Ukrajina – Švédsko 6:5 (po pr.) | Slovensko – Česko 4:1 (kon.) | Japonsko – Veľká Británia 7:2 (kon.)
Taliansko – Lotyšsko 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Česko
Štvrtok 19.12.2013, 16:30Zimná univerziáda
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti si teda definitívne zahrajú o konečné piate miesto, a to s víťazom dnešného večerného duelu Talianska s Lotyšskom, ktorý sa začína o 20:30. (18:52:51)
     
    Je koniec, Slováci v poslednej časti hry tromi presnými zásahmi rozhodli o svojom víťazstve nad Českou republikou. Celkový pomer striel bol z nášho pohľadu 29:30.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    29:31
    Česko ešte reprezentatívne skúša aspoň strelu od modrej čiary, ale tá letí úplne mimo priestoru Cibuľovej brány.
     
    59:00
    Začala sa nám už posledná minúta. Slovensko má puk na hokejkách, ale nedokáže presne vypáliť.
     
    58:21
    Slováci s pokojom a prehľadom na vlastných hokejkách puk získavajú vo vlastnom obrannom pásme a okamžite sa s ním hrnú na opačnú polovicu klziska.
     
    57:37
    Česko sa už o vyrovnanie ani nemusí pokúšať, naši súperi majú zápas definitívne prehratý. Rozhodne sa ale nestiahli do defenzívnej ulity a snažia sa ešte aspoň trochu potrápiť Cibuľu.
     
    56:43
    Slovensko dalo gól!
    Poriadne studená sprcha pre Čechov pokračuje. PETER BOLTUN si po pravej strane nakorčuľoval až pred bránu a tvrdou ranou pod hornú žrď prekonáva Krála, ktorý teraz svojim obrancom rozhodne nepoďakuje. Asistencia: Jozef Kentoš.
     
    56:12
    Slovensko dalo gól!
    Rozdiel skóre je dvojgólový a Česko si teraz výrazne komplikuje všetky vyhliadky na vyrovnanie. Baran obkrúžil bránu a prihrával popred ňu na voľného MARTINA KALINÁČA, ktorý bekhendom zvyšuje na 3:1. Asistencia: Martin Baran.
     
    54:36
    Teraz to skúsil individuálne Kovařík. Puk zatiahol popri mantineli takmer až na úroveň bránkovej čiary a potom sa pustil do zakončovanie, ale v ňom pevne osadené Cibuľove betóny neprekonal.
     
    54:02
    Udržať kus čiernej gumy v útočnom pásme Slovenska stojí nášho súpera veľa fyzických síl, Česi musia odísť striedať.
     
    53:38
    Českí hokejisti sa už primárne sústredia na útočnú činnosť. Puk držia v pásme, ale nedokážu nič vymyslieť.
     
    53:06
    Slováci sa napokon oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    52:47
    Česi stále držia kus čiernej gumy v pásme. Skúšali to spoza brány i jej obkorčuľovaním, ale Cibuľa na takéto finty neskočil a jeho defenzíva takisto.
     
    52:09
    Česko vybojovalo puk za vlastnou bránou a bol z toho klasický prechod do pásma na opačnej polovici. Tam majú puk na hokejkách stále naši západní susedia.
     
    51:24
    Naši chlapci ešte v útočnej tretine pobudnú, ale stále je to z ich strany nepresné. Česi pomaly ale isto začínajú pomýšľať na rýchle brejky.
     
    50:48
    Slováci opäť pridali na ofenzívnej aktivite. Už proti pätici hráčov v červených dresoch sa nahrnuli do útočnej tretiny, ale tam nedokázali od mantinelu presne vypáliť.
     
    50:03
    Zachytal si aj Cibuľa, aj keď o nebezpečnú akciu neišlo. Bol to pravdepodobne Matula, kto naňho v podstate iba nahodil puk, ale náš brankár nič neriskoval a hru prerušil lapačkou.
     
    49:37
    Pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách, hostia sa dokázali až na úvodný závar pomerne ľahko ubrániť.
     
    49:05
    Česko sa veľmi pozorne bráni. naši súperi si uvedomujú, že inkasovať niečo viac než 10 minút pred koncom stretnutia by sa im už nemuselo vyplatiť.
     
    48:36
    To však bolo zo strany Slovenska nateraz všetko. Naši hokejisti vo vlastnej početnej výhode prišli o puk a musia sa poň vrátiť až k Cibuľovi.
     
    47:50
    Obrovská šanca na tretí gól v sieti nášho súpera! So strelou od modrej čiary si Král poradil, no puk vyrazil iba na hokejku voľného Barana, ktorý z pravej strany zakončil iba do presúvajúceho sa gólmana.
     
    47:36
    vylúčenie na strane Česka. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hru so zdvihnutou hokejkou Richter.
     
    47:02
    Slovensko dalo gól!
    Tak možno sme to zakríkli! dezorientovaný Král vôbec nevedel, kde je puk a keď sa konečne spamätal, bolo už neskoro. RADOVAN CÚTT spred brány poslal šikovnú strelu, ktorá spomínanému brankárovi prešla pomedzi betóny. Asistencia: Miroslav Habšuda.
     
    45:58
    Táto početná výhoda jednoznačne ukázala, že Slovensko má veľký ofenzívny potenciál a chuť bojovať, len ju naši reprezentanti nedokážu pretaviť do úspešnej koncovky.
     
    45:13
    Vylúčený Babka je už späť na ľadovej ploche a my môžeme pokračovať v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    44:56
    Slovensko to dokonca skúsilo aj z pozície z uhla, ale ani odtiaľ nedokázalo prekvapiť. česká obrana má čo robiť, aby aspoň trochu pomohla svojmu gólmanovi.
     
    44:36
    Z každej strany teraz lieta na Krála puk za pukom. Betóny mu poriadne vyprášil aj Rais, ale menovaný gólman sa drží a puk za svoj chrbát nepúšťa.
     
    44:04
    Slovensko roztočilo pred súperovým gólmanom poriadny kolotoč a hostia nevedia, kam skôr skočiť.
     
    43:41
    Slováci okamžite obsadili útočné pásmo. Od modrej čiary tvrdo vypálil Rais a Král puk neudržal v lapačke. O dorážku sa pokúšal Šedivý, ale úspešný nebol.
     
    43:13
    Vylučuje sa na strane Česka. Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Babka.
     
    43:00
    Bol to Březina, kto sa spoza brány pokúšal pretlačiť puk cez betóny Cibuľu! Ten ich mal ale pevne osadené na zemi a nič také nepripustil.
     
    42:21
    Slováci síce puk zaviezli späť do pásma pred Krála, ale ten teraz zasahovať nemusel. hra sa trochu spomalila.
     
    41:40
    Steiner to skúsil brejkom. Vybojoval puk a okamžite sa hrnul na opačnú polovicu, ale jeho strela z ľavého kruhu úspech nepriniesla.
     
    41:08
    Obrovská šanca našich chlapcov! Čížek si zbehol na prihrávku pred bránu a osamotený zakončoval! mal však málo času a puk nestihol lepšie umiestniť, a preto trafil iba muža stojaceho medzi tromi žrďami. Neujali sa ani následné dorážky.
     
    40:45
    Na opačnej polovici po rýchlom prenesení hry sledujeme aktivitu súpera, no strela od modrej čary letela iba na zadný mantinel.
     
    40:26
    Ale až také v pokoji to rozhodne nebolo. Slovensko puk okamžite nahodilo do pásma a aj keď ho naši hráči dokorčuľovali, vypáliť nedokázalii.
     
    40:12
    Úvodné buly poslednej dvadsaťminútovky získali na svoje hokejky hráči domáceho celku. Okamžite cúvli do obrannej tretiny, odkiaľ budú v pokoji rozohrávať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina stretnutia medzi Slovenskom a českom priniesla opäť iba jeden presný zásah, tentokrát to ale bolo do siete gólmana Krála. Za Slovensko sa v 38. minúte dokázal presadil martin Kalináč a preto budeme po prestávke pokračovať za stavu 1:1.

    Pomer striel po dvoch dvadsaťminútovkach je z nášho pohľadu už oveľa menej nepriaznivý, než tomu bolo po prvej tretine (17:21).

    Tretia časť hry začne približne o 17:57.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Z hľadiska sa v slovenčine ozýva "ešte jede, ešte jeden". Hráči v bielych dresoch robia čo môžu a obsadili pásmo, ale české hokejisti sa už iba pozorne bránia.
     
    39:03
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny a Česi sú stále zaskočení vyrovnávajúcim presným zásahom a nedokážu rozvinúť súvislú útočnú akciu.
     
    38:26
    Zverencov trénera Tótha presný zásah poriadne nabudil a okamžite sa usadili v útočnom pásme pred Králom. ten sa musí poriadne obracať, pretože puk lieta z každej strany, ale Slovákom teraz chýba presnosť.
     
    37:48
    Snaha slovenských hokejistov teda bola spečatená vyrovnávajúcim presným zásahom a aj na tribúne zavládla pomerne hlučná radosť. Našich reprezentantov prišlo na turnaj podporiť dosť rodinných príslušníkov či iných priaznivcov.
     
    37:11
    Slovensko dalo gól!
    A je vyrovnané! Prvú strelu ešte Král vyrazil, no iba do priestoru pred vlastnou bránou, kde sa najlepšie zorientoval MARTIN KALINÁČ a okamžitou ranou napálil puk do ľavej žrde, od ktorej sa následne odrazil až za čiaru. Asistenciu si na svoje konto pripíše Edmund Piačka.
     
    35:54
    Slovensko hrá v plnom počte, ubrániť sa počas vlastnej presilovky dokázalo úplne bezproblémovo.
     
    35:20
    České reprezentanti sú v tejto presilovke úplne bezzubí. Puk síce majú na svojich hokejkách, ale Cibuľa sa nebezpečenstva vďaka svojej pozornej defenzíve obávať vôbec nemusí.
     
    34:39
    Česko síce stále drží puk v útočnej tretine, ale je to bez výraznejšieho tlaku a tak sa Slováci zatiaľ pohodlne bránia.
     
    33:54
    Bude sa vylučovať na strane Slovenska. na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Jakub Loydl.
     
    32:55
    Ani naši hráči sa nechceli nechať zahanbiť. Na opačnej polovici hrcej plochy si do medzikružia nakorčuľoval Čížek, ale presne nevypálil a Král zasahovať nemusel.
     
    32:21
    Pri sústavnom obsadení tretiny sa Čechom predsa len podarilo vypáliť. Rana od útočnej modrej čiary bola ešte tečovaná, ale Cibuľu nezaskočila.
     
    31:45
    Českí reprezentanti teraz prevzali iniciatívu do vlastných rúk a aspoň sa je na čo pozerať. Puk je v našom obrannom pásme a defenzíva zverencov trénera Tótha si musí pozorne pokryť všetkých voľných hráčov.
     
    31:02
    Česko sa usadilo v pásme a výsledkom bolo iba nahodenie do priestoru našej svätyne. To prišlo z hokejeky Matulu a gólman Slovenska s ním nemal absolútne žiaden problém.
     
    30:00
    Diváci sa teraz skutočne baviť nemôžu a iba v tichosti sledujú dianie univerzitného turnaja. Na ľadovej ploche môžu vidieť nepresnosť za nepresnosťou a to na oboch stranách.
     
    29:14
    Ani tento útok ale Čechom nevyšiel. Hra je rýchla a hokejisti korčuľujú zo strany na stranu, ale bez presného zakončenia to nie je ono.
     
    28:23
    Tak až teraz postranný arbiter fúkol do píšťalky. Stalo sa tak po rýchlom pokuse o útok Čechov, ktorí sa previnili ofsajdom.
     
    28:03
    Stále sa neprerušuje, a preto hráči odchádzajú striedať počas hry. Na ľade nevidíme nič zaujímavé ani nebezpečné.
     
    27:38
    Puk sa v týchto chvíľach kĺže z jednej polovice ihriska na druhú. Ani jeden z celkov ho nedokáže nadlhšie udržať na svojich hokejkách a hrá sa už dlhšiu dobu bez prerušenia.
     
    27:00
    Máme za sebou už úvodných sedem minút tejto časti hry a stále môžeme konštatovať, že na ľade vidieť veľkú bojovnosť u hráčov oboch celkov.
     
    26:16
    Slovensko sa pokúsilo odpovedať podobnou situáciou. Rýchly prechod do pásma ale v tomto prípade nebol až taký rýchly a skončil sa Tartaľovou strelou od útočnej modrej čiary. Tá Krála prekvapiť nemohla.
     
    25:31
    Českí hokejisti sa z brejku dostali do veľkej šance! Na jej konci bol Kovařík, ktorý zakončoval pri pravej žrdi, kde bol iba odkrytý priestor, V zlomku sekundy ale bolo všetko inak a presunul sa tam Cibuľa, ktorému môžu spoluhráči ďakovať, že stav na svetelnej tabuli nie je 0:2.
     
    24:49
    Slováci sú v tejto časti hry o poznanie aktívnejší. Dokážu si síce vytvoriť aj aký taký tlak, no nedokážu nebezpečne vypáliť a pohroziť pred Králom ani žiadnymi dorážkami.
     
    24:09
    Vylúčený Steiner je späť na ľadovej ploche, pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    24:00
    Tak toto nie je príjemný pohľad! Na ľadovej ploche ostal po súboji ležať Richter a iba s ťažkosťami sa z nej po niekoľkých desiatkách sekúnd dvíha. Verme, že bude v poriadku. vylučovať sa nebude.
     
    23:30
    A situácia sa pre našich hráčov stále nezlepšuje. S pukom teraz obsadili pásmo pred Králom, ale pred ním defenzíva vystavala nepriestrelnú stenu, cez ktorú neprejde ani jediná prihrávka do nebezpečného priestoru.
     
    22:53
    Puk letí až za bránu gólmana Cibuľu a Slováci sa opäť musia vysťahovať z útočnej tretiny a vrátiť sa poň.
     
    22:37
    Zverenci trénera Tótha sú síce pri puku a chuti, ale defenzíva súpera im robí poriadne vrásky na čele. Ani počas tejto početnej výhody nedokážeme nebezpečne ohroziť Krála.
     
    22:09
    Nie však nadlho. Hostia sa budú opäť brániť, tentokrát ich za nedovolené bránenie oslabí Steiner.
     
    21:37
    Vylúčený hráč hosťujúceho celku je už späť na ľadovej ploche a my pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    20:57
    Stále nevidíme nebezpečnejšiu akciu v podaní nášho národného výberu. Snaha sa síce reprezentantom poprieť nedá, no so zakončením do priestoru troch žrdí je to už horšie.
     
    20:29
    Slovenskí hokejisti v tejto dvadsaťminútovke začínajú v početnej výhode.na ľadovej ploche to ale zatiaľ tak nevyzerá, českí hráči sa bezrpoblémovo bránia a puk na Krála ani nepúšťajú.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zápasu Slovenska s českom je minulosťou a my sme v nej videli zaujímavý rýchly hokej na oboch stranách. Góly dlho nepadali, no diváci sa napokon dočkali aspoň jediného, o ktorý sa tesne pred sirénou postaral Jakub Babka a poslal tak Čechov do vedenia.

    Pomer striel po prvej dvadsaťminútovke je priaznivejší pre českých reprezentantov. Z nášho pohľadu je to 7:12.

    Druhá tretina začne približne o 17:17.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    V samom závere tejto tretiny sa ešte bude vylučovať a presilovku si zahrajú aj naši reprezentanti. nedovoleným zákrokom sa previnil Čech Kolda, ktorý si odpyká dve minúty za hákovanie.
     
    18:43
    Česko dalo gól!

    Iba niečo viac než minútu pred koncom prvej časti hry Slovensko inkasuje prvý gól. JAKUB BABKA vybojoval puk, zamieril s ním do pravého kruhu kde sa šikovne obtočil okolo vlastnej osi a nechytateľne zavesil pod hornú žrď. Asistenciu si pripíše Patrik Poulíček.
     
    18:05
    Boltun je späť na ľadovej ploche a pokračuje sa v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    17:24
    Hosťujúci Matula to skúsil strelou spoza kruhu, našiel však iba rýchlu lapačku pozorného slovenského gólmana.
     
    17:02
    Slovensko sa aj naďalej pozorne brániť, i keď snaha sa nášmu súperovi uprieť nedá. Puk stále v našom obrannom pásme a Cibuľa musí byť nonstop v plnom sústredení.
     
    16:33
    Českí hokejisti síce ihneď po vhadzovaní získali puk na svoje hokejky a usadili sa v pásme, ale nie je im to nič platné, keďže nedokážu vystreliť.
     
    16:05
    Bude sa vylučovať na strane Slovenska. Peter Boltun sa previnil hákovaním.
     
    15:42
    Ale ledva sme sa spamätali z tejto akcie a na opačnej polovici už hrozia Česi! Slovenská defenzíva úplne zaspala a tých posledných bojovníkov súperovi hráči úplne vyšachovali. Pred odkrytou sieťou stál osamotený Babka, no puk nedostal. Ak by sa tak stalo, stav by už rozhodne nebol bezgólový.
     
    15:00
    Obrovská šanca Slovenska! Boltun vydoloval puk v neprehľadnej situácii, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný a odrazil sa na hokejku Kramára. Ten pálil od útočnej modrej čiary, ale situácia sa zopakovala a zakončoval opäť Boltun. Množstvo pokusov o dorážky radíme len do kategórie neúspešných.
     
    14:27
    Puk lieta zo strany na stranu. Česi pridali na aktivite a po vniknutí do pásma si ho vymieňali na svojich hokejkách, no zatiaľ je to bez presnej strely do priestoru troch žrdí.
     
    13:47
    Tak zápas nám po slabšom začiatku nabral poriadne grády. Oba celky sa predbiehajú v aktivite, no my stále čakáme na otvárací presný zásah.
     
    13:14
    Rýchla akcia v podaní nášho celku mohla opäť skončiť gólom! K pravej žrdi smerovala prihrávka, po ktorej už siahal Piačka, ale brankár Král sa v poslednej sekunde stihol presunúť a priestor pri konštrukcii brány vykryl.
     
    10:24
    Slovensko aj naďalej ostáva v útočnej tretine. Hosťujúci obrancovia už nič podobné pripustiť nechcú a na puk dávajú obrovský pozor.
     
    09:37
    Král sa v snahe o zachytenie puku hodil na ľadovú plochu, no pôvodný zámer mu nevyšiel! V zmätku pred bránou sa najlepšie zorientovali zverenci trénera Tótha, ktorí puk posunuli Kalináčovi, ktorý mohol mieriť do opustenej siete. Aj tak to ale gól nie je, česká defenzíva sa vrhla do jeho dráhy a obetavo ho zastavila.
     
    09:02
    Slovensko prevzalo puk na svoje hokejky a okamžite zamierilo na opačnú polovicu klziska. Tam mu ale najväčšie problémy robí brankár Král.
     
    08:36
    Hosťujúci hráči zaviezli puk až do pásma pred Cibuľu, no namiesto strely ho ešte viac zatiahli až za bránu spomínaného gólmana. Odtiaľ sa Poulíček pokúšal naservírovať ho spoluhráčom, ale náš brankár betónom vyrazil.
     
    07:57
    Sledujeme množstvo vylúčení na oboch stranách. Česi chceli podniknúť brejk, ale bez presnej prihrávky to nepôjde a tak sa ich akcia opäť raz zastavila iba v strednom pásme.
     
    07:24
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, ani jeden z celkov nevie puk na svojich hokejkách udržať po dlhšiu dobu.
     
    07:00
    Halou sa ozýva zborový pokrik "Slovenskóóó", o ktorý sa starajú rodinní príslušníci hráčov. Naši hokejisti sa však na ľadovej ploche presadiť nevedia, diváci v hľadisku to dnes majú asi podstatne ľahšie.
     
    06:34
    Hrá sa už v plnom počte na oboch stranách a naši hokejisti sa okamžite pokúšali o odpoveď na nebezpečnú akciu Česka. Puk síce zaviezli až do útočnej tretiny, ale tam strela od modrej čiary vôbec nebola z kategórie výrazných.
     
    05:55
    V sekunde, kedy vylúčený Habšuda naskakoval na ľadovú plochu, sa v najlepšom svetle predviedol Cibuľa! Babka nabil puk do medzikružia, kde Slováci nepostrážili pravdepodobne Richtera a ten ranou ako z dela mieril snáď do odkrytej časti brány, ale tam sa v zlomku sekundy zjavila lapačka nášho gólmana.
     
    05:32
    Slováci puk opäť raz vyhodili až ku Královi a českí reprezentanti sa poň musia vrátiť. Tentokrát im prechod do pásma vyšiel a vyzerá to, že sa tam usadia dlhšie.
     
    05:03
    Teraz si už Cibuľa na puk siahol, ale nešlo o žiadnu nebezpečnú situáciu. Česi sa ho iba pokúsili nahodiť do priestoru brány, ale cestou bol ešte mierne tečovaný, a tak slovenský gólman hru radšej prerušil.
     
    04:40
    Českí hokejisti sa chceli rýchlo prebojovať späť pred nášho brankára. Prechod cez útočnú modrú čiaru bol ale prirýchly a hráči predbehli puk, píska sa ofsajd.
     
    04:21
    Aj táto početná výhoda vyzerá rovnako ako tá predchádzajúca. Hráči v bielych dresoch pohodlne vyhadzujú puk cez všetky čiary a Cibuľa môže byť pokojný.
     
    03:55
    Slováci pobudli v útočnom pásme dlhšie, ale nebezpečnejšiu akciu nevymysleli. Naopak, seknutím sa previnil Habšuda a tak sa zverenci trénera Tótha budú opäť brániť.
     
    03:03
    Reprezentanti s dvojkrížom na hrudi sa ihneď po Kentošovom návrate usadili v útočnej tretine a odmietajú Čechom požičať puk.
     
    02:41
    A je po presilovej hre nášho súpera. Slovensko je v plnom počte.
     
    02:31
    Brankár Cibuľa sa musí nudiť. Jeho defenzíva dnes pracuje na sto percent a aj keď nemožno prehliadnuť súperovu snahu, Slováci sú doposiaľ aktívnejší a bránia sa bez vyložených problémov.
     
    01:45
    Slovenskí hokejisti sa dostali pod menší tlak súpera, ale tomu sa nedarí ani len vystreliť na bránu. Naši hráči tak puk okamžite berú a posielajú ho až za Krála.
     
    01:12
    Slováci sa zatiaľ bránia bez mihnutia oka. S pukom operujú za vlastným gólmanom a pohodlne ho odpaľujú cez všetky čiary.
     
    00:41
    Práve naopak, na opačnej polovici klziska sa Kentoš previnil hákovaním a dostáva za to dvojminútový trest.
     
    00:33
    Tvrdý zákrok na nášho Dominika Kramára, ktorý bol narazený na mantinel a s bolestivou grimasou skončil na ľadovej ploche. Vylučovať sa však nebude.
     
    00:17
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči slovenského národného výberu, ktorí sa okamžite stiahli na vlastnú obrannú polovicu, odkiaľ budú rozohrávať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Naši hokejisti nastúpia v bielych dresoch, českí reprezentanti v červenej kombinácii.

    V slovenskej bráne začína gólman Cibuľa, na opačnej polovici sa predstaví Král.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Cibuľa – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Gmitter (A), Cútt, Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Boltun, Gápa

    Česko: Král – Růžička, Loučka (C), Havelka, Šik, Štědrý, Kolda (A), Kubík – Poulíček, Babka (A), Richter – Matula, Kovařík, Mika – Steiner, Peška, Vaněk – Březina, Zháňal, P. Novák

    Rozhodca: Hall (SWE) – Jonsson (SWE), Nikulainen (FIN).
     
    Srdečne Vás vítame pri v poradí piatom zápase slovenskej reprezentácie na zimnej Univerziáde 2013 v talianskom Trentine!
    V tomto online prenose si priblížime duel o umiestnenie na 5.-8.. mieste, ktorého začiatok je naplánovaný na 16:30 SEČ . Proti sebe nastúpia univerzitné reprezentačné výbery Slovenska a Česka.

    Zimná univerziáda (univerzitná olympiáda) je vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktoré sa koná každé dva roky a momentálne talianske mesto Trentino hostí už 26. ročník. Hlavným organizátorom hier je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu (International University Sports Federation – FISU). Pre súťažiacich platí vekové obmedzenie do 26 rokov a dôležitá je ich akademická príslušnosť, to znamená, že univerziáda je určená pre tých športovcov, ktorí sa popri kariére venujú aj štúdiu a navštevujú vysokú školu. Tento ročník zimnej univerziády hostí 12 súťažných disciplín a ľadový hokej samozrejme nemôže chýbať.

    Hokejového turnaja sa na tohtoročnej univerziáde zúčastňuje 12 reprezentačných výberov rozdelených do troch skupín. Do štvrťfinále postupuje osem tímov (reprezentácie umiestnené na prvých dvoch priečkach skupín plus dva najlepšie tímy z tretích priečok).

    Slovenskí reprezentanti sa vo svojom prvom zápase na tohtoročnej univerziáde predviedli v klasickom federálnom derby proti Českej republike. Slováci po dobrom výkone v tomto vyrovnanom zápase dokázali zdolať Čechov tesne 3:2 (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0) po samostatných nájazdoch a prestrieľali ich v pomere 43:24.
    V druhom zápase si naši chlapci zmerali sily proti outsiderovi skupiny B – univerzitnému výberu Veľkej Británie, ktorému uštedrili poriadny debakel 11:0 (4:0, 1:0, 6:0) a dokázali ho prestrieľať neuveriteľným pomerom 90:6.
    Tretí skupinový zápas priniesol duel o prvé miesto v tabuľke skupiny B, kde proti sebe nastúpili reprezentačné univerzitné výbery Slovenska a Ruska. Z víťazstva sa však napokon tešili Rusi, ktorí poslali za chrbát gólmana Srnca až päť pukov a napokon vyhrali jasne 5:1 (2:1, 2:0, 1:0).
    Slovenskí hokejisti teda po dobrom výkone skončili na druhej priečke skupiny B s piatimi bodmi za dve výhry a gólovým skóre 15:7, čo ich posunulo do štvrťfinále z celkovej piatej priečky spomedzi postupujúcich tímov.
    Včerajší štvrťfinálový duel už ale pre zverencov trénera Tótha nedopadol dobre. Slovákom sa v stretnutí vôbec nedarilo a s Kanadou prehrali vysokým rozdielom 0:6. Dnes preto nastupujú do duelu o 5.-8. miesto.

    Česká republika sa medzi štvoricu najlepších tímov na univerziáde rovnako nedostala. Ako sme už spomenuli vyššie, Česi podľahli hneď v prvom stretnutí práve našim reprezentantom tesne 2:3 po samostatných nájazdoch.
    Českí hokejisti neuspeli ani v druhom zápase na turnaji. V tom natrafili na výber silného Ruska, s ktorým prehrali vysoko 1:7.
    Naši západní susedia si chuť napravili až v poslednom zápase skupiny. Proti slabučkej Veľkej Británii sa im konečne darilo a triumfovali 12:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 38. Kalináč (Piačka), 48. Cútt (Habšuda), 57. Kalináč (Baran), 57. Boltun (Kentoš) – 19. Babka (Poulíček)


    Slovensko: Cibuľa – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Gmitter (A), Cútt, Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Boltun, Gápa
    Česko: Král – Růžička, Loučka (C), Havelka, Šik, Štědrý, Kolda (A), Kubík – Poulíček, Babka (A), Richter – Matula, Kovařík, Mika – Steiner, Peška, Vaněk – Březina, Zháňal, P. Novák

    Rozhodca: Hall (SWE) – Jonsson (SWE), Nikulainen (FIN)