Lacroix teda zasahovať nemusel.
     
    10:22
    Miškovic sa s loptičkou dobre presúval po pravej strane, no napokon narazil na pozorného Stevena Michielsa, ktorý ho od loptičky odstavil.
     
    09:53
    Z ľavej strany sa snažil zakončovať Aršič, no jeho projektil bol jedným z belgických obrancov zblokovaný len na zadný mantinel.
     
    09:20
    Srbskí florbalisti sa napokon dokázali vo svojej početnej nevýhode ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Belgičania však stále útočia.
     
    08:53
    Banda sa v oslabení dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no jeho projektil napokon pozorný Magnusson zblokoval nad belgickú bránu.
     
    08:24
    Thomas Ghilain tvrdo zakončoval z pravej strany, no jeho pekná strela švihom napokon skončila len v moci pozorného gólmana Novakoviča.
     
    07:55
    Z veľkej vzdialenosti nekompromisne pálil Magnusson, no jeho delovka skončila len tesne vedľa srbskej brány. Novakovič zasahovať nemusel.
     
    07:18
    Na rad prichádza 2minútové vylúčenie pre srbského hráča Gociča, ktorý sa previnil opakovaným seknutím.
     
    06:38
    Belgičania sú pri loptičke pred srbskou bránou a snažia sa počas avízovaného vylúčenia v šestici skórovať. Srbi sa však veľmi dobre bránia.
     
    06:13
    Belgičania sú pri loptičke pred srbskou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom nedarí. Srbi sa bránia veľmi dobre.
     
    05:45
    Z veľkej vzdialenosti tentokrát nekompromisne pálil Stojanovič, no jeho delovku gólman Lacroix videl veľmi dobre a loptičku vyrazil mimo svojej brány.
     
    04:57
    Z pravej strany tvrdo zakončoval Milovanovič, no jeho pekný švih napokon nedokázal prekonať gólmana Lacroixa, ktorý dobre zakročil svojimi rukami.
     
    04:21
    Gočič nahadzoval loptičku spred srbskej brány až na belgickú polovicu ihriska, no tam sa k nej dostali len pozorní belgickí obrancovia.
     
    03:58
    Oba tímy sa v týchto chvíľach nikam neponáhľajú a snažia sa zaútočiť, no ani jednému z nich sa veľmi nedarí.
     
    03:13
    Srbi prestriedali svoju hernú formáciu pri držaní loptičky pred Novakovičovou bránou a momentálne sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    02:56
    Belgickí florbalisti sú pri loptičke a zatiaľ sa nikam veľmi neponáhľajú. Z ľavej strany sa snažil zakončovať Bogaert, no jeho projektil skončil len tesne vedľa srbskej brány.
     
    02:25
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval Zorič, no ten ani nadvakrát nedokázal prekonať gólmana Lacroixa, ktorý loptičku zblokoval svojimi nohami do bezpečia.
     
    01:58
    Srbi sú pri loptičke pred belgickou bránou, kde si ju veľmi dobre prihrávajú a snažia sa zaútočiť. Belgická defenzíva je však zatiaľ pozorná.
     
    01:23
    Belgičania sú v úvode prvej tretine oveľa aktívnejší a snažia sa ofenzívne presadiť. Spoza tela na ľavej strane tentokrát pálil Tim Ghilain, no jeho projektil skončil len vo výstroji gólmana Novakoviča.
     
    00:41
    Z pravej strany tvrdo pálil Magnusson, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa srbskej brány. Novakovič teda zasahovať nemusel.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali florbalisti Belgicka, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, Van Stappen) – Magnusson, De Lange, S. Michiels, Ti. Ghilain, De Brauw, Harel – Th. Ghilain, Jonsson, Chiau – Van der Perre, Tillie, Bogaert – Silberfeld, De Saedeleer, Spitaels

    Srbsko: Novakovič (Adžič) – Stojanovič, Gočič, Radovanov, Stožinič, Nikolič, Avramovič – Jakšič, Banda, Miškovic – Zorič, Milovanovič, Aršič – Gajdas, Rajčič, Vučkovič – Nikolič

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE).
     
    Aktuálna tabuľka po treťom hracom dni:
    1. Švajčiarsko – 3 zápasy – 6 bodov (skóre 42:2)
    2. Estónsko – 2 zápasy – 4 body (skóre 15:3)
    3. Slovensko – 2 zápasy – 2 body (skóre 8:13)
    4. Srbsko – 3 zápasy – 0 bodov (skóre 5:25)
    5. Belgicko – 2 zápasy – 0 bodov (skóre 1:28)
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už siedmom zápase európskej kvalifikačnej skupiny číslo 2 na MS 2014 vo Švédsku!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z bratislavskej HANT Arény, kde proti sebe od 15:00 nastúpia elitné florbalové reprezentácie Belgicka a Srbska.

    V poradí už desiate florbalové Majstrovstvá sveta mužov sa v roku 2014 budú konať v dňoch 6. – 14. december vo švédskom meste Göteborg. Na týchto MS sa zúčastní 16 reprezentácií z celeho sveta rozdelených do štyroch základných skupín. Priamu účasť na MS má zabezpečenú len hostiteľská krajina Švédsko.

    Ostatných 15 tímov si musí svoju účasť vybojovať v kvalifikáciách.
    Ázijsko-oceánska kvalifikácia vyšle na MS tri tímy a americká kvalifikácia dva tímy. Najväčšiu dotáciu postupových miest, a to až 10, obdržala európska kvalifikácia. Práve v nej účinkuje až 22 reprezentácií rozdelených do štyroch kvalifikačných skupín (dve s piatimi a dve so šiestimi účastníkmi).
    Z každej európskej kvalifikačnej skupiny postupujú na MS tímy umiestnené na prvých dvoch priečkach a taktiež postupujú dva tímy umiestnené na tretích priečkach, ktoré budú mať spomedzi všetkých tímov umiestnených na tretích priečkach najlepšie štatistiky.

    My sa budeme bližšie venovať kvalifikačnej skupine číslo 2, ktorá sa v dňoch 29. január – 2. február bude odohrávať na palubovke bratislavskej HANT Arény za účasti piatich reprezentačných kádrov – domáce Slovensko (12. priečka vo svetovom rebríčku IFF), Švajčiarsko (3.), Estónsko (8.), Srbsko (21.) a Belgicko (26.).

    Belgičania sú pre zmenu podľa mnohých najväčším outsiderom druhej kvalifikačnej skupiny, keďže sídlia na 26. priečke vo svetovom rebríčku IFF. Belgická florbalová asociácia bola síce založená už v roku 1995, no doposiaľ je v nej registrovaných len 14 klubov a 827 hráčov. Belgičania sa predviedli už v piatich kvalifikáciách na MS – 2002 (23.), 2004 (26.), 2010 (25.), 2012 (25.), no zatiaľ sa im najviac darilo v roku 2002, keď skončili na konečnej 23. priečke, čo im však nedalo žiadnu šancu na účasť v samotnom šampionáte.
    Belgickí florbaloví reprezentanti odohrali doposiaľ dva zápasy, keď sa najskôr vrámci prvého hracieho dňa predviedli proti Švajčiarsku a tí im uštedrili poriadny debakel 0:20. V druhom hracom dni mali Belgičania pauzu a v treťom hracom dni si zmerali sily proti reprezentácii Estónska, ktorá ich zdolala jasne – 8:1.

    Florbalovým reprezentantom Srbska patrí 21. priečka vo svetovom rebríčku, ich národná florbalová asociácia bola však založená len v roku 2007 a zatiaľ v nej figuruje len 5 oficiálnych klubov a 83 oficiálne zaregistrovaných hráčov. Srbi účinkovali už v troch kvalifikáciách – 2008 (29.), 2010 (26.) a 2012, keď sa umiestnili na najlepšom 17. mieste. Ani raz sa im však nepodarilo prebojovať až na samotný šampionát.
    Srbi majú za sebou už tri odohrané stretnutia, keď sa najskôr predviedli proti domácim Slovákom, ktorý ich zdolali výsledkom 6:3. V druhom hracom dni Srbov v kvalifikačnom turnaji zastihli Estónci, ktorí zdolali florbalistov z Balkánu jasne – 7:2. Včerajší deň priniesol Srbom zápas proti Švajčiarsku, no aj ten priniesol v poradí už tretiu a poriadne vysokú prehru – 0:12.

    Podarí sa srbským florbalistom získať vo svojom poslednom zápase prvé body do tabuľky alebo práve Belgičania zaberú naplno a porazia favorizovaných Srbov?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Góly a asistencie: 13. Van der Perre (Tillie), 48. Chiau (De Lange), 59. Th. Ghilain (Jonsson) – 12. Stožinič (Miškovic), 20. Zorič (Milovanovič), 30. Zorič (Milovanovič), 47. Milovanovič (Zorič), 52. Miškovic (Zorič), 55. Banda (Zorič), 60. Zorič


    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, Van Stappen) – Magnusson, De Lange, S. Michiels, Ti. Ghilain, De Brauw, Harel – Th. Ghilain, Jonsson, Chiau – Van der Perre, Tillie, Bogaert – Silberfeld, De Saedeleer, Spitaels
    Srbsko: Novakovič (58. Adžič) – Stojanovič, Gocič, Radovanov, Stožinič, Nikolič, Avramovič – Jakšič, Banda, Miškovic – Zorič, Milovanovič, Aršič – Gajdaš, Rajčič, Vučkovič – Nikolič

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)