Getafe – Sociedad 2:2 (kon.) | Villarreal – Almería 2:0 (kon.) | Levante – Barcelona 1:1 (kon.)
Atlético Madrid – Sevilla 1:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 19.01.2014, 21:00 • Estadio Vicente Calderón, Madrid (Španielsko) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu boli futbalisti hosťujúcej Sevilly o niečo aktívnejší ako v prvom polčase a napokon sa svojim výkonom vyrovnali dobre známemu Atléticu Madrid. V 71. minúte padol pre domácich osudový moment, keď hlavný rozhodca Alejandro Hernández nariadil po faule Juanfrana pokutový kop. Ten v 73. minúte premenil hosťujúci Ivan Rakitič, ktorý svojou delovkou priniesol zápas do vyrovnaného výsledku 1:1.

    Oba tímy si po dnešnom výkone pripisujú do tabuľky po jednom bode. Atlético teda stále ostáva na druhej priečke tabuľky o skóre za Barcelonou, ktorá dnes tiež remízovala proti Levante.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:55:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V závere zápasu mali domáci k dispozícii rohový kop na pravej strane, ktorý zahrával Raúl García. Jeho projektil však futbalisti Sevilly odhlavičkovali do bezpečia.
     
    90+3
    Futbalisti domáceho Atlética Madrid sa očividne snažia skórovať ešte jeden gól, no defenzíva hosťujúcej Sevilly je jasne proti a bráni sa naozaj veľmi dobre a obetavo.
     
    90+2
    Po dobrom centri od Raúla Garcíu na pravej strane sa k lopte v centrálnej časti dostal Diego Costa, no hlavný rozhodca mu na jeho prifilmované spadnutie na trávnik ani tentokrát nenaletel a pokutový kop neodpískal.
     
    90+1
    Po dobrom centri od Sosu sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Diego Costa, no jeho projektil napokon skončil len vysoko nad bránou gólmana Beta.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty!
     
    90
    Hosťujúci hráč Gameiro obdržal žltú kartu za zbytočné protesty na stranu hlavného rozhodcu.
     
    89
    Hosťujúci Alberto Moreno obdržal za tvrdý faul – prišliapnutie členka na domáceho Raúla Garcíu pomerne prísnu červenú kartu. Následne sa v strede ihriska odohrala menšia slovná potýčka spolu so strkanicami, po ktorej sú pri lopte domáci futbalisti.
     
    88
    Domáci tréner Simeone posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Kokeho nastupuje do hry oddýchnutý Sosa.
     
    87
    Domáci Rodríguez sa dostal k lopte v centrálnej časti pred gólmanom Betom, no napokon sa previnil útočným faulom na Fazia, po ktorom sú pri lopte hostia.
     
    86
    Rohový kop z ľavej strany odišiel zahrávať domáci Gabi, no jeho nepresný center napokon skončil len za bránou hosťujúcej Sevilly. Beto teda zasahovať nemusel.
     
    86
    Diego Costa opäť skvele zakončoval z hranice hosťujúceho pokutového územia, no jeho projektil zblokoval na rohový kop pozorný Fernando Navarro.
     
    85
    Koke sa dostal k zakončeniu na ľavej strane, no jeho projektil napokon skončil len na kopačkách pozorného Marina, ktorý loptu v poslednej chvíli odkopol do bezpečia.
     
    84
    Hosťujúci tréner Unai Emery posiela na trávnik aj tretie a zároveň posledné striedanie. Namiesto Baccu nastupuje na trávnik oddýchnutý Reyes.
     
    83
    Domáci futbalisti majú loptu vo svojej moci pred hosťujúcim pokutovým územím, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no sevillská defenzíva je jasne proti.
     
    82
    Z pravej strany dobre zakončoval domáci Turan, no jeho tvrdý strieľaný center napokon skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány. Beto teda zasahovať nemusel.
     
    81
    Na rad prichádza prvé striedanie domáceho Atlética Madrid. Namiesto strelca gólu Davida Villu nastupuje do hry oddýchnutý Rodríguez.
     
    80
    Godín sa dostal k lopte na pravej strane, následne dobrou prihrávkou našiel Gabiho, no túto dvojicu od lopty bez problémov odstavil aktívny hosťujúci obranca Fernando Navarro.
     
    79
    Domáci tréner Simeone pripravuje do hry prvé striedanie v tomto zápase. Momentálne sú však pri lopte hráči Sevilly, konkrétne gólman Beto, ktorý predvedie odkop od svojej brány.
     
    78
    Gólman Beto si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po dobrom centri od Turana vysoko vyskočil a loptu zachytil pred bránkovou čiarou vo svojom náručí!
     
    77
    Koke odcentroval loptu z veľkej vzdialenosti na pravú stranu, no tam sa k nej dostal len pozorný hosťujúci obranca Fazio, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    76
    Hosťujúci Rakitič sa dobre presúval po ľavej strane, no napokon narazil na pozorného domáceho Filipeho Luisa, ktorý ho od lopty s prehľadom odstavil. Následne je v útoku Atlético Madrid.
     
    75
    Po dobrom centri z pravej strany od domáceho Raúl Garcíu sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Diego Costa, no ten svojim hlavičkovým zakončením umiestnil loptu nad bránu gólmana Beta.
     
    74
    Futbalisti Atlética Madrid sú momentálne pri lopte v strede ihriska, odkiaľ sa snažia zaútočiť a dostať do vedenia, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Sevilla sa bráni veľmi dobre.
     
    73
    Sevilla dala gól! Hostia dokázali z pokutového kopu vyrovnať gólový účet tohto stretnutia. IVAN RAKITIČ si postavil loptu na značku pokutového kopu a nekompromisnou delovkou do pravej časti domácej brány prekonal gólmana Courtoisa, ktorý síce vystihol smer lopty, no na jej vyrazenie bol už prikrátky.
     
    72
    Za zbytočné protesty na stranu hlavného rozhodcu vidí žltú kartu aj domáci Gabi.
     
    72
    Pokutový kop bude zahrávať Chorvát Ivan Rakitič!
     
    71
    Domáci Juanfran obdržal za tvrdý faul – potiahnutie za dres na hosťujúceho Baccu v domácom pokutovom území žltú kartu!
     
    71
    Po tvrdom faule domáceho Juanfrana, ktorý potiahol Baccu za dres v pokutovom území uvidíme pokutový kop pre hosťujúcu Sevillu!
     
    70
    David Villa aj tentokrát poriadne potrápil hosťujúcu defenzívu na ľavej strane a tvrdo zakončoval, no jeho projektil skončil len tesne nad bránou gólmana Beta.
     
    69
    Gólman Beto si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele z ľavej strany od Davida Villu zachytil loptu vo svojom náručí.David Villa však napokon stál v jasnom ofsajde.
     
    68
    Diego Costa využil poriadne zaváhanie v znení hosťujúceho Fernanda Navarra a už mu bolo treba prekonať len Fazia, čo sa mu síce podarilo, no loptu odkopol príliš ďaleko.
     
    67
    Coke sa dostal k lopte na ľavej strane, následne ju veľmi dobre odcentroval pred bránu gólmana Courtoisa, no tam stál pozorný obranca Miranda, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    66
    Domáci Koke sa dostal do dobrej gólovej šance pred bránou hosťujúcej Sevilly, no tesne pred svojim zakončením bol tvrdo odstavený pozorným Albertom Morenom. Tento zákrok sa však neklasifikoval ako faul, a tak sa pokračuje v hre.
     
    65
    Domáci Turan sa dostal do zaujímavej gólovej šance na pravej strane, no gólman Beto bol aj tentokrát v strehu a loptu svojimi nohami úspešne zblokoval do bezpečia.
     
    64
    Tréner hosťujúcej Sevilly – Unai Emery posiela na trávnik aj druhú striedanie. Namiesto španielského hráča Vitola nastupuje do hry hráč nemeckej národnosti – Marin.
     
    64
    Z pravej strany loptu veľmi dobre odcentroval hosťujúci Alberto Morreno, no ten svoj strieľaný center napokon umiestnil len poriadne mimo – vysoko nad domácu bránu.
     
    63
    Po dobrom strieľanom centri z ľavej strany od Vitola sa k lopte pred domácou bránou dsotal Filipe Luis, ktorý ju odkopol do bezpečia na pravú stranu.
     
    62
    Po dobrom centri od Iborru sa k lopte na ľavej strane dostal Gameiro, ktorý chcel zakončovať, no napokon s pomocou domáceho Juanfrana vybojoval rohový kop pre Sevillu na ľavej strane.
     
    61
    Sevilla má loptu vo svojej moci v strede ihriska, odkiaľ sa snaží takticky zaútočiť a vyrovnať tak gólový účet tohto stretnutia. Domáca defenzíva je však zatiaľ pozorná.
     
    60
    Diego Costa vybojoval na pravej strane vo vzdialenosti približne 30 metrov voľný kop, no ten napokon domáci futbalisti rozohrali nakrátko. Následne loptu dobre odcentroval Gabi, no len na kopačky pozorného Carriça.
     
    59
    Po dobre načasovanej krátkej prihrávke od Turana na ľavej strane sa k lopte dostal Filipe Luis, ktorý chcel dobrým krížnym centrom nájsť Kokeho na pravej strane, no nepodarilo sa mu to. Napokon uvidíme autový hod hostí na ľavej strane.
     
    58
    Hosťujúci Coke sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho strieľaný center napokon pozorný domáci obranca Miranda bez problémov zblokoval do bezpečia svojou pravou nohou.
     
    57
    Z veľkej vzdialenosti na pravej strane nekompromisne zakončoval domáci Raúl García, no jeho delovku gólman Beto napokon videl veľmi dobre a loptu svojimi rukami vyrazil na rohový kop.
     
    56
    Po dobrom centri z rohového kopu od Turana sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal domáci Koke, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Beta, ktorý bol dobre postavený v pravej časti svojej brány.
     
    55
    Diego Costa sa s loptou po pravej strane takmer natlačil pred hosťujúcu bránu, no napokon bol odstavený pozorným Faziom, ktorý odkopol loptu na rohový kop.
     
    54
    Gólman Courtois si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojom náručí tentokrát zachytil loptu po dobrom centri z pravej strany od hosťujúceho Alberta Morrena.
     
    53
    Po tvrdom centri z voľného kopu na ľavej strane od Cokeho sa k lopte dostal až gólman Courtois, ktorý ju pri ľavej žŕdke svojej brány zachytil vo svojom náručí.
     
    52
    Fernando Navarro sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Gabi, ktorý ho tvrdým narazením zozadu od lopty odstavil. Narad prichádza voľný kop hostí z ľavej strany.
     
    51
    Hosťujúci Fernando Navarro poslal loptu ďalekým centrom pred bránu gólmana Courtoisa, no tam sa dobre zorientoval Juanfran, ktorý zakladá ďalší útok Atlética Madrid.
     
    50
    Hráči Atlética Madrid zahrali voľný kop nakrátko a následne poslali loptu na kopačky pozorného Kokeho, ktorý tvrdo pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho delovku napokon pozorný Rakitič zachytil na svojich kopačkách.
     
    49
    David Villa si vypýtal od rozhodcu faul po zákroku hosťujúceho Cokeho. Domáci majú teda k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 40 metrov mierne vpravo.
     
    48
    Po pravej strane na domácej polovici ihriska sa veľmi dobre presúval domáci Godín, no hosťujúci Gameiro ho tvrdo fauloval, a tak musí odovzdať loptu domácemu Atléticu.
     
    47
    Vystriedaný Gameiro priniesol do sevillských plachier čerstvý vietor! Hostia sú pri lopte pred domácou bránou, kde sa snažia tvrdo zakončovať. Tentokrát to z ľavej strany skúšal Vitolo, no ten napokon nasmeroval loptu len na pozorného gólmana Courtoisa.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sme mohli vidieť prvé striedanie hostí. Tréner Unai Emery poslal na trávnik namiesto Argentínčana Pareju oddýchnutého Francúza Gameira.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas tohto zápasu bol takmer počas celého svojho trvania jasne v znení favorizovaného Atlética Madrid. Domáci sa dokázali dostať hneď do niekoľkých skvelých gólových šancí, no vo väčšine prípadov defenzíva Sevilly pracovala veľmi dobre. Gólový účet tohto zápasu otvoril v 18. minúte David Villa, ktorý po rohovom kope svojim volejovým zakončením prekonal bezmocnú sevillskú defenzívu na čele s gólmanom Betom.

    Podarí sa futbalistom hosťujúcej Sevilly zabrať naplno a zdramatizovať tak tento zápas v druhom polčase vyrovnávajúcim gólom?
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Bacca potiahol loptu po ľavom krídle až pred domácu bránu, následne sa dobrou kľučkou zbavil Juanfrana, no cez pozorného Mirandu už nedokázal prejsť. Následne sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Vitolo, no jeho delovka skončila len vysoko nad bránou gólmana Courtoisa.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Gabi sa snažil dobrou prihrávkou z ľavej strany nájsť Filipeho Luisa, no nepodarilo sa mu to. Dvojica hosťujúcich obrancov Gabiho zablokovala a loptu mu uchmatla.
     
    44
    Hosťujúci Iborra vybojoval pre Sevillu priamy kop vo vzdialenosti približne 40 metrov, ktorý následne aj sám zahrával! Svojim dobrým centrom našiel Rakitiča, ktorý však hlavičkovým zakončením len tesne minul priestor domácej brány.
     
    43
    V závere druhého polčasu majú loptu vo svojej moci opäť hráči Atlética Madrid, ktorí si ju dobre prihrávajú. Hostia sa snažia dostať k lopte a zaútočiť, no nedarí sa im v tom.
     
    42
    Iborra obdržal loptu na pravej strane vo vzdialenosti približne 24 metrov a už-už chcel vystreliť, no pozorný Juanfran sa pri ňom pristavil a od lopty ho bez problémov odstavil.
     
    41
    Po pravej strane sa chcel svojim rýchlym únikom presadiť Iborra, no napokon narazil na pozorného Filipeho Luisa, ktorý loptu zachytil a následne ju chcel vysunúť pre Diega Costa, čo sa mu však nepodarilo.
     
    40
    Miranda poslal smerom do útoku ďaleký center, no ten napokon futbalisti Sevilly zásluhou Fernanda Navarra bez problémov odvrátili.
     
    39
    Miranda je pri lopte tesne pred polovicou ihriska, kde si ju dobre prihráva s domácim Godínom. Ten sa následne vydal s loptou po ľavom krídle do útoku, no nepodarilo sa mu uspieť, keďže ho hosťujúci Rakitič od lopty odstavil a vybojoval pre svoj tím autový hod na pravej strane.
     
    38
    Hostia sa po skvele zahranom rohovom kope z ľavej strany dostali do najväčšej gólovej šance v prvom polčase, keď z tesnej blízkosti na ľavej strane zakončoval Fazio, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa domácej brány!
     
    37
    Po peknom centri od Turana sa k lopte dostal Diego Costa, no ten bol dobre bránený hosťujúcim Faziom, ktorý ho k zakončeniu už nepustil.
     
    36
    Atlético Madrid má v prvom polčase držanie lopty jasne na svojej strane. Aj tentokrát majú domáci loptu vo svojej moci a snažia sa útočiť.
     
    35
    Domáci Koke odcentroval loptu pred bránu gólmana Beta, ktorý ju zachytil, no napokon mu mierne vypadla z náručia. Dorážať ju chcel Raúl García, no sevillský gólman sa po nej efektívne hodil.
     
    34
    Tentokrát sme na pravej strane mohli vidieť sériu autových hodov v znení domáceho Atlética Madrid. Následne sa k zakončeniu z ťažkého uhla na pravej strane dostal David Villa, no jeho strieľaný center gólman Beto zachytil vo svojom náručí.
     
    33
    Hráči Atlética Madrid sú opäť pri lopte v strede ihriska. Tentokrát loptu z veľkej vzdialenosti odcentroval Juanfran, no hosťujúci obrancovia ho poslali len za postrannú čiaru na pravej strane.
     
    32
    Po peknom centri z pravej strany od Rakitiča sa k lopte pred bránou gólmana Courtoisa mohol dostať Bacca, no napokons a mu nepodarilo prejsť cez dobre brániaceho Juanfrana.
     
    32
    Coke sa dostal k lopte na pravej strane, následne chcel prejsť cez domáceho Godína, no nepodarilo sa mu to. Práve tento hráč Atlética ho od lopty s prehľadom odstavil.
     
    31
    Hosťujúci Carriço sa dostal k lopte v ľavej časti domáceho pokutového územia, no letiacu loptu napokon nedokázal skrotiť. Ako sa to robí mu ukázal až pozorný domáci obranca Miranda.
     
    30
    K lopte sa na ľavej strane dostal domáci Turan, ktorý dobrou krátkou prihrávkou našiel Raúla Garcíu, no ten si už nedokázal vycvičiť troch obrancov Sevilly, ktorí mu stáli v ceste.
     
    29
    Lopta sa opäť nachádza v strede ihriska, kde ju majú v moci hráči domáceho Atlética Madrid. Tí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no hostia sú zatiaľ jasne proti a dobre sa bránia.
     
    28
    Rakitič urobil domácej defenzíve poriadne problémy svojimi dobrými pohybmi na pravej strane, kde vybojoval loptu a následne dobrou prihrávkou našiel Cokeho. Ten tvrdo pálil z pravej strany, no svojou delovkou minul priestor domácej brány!
     
    27
    Futbalisti domáceho Atlética mali k dispozícii ďalší voľný kop z veľkej vzdialenosti po faule hosťujúceho Fernanda Navarra. Tentokrát ho odišiel zahrávať Gabi, jeho center napokon našiel Turana, ktorý stál v ofsajdovej pozícii.
     
    26
    Ďaleký priamy kop po faule na domáceho Gabiho odišiel zahrávať Koke, no jeho tvrdý center napokon našiel len Diega Costu, ktorý stál v tesnej ofsajdovej pozícii.
     
    25
    Domáci Gabi bol tesne za polovicou ihriska nekompromisne faulovaný hosťujúcim Danielom Carriçom, ktorý ho nekompromisným kopom cez členky zložil na trávnik. Napokon sa však Gabi pozviechal a Carriço žltú kartu nevidí.
     
    24
    Aj domáci gólman Courtois si na svoje konto pripísal veľmi dobrý zákrok, keď po tvrdom hlavičkovom zakončení z pravej strany od Carriça zachytil loptu vo svojom náručí.
     
    23
    Diego Costa sa dostal do zakončenia na pravej strane, no napokon bol dobre bránený hosťujúcim Faziom, ktorý ho v poslednej chvíli od lopty bez problémov odstavil.
     
    22
    Hosťujúci Coke sa dostal k lopte na pravej strane, no jeho dobrý center napokon zachytil len pozorný domáci obranca Miranda, ktorý zakladá ďalší útok Atlética.
     
    21
    Domáci Koke sa dostal do zakončenia v centrálnej pozícii, no svojou delovkou z veľkej vzdialenosti napokon neprekvapil pozorného gólmana Beta, ktorý zachytil loptu vo svojom náručí.
     
    20
    Juanfran poslal pred bránu hosťujúcej Sevilly skvelý center, no na ten napokon nedokázal zareagovať ani jeden z jeho spoluhráčov. Gólman Beto teda loptu bez problémov zachytil.
     
    19
    Sevilla je momentálne pri lopte a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci futbalisti sú však jasne proti a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    18
    Atlético dalo gól!
    Futbalisti Atlética Madrid sa po skvele zahranom rohovom kope na ľavej strane dostávajú do vedenia! Po skvelom centri od Turana sa k lopte pri pravej žŕdke hosťujúcej brány dostal Juanfran, ktorý ju odhlavičkoval do centrálnej časti pred Betovu bránu. Tam sa najlepšie zorientoval DAVID VILLA, ktorý svojim nekompromisným, takmer prízemným volejovým zakončením prekonal hosťujúcu defenzívu.
     
    17
    Diego Costa sa po skvelej prihrávke od Davida Villu dostal do parádnej gólovej šance na ľavej strane, no v poslednej chvíli ho svojim obetavým sklzom odstavil pozorný obranca Pareja! Na rad prichádza rohový kop pre domácich.
     
    16
    Hráči domáceho Atlética Madrid sa v týchto chvíľach naozaj nevzdávajú a snažia sa skórovať. Z tesnej blízkosti hosťujúcej brány na ľavej strane tentokrát pálil Raúl García, no jeho halfvolejové zakončenie napokon trafilo len chrbát pozorného Pareju.
     
    15
    Domáci útočník Diego Costa sa dostal do skvelej gólovej šance na hranici hosťujúceho pokutového územia, kde sa s loptou obtočila tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon skončila len pár centimetrov vedľa ľavej žŕdky hosťujúcej brány.
     
    14
    Lopta sa v týchto chvíľach nachádza na kopačkách domácich hráčov Atlética Madrid, ktorí sa v strede ihriska snažia založiť svoj rýchly útok. Hosťujúca defenzíva je však zatiaľ pozorná.
     
    13
    Hlavný rozhodca vyťahuje aj prvú žltú kartu v tomto zápase. Obdržal ju hosťujúci Pareja, ktorý sa previnil tvrdým faulom na domáceho Diega Costu, ktorého pri súboji chytil pod krk.
     
    13
    Domáci Filipe Luis sa po skvelej prihrávke od Diega Costu dostal do dobrej gólovej šance na ľavej strane, no svojou delovkou z ľavej nohy napokon loptu poslal len vysoko nad bránu hostí.
     
    12
    Z pravej strany nekompromisne zakončoval domáci David Villa, následne svoju strelu predviedol aj Diego Costa, no zakončenia oboch domácich hráčov napokon hostia svojimi telami dokízali zblokovať.
     
    11
    Miranda zachytil ďalší ďaleký center z kopačiek hosťujúceho Cokeho, následne prihrával na Juanfrana, ktorý zakladá ďalší útok domáceho Atlética Madrid.
     
    10
    Hosťujúci Bacca sa s loptou rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Juanfrana, ktorý ho od lopty odstavil. Následne si svojou dobrou defenzívnou činnosťou vypýtal aj faul.
     
    10
    Cez stred sa snažil presadiť aktívny domáci Turan, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Fernando Navarro sa pri ňom pristavil a následne ho svojou dobrou hrou telom odstavil od lopty.
     
    9
    Po skvelom centri z pravej strany od Gabiho sa k hlavičkovému zakončeniu pred bránou Sevilly dostal Diego Costa, no jeho projektil napokon skončil len vysoko nad bránou gólmana Beta.
     
    8
    Na pravej strane sa k lopte dostal aktívny domáci hráč Juanfran, ktorý sa snažil dobrou prihrávkou pred bránu hosťujúcej Sevilly nájsť Davida Villu, no nepodarilo sa mu to. Pozorní hosťujúci obrancovia loptu odkopli do bezpečia.
     
    7
    Koke odcentroval loptu z ľavej strany pred bránu hosťujúceho gólmana Beta, no ten nemal so zachytením lopty žiadne problémy, keďže nebol vôbec atakovaný. Následne uvidíme odkop od jeho brány.
     
    6
    Po ďalekom odkopnutí lopty od hosťujúceho Pareju sa k nej dostal pozorný domáci obranca Miranda, ktorý si s gólmanom Courtoisom pomohol a následne založil útok domáceho Atlética.
     
    5
    Domáci rozohrali tento rohový kop nakrátko a napokon neohrozili priestor hosťujúcej brány. Atlético je však stále pri lopte a snaží sa takticky útočiť.
     
    4
    Po dobrom centri z ľavej strany od Turana sa k lopte dostal hosťujúci Fazia, ktorý ju odkopol na rohový kop. Atlético má teda k dispozícii túto štandardnú situáciu na ľavej strane.
     
    3
    Po dobrom centri z polovice ihriska od hosťujúceho Cokeho sa k zakončeniu mohol dostať Vitolo, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Miranda ho od lopty s prehľadom odstavil.
     
    2
    Z pravej strany tentokrát dobre zakončoval domáci Diego Costa, no gólman Beto bol v strehu a loptu bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    1
    V úvode prvého polčasu tohto zápasu sa k lopte dostali hráči domáceho Atlética Madrid, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Defenzíva hostí je však pozorná.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    Atlético Madrid: Aranzubia – Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Guilavogui, Javi Manquillo, Sosa

    FC Sevilla: Javi Varas – Marin, Cristóforo, Trochowski, Jairo Samperio, Gameiro, José Antonio Reyes
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Courtois – Miranda, Juanfran, Filipe Luis, Godín, Gabi, Raúl García, Turan, Koke, David Villa, Diego Costa

    FC Sevilla: Beto – Fernando Navarro, Pareja, Fazio, Daniel Carriço, Coke, Alberto Moreno, Rakitič, Iborra, Vitolo, Bacca

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Javier Aguilar, Manuel Aboy.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 20. kole najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku – Primera División!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Estadio Vicente Calderón v Madride, kde proti sebe od 21:00 SEČ nastúpia tímy Atlético Madrid a FC Sevilla.

    Atlético Madrid sa po 19 odohraných zápasoch v španielskej najvyššej súťaži nachádza na skvelej druhej priečke so ziskom 50 bodov a gólovým skóre +36 za 16 výhier, 2 remízy a 1 prehru. Pred Atléticom momentálne sídli len Barcelona, ktorá má rovnaký počet bodov, no o päť gólov lepšie gólové skóre. Za Atléticom Madrid sa po devätnástich kolách na tretej priečke nachádza Real Madrid so stratou troch bodov. Atléticu Madrid sa momentálne darí aj v španielskom pohári Copa del Rey, kde v osemfinále dokázali vyradiť Valenciu (1:1 vonku a 2:0 doma) a postúpili do štvrťfinále. Tam narazia na tím Athletic Club.
    Aktuálna zápasová bilancia domáceho Atlética Madrid v najvyššej španielskej súťaži, výhra (2:0 vonku proti hráčom tímu Elche) – výhra (3:0 v domácom prostredí proti Valencii) – výhra (3:2 na domácej pôde proti Levante) – výhra (1:0 vonku na pôde Málagy) – remíza (0:0 v poslednom kole na domácej pôde proti Barcelone), jasne hovorí o tom, že tento madridský tím je vo skvelej hernej forme a dokáže sa vyrovnať aj španielským klubom, akými sú Barcelona a Real Madrid. Argentínskemu trénerovi Simeonemu v službách Atlética budú v tomto zápase chýbať dvaja hráči – španielský stredopoliar Mario Suárez, ktorý má zranené koleno a portugalský stredopoliar Tiago, ktorý má zranenú podkolennú šľachu.

    Futbalisti hosťujúcej Sevilly sa po 19 odohraných zápasoch v Primera División nachádzajú na priateľnej siedmej priečke so ziskom 30 bodov a gólovým skóre +6 za 8 výhier, 6 remíz a 5 prehier. Pred Sevillou momentálne na šiestej priečke sídli tím Real Sociedad s náskokom dvoch bodov a za Sevillou na ôsmej priečke Valencia so šesťbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia hosťujúcej Sevilly v španielskej najvyššej súťaži, výhra (2:1 na pôde Granady) – remíza (1:1 v domácom prostredí proti tímu Athletic Club) – výhra (2:1 vonku proti Vilarrealu) – výhra (3:0 na domácej pôde proti tímu Getafe) – remíza (1:1 na pôde tímu Elche), jasne hovorí o tom, že futbalisti Sevilly sú v dobrej hernej forme, no nie vždy sa im podarí získať plný bodový zisk. Španielskému trénerovi v službách Sevilly – Emerymu budú zo zdravotných dôvodov v tomto zápase chýbať traja hráči, a to brazílsky obranca Cicinho (kolenné väzy), kamerunský stredopoliar Stéphane M'Bia (zranenie kolena) a ruský útočník Denis Čeryšev (stehenný sval). Emery taktiež nebude môcť rátať s obrancom portugalskej národnosti – Diogom Figueirasom, ktorý dostal červenú kartu a na tento zápas má STOP-ku.

    Podarí sa hráčom domáceho Atlética Madrid vyhrať po remíze s Barcelonou na domácej pôde alebo práve Sevilla uchmatne cenné body madridským futbalistom?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Góly: 18. David Villa – 73. Rakitič (pen.)

    Karty:   71. Juanfran (MAD), 72. Gabi (MAD) – 13. Pareja (SEV), 90. Gameiro (SEV)   89. Alberto Moreno (SEV)


    Atlético Madrid: Courtois – Miranda, Juanfran, Filipe Luis, Godín, Gabi, Raúl García, Turan, Koke (88. Sosa), David Villa (81. Rodríguez), Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Guilavogui, Javi Manquillo, Sosa

    FC Sevilla: Beto – Fernando Navarro, Pareja (46. Gameira), Fazio, Daniel Carriço, Coke, Alberto Moreno, Rakitič, Iborra, Vitolo (64. Marin), Bacca (84. Reyes)
    Náhradníci: Javi Varas – Marin, Cristóforo, Trochowski, Jairo Samperio, Gameiro, José Antonio Reyes

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Javier Aguilar, Manuel Aboy