Nemecko U20 – Nórsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Fínsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švajčiarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
koniec
Kanada U20
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko U20
Štvrtok 02.01.2014, 17:00 • Malmö Isstadion, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:50
    Kanada dala gól!
    Švajčiarským hokejistom sa nepodarilo využiť ich sľubnú presilovú hru a krátko po jej vypršaní inkasujú už štvrtý gól v dnešnom stretnutí. Kanadský obranca DERRICK POULIOT sa dostal k puku na pravom krídle, mierne ho zamiešal a následným skvelým švihom vymietol pravý horný roh švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler už nestihol vytiahnuť svoju lapačku. Bez asistencií.
     
    44:13
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa vo vyrovnanej hre štyroch na štyroch dostávajú do dvojgólového vedenia! Griffin Reinhart sa dostal k puku na ľavej strane, následne osamotený nedokázal prekonať gólmana Nyffelera, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi. Po chvíli sa však k puku dostal CURTIS LAZAR, ktorý svojim zakončením spoza švajčiarskej brány prekvapil gólmana Nyffelera. Asistenciu si pripisuje Griffin Reinhart.
     
    39:59
    Švajčiarsko dalo gól!
    Gól Švajčiarska po dlhom telefonáte s videorozhodcom napokon platí! Mirco Müller nahodil puk spoza pravého kruhu pred kanadskú bránu, tam stála hŕstka štyroch hráčov, z ktorých sa najlepšie zorientoval NICO DÜNNER, ktorý na hranici vysokej hokejky, ale predsa stečoval puk do kanadskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Mirco Müller a Kevin Fiala.
     
    29:02
    Kanada dala gól!
    ANTHONY MANTHA dokázal svoju jazdu počas trestného strieľania využiť priam ideálne, keď pomaly zaviezol puk pred švajčiarskú bránu, následne naznačil strelu, na ktorú mu Nyffeler naletel, po peknej kľučke a následnom bekhendovom zakončení posiela Kanaďanov už do dvojgólového vedenia. Puk sa dostal do švajčiarskej brány tesne popri Nyffelerovom betóne.
     
    18:08
    Kanada dala gól!
    Kanadskí hokejisti sa v závere prvej tretiny dostávajú do vedenia! Laughton potiahol puk po pravom krídle, následne z hranice pravého kruhu zakončoval, no gólman Nyffeler vyrazil puk len pred seba. Následne Kanaďania dorážali pred švajčiarskou bránou a najaktívnejším bol práve GRIFFIN REINHART, ktorý svojou zblokovanou strelou z dorážky otvára gólový účet tohto stretnutia. Bez asistencií.

    Góly a asistencie: 19. G. Reinhart, 30. Mantha (t.s.), 45. Lazar (Reinhart), 54. Pouliot – 40. Dünner (Mi. Müller, Fiala)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba ("A"), Pelech, Morrissey, Bigras, Hudon – Horvat, Laughton ("C"), S. Reinhart – McDavid, Petan, Lazar – Rychel, Gauthier, Anderson – Leier, Drouin ("A"), Mantha
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis ("A"), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Frick, Paschoud – Herzog, Simion, Fuchs – Zangger ("A"), Sieber, Fiala – Schmutz, Ma. Müller, Dünner – Praplan, Balmelli ("C")

    Rozhodca: Jacob Grumsen (DEN), Jevgenij Romasko (RUS) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE)