Florida – NY Rangers 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – St. Louis 1:2 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:5 (kon.)
Carolina – Montreal 5:4 (po pr.) | Winnipeg – Buffalo 3:0 (kon.) | Dallas – LA Kings 3:2 (kon.)
Colorado – Columbus 5:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 6:3 (kon.) | Calgary – Philadelphia 1:4 (kon.)
Arizona – Edmonton 4:3 (po pr.) | Detroit – Toronto 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Toronto 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Detroit Red Wings
2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Streda 01.01.2014, 19:00 • Michigan Stadium • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Toronto Maple Leafs.
    TYLER BOZAK rozhoduje o osude tohto zápasu! Detroit je porazený na nájazdy, keď posledný nepremenil práve náš Tomáš Tatar. Winter Classic pre Kanadu!
     
    Tyler Bozak rozhoduje o výhre svojho tímu! Strela k ľavej tyčke a Howard bezmocný 2:1.
     
    Joffrey Lupul prestrelil Howarda pomedzi betóny strelou švihom! 1:1!
     
    Pavel Dacjuk s chladom Angličana prekonáva Bernira strelou do ľavého horného rohu po kľučke smerom doprava! 1:0.
     
    63:39
    DeKeyser si urobil výlet až za bránu, potom puk poslal pred Berniera, kde operoval Dacjuk, jeho nevyspytateľná strela bekhendom prekvapila aj samotného brankára!
     
    60:33
    Tvrdá strela z ľavého kruhu od Tomáša Tatara narobila Bernierovi problémy!
     
    Dnešný zápas sleduje 105 491 divákov!
     
    54:28
    Detroit Red Wings dáva gól! Tak a je to tu dámy a páni! Vyrovnanie prichádza v pravú chvíľu! O vyrovnávajúci gól sa postaralo dobré napádanie, skvelá prihrávka Smitha z pravého mantinelu, pred Bernierom číhal JUSTIN ABDELKADER, ktorý prekonáva po druhýkrát v zápase Berniera! Asistencie: Brendan Smith.
     
    53:02
    Bertuzzi bol trafený tvrdým pukom od Alfredssona, strela šla poriadne vysoko!
     
    51:45
    Howard nebol na ľade už poriadne dlhú dobu, van Riemsdyk fauloval DeKeysera, šanca pre Red Wings!
     
    44:41
    Toronto Maple Leafs dáva gól! Hneď po buly strieľal od modrej tvrdo Phaneuf, puk nabral smer na hokejku TYLERA BOZAKA, ktorý zmenil jeho smer. Až po rozhodcovskej porade, či to nebola vysoká hokejka je jasné, že gól platí! Asistencie: Dion Phaneuf
     
    39:24
    Toronto Maple Leafs dáva gól! Nepríjemný gól do šatne! Po vyhratom buly pálil od modrej kapitán Dion Phaneuf, pred bránou sa dobre zorientoval lámač zubov JAMES VAN RIEMSDYK. Prekonal Howarda síce až na dvakrát, no bola to o to nenápadnejšia žabička, ktorá v konečnom dôsledku brankára domácich zmiatla. Asistencie: Phil Kessel, Dion Phaneuf
     
    39:13
    Van Riemsdyk si môže aj zuby vylámať a ani tak neprekoná Howarda! Po dobrej strele od modrej sa dostal k tzv. "reboundu", posielal puk do odkrytej časti brány, keď v tom ho zastavil pravý betón!
     
    37:23
    Gardnerovi ušiel puk po tom čo Howard neprimerane siahol na puk, ktorý mu v konečnom dôsledku ušiel. Po neúspešnej strele však následne prišla van Riemsdykova vyložená šanca z pravej strany, keď mohol páliť do odkrytej brány. Dnes je to jednoducho zápas dvoch mužov. Jimmy Howard opäť úspešne aj za pomoci žrdky!
     
    35:03
    Ďalší zo skvelých zákrokov Berniera po autentickej situácii ako po góle, ibaže z opačnej strany. Na jej konci bol po Zetterbergovej nahrávke Dacjuk, Bernier opäť skvele.
     
    34:30
    Skvelá nahrávka od DeKeysera na Clearyho, ktorý sa rútil v dobrej rýchlosti na Berniera, jeho blafák však ešte nevyzrel. V následnej skrumáži sa vysomáril len rozhodca, ktorý prerušuje hru, na ľade bol aj Trto.
     
