Bordeaux – Valenciennes 2:1 (kon.) | Lille – Bastia 2:1 (kon.) | Lyon – Marseille 2:2 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
2:2 (2:1)
Olympique Marseille
cz Nedeľa 15.12.2013, 21:00 • Stade de Gerland, Lyon • Ligue 1 Uber Eats
     
    90+2
    Thauvin se mohl stát hrdinou večera, po nadýchaném centru z levé strany se dostal v pokutovém území k hlavičce, avšak míč namířil přímo do rukavic domácího brankáře.
     
    89
    Grenier míč zatočil pod břevno, ale Mandanda jej dokázal vyrazit. Následně ještě musel řešit problémy, když se míč odrazil k jednomu z protihráčů, ale ten byl tak překvapen nabídnutou šancí, že nestihl pořádně zakončit.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Kassim Abdallah (Olympique Marseille).
     
    86
    Žlutou kartu dostává Clément Grenier (Olympique Lyon).
     
    79
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Sám faulovaný FLORIAN THAUVIN standardku rozehrál, z pravé strany míč poslal kolem zdi, která stála před ním a nejspíš Bedimo jej ještě hlavou tečoval. Balón se obloučkem snesl za bezmocného domácího brankáře.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Rod Fanni, přichází Kassim Abdallah.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Dimitri Payet, přichází Saber Khalifa.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Yoann Gourcuff, přichází Jordan Ferri.
     
    72
    Mohlo být srovnáno. Střelu z pravé strany vyrazil domácí brankář pouze před sebe, k odraženému míči se dostal Lemina, avšak tísněn zamířil pouze do zámezí. Velká škoda pro Marseille.
     
    67
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bafétimbi Gomis, přichází Yassine Benzia.
     
    63
    Lacazette v další obrovské šanci. Domácí hráč získal míč kousek za středovým kruhem, zasprintoval až do pokutové území, kde sice překonal vyběhnutého brankáře, avšak míč zamířil těsně nad branku. Tyhle neproměněné šance mohou domácí později mrzet.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Benoît Cheyrou (Olympique Marseille).
     
    56
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Giannelli Imbula Wanga.
     
    55
    Mohlo to být znovu o dva góly, po hezké akce se do přečíslení dva na jednoho dostali domácí hráči, Gomis dostal přihrávku z pravé strany a ocitl se sám před brankářem, ale levačkou trefil pouze padajícího brankáře hostů, který znovu svůj tým podržel a ukazuje, že si kapitánem být zaslouží. Následně se k odraženému míči a dorážce dostal Gourcuff, ale nevedl si o moc lépe, trefil jen bránícího hráče.
     
    53
    Lacazette málem přidal svoji druhou branku a třetí gól svého týmu, jeho přízemní ránu ke vzdálenější tyči však výborným zákrokem zneškodnil brankář hostů, když míč vytěsnil na rohový kop.
     
    45+1
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hosté jsou zpátky v zápase. Tento gól si Vercoutre za rámeček určitě nedá. ANDRÉ-PIERRE GIGNAC byl sice bráněn, ale dokázal vystřelit přes bránícího protihráče na brank. Jeho pokus nebyl nikterak prudký, ovšem před gólmanem Lyonu se míč zajímavě odrazil od země a od ní poté nad ležícího brankáře, který už nestačil reagovat.
     
    43
    Lyon právě vstřelil branku!
    Ještě před odchodem do kabin udeřil domácí tým podruhé. BAFÉTIMBI GOMIS se hezky vyhnul ofsajdové pasti, dostal se za obranu Marseille před Mandandu a levačkou jej poměrně jednoduše prostřelil. Poté se ještě po očku podíval na čárového rozhodčího, zda nesignalizuje ofsajd a následně odběhl slavit druhý gól svého mužstva k postranní lajně.
     
    40
    Vercoutre nyní předvedl vynikající zákrok. Po špatném odkopu jednoho z domácích hráčů se k odraženému míči dostal Lemina, patičkou poslal oblouček na branku a balón by mířil pod břevno, avšak domácí brankář rychlým výskokem míč vyrazil na pravou stranu. Teď mohou domácí svému brankáři hodně poděkovat.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Alexandre Lacazette (Olympique Lyon).
     
    24
    Žlutou kartu dostává Rod Fanni (Olympique Marseille).
     
    17
    Lyon právě vstřelil branku!
    Mandanda nejprve trochu zaváhal, když nechal přihrávku projít kolem sebe, míč ale do zázemí nezapadl, ještě před čárou jej stihl Gourcuff, přihrál před branku volnému spoluhráči a ALEXANDRE LACAZETTE mazácky naznačil střelu, brankář soupeře lehl na zem, a domácí fotbalista poté jednoduše vzduchem poslal míč do volné části branky.
     
    12
    Tak to byla krásná akce domácích. Gourcuff nejprve poslal výborným pasem do šance Lacazetteho, který se vzápětí ocitl sám před brankářem, na pravé straně nabíhal ještě zcela volný Gomis, ovšem Lacazette zakončoval sám, avšak výtečným zákrokem míč vyrazil nad branku kapitán hostujícího mužstva.

    Petr Frömel

    Góly: 17. Lacazette (Gourcuff), 43. Gomis (Bedimo) – 45+1. Gignac (Payet), 79. Thauvin

    Karty:   31. Lacazette (LYO), 86. Grenier (LYO) – 24. Fanni (OMA), 61. Cheyrou (OMA), 88. Abdallah (OMA)


    Olympique Lyon: Vercoutre – Lopes, Biševac, Umtiti, Bedimo – Grenier, Gourcuff (76. Ferri), Gonalons, Fofana – Lacazette, Gomis (67. Benzia).
    Náhradníci: Lopes – Zeffane, Koné, Ferri, Malbranque, Danic, Benzia.

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Fanni (77. Abdallah), Diawara, N´Koulou, Mendy – Lemina, Thauvin, Cheyrou – J. Ayew (56. Imbula Wanga), Gignac, Payet (77. Khalifa).
    Náhradníci: Samba – Abdallah, Mendes, Imbula Wanga, Khalifa, Tuiloma, Yousfi.

    Rozhodca: R. Buquet – L. Stien, G. Debart