Nemecko U20 – Nórsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Fínsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švajčiarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
koniec
Kanada U20
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko U20
Štvrtok 02.01.2014, 17:00 • Malmö Isstadion, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri zápase juniorského svetového šampionátu, v ktorom sa bude bojovať o postup medzi štvoricu najlepších tímov.Vo vzájomnej konfrontácii sa vo vedľajšom dejisku s názvom Malmö Isstadion s kapacitou 5800 divákov stretnú hokejisti Kanady a Švajčiarska. My vám tento súboj priblížime pravidelnými textovými príspevkami.

    Nový systém juniorských majstrovstiev sveta zabezpečil, že vo štvrťfinále máme namiesto šiestich tímov až osem mládežníckych reprezentácií, ktoré sa umiestnili na prvých štyroch priečkach v oboch skupinách a boje o udržanie ostali na posledné celky tabuliek. Na víťaza A-skupiny Kanadu vďaka "krížovému pravidlu" čaká štvrtý celok tabuľky skupiny B – Švajčiarsko.

    V základnej skupine odohrali oba celky tohto duelu po štyri zápasy. Kanadskí hokejisti v nich dokázali trikrát zvíťaziť a raz vybojovať remízu, čo im zabezpečilo zisk 10 bodov. Kanaďania najskôr zdolali Nemcov jednoznačne 7:2, o dva dni neskôr podľahli Česku 4:5 po samostatných nájazdoch, v treťom súboji základnej skupiny zvíťazili nad slovenskými reprezentantmi 5:3 a naposledy si štatistiku vylepšili triumfom 3:2 nad USA. Celkový pomer vsietených a inkasovaných gólov v základnej skupine bol pre Kanaďanov pozitívny 19:12.
    Švajčiarski hráči sú na tom o poznanie horšie, keďže zo štyroch duelov zvíťazili iba dvakrát, pričom raz to bolo až po samostatných nájazdoch. Mladí Švajčiari nestačili na Švédov a podľahli im 3:5, následne prehrali s Rusmi vysoko 1:7 a až potom si napravili chuť triumfom 3:2 nad Nórskom a naposledy aj výhrou 4:3 po samostatných nájazdoch nad rovesníkmi z Fínska. Hokejisti Švajčiarska teda v základnej skupine vybojovali 5 bodov a negatívne celkové skóre 11:17.

    Jednoznačným favoritom stretnutia sú kanadskí juniori. Podľa predpokladov by mali zvíťaziť práve zverenci trénera Brenta Suttera, na čo bookmakeri stávkových kancelárií vypísali kurz iba 1,15. Na triumf Švajčiarov je to až 8,6 a remízu po 60 minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 8.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba ("A"), Pelech, Morrissey, Bigras, Hudon – Horvat, Laughton ("C"), S. Reinhart – McDavid, Petan, Lazar – Rychel, Gauthier, Anderson – Leier, Drouin ("A"), Mantha

    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis ("A"), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Frick, Paschoud – Herzog, Simion, Fuchs – Zangger ("A"), Sieber, Fiala – Schmutz, Ma. Müller, Dünner – Praplan, Balmelli ("C")

    Rozhodca: Jacob Grumsen (DEN), Jevgenij Romasko (RUS) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE).
     
    Kanadskí hokejisti budú v dnešnom zápase hrať v klasických červených dresoch pod taktovkou trénera Brenta Suttera.

    Švajčiari sa predvedú v bielom šate pod taktovkou trénera Colina Mullera.
     
    Aj tento zápas sa podľa všetkého o niekoľko minút omešká, keďže rolby len pred malou chvíľou opustili ľadovú plochu. Predpokladaný začiatok tretieho štvrťfinále sa teda posúva približne na 17:08.
     
    Dva štvrťfinálové zápasy šampionátu sú už za nami a poznáme teda dvoch semifinalistov, ktorými sú juniori Ruska (zdolali USA výsledkom 5:3) a juniori Fínska, ktorí zdolali Čechov rovnakým výsledkom 5:3.

    Víťaz tohto zápasu si v semifinále zahrá proti Fínsku.
     
    Minuloroční majstri zo šampionátu v Ufe – mladí Američania po dnešnej prehre odišli domov za Atlantický oceán.

    Podarí sa ich susedom zo severoamerického kontinentu postúpiť do semifinále?
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti Kanady, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli do vlastného obranného pásma a následne sa snažia zaútočiť.
     
    00:44
    Sam Reinhart potiahol puk za švajčiarskú bránu po pravom krídle, následne si však nerozumel so svojim spoluhráčom Horvatom a švajčiarskí obrancovia ich od puku odstavili.
     
    01:05
    Kanaďania si opäť mierne nerozumeli vo svojom ofenzívnom prieniku a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    01:33
    Kevin Fiala sa cez trojicu kanadských obrancov pretlačil s pukom pred kanadskú bránu a tvrdo pálil, no jeho delovku gólman Fucale videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia. Švajčiari však útočia opäť.
     
    02:08
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Horvat, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler teda zasahovať nemusel.
     
    02:57
    Spoza ľavého kruhu nekompromisne pálil kanadský útočník Rychel, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná jednou zo švajčiarských hokejok len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Nyffelerovej pravici.
     
    03:16
    Balmelli potiahol puk po ľavom krídle až za kanadskú bránu, tam ho veľmi dobre podržal, no následne sa pri ňom pristavil Griffin Reinhart, ktorý ho od puku bez problémov odstavil svojim telom.
     
    03:58
    Spoza kanadskej brány nekompromisne zakončoval Herzog, no jeho projektil napokon nedokázal prekvapiť Fucaleho betóny, ktoré zblokovali puk tesne vedľa kanadskej brány.
     
    04:23
    Zangger nekompromisne pálil z tesnej blízkosti kanadskej brány, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná len tesne vedľa kanadskej brány vďaka obrancovi Ekbladovi teda Fucale zasahovať nemusel.
     
    04:53
    Kanaďania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť švajčiarský hráč Baltisberger.
     
    05:20
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Pouliot, no jeho nekompromisná delovka napokon bez teču skončila na zadnom mantineli za švajčiarskou bránou. Nyffeler zasahovať nemusel.
     
    05:50
    Nyffeler si na svoje konto pripísal dva fantastické zákroky, keď po dobrom nahodení puku od Drouina najskôr puk zblokoval a následne si poradil aj s dorážkami Petana a Lazara, ktoré zblokoval svojou hrudnou výstrojou do bezpečia.
     
    06:22
    Švajčiari hrajú v tomto oslabení naozaj veľmi dobre a Kanaďanom nedávajú príliš veľa vážnych šancí na zakončenie. Od modrej tentokrát pálil Anderson, no len minul švajčiarskú bránu.
     
    06:57
    Helvéti hrajú už v plnom počte a nič nenechávajú na náhodu. Momentálne sú pri puku vo svojej vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Pri puku je Jecker, ktorý korčuľuje smerom dopredu.
     
    07:22
    Nyffeler si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát po tvrdej strele z pravej strrany od Manthu dokázal puk zachytiť vo svojej výstroji. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku, po ktorej sa bude vhadzovať pred gólmanom Nyffelerom.
     
    07:55
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Aktívnejší sú síce Kanaďania, no švajčiarský forčeking odvádza skvelú prácu.
     
    08:22
    Pelech nahadzoval puk na švajčiarskú bránu spoza ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len za gólmanom Nyffelerom, keďže puk minul jeho bránu. Následne sa snaží útočiť druhý švajčiarský útok, ktorý ťahá Fiala.
     
    08:50
    Kanaďan Leier zaviezol puk do útočného pásma po pravom krídle, no následne narazil na pozorného Zanggera, ktorý mu ho vypichol a následne útočí.
     
    09:20
    Kanaďania sa dostali do ďalšej zaujímavej gólovej šance, no po dobrej strele od Sama Reinharta z tesnej blízkosti sa puk dostal len mimo švajčiarskej brány. Nyffeler si teda mohol vydýchnuť.
     
    09:49
    Anderson sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť v medzikruží Drouina, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Dünner puk videl a následne ho zachytil vo svojej hokejke.
     
    10:26
    Dumba zakončoval spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon minula priestor švajčiarskej brány. Kanaďania však ostávajú v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú.
     
    10:56
    Javorové listy sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no Švajčiari im nedávajú veľa priestoru. Po nepresnej prihrávke od Dumbaa sa k puku dostal Sieber, ktorý predviedol len zakázané uvoľnenie.
     
    11:20
    Simion potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne pálil z ťažkého uhla, no jeho delovka napokon skončila len mimo kanadskej brány. Následne sa Kanaďania snažia opäť zaútočiť.
     
    11:56
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil Pouliot, no ani jeho projektil sa neujal vo švajčiarskej bráne. Gólman Nyffeler bol v strehu a svojimi betónmi zblokoval puk do bezpečia.
     
    12:15
    Pred švajčiarskou bránou sa k puku po peknej prihrávke z centrálnej časti od Sama Reinharta dostal Laughton, no jeho projektil skončil len poriadne vedľa švajčiarskej brány.
     
    12:55
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť Morrissey, ktorý poslal k ľadu jedného zo Švajčiarov. Ten je však v poriadku. Ešte predtým sme mohli vidieť zrazenie dvojice hráčov Lazar a Petan v útočnom pásme, no Švajčiari túto krátku "výhodu" nedokázali využiť.
     
    13:25
    Po nepresnej prihrávke od Zanggera sa k puku dostal Dumba, ktorý puk bez problémov poslal cez všetky čiary až za švajčiarskú bránu. Helvéti však opäť útočia.
     
    13:56
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Fiala, no jeho tvrdá strela bola jedným z Kanaďanov zblokovaná len mimo kanadskej brány. Fucale teda nemusel zasahovať ani tentokrát.
     
    14:26
    Sam Reinhart sa v oslabení dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Nyffelerom, no jeho taktické obhodenie puku bolo napokon neúspešné – tento kanadský útočník nedokázal prejsť cez švajčiarských obrancov.
     
    14:56
    Kanaďania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda vo svojom oslabení bez problémov ubrániť. Momentálne sú javorové listy pri puku a snažia sa útočiť.
     
    15:42
    Balmelli zachytil puk po nepresnej rozohrávke kanadských útočníkov a následne sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Gauthier ho stihol dokorčuľovať a puk mu uchmatol.
     
    16:33
    Rychel zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no následne predviedol len veľmi nepresnú prihrávku na stred, po ktorej sa do útoku dostávajú Švajčiari.
     
    17:04
    Kevin Fiala zakončoval z pravej strany, no jeho projektil skončil len v moci pozorného Ekblada, ktorý zachytil puk na svojej hokejke a momentálne sa snaží založiť útok Kanady.
     
    17:56
    Fiala opäť poriadne potrápil kanadskú defenzívu dobrými strelami z ľavej strany, no gólman Fucale bol jasne proti a puk bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    18:08
    Kanada dala gól!
    Kanadskí hokejisti sa v závere prvej tretiny dostávajú do vedenia! Laughton potiahol puk po pravom krídle, následne z hranice pravého kruhu zakončoval, no gólman Nyffeler vyrazil puk len pred seba. Následne Kanaďania dorážali pred švajčiarskou bránou a najaktívnejším bol práve GRIFFIN REINHART, ktorý svojou zblokovanou strelou z dorážky otvára gólový účet tohto stretnutia. Bez asistencií.
     
    18:40
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Kanaďan Dumba.
     
    19:13
    Švajčiari sa snažia priniesť do zápasu vyrovnávajúci gól, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po nekompromisnej delovke z ľavej strany od Zanggera gólman Fucale zachytil puk bez väčších problémov vo svojej lapačke.
     
    19:53
    Švajčiarskí hokejisti si opäť mierne nerozumeli a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu oboch tímov aspoň na oko vyrovnaná. Zhruba v druhej štvrtine prvej tretiny však Kanaďania zabrali na plné obrátky a vytvorili si niekoľko veľmi zaujímavých gólových šancí, proti ktorým bol však vo švajčiarskej bráne gólman Nyffeler. Aj ten napokon v 19. minúte inkasoval po dorážke kanadského kapitána Scotta Laughtona, ktorý puk najskôr nahodil na švajčiarskú svätyňu a následne ho dokázal doraziť za Nyffelerov chrbát.

    Podarí sa švajčiarským juniorom zabrať naplno a potrápiť Kanaďanov, alebo si javorové listy svoj náskok už udržia?
    Druhá tretina začne v znení presilovej hry Švajčiarska, ktorá bude trvať ešte 20 sekúnd.
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Kanada U20 vs. Švajčiarsko U20 – 6 vs. 4
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    V úvode druhej tretiny hrali hokejisti Švajčiarska krátku presilovú hru, no tú napokon nedokázali využiť. Kanaďania sú už v plnom počte a bez problémov držia puk na svojich hokejkách.
     
    20:50
    Mantha obdržal puk na ľavom krídle, následne ho nahodil na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný obranca Jecker, ktorý bez problémov upokojuje tempo hry.
     
    21:38
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Anderson, no gólman Nyffeler bol v strehu a dokázal sa premiestniť k svojej ľavej žŕdke, kde puk vyrazil do bezpečia.
     
    22:21
    Švajčiari si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Nyffelera.
     
    22:59
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Rychel, no ani jeho pekný švih sa neujal vo švajčiarskej bráne. Gólman Nyffeler videl puk veľmi dobre a následne ho svojimi betónmi vyrazil do bezpečia.
     
    23:27
    Švajčiari sa dostali do skvelej gólovej šance, keď spoza ľavého kruhu nahodil puk na Fucaleho betóny aktívny Rathgeb, následne sa snažil dorážať Marco Müller, no jeho projektil skončil len medzi betónmi kanadského gólmana.
     
    23:53
    Griffin Reinhart nahodil puk na zadný mantinel, kde ho dokorčuľoval pozorný Dumba. V týchto chvíľach si Kanaďania puk veľmi dobre prihrávajú a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Švajčiari sú však jasne proti.
     
    24:21
    Z pozície za pravým kruhom veľmi dobre pálil Dumba, no jeho delovka napokon nedokázala prekvapiť Nyffelerove betóny, ktoré aj tentokrát prerušili tempo hry.
     
    24:46
    Z ľavej strany tvrdo pálil Mantha, následne sa do zakončenia na pravej strane dostal aj Morrissey, no gólman Nyffeler odolal aj tentokrát a v oboch prípadoch skvele zapracoval svojimi betónmi.
     
    25:27
    Gólman Fucale si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď k ľavej žŕdke svojej brány vytiahol ľavý betón, po skvelom úniku v znení Fialu, ktorý zakončoval strelou spoza kanadskej brány!
     
    25:59
    Kanadská defenzíva pred malou chvíľou pochopila, že na útočiacich Švajčiarov musí dávať väčší pozor, ak nechce, aby sa zápas zdramatizoval. Tentokrát sa však do útoku opäť dostávajú Kanaďania.
     
    26:16
    Po skvelej prihrávke z pravej strany od Rychela sa k zakončeniu z prvej na ľavom krídle dostal Anderson, no gólman Nyffeler bol v strehu a puk svojou výstrojou bez problémov zblokoval do bezpečia po skvelom presune k pravej žŕdke!
     
    26:51
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Dumba, no gólman Nyffeler bol aj tentokrát v strehu a jeho delovku dokázal zblokovať na ochrannú sieť. Momentálne vidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    27:09
    Laughton sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho pekný švih napokon minul priestor švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler teda v tejto chvíli zasahovať nemusel. Kanaďania však stále útočia.
     
    27:57
    Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Pouliota sa k puku pred gólmanom Nyffelerom dostal Sam Reinhart, ktorý zakončoval, no švajčiarský brankár bol v strehu a puk svojimi betónmi s prehľadom zblokoval do bezpečia.
     
    28:20
    Spoza kruhov tentokrát nahadzoval puk na švajčiarskú bránu aktívny Ekblad, no jeho projektil gólman Nyffeler videl veľmi dobre a puk pre istotu ukryl pod svojou lapačkou.
     
    28:58
    Hokejisti Švajčiarska sú pri puku a momentálne sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Uvidíme však, čo sa Zanggerovi podarí vymyslieť pri jeho prieniku po pravom krídle.
     
    29:02
    Mantha sa dostal do skvelého samostatného úniku, no v poslednej chvíli bol pred gólmanom Nyffelerom podrazený obrancom Kreisom! Na rad prichádza trestné strieľanie, ktoré predvedie faulovaný Mantha!
     
    29:02
    Kanada dala gól!
    ANTHONY MANTHA dokázal svoju jazdu počas trestného strieľania využiť priam ideálne, keď pomaly zaviezol puk pred švajčiarskú bránu, následne naznačil strelu, na ktorú mu Nyffeler naletel, po peknej kľučke a následnom bekhendovom zakončení posiela Kanaďanov už do dvojgólového vedenia. Puk sa dostal do švajčiarskej brány tesne popri Nyffelerovom betóne.
     
    29:51
    Kanaďania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchídza sadnúť Praplan, ktorý nebezpečne zložil k ľadu Hudona. Ten však vyzerá byť v poriadku.
     
    30:22
    V úvode presilovej hry sa Kanaďanom podarilo usadiť v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Tentokrát z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Mantha, no jeho delovku gólman Nyffeler zblokoval svojimi betónmi na ochrannú sieť.
     
    30:56
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Morrisseya sa k zakončeniu pred gólmanom Nyffelerom mohol dostať Sam Reinhart, no jeho projektil zastavil pozorný Rouiller, ktorý následne oslobodil Švajčiarov vyhodením puku.
     
    31:23
    Sam Reinhart potrápil švajčiarskú defenzívu dobrými kľučkami za Nyffelerovou bránou, no pozorný Kreis si s ním napokon poradil a puk vyhodil do bezpečia cez všetky čiary.
     
    31:58
    Hokejisti Švajčiarska sa počas svojho oslabenia dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Pri puku sú však stále Kanaďania, ktorí sa snažia takticky zaútočiť.
     
    32:11
    Praplan zakončoval spoza ľavého kruhu, no gólman Fucale bol v strehu a ani tentokrát neinkasoval. Puk bez väčších problémov zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    32:54
    Herzog sa snažil s pukom pretlačiť do medzikružia a následne zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Anderson ho od puku odtlačil a následne sa snaží založiť ďalší kanadský útok.
     
    33:26
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Manthu sa k zakončeniu v medzikruží mohol dostať Leier, no napokon sa nedokázal odviazať od pozorného Baltisbergera, ktorý mu puk po krátkej chvíli uchmatol.
     
    33:50
    Kanaďania si tentokrát mierne nerozumeli v prechode cez útočnú modrú čiaru a previnili sa len postavením mimo hry. Vhadzovanie sa teda opäť presúva do stredného pásma.
     
    34:15
    Dünner sa dostal do zakončenia na pravom krídle, no jeho dobrá, no síce zblokovaná strela napokon skončila v moci gólmana Fucaleho, ktorý zasiahol svojou lapačkou.
     
    34:52
    Horvat nekompromisne pálil z centrálnej časti, kde obdržal puk po prihrávke od Laughtona, no napokon nedokázal prekonať pozorného Nyffelera, ktorý zblokoval túto strelu svojou hrudnou výstrojou do bezpečia.
     
    35:27
    Anderson sa snažil presadiť únikom po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Baltisbergera, ktorý ho od puku odstavil a následne chce založiť útok Švajčiarska.
     
    35:58
    Z ľavej strany nahodil puk na zadný mantinel aktívny Fuchs, no jeho delovka napokon skončila len v moci kanadských obrancov, ktorí predvádzajú ďalší rýchly útok.
     
