Getafe – Sociedad 2:2 (kon.) | Villarreal – Almería 2:0 (kon.) | Levante – Barcelona 1:1 (kon.)
Atlético Madrid – Sevilla 1:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 19.01.2014, 21:00 • Estadio Vicente Calderón, Madrid (Španielsko) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V závere zápasu mali domáci k dispozícii rohový kop na pravej strane, ktorý zahrával Raúl García. Jeho projektil však futbalisti Sevilly odhlavičkovali do bezpečia.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty!
     
    90
    Hosťujúci hráč Gameiro obdržal žltú kartu za zbytočné protesty na stranu hlavného rozhodcu.
     
    89
    Hosťujúci Alberto Moreno obdržal za tvrdý faul – prišliapnutie členka na domáceho Raúla Garcíu pomerne prísnu červenú kartu. Následne sa v strede ihriska odohrala menšia slovná potýčka spolu so strkanicami, po ktorej sú pri lopte domáci futbalisti.
     
    88
    Domáci tréner Simeone posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Kokeho nastupuje do hry oddýchnutý Sosa.
     
    84
    Hosťujúci tréner Unai Emery posiela na trávnik aj tretie a zároveň posledné striedanie. Namiesto Baccu nastupuje na trávnik oddýchnutý Reyes.
     
    81
    Na rad prichádza prvé striedanie domáceho Atlética Madrid. Namiesto strelca gólu Davida Villu nastupuje do hry oddýchnutý Rodríguez.
     
    78
    Gólman Beto si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po dobrom centri od Turana vysoko vyskočil a loptu zachytil pred bránkovou čiarou vo svojom náručí!
     
    73
    Sevilla dala gól! Hostia dokázali z pokutového kopu vyrovnať gólový účet tohto stretnutia. IVAN RAKITIČ si postavil loptu na značku pokutového kopu a nekompromisnou delovkou do pravej časti domácej brány prekonal gólmana Courtoisa, ktorý síce vystihol smer lopty, no na jej vyrazenie bol už prikrátky.
     
    72
    Za zbytočné protesty na stranu hlavného rozhodcu vidí žltú kartu aj domáci Gabi.
     
    72
    Pokutový kop bude zahrávať Chorvát Ivan Rakitič!
     
    71
    Domáci Juanfran obdržal za tvrdý faul – potiahnutie za dres na hosťujúceho Baccu v domácom pokutovom území žltú kartu!
     
    71
    Po tvrdom faule domáceho Juanfrana, ktorý potiahol Baccu za dres v pokutovom území uvidíme pokutový kop pre hosťujúcu Sevillu!
     
    70
    David Villa aj tentokrát poriadne potrápil hosťujúcu defenzívu na ľavej strane a tvrdo zakončoval, no jeho projektil skončil len tesne nad bránou gólmana Beta.
     
    66
    Domáci Koke sa dostal do dobrej gólovej šance pred bránou hosťujúcej Sevilly, no tesne pred svojim zakončením bol tvrdo odstavený pozorným Albertom Morenom. Tento zákrok sa však neklasifikoval ako faul, a tak sa pokračuje v hre.
     
    64
    Tréner hosťujúcej Sevilly – Unai Emery posiela na trávnik aj druhú striedanie. Namiesto španielského hráča Vitola nastupuje do hry hráč nemeckej národnosti – Marin.
     
    57
    Z veľkej vzdialenosti na pravej strane nekompromisne zakončoval domáci Raúl García, no jeho delovku gólman Beto napokon videl veľmi dobre a loptu svojimi rukami vyrazil na rohový kop.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sme mohli vidieť prvé striedanie hostí. Tréner Unai Emery poslal na trávnik namiesto Argentínčana Pareju oddýchnutého Francúza Gameira.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    38
    Hostia sa po skvele zahranom rohovom kope z ľavej strany dostali do najväčšej gólovej šance v prvom polčase, keď z tesnej blízkosti na ľavej strane zakončoval Fazio, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa domácej brány!
     
    28
    Rakitič urobil domácej defenzíve poriadne problémy svojimi dobrými pohybmi na pravej strane, kde vybojoval loptu a následne dobrou prihrávkou našiel Cokeho. Ten tvrdo pálil z pravej strany, no svojou delovkou minul priestor domácej brány!
     
    25
    Domáci Gabi bol tesne za polovicou ihriska nekompromisne faulovaný hosťujúcim Danielom Carriçom, ktorý ho nekompromisným kopom cez členky zložil na trávnik. Napokon sa však Gabi pozviechal a Carriço žltú kartu nevidí.
     
    24
    Aj domáci gólman Courtois si na svoje konto pripísal veľmi dobrý zákrok, keď po tvrdom hlavičkovom zakončení z pravej strany od Carriça zachytil loptu vo svojom náručí.
     
    18
    Atlético dalo gól!
    Futbalisti Atlética Madrid sa po skvele zahranom rohovom kope na ľavej strane dostávajú do vedenia! Po skvelom centri od Turana sa k lopte pri pravej žŕdke hosťujúcej brány dostal Juanfran, ktorý ju odhlavičkoval do centrálnej časti pred Betovu bránu. Tam sa najlepšie zorientoval DAVID VILLA, ktorý svojim nekompromisným, takmer prízemným volejovým zakončením prekonal hosťujúcu defenzívu.
     
    17
    Diego Costa sa po skvelej prihrávke od Davida Villu dostal do parádnej gólovej šance na ľavej strane, no v poslednej chvíli ho svojim obetavým sklzom odstavil pozorný obranca Pareja! Na rad prichádza rohový kop pre domácich.
     
    15
    Domáci útočník Diego Costa sa dostal do skvelej gólovej šance na hranici hosťujúceho pokutového územia, kde sa s loptou obtočila tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon skončila len pár centimetrov vedľa ľavej žŕdky hosťujúcej brány.
     
    13
    Hlavný rozhodca vyťahuje aj prvú žltú kartu v tomto zápase. Obdržal ju hosťujúci Pareja, ktorý sa previnil tvrdým faulom na domáceho Diega Costu, ktorého pri súboji chytil pod krk.
     
    13
    Domáci Filipe Luis sa po skvelej prihrávke od Diega Costu dostal do dobrej gólovej šance na ľavej strane, no svojou delovkou z ľavej nohy napokon loptu poslal len vysoko nad bránu hostí.

    Góly: 18. David Villa – 73. Rakitič (pen.)

    Karty:   71. Juanfran (MAD), 72. Gabi (MAD) – 13. Pareja (SEV), 90. Gameiro (SEV)   89. Alberto Moreno (SEV)


    Atlético Madrid: Courtois – Miranda, Juanfran, Filipe Luis, Godín, Gabi, Raúl García, Turan, Koke (88. Sosa), David Villa (81. Rodríguez), Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Guilavogui, Javi Manquillo, Sosa

    FC Sevilla: Beto – Fernando Navarro, Pareja (46. Gameira), Fazio, Daniel Carriço, Coke, Alberto Moreno, Rakitič, Iborra, Vitolo (64. Marin), Bacca (84. Reyes)
    Náhradníci: Javi Varas – Marin, Cristóforo, Trochowski, Jairo Samperio, Gameiro, José Antonio Reyes

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Javier Aguilar, Manuel Aboy