Florida – NY Rangers 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – St. Louis 1:2 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:5 (kon.)
Carolina – Montreal 5:4 (po pr.) | Winnipeg – Buffalo 3:0 (kon.) | Dallas – LA Kings 3:2 (kon.)
Colorado – Columbus 5:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 6:3 (kon.) | Calgary – Philadelphia 1:4 (kon.)
Arizona – Edmonton 4:3 (po pr.) | Detroit – Toronto 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Toronto 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Detroit Red Wings
2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Streda 01.01.2014, 19:00 • Michigan Stadium • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    V prvom rade, vážení a milí čitatelia, dovoľte mi, aby som Vám v mene celej redakcie zaželal šťastný a krásny Nový rok, veľa úspechov, radostí, málo strastí, množstvo šťastia lásky a samozrejme, veľa odčítaných prenosov! Prejdime však k veci a síce, najočakávanejší duel, dovolím si tvrdiť, všetkých čias v NHL je tu práve 1.1.2014. Novoročné Winter Classic ponúkne na Michiganskom štadióne v Detroite poriadne divadlo, keď sa na otvorenom ľade na práve tomto bejzbalovom ihrisku stretnú domáci Detroit Red Wings a Toronto Maple Leafs. Štadión s kapacitou 110 000 divákov môže priniesť svetový rekord. Aký? No predsa prekonanie rekordu v počte 104 173 divákov. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa očakávania naplnia. Nenechajte si ujsť tento očakávaný duel, začíname od 19:00!
     
    Detroit Red Wings má za 18 výhier a 9 výhier v predĺžení na svojom konte 45 bodov v Atlantickej divízii Východnej konferencie. Patrí mu v nej 4. miesto, keď na tretí Montreal stráca 5 bodov. Na chrbát mu dýcha dnešný súper Toronto, ktoré má takisto 45 bodov. V domácich zápasoch majú vcelku nelichotivú bilanciu 6-10-6. V posledných 10 zápasoch vyhrali len tri, až päť prehrali a 2 vyhrali po predĺžení. V posledných troch prehrali najskôr s Islanders 0:3, následne porazili Floridu 4:3, aby prehrali v poslednom zápase s Nashvillom 4:6.
     
    Toronto Maple Leafs má takisto spomínaných 45 bodov za 20 výhier a 6 výhier v predĺžení. Patrí mu 5. miesto v divízii. Body, ktoré Kanaďania získali im stále zaručujú postup do play-off vďaka Wild Card. Na klziskách súperov majú bilanciu 6-8-4. V posledných 10 zápasoch zas 4-4-2. Posledné 2 zápasy sa Maple Leafs podarilo vyhrať, keď najskôr prehrali v predĺžení s Rangers 1:2, potom vyhrali s Buffalom Sabres tiež po predĺžení 4:3, no a v poslednom hranom zápase zdolali Carolinu 5:2. Nadviaže Toronto na tieto výkony? Dokáže natiahnuť šnúru víťazstiev na tri zápasy?
     
    21. 12. 2013 Toronto – Detroit 4:5 SN (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1)
    07. 01. 2012 Toronto – Detroit 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
    26. 03. 2011 Detroit – Toronto 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
    07. 11. 2009 Toronto – Detroit 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
    09. 10. 2008 Detroit – Toronto 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
    09. 02. 2008 Toronto – Detroit 3:2 PP (1:0, 0:1, 1:1, 1:0)
     
    Na domácej strane zaznamenal center Pavel Dacjuk 5 asistencii a 7 bodov v jeho posledných 5 zápasoch. Obranca Niklas Kronwall získal 6 asistencii z 5 strentutí.

    Kessel na strane Toronta strelil 3 góly a asistoval raz v jeho posledných 2 zápasoch Maple Leafs. Takisto vo forme sa zdá byť aj Tyler Bozak s 8 bodmi v 5 zápasoch. Dobré vzťahy Toronta s kapitán Dionom Phaneufom spečatili novou 7 ročnou zmluvou!
     
    Detroit má na listine zranených hráčov Jonathana Ericssona, Johana Franzena a Stephena Weissa. V pondelok zasiahol do hry Darren Helm, avšak na rannom tréningu pred zápasom s Nashvillom sa zranil Alfredsson, na Michiganskom štadióne však korčuľoval, nechajme sa prekvapiť.

    Toronto nemusí riešiť patálie so zraneniami, im chýba len Trevor Smith a Dave Bolland.
     
    Tomáš Jurčo bol poslaný späť na farmu do AHL hájiť dres Grand Rapids Griffins. Príde tak o účasť v tomto nezabudnuteľnom zápase. Na jeho miesto bol povolaný Luke Glendening.
     
    Takto to vyzerá v Detroite!
     
    Exkluzívna a zaujímavá fotka s Tomášom Tatarom! (zdroj: facebook.com – fan page "Tomas Tatar".
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, DeKeyser, Kindl, Quincey, Smith, Lashoff – Zetterberg, Dacjuk, Bertuzzi – Abdelkader, Alfredsson, Eaves – Miller, Andersson, Tatar – Nyquist, Glendening, Cleary

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Ranger – Van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Raymond, Kadri, Lupul – Kulemin, McClement, Clarkson – D'Amigo, Holland, Orr

    Rozhodca: O'Halloran, Pochmara – Driscoll, Shewchyk.
     
    Momentálne na Michigan Stadium končí predzápasové rozkorčuľovanie, ktoré sprevádzalo silné sneženie.
     
    Zápas začne o pár minút pozdejšie, keďže bude prebiehať predzápasový program.
     
    Rolby pripravujú hraciu plochu na začiatok zápasu. Podľa predpovedi by malo snežiť aj v priebehu duelu.
     
    Ľadovú plochu je potrebné poriadne pripraviť, aj preto ešte hráči ostávajú v kabínach.
     
    Tak a je to tu! Za obrovského aplausu hráči prichádzajú na ľadovú plochu, takisto aj za sprievodu veľkolepého ohňostroja.
     
    Na ľade ostali len prvé päťky, budú nasledovať hymny Kanady a USA. Hráči si užívajú túto chvíľu!
     
    Tak a je po hymnách, môže sa začať!!! Jonathanovi Bernierovi je taká zima, že si nasadil na masku aj čiapku, vyzerá to komicky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Detroit sa hneď od úvodu tlačil do útoku, Bernier však zasahovať nemusel.
     
    00:40
    Ďalšia akcia Detroitu končí postavením mimo hry.
     
    01:05
    Howard musel lapiť puk po tom, čo sa naňho rútil van Riemsdyk, bol však tiesnený DeKeyserom, takže to bola pre Jimmyho malina.
     
    01:30
    Hrá sa v strednej tretine, Lupul nahadzoval na Howarda, ten puk neprikryl, rozohráva na ďalšiu akciu.
     
    02:22
    Holland sa snažil pretlačiť z pravého kruhu až pred Howarda, jeho úmysel zachytil Tomáš Tatar, ktorý rozvinul útok stredom, na jeho konci bola jeho strela z pravého kruhu! Všetko kryje Bernier.
     
    02:22
    Ľadová plocha je upravovaná, chvíľu sa hrať nebude.
     
    02:35
    Po buly získalo Detroit pásmo, o strelu sa od modrej pokúšal Quincey, to sa mu však nepodarilo, bol opečiatkovaný len mantinel. Bernier vážne hrá aj s čiapkou na hlave!
     
    03:25
    Detroit zatiaľ dobre bráni, Torontu sa nedarí usadiť sa v pásme, pri puku už Dacjuk, ktorý sa snažil rozvinúť útok po pravej strane, nepodarilo sa.
     
    03:55
    Kesselova strela od modrej švihom nepriniesla nič iné, než úspešný zákrok Jimmyho Howarda.
     
    04:50
    Hrá sa zo strany na stranu, nikomu sa nedarí usadiť sa v pásme, diváci v Michigane môžu vidieť aj hru do tela, ktorá sa postupne rozvíja.
     
    05:05
    Závar pred bránou Toronta, opäť v akcii Tatar, Bernier musel byť poriadne v strehu, keď najprv v skrumáži vyriešil neprehľadnú situáciu, aby vzápätí vychytal aj Millera.
     
    05:25
    Hra sa vráti pred Berniera, Rielly si nerozumel som spoluhráčmi, icing.
     
    05:46
    Detroit má zatiaľ viac z hry, je v útočnom pásme omnoho dlhšie než jeho súper. Momentálne sa odohrávajú tvrdé súboje v rohu pri mantineli.
     
    06:39
    Justin Abdelkader kroščekoval Phaneufa, takže pôjde vonku na dve minúty! Následná situácia priniesla strelu Bozaka len na zadný mantinel po tom, čo mu prihrával Kessel.
     
    06:39
    Ešte sa nehrá – reklamná prestávka.
     
    06:50
    Detroitu sa podarilo vyhodiť puk, pre Bernierovi už forčekuje Andersson.
     
    07:15
    Dobrá práca od Kessela, keď dostal puk na pravé krídlo, nakorčuľoval si do pásma a nebezpečne z kruhu vypálil, len do Howarda, ktorý radšej kryje.
     
    07:40
    Kessel je poriadne vidieť, jeho bekhendová strela po tom, čo si Howard nerozumel som spoluhráčom za bránou mohla rozhodeného brankára kľudne stáť aj úvodný gól, nestalo sa tak.
     
    08:24
    Na posledných 15 sekúnd presilovky sa Toronto konečne usadzuje v pásme.
     
    08:39
    Abdelkader je na ľade, prvá presilovka ostala nevyužitá. Hneď po jeho návrate strieľal Kadri, ktorý bol tesne pred Howardom, ten si však drží čisté konto.
     
    09:18
    Ďalšie zakázané uvoľnenie pre Toronto.
     
    09:24
    Hneď po buly dostal puk na hokejku Kindl, ktorý nahodeným pukom od modrej dúfal, že ho tam ešte nejak Andersson prepasíruje, nestalo sa.
     
    09:53
    Ďalšie prerušenie hry, tentoraz pre vysokú hokejku. Hra sa poriadne kúskuje. Oba tímy sa k vyloženým a vôbec, k žiadnym šanciam nedostávajú.
     
    10:07
    Zetterberg sa pokúšal dostať do zakončenia z pravej strany, všetko opäť rieši Bernier. Máme tu však reklamný brejk.
     
    10:25
    Nyquist poriadne vysoko napáda, všetko vzal do svojich rúk individuálnou akciou Jake Gardiner, ktorý to napálil od modrej priamo do Howarda.
     
    10:49
    Dlho sa Toronto v pásme neohrialo, aj napriek tomu však získavajú pásmo späť – icing Red Wings.
     
    11:04
    Eaves ostal po jednom z hitom, myslím, že to bol Lupul, ležať nehybne na ľade. Nehrá sa, od Lupula to bolo poriadne škaredé, Eaves nevyzerá vôbec dobre aj keď sa sám napokon zdvihol z ľadu. Sú to 2 minúty pre Detroit!
     
    11:27
    Zetterberg dostal dobrú prihrávku na pravý kruh, skúsil to príklepom, no všetko rieši skvelý Bernier.
     
    11:53
    Po tom, čo Bernier nevedel, kde mu skôr hlava stojí, vyhadzujú puk hráči Toronta mimo svojho obranného pásma. Ešte predtým pred bránou číhali Bertuzzi s Dacjukom, ani jeden však nedoklepol puk za brankára s čiapkou na maske.
     
    12:19
    Tatar je na ľade v druhej presilovkovej formácii, začína sa od Howarda.
     
    12:43
    Van Riemsdyk pripravil Tatara o puk a myslím, že si Lupul môže vydýchnuť, nič sa nestane.
     
    11:05
    Tak si to predstavte! Stalo sa, Bernier vytiahol zákrok priamo z učebnice! Po nahodení z pravého kruhu doťukával v tesnej blízkosti do brány puk Cleary, ani z tohoto gól nebol. Určite evidujeme najzaujímavejšiu šancu zápasu!
     
    13:44
    Toronto už s piatimi hráčmi pohrozilo pred Howardom, ktorý si dal pozor, hrá sa opäť hore – dole, pri mantineloch, takže sa veľmi nemáme na čo pozerať.
     
    14:13
    Ofsajd zabrzdil Toronto pri ďalšej dobre vyzerajúcej akcii. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    14:44
    Štvrtá lajna sa snažila usadiť sa v pásme Red Wings, za bránou pilne pracoval ako Vilko pre včielku Majku mladík D'Amigo. Všetko však skončilo hvizdom rozhodcu za vysokú hokejku v strednom pásme po následnom vyhodení.
     
    15:40
    Opäť vidíme obrázok ako počas celého zápasu, hrá sa hore dole, je ťažké sa dostať k puku. Zaujal akurát tak hit Gardnera na Clearyho.
     
    16:22
    Prvá lajna sa snaží miešať to v pásme Toronta, vypláca sa to. Dion Phaneuf, ktorý predĺžil s Torontom zmluvu do sezóny 2020/2021 za 49 000 000 dolárov si pôjde sadnúť na dve minúty za držanie Justina Abdelkadera.
     
    16:33
    Detroit v pásme, točí sa to jedna radosť, na ľade aj Trto.
     
    16:47
    Tvrdá strela od modrej z hokejky Kinlda skončila len na betóne Bernira.
     
    17:08
    Až trojica hráčov v červenom stála pred Bernierom, nič z toho, Jonathan nehodlá pustiť za seba žiadny puk!
     
    17:35
    Torontu sa teraz darí držať puk mimo svojej brány.
     
    18:22
    Opäť prvá presilovková formácia to tam točí, Alfredsson ani Dacjuk sa presadiť nedokázali. Naopak, do samostatného úniku sa dral D'Amigo, ktorého však pribrzdil sneh a tak z toho nič už nebolo. Phaneuf sa pomaly, ale isto vracia.
     
    19:00
    Do obrovskej šance sa dostal Miller, keď zachytil rozohrávku Toronta, rútil sa sám v medzikruží na Berniera, strela príklepom však šla len do jeho výstroje.
     
    19:17
    Tretina sa už len dohráva, Howard však musí byť ešte v strehu, keďže sa hrá v obrannom pásme Detroitu.
     
    19:42
    Strela v páde od van Riemsdyka nikoho neohrozila, taktiež sa nebude ani vylučovať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina veľkolepej šou je za nami. Možno jediná nečakaná vec mrzí všetkých, ktorí tento zápas sledujú – a síce, stále je to 0:0. Ľadová plocha je poriadne kostrbatá, keďže husto sneží, korčuľuje sa oveľa ťažšie ako by sa na prvý pohľad zdalo. Puk sa nekĺže ako obvykle, ale skacká ako taká tenisová loptička. Atmosféra je zatiaľ vcelku dobrá, nechajme sa prekvapiť čo prinesie ďalší zvyšok zápasu. Druhá tretina začne cca 20:32.

    Strely na bránu: 13 – 5.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Rangerova strela od modrej bola tečovaná Bozakom, vysoko nad ochrannú sieť a čiže – mimo ľadovej plochy. Vhadzovať sa bude po pravici Howarda.
     
    20:57
    Toronto zovrelo Detroit vo vlastnej tretine, hralo sa však pri rohoch alebo na modrej, bez striel. Keď sa už nejaká objavila, bola stečovaná. Jediným strelcom bol van Riemsdyk.
     
    21:47
    Hrá sa zo strany na stranu, brankári zatiaľ v túto chvíľu jedine mrznú. Zdá sa mi, že prestalo snežiť.
     
    22:21
    Opäť je vidieť aj Tatara! Jeho strela z pravého kruhu bola betónom vyrazená pred Millera, ten ani druhýkrát nedokázal prekonať vo vyloženej šanci Berniera.
     
    23:06
    Clearyho ofsajd, čuduje sa, ale je to tak. Zatiaľ sme až na tú Millerovu strelu nevideli brankárov zasahovať. Trebalo by ich zohriať strelami, veď nám zamrznú a budú z nich mamuty, ktoré potom rozmrazia pri ďalšom Winter Classic! Dokonca aj s raritou – s Bernirom v čiapko-maske alebo masko-čiapke.
     
    23:30
    Tatar opäť pred Bernierom a Jonathan v strehu. Lashoffova tvrdá strela od modrej po buly, Miller opäť pred brankárom, no znovu bez teču.
     
    24:28
    Nazem Kadri teraz netrafil odkrytú Howardovu bránu, ale len Jimmyho dobre premiestnený betón! Len to tak 100 000 štadiónov zahučalo, to bol zvuk dámy a páni! Detroit mal teraz poriadne šťastie. Po "spino-rame" Joffreyho Lupula a jeho strele vyrazil puk Howard pred seba, kde si ho Nazem prevzal, urobil kľučku a zlyhal v najväčšej šanci zápasu.
     
    25:11
    Na druhej strane sa hralo len za bránou, takže k priamemu ohrozeniu Berniera neprišlo.
     
    25:35
    Phil Kessel si prevzal puk v strednom pásme, nabral rýchlosť, nakorčuľoval si na pravý kruh a hneď nato vystrelil, všetko kryje Howard.
     
    26:29
    Ďalší z Howardových zákrokov, teraz prikryl puk pri pravej tyči, nasledovať bude aj komerčný brejk.
     
    26:42
    Nyquist sa rútil do pásma ako veľká voda, z ľavej strany vyslal poriadne štipľavý projektil, ktorý Bernierovi narobil problémy. Trošku to pred Jonathanom aj zasnežilo, keď si obrancovia prišli robiť čistky, ale pokračujeme ďalej.
     
    27:54
    Opäť sa hrá celkom rýchly hokej zo strany na stranu, raz sú pred Howardom hráči Leafs, hneď nato sa už dej odohráva pred Bernierom.
     
    28:51
    Detroit sa snaží natlačiť pred Berniera aj s Tatarovou formáciou, nahadzuje sa to dozadu, kde sa odohrávajú dlhé a tvrdé boje o puk.
     
    29:32
    Tatar je najviac skloňovaný, jeho aktivita je poriadne na vysokej úrovni. Snaží sa niečo vymyslieť, aby sa konečne menilo skóre zápasu, zatiaľ je však proti tomu jeden muž – Jonathan Bernier.
     
    30:18
    Teraz sa však Red Wings mohli tešiť! Bernier bol až príliš ďaleko od svojej brány, chcel si skryť vysoko letiaci puk, ktorý mu ale vypadol, následne mohol do úplne prázdnej brány z ľavej strany strieľať Cleary, no bol vo veľkom uhle a tak ani teraz nedal! Proti bola hrubá veľká brankárska hokejka a pravá tyč torontskej brány.
     
    30:30
    Icing Toronta, hra sa vráti pred Berniera.
     
    30:47
    Ďalšia z reklamných prestávok po opäť raz skvelom zákroku Berniera.
     
    30:50
    Čerstvý ľad na pár minút, hneď po buly Kindlova strela príklepom od modrej len do Berniera.
     
    31:15
    Ďalší z ofsajdov hráčov v modrom. Niečo sa deje pri striedačke Toronta, rozhodca upravuje ľad, snáď bude všetko v poriadku.
     
    31:27
    Dobrá hra od van Riemsdyka za Howardovou bránou, hrá sa však opäť zo strany na stranu.
     
    32:18
    Gunnarsson sa snažil vypáliť od modrej dúfajúc, že to dorazí Kessel do brány, Howard aj pri Kesselovej druhej príležitosti takmer bezchybný!
     
    32:56
    V rýchlom protiútoku sa ocitol Abdelkader, ktorý sa obtočil okolo brány a zakončoval bekhendom, neúspešne.
     
    33:14
    Detroit Red Wings dáva gól! Konečne je to tu! Celý štadión jasá, ich miláčikovia strelil prvý gól zápasu! Do prečíslenia dvaja na jedného sa dostala veľmi nebezpečná dvojka -Henrik Zetterberg a DANIEL ALFREDSSON, ktorý po skvelom nakorčuľovaní do medzikružia dostal prihrávku z ľavého kruhu presne na čepeľ hokejky , no a do okdrytej brány nemohol nedať! Asistencie: Henrik Zetterberg, Brendan Smith.
     
    33:34
    Ďalšia šanca Red Wings, teraz ale neskončila gólom, no poriadnou šarvátkou azda všetkých hráčov na ľade.
     
    33:36
    Nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou a Jay McClement na trestnej lavici po údere hneď po buly na Zetterberga, ktorý sa snaží vytrhnúť si zub. Dve minúty.
     
    34:13
    Detroitu sa akosi nedarí usadiť sa v pásme, teraz pre zmenu hvizd rozhodcu.
     
    34:30
    Skvelá nahrávka od DeKeysera na Clearyho, ktorý sa rútil v dobrej rýchlosti na Berniera, jeho blafák však ešte nevyzrel. V následnej skrumáži sa vysomáril len rozhodca, ktorý prerušuje hru, na ľade bol aj Trto.
     
    35:03
    Ďalší zo skvelých zákrokov Berniera po autentickej situácii ako po góle, ibaže z opačnej strany. Na jej konci bol po Zetterbergovej nahrávke Dacjuk, Bernier opäť skvele.
     
    35:44
    Nedôraz obrancov Toronta mohol stáť Leafs druhý gól, nebyť Berniera. Presadiť sa mohol či Cleary alebo Dacjuk, obrovské šance teraz na strane červených!
     
    36:38
    Dlhé boje v ľavom ruhu klziska za Bernierom skončili, opäť sa hrá a vie sa, kde je puk.
     
    37:23
    Gardnerovi ušiel puk po tom čo Howard neprimerane siahol na puk, ktorý mu v konečnom dôsledku ušiel. Po neúspešnej strele však následne prišla van Riemsdykova vyložená šanca z pravej strany, keď mohol páliť do odkrytej brány. Dnes je to jednoducho zápas dvoch mužov. Jimmy Howard opäť úspešne aj za pomoci žrdky!
     
    37:23
    Bude však peklo – Jakub Kindl na dve minúty von.
     
    37:23
    Reklamná prestávka.
     
    37:28
    Glendeningovo vyhraté vhadzovanie a puk von z pásma.
     
    37:49
    Puk opäť pri Bernierovi, zatiaľ zlá presilovka Toronta.
     
    38:09
    Do tretice, teraz vďaka DeKeyserovi puk pri brankárovi v modrom a čiapke.
     
    38:27
    Ešte 56 sekúnd presilovky, žiadna strela, absolútne neusadenie sa v pásme – aj taká je táto presilovka Toronta Maple Leafs.
     
    38:37
    Až brána mimo svojho miesta ukončila obrovskú šancu Toronta, Kadri a ani van Riemsdyk neprepravili puk za Howarda. Dobrou hrou do tela spôsobil jeden z hráčov v červenom, že Kadri posunul bránu zo svojho pôvodného miesta.
     
    39:04
    Už iba 19 sekúnd presilovky a až na tú jednu vyloženú šancu sledujeme aj naďalej trápenie sa hráčov v modrom.
     
    39:13
    Van Riemsdyk si môže aj zuby vylámať a ani tak neprekoná Howarda! Po dobrej strele od modrej sa dostal k tzv. "reboundu", posielal puk do odkrytej časti brány, keď v tom ho zastavil pravý betón!
     
    39:24
    Toronto Maple Leafs dáva gól! Nepríjemný gól do šatne! Po vyhratom buly pálil od modrej kapitán Dion Phaneuf, pred bránou sa dobre zorientoval lámač zubov JAMES VAN RIEMSDYK. Prekonal Howarda síce až na dvakrát, no bola to o to nenápadnejšia žabička, ktorá v konečnom dôsledku brankára domácich zmiatla. Asistencie: Phil Kessel, Dion Phaneuf
     
    39:59
    V poslednej sekunde druhej tretiny mal dobrú možnosť Zetterberg, no prerušil ju klaksón – koniec 2. dvadsaťminútovky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola poriadne odlišná ako tá prvá. Svižnosť, nápaditosť a takisto aj agresitiva pred bránou nechýbala. Winter Classic je však zatiaľ len o dvoch mužoch a to o Jimmym Howardovi a Jonathanovi Bernierovi. Obaja gólmani chytajú ako besní, neskutočné niečo, čo pochytali. Prekonať ich dokázali len Daniel Alfredsson v 34. minúte a 36 sekúnd pred koncom aj James van Riemsdyk. Posledná tretina začne cca o 21:41.

    Strely na bránu: 27 – 18.
     
     
     
     
    Fotky pochádzajú z oficiálnej stránky Detroitu Red Wings na facebooku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Miller sa rútil na pravom krídle k Bernierovi, jeho prudká prihrávka stratila na prudkosti kvôli snehu a tak ju Jonathan poľahky zmaril.
     
    40:36
    Puk sa ocitol na striedačke Red Wings, nehrá sa.
     
    41:18
    Detroit sa snaží tvoriť hru, no zatiaľ sa mu to akosi nedarí, nič poriadne sa na ľade nedeje.
     
    41:53
    Vďaka Tatarovi nedokázal Lupul vystreliť, bol dobre tiesnený práve Tomášom na ľavom kruhu.
     
    42:17
    Zatiaľ je to poriadne ponuré, Clarksonova strela z pravého kruhu skončila len v lapačke. Žiadny problém pre Howarda.
     
    42:39
    Kessel si nakorčuľoval na pravý kruh, vystrelil, len do betónov, následne sa mu puk vrátil späť, obkorčuľoval si bránu a vystrelil opäť! Howard na mieste.
     
    43:45
    Phaneufov a Clarksonov bodyček na Alfredssona musel poriadne bolieť, následne sa hralo pred Bernierom, on však všetko rieši.
     
    43:56
    Glendening sa ocitol v ofsajdovej pozícii, píska sa.
     
    44:14
    Lashoff nestíhal s Clarksonom, ten ho však prekorčuľoval až za rovno s bránou, následne sa dostal k strele od modrej Gardiner, lapačka Howarda na mieste.
     
    44:41
    Toronto Maple Leafs dáva gól! Hneď po buly strieľal od modrej tvrdo Phaneuf, puk nabral smer na hokejku TYLERA BOZAKA, ktorý zmenil jeho smer. Až po rozhodcovskej porade, či to nebola vysoká hokejka je jasné, že gól platí! Asistencie: Dion Phaneuf
     
    45:07
    Bernier musel skrývať puk po ďalšom buly v jeho pásme.
     
    45:56
    Detroit sa snaží kombinovať v pásme hostí, k strelám zatiaľ nedochádza pretože sa im to nedarí.
     
    46:06
    Lupul dostal puk na modrú, našprintoval na ľavé krídlo odkiaľ švihom prekvapil Howardovu vyrážačku, tá reflexívne vytiahla dobrý zákrok.
     
    46:46
    Zetterbergovi dnes poriadne ide, jeho dvojička Alfie sa však teraz nedokázala v tesne blízkosti Berniera presadiť.
     
    47:08
    Tvrdé boje na zadnom mantineli o puk, Detroit musí zakladať útok až od vlastnej brány.
     
    47:33
    Luke Glendening sa dostal k odrazenému puku po DeKeyserovej tvrdej strele od modrej, jeho bekhend však skončil len v náručí Berniera.
     
    48:02
    Tatar teraz vykôzlil dobrý bodyček, takisto aj Bertuzzi. Na druhej strane sa mohol na Berniera rútiť sám Tatar, keby sa Jonathan nebol rozhodol, že si pre ten pomalý puk príde až ku kruhom. Mohol z toho byť lacný gól, ale nie je!
     
    49:09
    Hrá sa zo strany na stranu, Detroit by potreboval streliť gól, ale nejak sa mu to nedarí, čo je na škodu. Veď chceme vidieť v rekordnom zápase aj niečo viac, no nie?
     
    50:00
    Millerovi sa nepodarilo spracovať puk a vystreliť ho z medzikružia, namiesto toho tu máme koniec prvej časti tretej tretiny.
     
    50:14
    Výmena strán prebehla bez problémov, môže sa pokračovať, pri puku červení, no len vo svojom pásme.
     
    50:51
    Miller drží puk za bránou, odtláčajú ho od neho až dvaja hráči Toronta, prišiel mu pomôcť Dacjuk. Babcock to tam poriadne točí, na ľade Tatar s Pavom.
     
    51:45
    Howard nebol na ľade už poriadne dlhú dobu, van Riemsdyk fauloval DeKeysera, šanca pre Red Wings!
     
    51:54
    McClement zaviezol puk až k Howardovi. Dokonca sa D'Amigo dostával do prečíslenia, puk mu však ušiel!
     
    52:34
    Detroit sa nedokázal usalašiť ešte v pásme, minúta presilovky v čudu.
     
    53:02
    Bertuzzi bol trafený tvrdým pukom od Alfredssona, strela šla poriadne vysoko!
     
    53:24
    Ďalšia z tvrdých Kronwallových striel, tentoraz bola poriadne nebezpečná, pred Bernierom sliedili až dvaja hráči v červenom, bez odozvy.
     
    53:45
    Van Riemsdyk na ľade po tvrdej Tatarovej strele, ktorá prišla z pravého kruhu, škoda že neprišlo k žiadnej dorážke.
     
    54:00
    Toronto sa dopúšťa icingu.
     
    54:28
    Detroit Red Wings dáva gól! Tak a je to tu dámy a páni! Vyrovnanie prichádza v pravú chvíľu! O vyrovnávajúci gól sa postaralo dobré napádanie, skvelá prihrávka Smitha z pravého mantinelu, pred Bernierom číhal JUSTIN ABDELKADER, ktorý prekonáva po druhýkrát v zápase Berniera! Asistencie: Brendan Smith.
     
    55:37
    Ďalšia šanca, tentoraz Miller mohol poslať Red Wings do vedenia, jeho bekhend sa ale neujal. Dnes Drew nemá vôbec žiadne šťastie!
     
    57:10
    Hrá sa rýchly hokej zo strany na stranu, ako keby sa čakalo už len na to predĺženie. Brankári veľa práce zrovna nemajú.
     
    57:51
    Abdelkader dvakrát zoťal Kadriho, sedieť na trestnú však nepôjde. Bol by to poriadny úder pod pás. Detroit ešte napáda čo to dá.
     
    58:15
    Zakázané uvoľnenie pre Toronto, hra sa vráti pred Berniera.
     
    58:21
    Abdelkader spolu s Tatarom vymýšľali niečo za bránou, Bernier si však dal pozor a tak sa ani teraz skóre nemení.
     
    58:56
    Boje v rohoch klziska, Detroit v pásme snažiac sa niečo ešte vymyslieť.
     
    59:17
    Pri rozohrávke dobre napádal Kessel, ktorý takmer prekonal 45 sekúnd pred koncom 3. tretiny Howarda!
     
    59:45
    Poriadne veľa sa za tú chvíľu zomlelo! Kessel bol narazený na mantinel, chudák ledva dýcha. Následne boli hráči Toronta v prečíslení, no ani to nedokázali využiť.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Ani tretia tretina nerozhodla o osude tohto zápasu, stav stretnutia je teda 2:2. Gólom, ktorý mohol mať prívlastok víťazný sa prezentoval Bozak. Tento zásah musel byť preverovaný rozhodcami, no nakoniec to prešlo. Vyrovnanie prišlo 5 minút pred koncom z hokejky Abdelkadera. Nechajme sa prekvapiť, čo na nás prichystajú oba tímy v predĺžení!
     
