Real Betis – Real Madrid 0:5 (kon.) | Elche – Rayo Vallecano 2:0 (kon.) | Granada – Osasuna 0:0 (kon.)
Espanyol – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
Celta Vigo
Sobota 18.01.2014, 22:00 • Estadi Cornellà-El Prat • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    V uplynulom roku 2013 sa tieto dve mužstvá stretli celkovo trikrát. Najskôr vyhral Espanyol pomerom 1:0, o niekoľko mesiacov neskôr po rovnakom výsledku triumfovala Celta. Naposledy sa stretli v rámci prvého kola práve prebiehajúceho ročníka a vtedy sa zrodila remíza 2:2. Za Espanyol skórovali Víctor Sanchez a Thievy Bifouma, zatiaľ čo v drese Celty sa trafili Álex López a Charles.
    Podobný, teda remízový výsledok sa javí ako majpravdepodobnejší aj pred dnešným zápasom. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    Vítam Vás pri prenose zo zápasu 20.kola španielskej Primera División, v ktorom sa na štadióne Estadi Cornellà-El Prat stretne domáci RCD Espanyol Barcelona s hosťujúcim tímom Celta Vigo.

    Espanyol je momentálne na dvanástom mieste tabuľky s počtom 22 bodov a so skóre 22:25. Domáci majú náskok jedného bodu pred trinástou Osasunou Pamplona, zatiaľ čo jeden bod strácajú na štvoricu súperov pred sebou – na ôsmu Valenciu, deviatu Granadu, desiate Levante a jedenáste Getafe. Espanyol svoje posledné dve vystúpenia v lige prehral zhodne najtesnejším rozdielom 0:1.

    Posledných 5 zápasov

    Espanyol 4 – 2 Real Valladolid
    Osasuna 1 – 0 Espanyol
    Alcorcón 1 – 0 Espanyol
    Espanyol 0 – 1 Real Madrid
    Espanyol 4 – 2 Alcorcón

    Najlepším strelcom v domácom tábore je so siedmymi gólmi Sergio García.

    Celte Vigo patrí v tabuľke pätnáste miesto za 19 bodov a so skóre 23:31. Celta má rovnako bodov ako šestnásta Almería a bod viac ako sedemnáste Elche. Naopak, len jeden bod stráca na štrnástu Málagu. Hostia v posledných troch dueloch vyšli bodovo na prázdno len raz a aj to so silným Realom Madrid, na ktorého pôde prehrali 3:0. Predtým získali bod za remízu s Osasunou a naposledy vyhrali 2:1 doma nad Valenciou.

    Posledných 5 zápasov

    Real Valladolid 3 – 0 Celta Vigo
    Athletic Club 4 – 0 Celta Vigo
    Celta Vigo 1 – 1 Osasuna
    Real Madrid 3 – 0 Celta Vigo
    Celta Vigo 2 – 1 Valencia



    Najlepším kanonierom hostí je so siedmymi presnými zásahmi Brazílčan Charles.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Kiko Casilla – D. Colotto, H. Moreno, Juan Fuentes, Javi López, Simão, Víctor Sánchez, Abraham, Sergio García, C. Stuani, J. Córdoba
    Náhradníci: Germán, Raúl Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Víctor Álvarez, Álex, G. Torje

    Celta Vigo: Yoel – G. Cabral, Hugo Mallo, Fontàs, Jonny Castro, M. Krohn-Dehli, Borja Oubiña, A. Fernández, F. Orellana, Rafinha, Santi Mina
    Náhradníci: Sergio Álvarez, Álex López, Mario Bermejo, Nolito, Aurtenetxe, L. Madinda, David Costas

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Moisés Mateo, Francisco García.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    V úvode duelu sme videli šancu hosťujúceho Orellanu, ktorého strela ale bola zblokovaná. Krátko predtým mali hostia k dispozícii štandardnú situáciu, ale domáca obrana nebezpečenstvo odvrátila.
     
    5
    Po faule na Santa Minu mala Celta Vigo možnosť priameho kopu, ale faulovaný hráč svojou strelou zo štandardky triafa len múr.
     
