Ukrajina – Švédsko 6:5 (po pr.) | Slovensko – Česko 4:1 (kon.) | Japonsko – Veľká Británia 7:2 (kon.)
Taliansko – Lotyšsko 4:1 (kon.)
koniec
Slovensko
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Česko
Štvrtok 19.12.2013, 16:30Zimná univerziáda
Partner:
     
    Slovenskí hokejisti si teda definitívne zahrajú o konečné piate miesto, a to s víťazom dnešného večerného duelu Talianska s Lotyšskom, ktorý sa začína o 20:30. (18:52:51)
     
    Je koniec, Slováci v poslednej časti hry tromi presnými zásahmi rozhodli o svojom víťazstve nad Českou republikou. Celkový pomer striel bol z nášho pohľadu 29:30.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    29:31
    Česko ešte reprezentatívne skúša aspoň strelu od modrej čiary, ale tá letí úplne mimo priestoru Cibuľovej brány.
     
    59:00
    Začala sa nám už posledná minúta. Slovensko má puk na hokejkách, ale nedokáže presne vypáliť.
     
    58:21
    Slováci s pokojom a prehľadom na vlastných hokejkách puk získavajú vo vlastnom obrannom pásme a okamžite sa s ním hrnú na opačnú polovicu klziska.
     
    57:37
    Česko sa už o vyrovnanie ani nemusí pokúšať, naši súperi majú zápas definitívne prehratý. Rozhodne sa ale nestiahli do defenzívnej ulity a snažia sa ešte aspoň trochu potrápiť Cibuľu.
     
    56:43
    Slovensko dalo gól!
    Poriadne studená sprcha pre Čechov pokračuje. PETER BOLTUN si po pravej strane nakorčuľoval až pred bránu a tvrdou ranou pod hornú žrď prekonáva Krála, ktorý teraz svojim obrancom rozhodne nepoďakuje. Asistencia: Jozef Kentoš.
     
    56:12
    Slovensko dalo gól!
    Rozdiel skóre je dvojgólový a Česko si teraz výrazne komplikuje všetky vyhliadky na vyrovnanie. Baran obkrúžil bránu a prihrával popred ňu na voľného MARTINA KALINÁČA, ktorý bekhendom zvyšuje na 3:1. Asistencia: Martin Baran.
     
    54:36
    Teraz to skúsil individuálne Kovařík. Puk zatiahol popri mantineli takmer až na úroveň bránkovej čiary a potom sa pustil do zakončovanie, ale v ňom pevne osadené Cibuľove betóny neprekonal.
     
    54:02
    Udržať kus čiernej gumy v útočnom pásme Slovenska stojí nášho súpera veľa fyzických síl, Česi musia odísť striedať.
     
    53:38
    Českí hokejisti sa už primárne sústredia na útočnú činnosť. Puk držia v pásme, ale nedokážu nič vymyslieť.
     
    53:06
    Slováci sa napokon oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    52:47
    Česi stále držia kus čiernej gumy v pásme. Skúšali to spoza brány i jej obkorčuľovaním, ale Cibuľa na takéto finty neskočil a jeho defenzíva takisto.
     
    52:09
    Česko vybojovalo puk za vlastnou bránou a bol z toho klasický prechod do pásma na opačnej polovici. Tam majú puk na hokejkách stále naši západní susedia.
     
    51:24
    Naši chlapci ešte v útočnej tretine pobudnú, ale stále je to z ich strany nepresné. Česi pomaly ale isto začínajú pomýšľať na rýchle brejky.
     
    50:48
    Slováci opäť pridali na ofenzívnej aktivite. Už proti pätici hráčov v červených dresoch sa nahrnuli do útočnej tretiny, ale tam nedokázali od mantinelu presne vypáliť.
     
    50:03
    Zachytal si aj Cibuľa, aj keď o nebezpečnú akciu neišlo. Bol to pravdepodobne Matula, kto naňho v podstate iba nahodil puk, ale náš brankár nič neriskoval a hru prerušil lapačkou.
     
    49:37
    Pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách, hostia sa dokázali až na úvodný závar pomerne ľahko ubrániť.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 38. Kalináč (Piačka), 48. Cútt (Habšuda), 57. Kalináč (Baran), 57. Boltun (Kentoš) – 19. Babka (Poulíček)


    Slovensko: Cibuľa – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Gmitter (A), Cútt, Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Boltun, Gápa
    Česko: Král – Růžička, Loučka (C), Havelka, Šik, Štědrý, Kolda (A), Kubík – Poulíček, Babka (A), Richter – Matula, Kovařík, Mika – Steiner, Peška, Vaněk – Březina, Zháňal, P. Novák

    Rozhodca: Hall (SWE) – Jonsson (SWE), Nikulainen (FIN)