Nemecko U20 – Nórsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Fínsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švajčiarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
koniec
Kanada U20
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko U20
Štvrtok 02.01.2014, 17:00 • Malmö Isstadion, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:50
    Kanada dala gól!
    Švajčiarským hokejistom sa nepodarilo využiť ich sľubnú presilovú hru a krátko po jej vypršaní inkasujú už štvrtý gól v dnešnom stretnutí. Kanadský obranca DERRICK POULIOT sa dostal k puku na pravom krídle, mierne ho zamiešal a následným skvelým švihom vymietol pravý horný roh švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler už nestihol vytiahnuť svoju lapačku. Bez asistencií.
     
    51:33
    Kanadský kapitán Laughton sa dostal do skvelého úniku zo stredného pásma, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Rathgeb, ktorý ho od puku odstavil. Švajčiari si však zahrajú v presilovej hre – na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť spomínaný Laughton.
     
    49:55
    Baltisberger opäť mierne potrápil kanadskú defenzívu svojou peknou strelou od modrej čiary, no jeho projektil napokon gólman Fucale videl veľmi dobre a puk svojim pravým betónom zblokoval tesne mimo svojej brány.
     
    47:06
    Gólman Fucale si na svoje konto pripísal skvelý reflexívny zákrok, keď po peknom nahodení od Fialu z pravej strany stečoval puk Paschoud, no proti gólu bola len Fucaleho lapačka!
     
    46:41
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Dumba.
     
    44:13
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa vo vyrovnanej hre štyroch na štyroch dostávajú do dvojgólového vedenia! Griffin Reinhart sa dostal k puku na ľavej strane, následne osamotený nedokázal prekonať gólmana Nyffelera, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi. Po chvíli sa však k puku dostal CURTIS LAZAR, ktorý svojim zakončením spoza švajčiarskej brány prekvapil gólmana Nyffelera. Asistenciu si pripisuje Griffin Reinhart.
     
    43:30
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si tentokrát za podrazenie odchádza sadnúť Kanaďan Pouliot.
     
    42:52
    Kanaďania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť švajčiarský hráč Nico Dünner.
     
    39:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Gól Švajčiarska po dlhom telefonáte s videorozhodcom napokon platí! Mirco Müller nahodil puk spoza pravého kruhu pred kanadskú bránu, tam stála hŕstka štyroch hráčov, z ktorých sa najlepšie zorientoval NICO DÜNNER, ktorý na hranici vysokej hokejky, ale predsa stečoval puk do kanadskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Mirco Müller a Kevin Fiala.
     
    Stále telefonujeme!
     
    39:59
    Mirco Müller nekompromisne zakončoval spoza pravého kruhu a jeho projektil napokon skončil v kanadskej bráne! Ešte sa však bude telefonovať! Vyzerá to tak, že letiaci puk pred gólmanom Fucaleom stečoval Dünner.
     
    36:58
    Po parádnej prienikovej prihrávke od Morrisseya sa k puku na ľavej strane dostal Mantha, ktorý bol osamotený pred gólmanom Nyffelerom, no svojou strelou trafil len výstroj pozorného švajčiarského gólmana!
     
    29:51
    Kanaďania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchídza sadnúť Praplan, ktorý nebezpečne zložil k ľadu Hudona. Ten však vyzerá byť v poriadku.
     
    29:02
    Kanada dala gól!
    ANTHONY MANTHA dokázal svoju jazdu počas trestného strieľania využiť priam ideálne, keď pomaly zaviezol puk pred švajčiarskú bránu, následne naznačil strelu, na ktorú mu Nyffeler naletel, po peknej kľučke a následnom bekhendovom zakončení posiela Kanaďanov už do dvojgólového vedenia. Puk sa dostal do švajčiarskej brány tesne popri Nyffelerovom betóne.
     
    29:02
    Mantha sa dostal do skvelého samostatného úniku, no v poslednej chvíli bol pred gólmanom Nyffelerom podrazený obrancom Kreisom! Na rad prichádza trestné strieľanie, ktoré predvedie faulovaný Mantha!
     
    27:57
    Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Pouliota sa k puku pred gólmanom Nyffelerom dostal Sam Reinhart, ktorý zakončoval, no švajčiarský brankár bol v strehu a puk svojimi betónmi s prehľadom zblokoval do bezpečia.
     
    26:16
    Po skvelej prihrávke z pravej strany od Rychela sa k zakončeniu z prvej na ľavom krídle dostal Anderson, no gólman Nyffeler bol v strehu a puk svojou výstrojou bez problémov zblokoval do bezpečia po skvelom presune k pravej žŕdke!
     
    25:27
    Gólman Fucale si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď k ľavej žŕdke svojej brány vytiahol ľavý betón, po skvelom úniku v znení Fialu, ktorý zakončoval strelou spoza kanadskej brány!
     
    23:27
    Švajčiari sa dostali do skvelej gólovej šance, keď spoza ľavého kruhu nahodil puk na Fucaleho betóny aktívny Rathgeb, následne sa snažil dorážať Marco Müller, no jeho projektil skončil len medzi betónmi kanadského gólmana.
     
    18:40
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Kanaďan Dumba.
     
    18:08
    Kanada dala gól!
    Kanadskí hokejisti sa v závere prvej tretiny dostávajú do vedenia! Laughton potiahol puk po pravom krídle, následne z hranice pravého kruhu zakončoval, no gólman Nyffeler vyrazil puk len pred seba. Následne Kanaďania dorážali pred švajčiarskou bránou a najaktívnejším bol práve GRIFFIN REINHART, ktorý svojou zblokovanou strelou z dorážky otvára gólový účet tohto stretnutia. Bez asistencií.
     
    14:26
    Sam Reinhart sa v oslabení dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Nyffelerom, no jeho taktické obhodenie puku bolo napokon neúspešné – tento kanadský útočník nedokázal prejsť cez švajčiarských obrancov.
     
    12:55
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť Morrissey, ktorý poslal k ľadu jedného zo Švajčiarov. Ten je však v poriadku. Ešte predtým sme mohli vidieť zrazenie dvojice hráčov Lazar a Petan v útočnom pásme, no Švajčiari túto krátku "výhodu" nedokázali využiť.
     
    05:50
    Nyffeler si na svoje konto pripísal dva fantastické zákroky, keď po dobrom nahodení puku od Drouina najskôr puk zblokoval a následne si poradil aj s dorážkami Petana a Lazara, ktoré zblokoval svojou hrudnou výstrojou do bezpečia.
     
    04:53
    Kanaďania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť švajčiarský hráč Baltisberger.
     
    04:23
    Zangger nekompromisne pálil z tesnej blízkosti kanadskej brány, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná len tesne vedľa kanadskej brány vďaka obrancovi Ekbladovi teda Fucale zasahovať nemusel.
     
    03:58
    Spoza kanadskej brány nekompromisne zakončoval Herzog, no jeho projektil napokon nedokázal prekvapiť Fucaleho betóny, ktoré zblokovali puk tesne vedľa kanadskej brány.

    Góly a asistencie: 19. G. Reinhart, 30. Mantha (t.s.), 45. Lazar (Reinhart), 54. Pouliot – 40. Dünner (Mi. Müller, Fiala)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba ("A"), Pelech, Morrissey, Bigras, Hudon – Horvat, Laughton ("C"), S. Reinhart – McDavid, Petan, Lazar – Rychel, Gauthier, Anderson – Leier, Drouin ("A"), Mantha
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis ("A"), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Frick, Paschoud – Herzog, Simion, Fuchs – Zangger ("A"), Sieber, Fiala – Schmutz, Ma. Müller, Dünner – Praplan, Balmelli ("C")

    Rozhodca: Jacob Grumsen (DEN), Jevgenij Romasko (RUS) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE)