Česko – Rusko 1:7 (kon.) | Kazachstan – Japonsko 3:1 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko 0:11 (kon.)
koniec
Veľká Británia
0:11 (0:4, 0:1, 0:6)
Slovensko
Sobota 14.12.2013, 20:30Zimná univerziáda
Partner:
     
    Na záver ešte jedna zaujímavosť. Slovensko prestrieľalo svojho súpera neuveriteľným pomerom 90:6. (22:49:27)
     
    Neuveriteľných 6 gólov do siete Veľkej Británie nám priniesla záverečná časť hry, čo v konečnom dôsledku znamená debakel pre Britániu, ktorá neskórovala ani raz. Celkové skóre 11:0 v prospech slovenských reprezentantov hovorí jasnou rečou a presne odrzkadľuje priebeh hry na ľadovej ploche.

    Slováci si týmto víťazstvom zabezpečili postup zo základnej skupiny!

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Domáci budú hrať 5 proti 3! Na trestnú lavicu odchádza Kramár na dve minúty za sekanie.
     
    59:20
    Vylúčenie Slovenska. Peter Gápa sa previnil vrazením na mantinel.
     
    59:00
    Čas sa neúprosne kráti a do konca zápasu už ostáva iba posledná minúta.
     
    58:33
    Eduard Šedivý vypálil z kruhu, ale Flavell natiahol svoju lapačku a puk zastavil,
     
    57:24
    V týchto chvíľach musíme domácich pochváliť za pozornú defenzívu, ktorá nedovoľuje Slovákom usadiť sa v pásme. Puk letí až k Cibuľovi.
     
    56:38
    Preece s pukom na hokejke čosi vymýšľal v útočnej tretine, ale bol úplne neúspešný a nedokázal ani len vystreliť. Pre svojich ale získal aspoň sekundičky bez bránenia sa.
     
    56:03
    Teraz sa na malý moment Britom podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny až k Cibuľovi, ktorý drží čisté konto, pretože mal snáď iba jeden vážnejší zákrok v celom zápase.
     
    55:36
    Táto herná prevaha a chuť slovenských reprezentantov sa nedá ani opísať. Veľká Británia je dnes na ľade iba do počtu, slovenskí hráči proti nej iba trénujú góly z každej pozície.
     
    54:59
    Slovensko dalo gól!
    Jedenásť. Zaujímavé číslo, zvlášť ak si vezmete, že toľko gólov už musela zniesť psychika Flavella. Tentokrát z pravého kruhu pálil PETER GÁPA a jeho pokus mieril presne nad vyrážačku. Asistencia: Branislav Varga.
     
    54:40
    Slováci ale ešte rozhodne nekončia. Do medzikružia si už bez akýchkoľvek problémov nakorčuľoval kapitán Rais, ale Flavell ho vychytal.
     
    53:36
    Briti už v duchu určite odpočítavajú posledné minúty tohto duelu, v ktorom na ľade nepredviedli absolútne nič, z čoho nie je nadšený ani tréner Bradbury.
     
    52:58
    Oddychový čas domácich.
     
    52:58
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko využíva početnú výhodu a v sieti Veľkej Británie končí už desiaty puk v stretnutí. Tentokrát si na prihrávku pri pravej žrdi počkal TOMÁŠ DANIŠKA a okamžitou dorážkou prekonal Flavella. Asistencie: Peter Čížek a Tibor Tartaľ.
     
    51:50
    Slováci, samozrejme, obsadili pásmo a úplne zničili defenzívu súpera! Z medzikružia pálil Habšuda, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia brány.
     
    51:14
    A opäť sa bude vylučovať. Bullas tvrdo narazil protihráča na mantinel a už korčuľuje na trestnú lavicu.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 3. Cútt (Baran, Loydl), 5. Kalináč (Piačka, Šedivý), 7. Tartaľ (Daniška, Čížek), 13. Kalináč (Šedivý, Rais), 21. Baláž (Boltun, Kramár), 44. Varga (Gápa, Habšuda), 45. Kramár (Baláž, Slimák), 46. Brejčák (Čížek, Tartaľ), 48. Habšuda (Gápa, Varga), 53. Daniška (Čížek, Tartaľ), 55. Gápa (Varga)


    Veľká Británia: Flavell (Lawrance) – Jenion, Cook (A), Francis-Barrie, Baveystock, Gray, Good – Preece, Tonnar, Piggott (C) – Bullas (A), Elder, Mogg – Brown, Breisner, Johnson-Brown – Cutting, Downward, Harding
    Slovensko: Cibuľa (Srnec) – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter (A), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Gápa, Cútt

    Rozhodca: Stigell (FIN) – Aasum (NOR), Hofer (GER)