    33:36
    Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou a Jay McClement na trestnej lavici po údere hneď po buly na Zetterberga, ktorý sa snaží vytrhnúť si zub. Dve minúty.
     
    33:14
    Detroit Red Wings dáva gól! Konečne je to tu! Celý štadión jasá, ich miláčikovia strelil prvý gól zápasu! Do prečíslenia dvaja na jedného sa dostala veľmi nebezpečná dvojka -Henrik Zetterberg a DANIEL ALFREDSSON, ktorý po skvelom nakorčuľovaní do medzikružia dostal prihrávku z ľavého kruhu presne na čepeľ hokejky , no a do okdrytej brány nemohol nedať! Asistencie: Henrik Zetterberg, Brendan Smith.
     
    30:18
    Teraz sa však Red Wings mohli tešiť! Bernier bol až príliš ďaleko od svojej brány, chcel si skryť vysoko letiaci puk, ktorý mu ale vypadol, následne mohol do úplne prázdnej brány z ľavej strany strieľať Cleary, no bol vo veľkom uhle a tak ani teraz nedal! Proti bola hrubá veľká brankárska hokejka a pravá tyč torontskej brány.
     
    24:28
    Nazem Kadri teraz netrafil odkrytú Howardovu bránu, ale len Jimmyho dobre premiestnený betón! Len to tak 100 000 štadiónov zahučalo, to bol zvuk dámy a páni! Detroit mal teraz poriadne šťastie. Po "spino-rame" Joffreyho Lupula a jeho strele vyrazil puk Howard pred seba, kde si ho Nazem prevzal, urobil kľučku a zlyhal v najväčšej šanci zápasu.
     
    16:22
    Prvá lajna sa snaží miešať to v pásme Toronta, vypláca sa to. Dion Phaneuf, ktorý predĺžil s Torontom zmluvu do sezóny 2020/2021 za 49 000 000 dolárov si pôjde sadnúť na dve minúty za držanie Justina Abdelkadera.
     
    11:05
    Tak si to predstavte! Stalo sa, Bernier vytiahol zákrok priamo z učebnice! Po nahodení z pravého kruhu doťukával v tesnej blízkosti do brány puk Cleary, ani z tohoto gól nebol. Určite evidujeme najzaujímavejšiu šancu zápasu!
     
    11:04
    Eaves ostal po jednom z hitom, myslím, že to bol Lupul, ležať nehybne na ľade. Nehrá sa, od Lupula to bolo poriadne škaredé, Eaves nevyzerá vôbec dobre aj keď sa sám napokon zdvihol z ľadu. Sú to 2 minúty pre Detroit!
     
    06:39
    Justin Abdelkader kroščekoval Phaneufa, takže pôjde vonku na dve minúty! Následná situácia priniesla strelu Bozaka len na zadný mantinel po tom, čo mu prihrával Kessel.
     
    Tak a je to tu! Za obrovského aplausu hráči prichádzajú na ľadovú plochu, takisto aj za sprievodu veľkolepého ohňostroja.
     
    Tomáš Jurčo bol poslaný späť na farmu do AHL hájiť dres Grand Rapids Griffins. Príde tak o účasť v tomto nezabudnuteľnom zápase. Na jeho miesto bol povolaný Luke Glendening.
     
    21. 12. 2013 Toronto – Detroit 4:5 SN (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1)
    07. 01. 2012 Toronto – Detroit 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
    26. 03. 2011 Detroit – Toronto 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
    07. 11. 2009 Toronto – Detroit 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
    09. 10. 2008 Detroit – Toronto 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
    09. 02. 2008 Toronto – Detroit 3:2 PP (1:0, 0:1, 1:1, 1:0)

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 34. Afredsson (Zettergerg, Smith), 55. Abdelkader (Smith) – 40. Riemsdyk (Kessel, Phaneuf), 45. Bozak (Phaneuf), rozh. náj. Bozak


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, DeKeyser, Kindl, Quincey, Smith, Lashoff – Zetterberg, Dacjuk, Bertuzzi – Abdelkader, Alfredsson, Eaves – Miller, Andersson, Tatar – Nyquist, Glendening, Cleary
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Ranger – Van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Raymond, Kadri, Lupul – Kulemin, McClement, Clarkson – D'Amigo, Holland, Orr

    Rozhodca: O'Halloran, Pochmara – Driscoll, Shewchyk