Genk – Charleroi 0:3 (kon.) | Oostende – Lokeren 0:3 (kon.) | Leuven – Cercle Bruggy 3:0 (kon.)
Lierse – Mechelen 3:0 (kon.) | Mons – Gent 1:0 (kon.) | Anderlecht – Waregem 1:0 (kon.)
Brugge – Waasland-Beveren 1:2 (kon.)
koniec
KV Oostende
0:3 (0:2)
Sporting Lokeren
cz Štvrtok 26.12.2013, 14:30 • Albertpark • Belgická Jupiler Pro League
     
    A je dobojováno! Hráči Lokerenu měli od úvodních minut herní převahu, kterou dokázali poprvé naplno využít ve 27. minutě, kdy se díky chybě domácího obránce dokázal prosadit Ansah. Po změně stran přidali další dvě branky De Pauw a Galitsios, čímž stanovili konečný výsledek utkání na 0:3. Lokeren si tak z Albertparku odváží zasloužené tři body. (16:28:26)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Do hry se z hostujícího týmu podívá také Leko, který nahradil Vanakena.
     
    86
    Lokeren střídá. Ansaha nahradí na zbývající čas Despotovic.
     
    85
    Duo Ansah – Patosi postupovalo vpřed na bránu Oostende, ani jednomu se však nepodařilo proniknout přes domácí obranu a hráči Oostende vznikající nebezpečí velmi rychle zažehnali.
     
    85
    V poslední pětiminutovce se utkání bude už jen dohrávat...
     
    81
    Hosté střídají. Ze hřiště odchází De Pauw a nahrazuje jej mladík Trompet.
     
    76
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Jenže gól střílí hosté! Autorem branky je GIORGIOS GALITSIOS, který obdržel přihrávku od Vanakena a z ostrého úhlu propálil domácího gólmana. S domácími fotbalisty to vypadá už velmi špatně.
     
    71
    Canesin už pálil lépe než před pár okamžiky jeho spoluhráč, avšak ani tato střela se do brány nevešla. Domácí ale ukazují, že se s nepříznivým stavem za žádnou cenu nehodlají smířit.
     
    69
    Domácí v blízkosti pokutového území Lokerenu zahrávali přímý kop. K míči se postavil sám faulovaný Barrier, ale jeho střela letěla příliš vysoko.
     
    65
    Oostende se stále pokouší o snížení. Po rohovém kopu Barriera se k míči dostal Schmisser, který ale přibližně z penaltového puntíku brankáře Lokerenu prostřelit nedokázal.
     
    60
    Patosi si zaběhl za obranu, kde ho při zpracování míče nedovoleně zastavil Luissint. Žádná standardní situace se ale zahrávat nebude, neboť již předtím celou akci zastavil mávnutím ofsajdu asistent rozhodčího.
     
    59
    Střídání v týmu Oostende. Ze hřiště odchází Brouckaert, nastupuje Mushekwi.
     
    58
    De Pauw se ocitl v dobré šanci, jeho pumelice zamířila zhruba dva metry od Ovonovy brány.
     
    51
    Oostense stále zkouší proniknout přes hostující obranu, ale má to velmi těžké, neboť Lokeren v této fázi utkání spíše brání a hlídá si svůj náskok z prvního poločasu.
     
    48
    Hráči Oostende se po rozehrávce vrhli na útočnou polovinu, kde vybojovali rohový kop. Po jeho rozehraní se však k žádné příležitosti ke snížení skóre nedostali a hrát tak můžou hosté.
     
    46
    Ani jedno z mužstev se o přestávce neodhodlalo ke střídání, oba týmy tak v zápase pokračují se stejnými hráči z prvního poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodní pětačtyřicetiminutovce byli jasně lepší hráči hostujícího Lokerenu, kteří díky trefám Eugena Ansaha a Nilla De Pauwa vedou nad domácím Oostende zaslouženě 2:0.
     
    První poločas skončil.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 27. Ansah, 43. Pauw, 76. Galitsios

    Karty:   30. Luissint (OOS) – 33. Galitsios (LOK)


    KV Oostende: Ovono – Luissint, Brillant, Schmisser – Lukaku, Brouckaert (59. Mushekwi) Canesin Matos, Barrier – Siani, Wilmet, Depoitre
    Náhradníci: Dumesnil, Dessaer, Hempte, Foket, Brouckaert, Mushekwi, Jonckeere

    Sporting Lokeren: Boubaca – Scholz, Odoi, Maric, Galitsios – Persoons, Vanaken (89. Leko) Overmeire, Ansah (86. Despotovic) – Patosi, De Pauw (81. Trompet)
    Náhradníci: Verhulst, Corryn Despotovic, Leko, Mitu, Trompet, Taravel