    7
    Santa Mina takmer nedovolil domácemu bekovi odkopnúť loptu, ten ju ale nahral Colottovi, ktorému sa to podarilo. Možnú akciu domácich ale zastavuje ruka kapitána Espanyolu Sergia Garcíu.
     
    9
    Rafinha posielal center do vápna, ktorý zachytil Orellana a hostia pekne kombinovali. Na konci akcie stál opäť Rafinha, ten ale hlavičkoval nepresne. Na druhej strane sa dostal do šance Sergio García, ale gólman Celty situáciu vyriešil a rozohráva.
     
    10
    Dlhý center z obrany domácich našiel vo vápne Jhona Cordobu, ktorý sa ale nepresadil a v snahe udržať si loptu na kopačkách s ňou prešiel až za bránkovú čiaru.
     
    13
    Obe strany sa striedajú v držaní lopty, ale do šance sa nedostal ani jeden tím. Najskôr sa na ľavej strane nepresadil domáci Cordoba, krátko na to bol v peknom prieniku hosťujúci Krohn-Dehli, ale nakoniec sa k zakončeniu nedostal.
     
    15
    Nádejný útok hostí skončil potom, čo v strede pola domáci Víctor Sánchez fauloval Rafinhu.
     
    16
    Juan Fuentes poslal dlhý center z ľavej strany do vápna, tam si naň ale vyskočil gólman Celty Yoel a vzal si loptu do náruče.
     
    17
    Cordoba sa na pravej strane nepresadil, ale bude to vhadzovanie pre domáci Espanyol. Zápasu zatiaľ chýba kvalitné tempo i vážnejšie šance. Stále sme však iba na začiatku dnešného boja o tri body.
     
    19
    Domáci začali byť aktívnejší a majú v posledných momentoch hry loptu na kopačkách častejšie. Na center z ľavej strany skákal Cristhian Stuani, ale na loptu nedočiahol ani on a ani nik iný a Yoel tak bude môcť vykopávať.
     
    21
    Najskôr chýbali centimetre, aby sa Cordoba dostal vo vápne hostí k zakončeniu. Následne zakladali útok hostia, ale Rafinha bol zastavený faulom Fuentesa.
     
    23
    Teraz pre zmenu aktívnejšia hosťujúca Celta Vigo. Na ľavej strane dlho váhal čo s loptou Fabián Orellana, ale nakoniec sa mu pri pokuse o prízemnú prihrávku podarilo získať aspoň roh pre svoj tím.
     
    25
    Roh hostí nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Dopredu išli domáci, ale Javi López na pravej strane fauloval Orellanu a Celta bude kopať voľný kop z hĺbky vlastnej defenzívy. O jeho zahranie sa postará gólman Yoel.
     
    26
    Na pravej strane bude zahrávať Celta Viga ďalší rohový kop, ktorý vybojoval Gustavo Cabral.
     
    28
    Rohový kop z pravej strany domáci odvrátili, ale lopta sa dostala k Hugovi Mallovi, ktorý sa pokúsil o strelu z diaľky. Svojou prudkou ranou ale bránu míňa.
     
    30
    Za hostí sa dostával do šance Krihn-Dehli, ale v poslednej chvíli bol zastavený. rovnako tak aj akcia domácich na druhej strane ihriska. Prvá polhodinka hry je za nami a gól sme zatiaľ nevideli a cítim potrebu skonštatovať, že sa na trávniku ešte nič výrazne neudialo akoby oba celky len čakali na chybu súpera.
     
    32
    Aktívnym napádaním zastavil akciu Celty domáci Cordoba. Lenže krátko potom sa ocitol v obkľúčení troch súperov a nedokázal presne nahrať.
     
    33
    Držanie lopty v percentách zatiaľ 47 : 53 pre hostí. Cordoba bol v tesnom v ofsajde a hosťujúci Yoel bude vykopávať.
     
    35
    V strede pola si spracoval pätičkou a následne ňou i zdvihol loptu García, ale skôr než nám stihol predviesť ďalší z pekných trikov fauloval ho Rafinha.
     
    37
    Espanyol zahrával rohový kop z ľavej strany. Simäov center od rohovej zástavky ale dokázal Yoel vyboxovať preč z vápna.
     
    40
    Prvýkrát v dnešnom zápase sme sa dočkali aj ofenzívneho tlaku a to v podaní domácich. Center Fuentesa zľava prešiel až ku Cordobovi, ktorý už bol z uhla a nemohol strieľať, tak poslal prihrávku do druhej vlny, odkiaľ centroval nepríjemne Abraham, ale Fuentesovi chýbali centimetre, aby sa dostal k hlavičke.
     
    42
    Po faule na Fabiána Orellanu bude mať Celta Vigo k dispozícii priamy kop. K lopte sa postavili Rafinha aj Santi Mina a druhý menovaný znovu napáli svoju strelu len do múru, podobne ako pri priamom kope v úvode stretnutia.
     
    44
    Najskôr sa na ľavej strane pekne uvoľnil Orellana, lenže hneď potom nahrával nepresne do stredu pola následkom čoho sa dostali k lopte domáci a pekne prenikal k vápnu ich kapitán Sergio García,a le nakoniec loptu stratil.
     
    45
    Domáci Juan Fuentes posiela nepresný center do vápna z ľavej strany .
     
    45
    Žltú kartu dostáva Augusto Fernández (Celta Vigo).
     
    45 + 1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa zaujímavého nepriniesol. Vo vyrovnanom zápase sme zatiaľ nevideli gól, ale dúfajme, že sa to do konca zápasu zmení a presného zásahu sa dočkáme. Záver polčasu vyšiel lepšie domácim, tak uvidíme či sa v podobnom svetle predvedú aj v druhom polčase, ktorý začne približne 23:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Jhon Cordoba, prichádza Álex.
     
    47
    Druhý polčas začali aktívnejšie domáci, ale strela na bránu z toho zatiaľ neplynula a Yoel môže teraz vykopávať, potom čo jeden z domácich hráčov poslal kolenom nechtiac loptu do autu za bránkovú čiaru.
     
    49
    Lopta sa dostala od jedného vápna k druhému, ale bez náznaku šance či strely.
     
    51
    Hostia mali možnosť rohového kopu z ľavej strany, ktorý zahrával Krohn-Dehli. Jeho center našiel Orellanu, ten poslal prihrávku na Gustava Cabrala, lenže on loptu v súboji s domácim bekom stratil.
     
    52
    Veľmi pekná hra Celty Vigo. Po narážačke Rafinhu s Cabralom sa druhý menovaný takmer dostal k zakončeniu. Domáca obrana len vďaka sklzu jedného z obrancov uhrala loptu na roh.
     
    54
    Celta bude kopať šiesty rohový kop, potom čo Diego Colotto odkopáva loptu pred nebezpečným Fernándezom.
     
    56
    Hra v strede pola a oba celky sa striedajú v držaní lopty. Do šance sa nedokázal dostať v posledných momentoch ani jeden z tímov.
     
    57
    Domáci zahrávali svoj druhý rohový kop a Simäo vyslal od rohovej zástavky prudký center, ktorý ale Yoela v bráne Celty neohrozil a nenašiel ani nikoho zo spoluhráčov.
     
    59
    Domáci Víctor Sánchez odvracal loptu na roh pred Rafinhom. Ale ani tento rohový kop hostí nebezpečenstvo nepriniesol. Na druhej strane sa práve hostia dopustili faulu a domáci budú zahrávať priamy kop.
     
    60
    Po centri z priameho kopu hlavičkoval nebezpečne z pravej strany vápna domáci Cristian Stuani, ale lopta skončila v rukaviciach pozorného Yoela.
     
    62
    Aj hostia mali na pravej strane možnosť priameho kopu zo strednej vzdialenosti. Lopta z kopačky Orellanu ale odvrátená domácou obranou.
     
    63
    Na ľavej strane v pokutovom území hostí padol na trávnik pri súboji s obrancom Sergio García, ktorý si pýtal penaltu, ale u hlavného arbitra nepochodil.
     
    65
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Cristhian Stuani, prichádza Pizzi.
     
    65
    Druhú žltú kartu v zápase vidí domáci Víctor Sánchez, ktorý v strede pola poslal telom tvrdo k zemi Fabiána Orellanu.
     
    67
    Fernández hľadal prihrávkou do behu Santa Minu, ktorý šprintoval za loptou. Lenže domáci obranca Diego Colotto sa k nej dostal skôr a odkopom odvrátil hrozbu v podobe brejku hosťujúceho hráča.
     
    68
    V strede pola faulovaný Rafinha a v hosťujúcom tábore sa bude striedať.
     
    68
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Fabián Orellana, ktorý bol dnes jedným z najaktívnejších hráčov na trávniku. Prichádza Nolito.
     
    71
    Na pravej strane zahrávali domáci priamy kop zo strednej vzdialenosti a na Pizziho center si Colotto pekne vyskočil a hlavičkoval, ale fauloval pri tom jedného z obrancov hostí a uvidíme tak výkop Yoela.
     
    72
    S približujúcim sa záverom je čoraz aktívnejší Espanyol. Domáci Héctor Moreno zasiahnutý do tváre kopačkou Ferrnándeza.
     
    74
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Augusto Fernández, prichádza Álex López.
     
    75
    Až traja domáci hráči boli teraz v ofsajdovej pozícii.
     
    77
    Po Krohn-Dehliho pase do behu na spoluhráča odkopáva loptu na roh jeden z domácich obrancov. Od ľavej rohovej zástavky nepriletel nebezpečný center a pri lopte už domáci.
     
    79
    Pekná akcia Espanyolu, keď na pravej strane poslal pas do behu na Pizziho Sergio García. Pizzi dokázal z ťažkej pozície a z ostrého uhla nebezpečne zakončiť, lenže lopta skončila iba v rukaviciach Yoela.
     
    81
    Čiarový rozhodca signalizuje ofsajd domácemu tímu, konkrétne v ňom bol na ľavej strane Simäo.
     
    83
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Santi Mina, prichádza Mario Bermejo.
     
    84
    Zápas sa rúti do svojej záverečnej päťminútovky vysokého herného temp a ni tlaku sme sa nedočkali. zrejme sa už ai nedočkáme obaja súperi sa uspokoja s remízou a budú sa snažiť hlavne neinkasovať gól v absolútnom závere.
     
    86
    Tak ako v závere prvého polčasu, tak aj v závere toho druhého je aktívnejší Espanyol. Sergio García bol faulovaný na pravej strane a domáci zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti. Po štandardnej situácii lopta síce skončila v bráne hostí, ale gól neplatí pre ofsajd.
     
    88
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci kapitán SERGIO GARCÍA dostal pred šestnástkou loptu po dlhom centri z obrany a pravačkou spracoval loptu, aby ľavačkou prudko vypálil. Nasmeroval loptu do ľavej strany a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a vsietil svoj ôsmy gól sezóny.
     
    90
    Zrejme je už o osude dnešného zápasu rozhodnuté. Hlavný arbiter ale ešte nadstavuje tri minúty.
     
    90 + 1
    Zápas sa už prakticky len dohráva.
     
    90 + 2
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Simäo Sabrosa, prichádza Raúl Rodríguez.
     
    Koniec zápasu. (23:49:01)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 88. García

    Karty:   65. Sánchez (EBA) – 45. Fernández (VIG)


    RCD Espanyol Barcelona: Kiko Casilla – D. Colotto, H. Moreno, Juan Fuentes, Javi López, Simão, Víctor Sánchez, Abraham, Sergio García, C. Stuani, J. Córdoba
    Náhradníci: Germán, Raúl Rodríguez, Sidnei, Pizzi, Víctor Álvarez, Álex, G. Torje

    Celta Vigo: Yoel – G. Cabral, Hugo Mallo, Fontàs, Jonny Castro, M. Krohn-Dehli, Borja Oubiña, A. Fernández, F. Orellana, Rafinha, Santi Mina
    Náhradníci: Sergio Álvarez, Álex López, Mario Bermejo, Nolito, Aurtenetxe, L. Madinda, David Costas

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Moisés Mateo, Francisco García