    36:23
    Morrissey napriahol svoju hokejku v medzikruží, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch gólmana Nyffelera, ktorý aj tentokrát zblokoval puk do bezpečia.
     
    36:58
    Po parádnej prienikovej prihrávke od Morrisseya sa k puku na ľavej strane dostal Mantha, ktorý bol osamotený pred gólmanom Nyffelerom, no svojou strelou trafil len výstroj pozorného švajčiarského gólmana!
     
    37:28
    Fiala zakončoval z pravej strany, no ani jeho projektil neskončil pri gólmanovi Fucaleovi. Puk sa po tejto strele ocitol len pri zadnom mantineli.
     
    37:59
    McDavid napriahol svoju hokejku na pravom kruhu a jeho delovka sa napokon zblokovala len tesne vedľa švajčiarskej brány, čo poriadne prekvapilo pozorného gólmana Nyffelera.
     
    38:12
    Na druhej strane spoza ľavého kruhu zakončoval aktívny Baltisberger, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Fucaleho, ktorý zachytil puk medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    38:58
    Schmutz zakončoval z pravej strany, no jeho tvrdá strela skončila len v moci pozorných kanadských obrancov, ktorí držia puk na svojich hokejkách a snažia sa zaútočiť.
     
    39:27
    Mirco Müller preveril gólmana Fucalea dobrou strelou z pravej strany, no kanadský brankár bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    39:59
    Mirco Müller nekompromisne zakončoval spoza pravého kruhu a jeho projektil napokon skončil v kanadskej bráne! Ešte sa však bude telefonovať! Vyzerá to tak, že letiaci puk pred gólmanom Fucaleom stečoval Dünner.
     
    Stále telefonujeme!
     
    39:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Gól Švajčiarska po dlhom telefonáte s videorozhodcom napokon platí! Mirco Müller nahodil puk spoza pravého kruhu pred kanadskú bránu, tam stála hŕstka štyroch hráčov, z ktorých sa najlepšie zorientoval NICO DÜNNER, ktorý na hranici vysokej hokejky, ale predsa stečoval puk do kanadskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Mirco Müller a Kevin Fiala.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme mohli vidieť veľmi pekný juniorský hokej, v ktorom boli mierne aktívnejší hokejisti Kanady, no tí len veľmi dlho hľadali štrbinku vo výstroji gólmana Nyffelera. Ten napokon inkasoval až v 30. minúte, keď ho z trestného strieľania po Kreisovom faule prekonal Mantha. Následne sa jednu sekundu pred koncom druhej tretiny presadil Dünner, ktorý dokázal stečovať letiaci puk po nahodení od Mirca Müllera a vsietil gól do šatní.

    Podarí sa hokejistom Švajčiarska zabrať naplno v tretej tretine a zdramatizovať priebeh tohto stretnutia alebo si Kanaďania si svoje vedenia v zápase a postup do semifinále už ustrážia?
     
    Pomer striel v druhej tretine:
    Kanada U20 vs. Švajčiarsko U20 – 12 vs. 7
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Švajčiarska, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia takticky zaútočiť.
     
    40:39
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Griffin Reinhart, no jeho delovka napokon neprekvapila gólmana Nyffelera, ktorý zblokoval puk do bezpečia svojou hrudnou výstrojou.
     
    41:21
    Drouin sa snažil potiahnuť puk po pravom krídle pred švajčiarskú bránu, no napokon narazil na pozorného Kreisa, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    41:50
    Na druhej strane sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť Zangger, no jeho pekný strela z pravej strany napokon skončila v moci gólmana Fucalea, ktorý puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    42:21
    Z ľavej strany sa snažil prihrávať pred Petana McDavid, no nepodarilo sa mu to. Jeho nepresná prihrávka skončila len na hokejkách švajčiarských obrancov.
     
    42:52
    Kanaďania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť švajčiarský hráč Nico Dünner.
     
    43:11
    Z medzikružia ihneď v úvode presilovej hry zakončoval Griffin Reinhart, no jeho projektil napokon gólman Nyffeler s prehľadom zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    43:30
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si tentokrát za podrazenie odchádza sadnúť Kanaďan Pouliot.
     
    43:58
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil Rouiller, no jeho projektil napokon gólman Fucale videl veľmi dobre a puk svojou výstrojou zblokoval s prehľadom do bezpečia.
     
    44:13
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa vo vyrovnanej hre štyroch na štyroch dostávajú do dvojgólového vedenia! Griffin Reinhart sa dostal k puku na ľavej strane, následne osamotený nedokázal prekonať gólmana Nyffelera, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi. Po chvíli sa však k puku dostal CURTIS LAZAR, ktorý svojim zakončením spoza švajčiarskej brány prekvapil gólmana Nyffelera. Asistenciu si pripisuje Griffin Reinhart.
     
    44:59
    Z ľavého kruhu tentokrát veľmi dobre zakonročval Fuchs, ktorý ukázal svoj herný dôraz a tvrdo zakončoval. Gólman Fucale bol však v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    45:25
    Krátka presilová hra Švajčiarska sa o pár sekúnd končí. Momentálne sú pri puku kanadskí obrancovia, ktorí držia puk vo svojej moci a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    45:57
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil Dünner, no jeho tvrdá strela nedokázala prekonať dobre osadené betóny gólmana Fucalea, ktoré zblokovali puk do bezpečia.
     
    46:19
    Marco Müller tvrdo pálil z pravého kruhu, no ani jeho tvrdý projektil napokon neskončil v kanadskej bráne. Fucale tentokrát skvele zakročil svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    46:41
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Dumba.
     
    46:57
    Fucale si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele z hranice pravého kruhu od Simiona dokázal puk zachytiť vo svojej výstroji. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    47:06
    Gólman Fucale si na svoje konto pripísal skvelý reflexívny zákrok, keď po peknom nahodení od Fialu z pravej strany stečoval puk Paschoud, no proti gólu bola len Fucaleho lapačka!
     
    47:47
    Kanaďania sa vo svojom oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre a nedávajú svojim súperom zo Švajčiarska veľa priestoru na útočnú kombináciu. Helvéti sa tentokrát previnili postavením mimo hry.
     
    48:25
    Švajčiari sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Kanaďania sa počas tohto oslabenia bránia naozaj skvele.
     
    48:42
    Marco Müller dobre pálil z centrálnej časti, no jeho projektil bol napokon jedným z Kanaďanov zblokovaný do bezpečia na ochrannú sieť. Medzitým sú Kanaďania už v plnom počte.
     
    49:13
    Drouin sa s pukom veľmi dobre presúval cez stred, následne pekne prihrával na ľavé krídlo, kde korčuľoval Mantha, no puk sa k nemu cez pozorného Rouillera už nedostal.
     
    49:55
    Baltisberger opäť mierne potrápil kanadskú defenzívu svojou peknou strelou od modrej čiary, no jeho projektil napokon gólman Fucale videl veľmi dobre a puk svojim pravým betónom zblokoval tesne mimo svojej brány.
     
    50:25
    Kevin Fiala a Aaron Ekblad sa pustili do menšej potýčky v útočnom pásme Švajčiarov, no rozhodcovia ich od seba ihneď oddelili. Medzitým sa Švajčiari previnili jasným zakázaným uvoľnením.
     
    50:50
    Lazar obdržal puk na pravom krídle, následne sa snažil pred gólmanom Nyffelerom nájsť jedného zo svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Kreis puk bez problémov zachytil.
     
    51:33
    Kanadský kapitán Laughton sa dostal do skvelého úniku zo stredného pásma, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Rathgeb, ktorý ho od puku odstavil. Švajčiari si však zahrajú v presilovej hre – na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť spomínaný Laughton.
     
    52:15
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Rathgeb, no jeho delovku napokon zachytil pozorný Horvat, ktorý sa hodil do strely a puk zblokoval do stredného pásma.
     
    52:47
    Švajčiarom sa ani v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Helvéti sa snažia vsietiť kontaktný gól, no javorové listy sú jasne proti a idú si za svojim semifinálovým postupom.
     
    53:16
    Po nepresnej prihrávle od Siebera sa k puku na pravej strane dostal pozorný Dumba, ktorý predviedol ďaleké vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    53:50
    Kanada dala gól!
    Švajčiarským hokejistom sa nepodarilo využiť ich sľubnú presilovú hru a krátko po jej vypršaní inkasujú už štvrtý gól v dnešnom stretnutí. Kanadský obranca DERRICK POULIOT sa dostal k puku na pravom krídle, mierne ho zamiešal a následným skvelým švihom vymietol pravý horný roh švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler už nestihol vytiahnuť svoju lapačku. Bez asistencií.
     
    54:38
    McDavid tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho projektil napokon skončil len mimo švajčiarskej brány. Momentálne sú pri puku Švajčiari, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    55:09
    Kanadský útočník Rychel sa dostal k puku v centrálnej časti, prešiel útočnou modrou čiarou a chcel zakončovať, no napokon bol zastavený kvôli jasnému postaveniu mimo hry.
     
    55:40
    Po peknej prihrávke spoza kanadskej brány od Simiona sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal Fiala, no jeho delovka napokon po zblokovaní minula priestor Fucaleovej svätyne.
     
    56:26
    Kanadskí hokejisti majú puk vo svojej moci vo vlastnom obrannom pásme, kde si ho dobre prihrávajú. Švajčiari sa snažia ešte niečo vymyslieť, no postup Kanady už asi nestihnú odvrátiť.
     
    56:51
    Zangger napriahol svoju hokejku na ľavom krídle, no jeho projektil napokon skončil tesne mimo kanadskej brány. Fucale teda veľa práce nemal.
     
    57:25
    Kreis nahadzoval puk do útočného pásma, no tam sa k nemu dostal len pozorný Dumba, ktorý upokojuje tempo hry. Uvidíme, čo sa Kanaďanom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    57:58
    Marco Müller zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil bol napokon neúspešný, keďže puk skončil zblokovaný pozornými Fucaleho betónmi do bezpečia.
     
    58:27
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Vyzerá to však tak, že Kanada sa už šetrí na ďalší zápas a Švajčiari pochopili, že už nemajú veľkú šancu.
     
    58:51
    Helvéti si opäť veľmi nerozumeli a prišli o puk v útočnom pásme, keďže sa previnili jasným postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    59:29
    Z pravej strany dobre zakončoval Sam Reinhart, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Nyffelera, ktorý zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    59:55
    Gólman Fucale si v závere zápasu pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil puk po delovke z ľavej strany od Herzoga.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretie semifinále tohtoročného juniorského šampionátu je na konci. V tretej tretine tohto zápasu vzali zápas jasne do rúk favorizovaní kanadskí hokejisti, ktorí si na svoje konto pripísali ďalšie dva gólové zápisy, keď najskôr úspešne zakončoval Lazar a následne sa k nemu pridal aj aktívny Pouliot. Kanaďania aj jemne prestrieľali Švajčiarov – 23 vs. 20.

    Kanaďania sa stávajú tretím semifinalistom juniorského šampionátu a hneď pozajtra si zmerajú sily proti reprezentantom Fínska!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z MSJ 2014.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:21:25)

    Góly a asistencie: 19. G. Reinhart, 30. Mantha (t.s.), 45. Lazar (Reinhart), 54. Pouliot – 40. Dünner (Mi. Müller, Fiala)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba ("A"), Pelech, Morrissey, Bigras, Hudon – Horvat, Laughton ("C"), S. Reinhart – McDavid, Petan, Lazar – Rychel, Gauthier, Anderson – Leier, Drouin ("A"), Mantha
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis ("A"), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Frick, Paschoud – Herzog, Simion, Fuchs – Zangger ("A"), Sieber, Fiala – Schmutz, Ma. Müller, Dünner – Praplan, Balmelli ("C")

    Rozhodca: Jacob Grumsen (DEN), Jevgenij Romasko (RUS) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE)