Braunschweig – Dortmund 1:2 (kon.)
koniec
Eintracht Braunschweig
1:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Piatok 31.01.2014, 20:30 • Eintracht-Stadion (Braunschweig) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Borussia dnes nezažiarila, ale napriek tomu konečne zvíťazila. Eintracht Braunschweig predviedol odvážny výkon, na ktorý môže byť hrdý. Ak bude v takomto štýle pokračovať i naďalej, tak by 2. Bundesliga nemusela byť nevyhnutnou realitou. BVB sa vďaka dvom gólom Aubameyanga doťahuje na druhý Leverkusen, ktorý však má stále jeden bod a jeden zápas k dobru.

    Z piatkovej predohrávky 19. kola Bundesligy je to všetko. Verím, že ste sa pri jeho sledovaní bavili a rád by som Vám ešte zaželal príjemný zvyšok večera. (22:26:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nadstavujú sa ešte tri minúty a Klopp sa ich snaží prečkať i taktickým striedaním. Miesto Mkhitaryana príde Marvin Ducksch.
     
    90+1
    Konštrukcia sa však triasla i za Romanom Weidenfellerom! Po rohovom kope sa zohrala vo vápne hostí poriadna mela. Odvrátenú loptu ešte vracal do ohňa Bellarabi, po ktorého centri hlavičkoval z piatich metrov Bičakčič. Ten sa však domácim hrdinom nestáva, pretože i za kapitánom hostí zvonila pravá žrď.
     
    90
    Na trávnik sa v závere pozrie i tradičný kapitán a srdciar BVB Sebastian Kehl. Ten na trávniku nahradí Svena Bendera.
     
    89
    Príležitosť na definitívu odmieta i Henrikh Mkhitaryan. Ten mohol ťažiť s biednej rozohrávky v podaní Bičakčiča, ktorý mu prihrával dvadsať metrov od bránky. Arménsky futbalista vnikol do vápna, podarilo sa mu prestreliť i Davariho, ale jeho lopta orazítkovala iba pravú žrď!
     
    88
    Aubameyang na pravej strane prešprintoval všetko, čo mu stálo v ceste. Po jeho páde v súboji s Reichelom sa však penalta nepíska.
     
    87
    Roman Weidenfeller mal obrovské šťastie, keď sa poodrážaná lopta vo vápne odrazila i k nemu a navyše presne do jeho náručia.
     
    86
    Domáci mali k dispozícii voľný kop, po ktorom bude v krátkom čase nasledovať i kop rohový. Na ten odvracal Sokratis.
     
    85
    Jurgen Klopp naďalej nie je spokojný. Jeho mužstvo síce vedie, ale proti poslednému celku tabuľky príliš neoslňuje.
     
    84
    Obrovskú príležitosť hostí zahodil po Lewandowskeho prihrávke Mkhitaryan, ktorý trafil práve do poľského bombardéra.
     
    83
    Jurgen Klopp strieda vôbec po prvýkrát, keď z hry sťahuje Kevina Grosskreutza. Na jeho miesto príde poľský bek Lukasz Piszczek.
     
    82
    Hochscheidt však nachytal striedajúcemu Kumbeloviu výbornú pozíciu na zakončenie, ale ten sa pod Schmelzerovym tlakom nepresadil a loptu míňa.
     
    81
    Zatiaľ to nevypadá nato, žeby sa Eintracht mal dostať k nejakému záverečnému náporu. Nuž, uvidíme...
     
    80
    Domáci už evidentne nemajú dostatok síl a ten heroický výkon v doterajšom priebehu si už pomaly vyberá svoju daň.
     
    79
    Tak až teraz Reusov center od rohovej zástavky. Zdĺhavé prestoje mu však nepomohli a loptu posiela iba na Bičakčiča.
     
    78
    Ešte pred rozohratím rohového kopu budeme striedať, keď ihrisko opustí Mirko Boland. Na jeho miesto príde Marc Pfitzner.
     
    77
    Domácich mal na lopate i Marco Reus, ktorý dostal nádhernú prihrávku od Bendera. Tomu sa podarilo prekopnúť defenzívnu štvorku Braunschweigu a Reus sa tak rútil sám na Davariho. Ten sa však proti jeho obstrelu prezentoval reflexívnym zákrokom nohou, ktorým vykopáva loptu na rohový kop.
     
    76
    BVB ho realizovala opäť prostredníctvom nacvičeného signálu ale Mkhitaryan na zadnej žrdi k lopte nedokĺzal.
     
    75
    Hostia to rozohrávali veľmi šikovne, ale ich signál napokon neprešiel. Sahinovu strelu zablokoval Kessel a pokračovať budeme ďalším rohom.
     
    74
    Už mohlo byť definitívne rozhodnuté. Reus s Lewandowskim si vymieňali loptu a chceli do dohrávať do prázdnej. Dogan bol však proti a Lewandowskeho strelu z desiatich metrov zráža na rohový kop.
     
    73
    Domáci sa však rozhodne nevzdávajú a Torsten Lieberknecht opäť oživuje svoju zostavu. Namiesto Elabdellauoiho príde Kumbela.
     
    72
    Zatiaľ sa to Dortmundu darí. Už niekoľko minút takmer nepožičiava loptu a postupne rozleptáva domácu defenzívu.
     
    71
    Hostia pokračujú v postupnej rozohrávke a snažia sa predovšetkým nestratiť loptu. Eintracht musí zostať vypojený z hry.
     
    70
    Borussia sa nachádza vo vyčkávacej fáze, v ktorej zisťuje aktuálne nasadenie domácich. Tí však stále nepoľavujú.
     
    69
    Po ňom sa už favorit ku koncovke nedostal. Lewandowski si pomáhal i rukami, ale domáceho kapitána Dogana nepretlačil.
     
    68
    Borussia Dortmund už mohla nadobudnúť rozhodujúce vedenie. Nenápadný Reusov pokus z vyše dvadsiatich metrov mal ideálne gólové parametre, ale jeho ľahký oblúčik v sieti nekončí. Proti bol totiž gólman Davari, ktorý svojim zákrokom vytlačil loptu aspoň na brvno. Lopta sa následne odrazila na hornú sieť a nasledovať tak bude ďalší rohový kop BVB.
     
    67
    Švajčiarsky útočník Orhan Ademi dnes príliš nezaujal a jeho púť v dnešnom zápase je na konci. Na trávniku zaujme jeho miesto Karim Bellarabi.
     
    65
    Dortmund dal gól!
    Veľmi, veľmi benevolentná bola teraz domáca defenzíva. Marco Reus si prebral loptu už na polovici ihriska, odkiaľ ju ťahal až pred veľké vápno a počas svojho tripu dokázal naviazať až štyroch či piatich zadákov Eintrachtu. To na ľavej strane uvoľnilo priestor pre PIERRA- EMERICKA AUBAMEYANGA, ktorý z nejakých desiatich metrov poľahky prekonáva Davariho. Loptu posielal do ľavého dolného rohu a iránsky brankár sa ani nepohol.
     
    64
    Nielsen je už späť na trávniku a opäť dáva o sebe vedieť. Tentokrát však cez Grosskreutza nedocentroval, respektíve áno, ale iba do bočnej siete.
     
    63
    V domácom vápne bola poriadna strkanica a závody o loptu zvíťazil Dogan. Ten posiela loptu do pokojnej vzdialenosti od Davariho.
     
    62
    Lewandowski hrá v dnešnom zápase hodne skraja. Tentokrát však cez Kessela neodcentroval a rovnako pochodil i Schmelzer. Ten však vybojoval aspoň rohový kop.
     
    61
    Nielsen už podstúpil ošetrenie a po krátkom pobyte mimo hracej plochy bude zrejme v zápase pokračovať.
     
    60
    Na zemi sa nám ocitá i Håvard Nielsen, ktorého poslal bez lopty k zemi Nuri Sahin. Jednalo sa však skôr o neúmyselný kontakt.
     
    59
    V zárodku akcie to teraz mysleli hostia dobre, keď Sahin prenechával loptu Mkhitaryanovi. Jeho narážačka však letela iba na Nuriho päty.
     
    58
    Nielsen rozohrával ďalšiu štandardku. Tentokrát to bol voľný kop z tridsiatich metrov, ale svoj center poslal iba na hranicu šestnástky, kde sa nachádzal Mkhitaryan.
     
    57
    Úsmev na tvári mu nevyčaril ani Sokratis Papastathopoulos, ktorý sa po jednom zo súbojov chytá za pravé chodidlo.
     
    56
    Jurgen Klopp okamžite povstal z lavičky. Takýto stav mu rozhodne nevyhovuje, zvlásť, keď hrajú jeho zverenci proti poslednému celku v tabuľke.
     
    54
    Eintracht Braunschweig dal gól!
    Domáci rozohrali rohový kop veľmi účinne a defenzíva Borussie Dortmund nestihla reagovať. Od rohovej zástavky rozohrával Hochscheidt, po ktorého centri sa ešte Dogan nepresadil, ale po tom, čo mu lopta prekĺzla pomedzi nohy už BENJAMIN KESSEL nezaváhal. Jeho pohotovú koncovku z piatich metrov už nezastavil ani Weidenfeller a na Entracht-Stadion je vyrovnané!
     
    53
    Schmelzer si po krátkej chvíli svoju úlohu splnil rovnako a po Elabdellaouiho bude nasledovať rohový kop domácich.
     
    52
    Po ňom sa navyše Braunschweig nepresadil. Lopta síce prepadla na kopačku Theurekaufa, ktorému však odkopol loptu Mats Hummels.
     
    51
    Domáci sa ukľudnili a postupnou rozohrávkou sa dostali až na pravé krídlo, odkiaľ mohol centrovať Elabdellaoui. Po Schmelzerovom zásahu sa ale bude kopať iba roh.
     
    50
    Po krátkej chvíli sa o slovo hlásili opäť hostia, ale Sahinova prihrávka bola pridlhá a Davari tak môže upokojiť situáciu.
     
    49
    Po rohovom kope sa už hostia ku koncovke nedostali, keď na prvej žrdi úradoval Bičakčič. Ten odvrátil loptu k Bolandovi.
     
    48
    Táto akcia nechala zaspomínať na starú dobrú Borussiu Dortmund. Akciu založil Lewandowski, ktorý prihrával na stred ihriska Mkhitaryanovi a po jeho prihrávke z prvého dotyku šiel do nájazdu Marco Reus. Ten však zoči-voči Davarimu nepochodil a iránsky brankár dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    47
    S prvým ofenzívnym pokusom tu boli domáci, keď ďalšiu ich akciu rozbiehal Nielsen. Jeho prihrávka na Ademiho však bola pridlhá a skončila iba u brankára hostí.
     
    46
    V polčasovej prestávke sme nestriedali a obaja tréneri tak dávajú aktuálnym jedenástkam dôveru. Výkop druhej polky mali hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Eintracht Braunschweig nehral v prvom polčase vôbec špatne, ale napriek tomu prehráva. Kým hlavičkujúci Kessel svoju šancu nepremenil, na druhej strane sa Aubameyang mohol radovať. Dortmund teda nekoncertuje, ale zatiaľ to stačí.

    Či im to bude stačiť i po Fritzovom konečnom hvizde, to sa dozvieme v druhom dejstve, ktoré začína približne o 21:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Ademi sa opäť snažil využiť nepresnú rozohrávku hostí, ale v poslednej chvíli ho stihol zastaviť stopér Papastathopoulos.
     
    44
    Domáci sa postupne vytrácajú z trávnika. Pripomenúť sa pre zmenu snažil Ademi, ktorý si však pri svojej snahe pomáhal faulom.
     
    43
    Zmeniť sa to na pravej strane pokúšal Aubameyang, ktorému sa však máva a píska ďalší ofsajd. Tentokrát správne.
     
    42
    S blížiacim sa koncom prvého dejstva sa prevažne bojuje a nachádzame sa väčšinou medzi oboma šestnástkami.
     
    41
    Robert Lewandowski tvári poriadne podráždene. To však už neplatí o Hummelsovi, ktorý je rád, že po faule na Bolanda nevidel žltú kartu.
     
    40
    Postranný rozhodca možno zachránil domácich od druhého inkasovaného gólu. Sahin prihrával na Lewandowskeho, ktorý sa odpútal od Bičakčiča a následne opäť prihrával pred prázdnu bránku Aubameyangovi. Ten sa nachádzal v hraničnej situácii, ktorú asistent posúdil ako ofsajdovú.
     
    39
    Rovnakého trestu sa dožadovali aj hostia, keď unikajúceho Lewandowskeho stiahol Dogan. Fritz však ďalšiu kartu netahá.
     
    38
    Príležitosť na rýchly brejk dostali i domáci a okamžite sa to snažil využiť Håvard Nielsen. Toho však na polovici ihriska stiahol Henrikh Mkhitaryan, ktorý po zásluhe vidí žltú kartu.
     
    37
    Dortmund pokračuje v ofenzívnom prevedení a z ľavej strany mohol centrovať Schmelzer. Ľavý bek však o loptu prichádza.
     
    36
    Hosťujúci podiel v držaní lopty naďalej narastá a súvisí to práve s psychickou vzpruhou v podobe úvodného gólu.
     
    35
    Na druhej strane sa rodil protiútok BVB, ale Mkhitaryan to pokazil a Lewandowskeho zašil do rohu ihriska. Ten následne prihráva iba dozadu.
     
    34
    Zatiaľ sa ešte nevzdávajú a po ľavej strane sa tlačili vpred. Prenikajúceho Hochscheidta však sklzom zastavil Kevin Grosskreutz.
     
    33
    Pre domácich je to možno trochu kruté, pretože do týchto chvíľ hrali nesmierne odvážne a sebavedomo. Uvidíme, ako budú hrať ďalej.
     
    31
    Dortmund dal gól!
    Tak ale toto bol zo strany hostí nádherné. Domácu zálohu rozbil svojim pohybom Nuri Sahin, ktorý následne prihrával doprava na Lewandowskeho. Ten si účinne narazil loptu s Marcom Reusom a po nádhernej narážačke tejto dvojice už PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG dostával loptu pred prázdnu kasu. Odkrytá bránka mu problém nerobila a BVB sa tak ujíma vedenia.
     
    30
    Dortmund sa snažil využiť lauf, ale nepodarilo sa mu to. Ofenzívnu snahu hostí zastavil Lewandowskeho faul.
     
    29
    Priamy kop z osemnástich metrov rozohrával Nuri Sahin, ktorý to spravil takmer dokonale. Jeho strela sa krásne vzniesla ponad múr a už mierila do ľavej šibenice. Tam však nádherným zákrokom zasahoval Daniel Davari, ktorý vyrážal do strany. Od Sahina to snáď chcelo kúsok väčšiu razanciu.
     
    28
    Z ďalšieho priameho kopu z osemnástich metrov by však bol center na škodu. Borussia skrátka musí strielať.
     
    27
    Hostia mali následne k dispozícii i voľný kop z dvadsiatich metrov, ale zakončenie z toho nebolo. Po vzduchu to proti Braunschweigu zatiaľ nejde.
     
    26
    Ten rozohrával opäť Marco Reus a opäť ho rozohrával na prednú žrď a opäť tam úradoval kapitán Deniz Dogan.
     
    25
    Kúsok priestoru dostal i hosťujúci Mkhitaryan, ktorého však okamžite dostúpil pozorný Bičakčič a nasledovať bude iba rohový kop Borussie.
     
    24
    Ten letel na zadnú žrď, kde dobre skákal kapitán Dogan. Vo vzdušnom priestore si ho však postrážil Sokratis, ktorý ho k zakončeniu nepustil.
     
    23
    No a opäť je tu Eintracht. Na pravej strane sa preštrikoval k centeru Elabdellaoui, ale Schmelzer odvrátil aspoň na roh.
     
    22
    Jurgen Klopp je zatiaľ poriadne zamyslený. Jeho zverenci určite nehrajú taký futbal, aký si naplánovali.
     
    21
    O odpoveď Borussie sa na druhej strane snažil postarať Robert Lewandowski, ale v súboji s Bičakčičom si pomáhal nedovolene.
     
    20
    Využiť sa to na zadnej žrdi snažil i Boland, ktorý si našiel ďalší Nielsenov center. Tentokrát už bola defenzíva hostí pozornejšia a zakončenie Eintrachtu sa nekoná.
     
    19
    Nuž, Eintracht pokračuje v nesmierne odvážnom prejave. Na hre Dortmundu sa stále prejavuje kríza, ktorou aktuálne prechádzajú.
     
    18
    Ale toto už bola prvá gólovka tohto zápasu a prekvapivo ju mali domáci. Po rohovom kope sa síce ešte k zakončeniu nedostali, ale z druhej strany vracal loptu do ohňa Nielsen a na hranici malého vápna zakončoval osamotený Benjamin Kessel. Jeho hlavička však letela len tesne nad. Roman Weidenfeller by zrejme zareagovať nestihol.
     
    17
    V defenzíve hostí chybil tentokrát Hummels, ktorý ideálne namazal Theuerkaufovi, ktorý prihrával doprava na Elabdellaouiho, ktorý vybojoval aspoň roh.
     
    16
    Mkhitaryan však príliš istý nebol, keď si nevyrátal správne vlhkosť trávnika. Jeho prihrávka na Grosskreutza skončila až za postrannou čiarou.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu hry, v ktorej sme videli nie príliš záživný futbal. Dortmund však postupne naberá na istote.
     
    14
    Hostia rozohrávali od rohovej zástavky na prvú žrď, kde však najvyššie skákal kapitán Braunschweigu Ermin Bičakčič.
     
    13
    O center sa tak napokon postaral Nuri Sahin a lopta prepadla až ku Kevinovi Grosskreutzovi. Jeho strelu však zablokoval Reichel a nasledovať bude rohový kop.
     
    12
    K samotnej exekúcii však dôjde až po tom, čo sa dá Marco Reus dokopy. V spomínanom súboji totiž čo-to utŕžil.
     
    11
    Hostia sa však v týchto momentoch usadili na polovici Eintrachtu. Marco Reus však nemal komu, ale na okraji šestnástky sa mu podarilo vypýtať priamy kop. To by mohla byť dobrá strelecká parketa.
     
    10
    Na pravej strane sa snažil uvoľniť Aubameyang, ale Reichel to spravil nesmierne lišiacky a okamžite využil menšie odskočenie lopty. Po nastrelení Gabunčana sa bude odkopávať od domácej bránky.
     
    9
    Dortmund sa zatiaľ príliš dopredu netlačí a opäť kombinuje iba na vlastnej polovici. Pri lopte je aktuálne dokonca gólman Roman Weidenfeller.
     
    8
    Úvodná pasáž zápasu sa nesie vo vyrovnanom duchu a domáci sa naďalej pokúšajú využiť zlú výkonnosť Borussie.
     
    7
    Eintracht však pokračuje v aktívnom úvode a opäť to bol Hoscheidt. Jeho zrazená rana z dvadsiatich metrov však letela iba do stredu bránky.
     
    6
    O jeho exekúciu sa postaral Marco Reus, ktorý však vyslal iba krátky center, ktorý si na hranici vápna postrážil Boland.
     
    5
    Dortmund sa až teraz dostal k prvému útoku, ktorý ťahal Robert Lewandowski. Dogan ho však tridsať metrov od bránky stiahol na zem a nasledovať tak bude voľný kop pre BVB.
     
    4
    Domáci rozohrávali na zadnú žrď, kde mal zakončovať Bičakčič. Pred ním však zasahoval Weidenfeller, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    3
    Grosskreutz však teraz v rozohrávke absolútne vybuchol a do vápna tak mohol vniknúť Nielsen. V poslednej chvíli ho zozadu zastavil Mats Hummel a nasledovať tak bude iba roh pre Braunschweig.
     
    2
    Domáci na svojho súpera okamžite vyleteli, keď sa po ľavej strane prebíjal Hochscheidt. Vo vápna ho však sklzom zastavil dôsledný Kevin Grosskreutz.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu je už minulosťou. Obstarali ho domáci, ktorí budú hrať v žlto-modrej kombinácii. Hostia z Dortmundu nastupujú v čiernej sade.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Braunschweig: Davari – Kessel, Bičakčič, Dogan (C), Reichel – Elabdellaoui, Theuerkauf, Boland, Hochscheidt – Ademi, Nielsen
    Náhradníci: Petkovic – Henn, Kumbela, Kratz, Marcel Correia, Pfitzner, Bellarabi

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Grosskreutz, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Aubameyang, Mkhitaryan, Reus – Lewandowski
    Náhradníci: Langerak – Kehl, Hofmann, Sarr, Piszczek, Ducksch, Durm

    Rozhodca: Marco Fritz – C. Dietz, D. Schaal – P. Gagelmann.
     
    Vitajte pri sledovaní tradičnej piatkovej predohrávky nemeckej Bundesligy. Jej 19. kolo načneme v Braunchweigu, kam zavíta trápiaci sa Dortmund.

    Ono, niežeby dnešný hostiteľ nejak zvlásť koncertoval, ale od senzačného nováčika sa toho pred aktuálnym ročníkom veľa nečakalo. Na druhej strane Dortmund mal plniť úlohu bavorského honiaceho psa, čo sa mu však absolútne nedarí. BVB sa nachádza na tretej priečke a Bayern si pokojne cvála za ďalším titulom. Borussia by sa dnes mohla nakopnúť aspoň pred jarnou fázou Ligy majstrov, na ktorú uprie svoju jarnú pozornosť. Podarí sa jej to?

    Tabuľkové postavenie:

    18. Eintracht: 3 – 3 – 12; skóre 10:32; body 12
    3. Borussia: 10 – 3 – 5; skóre 34:19; body 37

    Forma:

    Eintracht: R – V – P – P – P – P
    Borussia: R – P – R – V – P – V

    Eintracht Braunschweig začal veľmi rýchlo spoznávať rozdiel medzi prvou a druhou Bundesligou. Ostrý štart tohto ročníka mu absolútne nevyšiel a po desiatich kolách mal na konte len úbohé štyri body. Zdalo sa, že Levi sa budú pakovať z Bundesligy veľmi rýchlo. Následne však prišla šokujúca výhra nad Leverkusenom a po dlhšej dobe sa im zadarilo i na prelome rokov. S kalendárnym rokom 2013 sa totiž lúčili dôležitou výhrou nad Hoffenhaimom (1:0).
    Nový rok zas odpálili slušnou bezgólovou remízou v Brémach. Dnes budú hrať navyše pred svojimi fanúšikmi, kde si môžu vylepšiť svoju nelichotivú bilanciu. So ziskom siedmich bodov sú totiž najslabším mužstvom v domácom prostredí.

    Borussia sprvu skutočne pôsobila ako vážny ašpirant na titul. Zápasy síce s odretými ušami, ale predsa víťazila. V úvode novembra však začali prvé problémy. Prvá prehra prišla ešte pred veľkým šlágrom s Bayernom (Wolfsburg 1:2). Die Schwarzgelben nezvládli ani samotné derby s Mníchovčanmi, keď po jednoznačnom priebehu prehrali 0:3. Nesmierne dôležitou bola i domáca prehra s Bayerom Leverkusen (0:1).
    Následne však prišiel vydretý postup v Lige majstrov, čo malo byť pre Dortmund výrazným impulzom. Opak bol však pravdou. Odvtedy už totiž Dortmund nevyhral. Z posledných siedmich ligových zápasov vyhrala Borussia len jediný (Mainz 3:1) so ziskom piatich bodov.

    Absencie:

    Na odvahe domácich nepridáva ani pohľad na listinu zranených hráčov. Do dnešného zápasu nenastúpi minimálne zranená trojica Oehrl, Korte a Dennis Kruppke.
    Neistý je i štart Caliguirriho a Vrančiča, ktorí budú čakať na zelenú od lekárov. Tú však od disciplinárnej komisie nedostane Timo Perthel, ktorý stojí pre karty.

    Remízový zápas s Augsburgom priniesol i ďalšie negatívum, ktorým je zranenie Jakuba Blaszczykowskeho. Preňho sa kvôli zranenému kolenu sezóna skončila. Rovnako je na tom i Neven Subotič.
    Ďaleko pozitívnejšou správou je návrat dvojice dortmundských opôr. Mats Hummels a Ilkay Gündogan sa už vrátili do plného tréningu a minimálne Hummels by sa mohol objaviť už v dnešnom stretnutí.

    Napriek aktuálnej výkonnosti by mal Dortmund toto stretnutie zvládnuť. Nutnosť troch bodov podčiarkuje i pohľad pod seba, kde sa na Vestfálsky celok tlačí hneď niekoľko konkurentov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Kessel – 31. Aubameyang, 65. Aubameyang

    Karty:   38. Mkhitaryan (DOR)


    Eintracht Braunschweig: Davari – Kessel, Bičakčič, Dogan (C), Reichel – Elabdellaoui, Theuerkauf, Boland, Hochscheidt – Ademi, Nielsen
    Náhradníci: Petkovic – Henn, Kumbela, Kratz, Marcel Correia, Pfitzner, Bellarabi

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Grosskreutz, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Aubameyang, Mkhitaryan, Reus – Lewandowski
    Náhradníci: Langerak – Kehl, Hofmann, Sarr, Piszczek, Ducksch, Durm

    Rozhodca: Marco Fritz – C. Dietz, D. Schaal – P. Gagelmann