    Dnešný zápas sleduje 105 491 divákov!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:20
    Kessel sa zrejme už otriasol z toho bodyčku, je plne pri vedomí, teraz sa však dopustil ofsajdu.
     
    60:33
    Tvrdá strela z ľavého kruhu od Tomáša Tatara narobila Bernierovi problémy!
     
    61:04
    Na ľade Dacjuk, pred chvíľou bol nepríjemne zhitovaný Trto, odišiel hneď striedať, no bude v poriadku.
     
    61:40
    Dobrá šanca na strane Toronta! Kessel sa rozhodol v útočnom pásme o strelu z pravého kruhu, ale Howard bol na mieste.
     
    61:56
    Zetterberg sa snažil vystreliť aj napriek tomu, že bol tiesnený až dvoma hráčmi – puk na ochrannej sieti.
     
    62:18
    Lupulova nebezpečná strela z pravého kruhu bola pre Howarda malina.
     
    62:30
    Opäť tu máme výmenu strán, ešteže je to tak. Zetterberg už ma rýchlosť a rútil sa na Berniera. Dve – tri sekundy naviac stačili.
     
    63:00
    Abdelkader napádal za Bernierovou bránou, následne sa snažili hráči Toronta rozohrať, no nepodarilo sa im to. Puk na striedačke.
     
    63:39
    DeKeyser si urobil výlet až za bránu, potom puk poslal pred Berniera, kde operoval Dacjuk, jeho nevyspytateľná strela bekhendom prekvapila aj samotného brankára!
     
    64:30
    Tak teraz zvonila tyčka! Predstavte si to, Franson mal poriadnu smolu!
     
    64:54
    Nyquist sa rútil do samostatného nájazdu, korčuľovať sa na snehu nie je výhra, potom spravil otočku a nakoniec aj tak vystrelil, len do Berniera.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani v predĺžení sa nič neudialo, až na Fransonovu tyčku. Hor sa na nájazdy!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ako prvý Daniel Alfredsson.
     
    Jeho blafák sa neujal, puk sa mu zošmykol z hokejky.
     
    Na druhej strane neuspel so svojou "Forsbergovkou" James van Riemsdyk.
     
    Pavel Dacjuk s chladom Angličana prekonáva Bernira strelou do ľavého horného rohu po kľučke smerom doprava! 1:0.
     
    Joffrey Lupul prestrelil Howarda pomedzi betóny strelou švihom! 1:1!
     
    Tatarovi akosi nevyšiel tento nájazd, na ľade so snehom je to predsa len iné... 1:1
     
    Tyler Bozak rozhoduje o výhre svojho tímu! Strela k ľavej tyčke a Howard bezmocný 2:1.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Toronto Maple Leafs.
    TYLER BOZAK rozhoduje o osude tohto zápasu! Detroit je porazený na nájazdy, keď posledný nepremenil práve náš Tomáš Tatar. Winter Classic pre Kanadu!
     
    Koniec zápasu.
     
    Winter Classic 2014 je na konci a pozná svojho víťaza. Ním je kanadské Toronto Maple Leafs. Detroit bol aktívnejší, ale nakoniec sa mu šťastena odklonila pri nájazdoch, keď zaváhali Alfredsson s Tatarom. Tomáš miešal pukom až dovtedy, kým mu ho nepribrzdil sneh a jeho to nevyviedlo z miery. Občas sa stanú aj také veci, nabudúce to vynde!

    Svetový rekord padol! Dnešný zápas sledovalo 105 491 divákov!
     
    Ja ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok večera. Lúči sa s Vami Jakub Mitter. Bolo mi cťou a potešením! (22:57:31)

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 34. Afredsson (Zettergerg, Smith), 55. Abdelkader (Smith) – 40. Riemsdyk (Kessel, Phaneuf), 45. Bozak (Phaneuf), rozh. náj. Bozak


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, DeKeyser, Kindl, Quincey, Smith, Lashoff – Zetterberg, Dacjuk, Bertuzzi – Abdelkader, Alfredsson, Eaves – Miller, Andersson, Tatar – Nyquist, Glendening, Cleary
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Gunnarsson, Phaneuf, Franson, Gardiner, Rielly, Ranger – Van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Raymond, Kadri, Lupul – Kulemin, McClement, Clarkson – D'Amigo, Holland, Orr

    Rozhodca: O'Halloran, Pochmara – Driscoll, Shewchyk