Nemecko U20 – Nórsko U20 0:3 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 3:5 (kon.) | Fínsko U20 – Česko U20 5:3 (kon.)
Kanada U20 – Švajčiarsko U20 4:1 (kon.) | Švédsko U20 – Slovensko U20 6:0 (kon.)
koniec
Kanada U20
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko U20
Štvrtok 02.01.2014, 17:00 • Malmö Isstadion, Malmö (Švédsko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretie semifinále tohtoročného juniorského šampionátu je na konci. V tretej tretine tohto zápasu vzali zápas jasne do rúk favorizovaní kanadskí hokejisti, ktorí si na svoje konto pripísali ďalšie dva gólové zápisy, keď najskôr úspešne zakončoval Lazar a následne sa k nemu pridal aj aktívny Pouliot. Kanaďania aj jemne prestrieľali Švajčiarov – 23 vs. 20.

    Kanaďania sa stávajú tretím semifinalistom juniorského šampionátu a hneď pozajtra si zmerajú sily proti reprezentantom Fínska!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z MSJ 2014.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:21:25)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Gólman Fucale si v závere zápasu pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej výstroji zachytil puk po delovke z ľavej strany od Herzoga.
     
    59:29
    Z pravej strany dobre zakončoval Sam Reinhart, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Nyffelera, ktorý zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    58:51
    Helvéti si opäť veľmi nerozumeli a prišli o puk v útočnom pásme, keďže sa previnili jasným postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:27
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Vyzerá to však tak, že Kanada sa už šetrí na ďalší zápas a Švajčiari pochopili, že už nemajú veľkú šancu.
     
    57:58
    Marco Müller zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil bol napokon neúspešný, keďže puk skončil zblokovaný pozornými Fucaleho betónmi do bezpečia.
     
    57:25
    Kreis nahadzoval puk do útočného pásma, no tam sa k nemu dostal len pozorný Dumba, ktorý upokojuje tempo hry. Uvidíme, čo sa Kanaďanom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    56:51
    Zangger napriahol svoju hokejku na ľavom krídle, no jeho projektil napokon skončil tesne mimo kanadskej brány. Fucale teda veľa práce nemal.
     
    56:26
    Kanadskí hokejisti majú puk vo svojej moci vo vlastnom obrannom pásme, kde si ho dobre prihrávajú. Švajčiari sa snažia ešte niečo vymyslieť, no postup Kanady už asi nestihnú odvrátiť.
     
    55:40
    Po peknej prihrávke spoza kanadskej brány od Simiona sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal Fiala, no jeho delovka napokon po zblokovaní minula priestor Fucaleovej svätyne.
     
    55:09
    Kanadský útočník Rychel sa dostal k puku v centrálnej časti, prešiel útočnou modrou čiarou a chcel zakončovať, no napokon bol zastavený kvôli jasnému postaveniu mimo hry.
     
    54:38
    McDavid tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho projektil napokon skončil len mimo švajčiarskej brány. Momentálne sú pri puku Švajčiari, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    53:50
    Kanada dala gól!
    Švajčiarským hokejistom sa nepodarilo využiť ich sľubnú presilovú hru a krátko po jej vypršaní inkasujú už štvrtý gól v dnešnom stretnutí. Kanadský obranca DERRICK POULIOT sa dostal k puku na pravom krídle, mierne ho zamiešal a následným skvelým švihom vymietol pravý horný roh švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler už nestihol vytiahnuť svoju lapačku. Bez asistencií.
     
    53:16
    Po nepresnej prihrávle od Siebera sa k puku na pravej strane dostal pozorný Dumba, ktorý predviedol ďaleké vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    52:47
    Švajčiarom sa ani v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Helvéti sa snažia vsietiť kontaktný gól, no javorové listy sú jasne proti a idú si za svojim semifinálovým postupom.
     
    52:15
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Rathgeb, no jeho delovku napokon zachytil pozorný Horvat, ktorý sa hodil do strely a puk zblokoval do stredného pásma.
     
    51:33
    Kanadský kapitán Laughton sa dostal do skvelého úniku zo stredného pásma, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Rathgeb, ktorý ho od puku odstavil. Švajčiari si však zahrajú v presilovej hre – na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť spomínaný Laughton.
     
    50:50
    Lazar obdržal puk na pravom krídle, následne sa snažil pred gólmanom Nyffelerom nájsť jedného zo svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Kreis puk bez problémov zachytil.

    Góly a asistencie: 19. G. Reinhart, 30. Mantha (t.s.), 45. Lazar (Reinhart), 54. Pouliot – 40. Dünner (Mi. Müller, Fiala)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Ekblad, Pouliot, G. Reinhart, Dumba ("A"), Pelech, Morrissey, Bigras, Hudon – Horvat, Laughton ("C"), S. Reinhart – McDavid, Petan, Lazar – Rychel, Gauthier, Anderson – Leier, Drouin ("A"), Mantha
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis ("A"), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Frick, Paschoud – Herzog, Simion, Fuchs – Zangger ("A"), Sieber, Fiala – Schmutz, Ma. Müller, Dünner – Praplan, Balmelli ("C")

    Rozhodca: Jacob Grumsen (DEN), Jevgenij Romasko (RUS) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE)