Chabarovsk – Barys 3:4 (kon.) | Vladivostok – Omsk 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Jekaterinburg 1:3 (kon.)
Novosibirsk – Jugra Chanty-Mansijsk 7:2 (kon.) | Novgorod – Záhreb 2:1 (po pr.) | Kazaň – Doneck 1:0 (kon.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 4:0 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
3:4 (2:1, 1:0, 0:3)
Barys Nur-Sultan
Streda 23.10.2013, 10:00 • Platinum - Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 10:00.
     
    Kontinentálna hokejová liga pokračuje ďalším hracím dňom a prostredníctvom tohto on-line prenosu môžete sledovať zápas medzi Amurom Chabarovsk a HC Barys Astana.

    Amur Chabarovsk
    Tím Amuru sa od začiatku tejto sezóny pohybuje na spodných priečkach tabuľky Východnej konferencie KHL. V doterajších 18 odohraných stretnutiach získalo mužstvo 18 bodov a je na predposlednej 13. priečke Východnej konferecie. Pre Chabarovsk bude zápas proti Astane posledným zo série štyroch domácich stretnutí v rade. V troch predchádzajúcich získal Chabarovsk iba 3 body za výhru proti Jugre Chanty-Mansijk 4:2 a naopak nestačil na Avangard Omsk 2:5 a ešte predtým ani na Avtomobilist Jekaterinburg, ktorému podľahol 3:5. Prvenstvo však patrí hokejistom Amuru v ukazovateli počtu remíz, keď v doterajšom priebehu ich zaknihovali už 7.

    Produktivita hráčov
    1. Alexander Yunkov a Jakub Petružálek 6+4
    3. Evgeny Korotkov 3+4
    4. Vladimir Loginov 2+5
    5. Jan Muršak 5+1

    HC Barys Astana
    Druhý tím aktuálnej tabuľky celej Kontinentálnej hokejovej ligy je azda najväčším prekvapením doterajšieho priebehu sezóny. Jediný kazašský zástupca v KHL získal v 18 zápasoch už 43 bodov a iba o jediný bod zaostáva za tímom AK Bars Kazaň, ktorý má však v porovnaní s Astanou o dva odohrané zápasy viac. Práve Kazani podľahla Astana naposledy v pomere 0:5, ale od tejto prehry ťahajú hráči Barysu šnúru štyroch výhier za sebou. Celkovo prehrala Astana v tejto sezóne iba 3 stretnutia a až v 15 odchádzala z ľadu ako víťaz zápasu (dvakrát výhra po predĺžení).

    Produktivita hráčov
    1. Brandon Bochenski 10+8
    2. Nigel Dawes 8+9
    3. Talgat Zhailauov 4+13
    4. Dustin Boyd 8+7
    5. Dmitry Upper 6+7

    Niet pochýb, že jasným favoritom zápasu je hosťujúci tím Barysu Astana, ale domáci hráči sa budú musieť snažiť prekonať túto prekážku pretože body na play-off veľmi potrebujú. Či Barys potvrdí úlohu jasného favorita zápasu, alebo či naopak domáci hráči dokážu hostí zaskočiť, vás pozývame sledovať v našom on-line prenose so začiatkom o 10:00 hod. SEČ.
     
    Úvodné zostavy:

    Amur Chabarovsk: Murygin (Yeryomin) – Reese, Loginov, Korotkov, Shiskhkanov, Stepanov – Sedunov, Salcido, Yunkov, Muršak, Petružálek – Yezhov, Bykov, Litovchenko, Lugin, Tarasov – Teryayev, Smurov, Klimchuk, Kryukov

    HC Barys Astana: Ahonen (Poluektov) – Litvinenko, Lundin, Bochenski, Boyd, Dawes – Savchenko, Lakiza, Rudenko, Upper, Pushkaryov – Kolesnikov, Semyonov, Zhailauov, Starchenko, Antropov – Grebenshchikov, Polishchuk, Panshin, Rakhmanov

    Rozhodca: Belyayev, Buturlin – Kuchava, Novikov.
     
    Pekný deň pri sledovaní on-line prenosu z ruskej KHL medzi Amurom Chabarovsk a HC Barys Astana. Zápasy v Chabarovsku sa už tradične hrajú v dopoludnajších hodinách nášho SEČ, v ruskom meste na Ďalekom východe je čas úvodného buly o 19:00 hod.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:34
    Ahonen si ako prvý z brankárov pripisuje úspešný zakrok, keď Muršak zakončoval švihom na jeho bránku.
     
    01:02
    Menší závar pred hosťujúcou bránkou obrancovia Barysu včas zneškodnili, Astana môže ísť do útoku.
     
    01:55
    Savchenkov pokus kryje Murygin, hostia sú práve usadení v útočnej tretine.
     
    02:34
    Opäť zasahoval hosťujúci Ahonen pretože Loginov sa dostal v útočnej tretine k strele, brankár hostí v pokľaku puk chytil a prerušil hru.
     
    03:06
    Hostia sa nepresnou rozohrávkou na modrú čiaru sami vyhnali z útočnej tretiny, čo využili domáci a Muršak vystrelil z ľavého kruhu na bránku Barysu. Ahonen je zatiaľ v častejšej permanencii ako jeho náprotivok Murygin.
     
    04:29
    Krásna palicová technika od domáceho Lugina, ktorý sa pohral s tromi obrancami Barysu a našiel na modrej Reesa, ktorého strelu hosťujúca defenzíva zablokovala a neprešla tak na Ahonena.
     
    05:16
    Rakhmanov prenikol do útočnej tretiny, ale v rozhodujúcej chvíli, keď sa už chystal na strelu mu puk utiekol a Murygin mal tak zjednodušenú pozíciu, vhadzovanie v obrannom pásme Amuru.
     
    V Chabarovsku sa momentálne nehrá, na ľade domáci usporiadatelia, hlavný rozhodca avizoval problémy s ľadovou plochou.
     
    05:37
    Všetko sa už vyriešilo, v útočnom pásme sú domáci hráči a bude sa vylučovať.
     
    05:52
    Vylúčenie Amur – Dmitry Bykov – dve minúty za podrazenie.
     
    06:14
    Barys Astana dala gól!
    NIKOLAI ANTROPOV tečoval nahodený puk od modrej čiary pod hornú žŕdku domácej bránky a skóroval. Hostia bleskovo využili presilovú hru a potvrdili, že patria v presilovkách k najlepším mužstvám ligy. Asistencie: Artemy Lakiza a Talgat Zhailauov.
     
    07:34
    Hostia naďalej v útočnom pásme domácich, po úvodnom góle sú poriadne pri chuti.
     
    08:25
    Chabarovsk dal gól!
    Výborná spolupráca domáceho Stepanova so Shishkanovom. TIMOFEI SHISHKANOV dostal puk na bekhend od Stepanova a v plnej rýchlosti trafil medzi betóny Ahonena. Domáci okamžite vyrovnávajú stav zápasu. Asistencie: Andrei Stepanov.
     
    08:46
    Vzájomné vylúčenie:
    Amur – Jakub Petružálek – dve minúty za hrubosť.
    Barys – Maxim Semyonov – dve minúty za hrubosť.
    Bude sa hrať 4 proti 4.
     
    10:07
    Korotkov bol podrazený pri preberaní puku vo vlastnej tretine, ale rozhodcovia nechali v hre pokračovať, k strele sa tak dostal hosťujúci Litvinenko a Murygin zasahoval lapačkou.
     
    11:33
    Yunkov sa z ľavého krídla rútil do útočnej tretiny, ale jeho málo dôrazné zakončenie nemohlo Ahonena ohroziť, domáci aspoň získali útočné pásmo.
     
    11:44
    Domáci Klimchuk sa z otočky snažil prekvapiť Ahonena, ale jeho šikovná strela letela tesne mimo bránky.
     
    11:48
    Vylúčnie Barys – Alexei Litvinenko – dve minúty za držanie.
     
    12:40
    Reese a po ňom aj Loginov sa dostali v blízkosti Ahonena do zakončenia, ale neboli úspešní a po teči mimo ľadovú plochu sa hra sťahuje do stredného pásma.
     
    13:48
    Hostia v plnom počte. Presilovka domácich ubehla veľmi rýchlo a Amur nič nevymyslel.
     
    14:18
    Nepríjemný puk od Salcida, ktorý strieľal spoza hradby tiel pred ním sa nekoniec až pred brankára hostí nedostal.
     
    15:11
    Bochenski sa po super kombinácii hostí dostal do nájazdu na Murygina, ale jeho pokus o blafák domáci brankár vystihol.
     
    16:44
    Hostia boli dlho na návšteve v útočnej tretine domácich, ktorí to ubránili a podnikli brejk, puk potiahol Stepanov a vystrelil mimo bránky Ahonena.
     
    17:12
    Barys v týchto fázach zatlačil domácich do defenzívy a tí teraz nevedia kam skôr skočiť.
     
    18:00
    Rakhmanov bojoval o puk pri mantinely s Loginovom, úspešnejší bol domáci obranca, ale pri pokuse o založenie protiútoku sa dopustil icingu, hra sa tak presunie pred Murygina.
     
    18:13
    Chabarovsk dal gól!
    Ako to už v hokeji chodí, v čase tlaku jedného z tímov skóruje ten druhý. Protiútok domácich zakončil TIMOFEI SHISHKANOV krásnou strelou do "vinkla" bránky Ahonena a strelil svoj druhý gól v dnešnom stretnutí. Asistencie: Evgeny Korotkov a Andrei Stepanov.
     
    19:22
    Hostia sú v útočnej tretine, ale veľa času na vyrovnanie im už v tejto časti hry neostáva. Domáci posúvajú puk do stredného pásma.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po prvej tretine zápasu svieti na ukazovateli skóre prekvapujúci výsledok, keďže domáci hokejisti vedú 2:1. Hostia viedli po presilovkovom góle Antropova, ale domáci Shishkanov sa potom dokázal dvakrát presadiť a výsledok otočil v prospech Amuru. Určite máme možnosť sledovať svižný hokej a v ďalšom priebehu možno očakávať zvýšený tlak hráčov Barysu Astana, ktorí zatiaľ prehrávajú.
    Druhá tretina začne približne o 10:56.
     
    Štatistiky po 1. tretine:
    Strely na bránku: 16-13
    Vylúčenia: 2-2
    Využitie presiloviek: 0-1
    Vyhraté vhadzovania: 11-9
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:13
    Barys začína druhú tretinu tlakom v útočnej tretine domácich a po dobrej práci Uppera za bránkou musel Murygin zasahovať proti jeho strele.
     
    22:18
    Polischchuk nahadzoval puk na Murygina, ale hostia to nedokázali tečovať a ohroziť bránku domácich.
     
    23:19
    Murygin mal opäť plné ruky práce, tentokrát po strele Bochenskeho.
     
    24:15
    V druhej tretine sa ešte vôbec hra neprerušovala, ale na väčšiu príležitosť pred jednou či druhou bránkou stále čakáme.
     
    25:27
    Panshin prevzal puk vo vlastnom obrannom pásme, prešiel s ním až do útočnej tretiny domácich a zakončil do lapačky brankára Amuru.
     
    26:14
    Upper a Pushkaryov dlho držali puk na svojich hokejkách v útočnej tretine domácich, ale bolo to po rohoch bez ohrozenia Murygina.
     
    27:15
    Vylúčenie Barys – Roman Savchenko – dve minúty za podrazenie.
     
    27:38
    Chabarovsk dal gól!
    ANDREI STEPANOV využíva presilovku Amuru Chabarovsk. Shishkanov sa dostal pred Ahonenom k puku a posunul na úplne voľného Stepanova, ktorý zasunul puk do prázdnej bránky hostí. Asistencie: Timofei Shishkanov a Evgeny Korotkov.
     
    28:53
    Domáci podávajú veľmi obetavý výkon a do týchto chvíľ zaslúžene vedú rozdielom dvoch gólov, Barys musí v ďalšom priebehu zápasu poriadne pridať.
     
    29:52
    Barys sa dopustil zakázaného uvoľnenia a to vyhovuje domácim, hra sa presunie pred Ahonena.
     
    30:10
    Bochenski si spracoval puk na medzikruží a okamžite vypálil, Murygin však dobre zasiahol a vyrazil puk za seba na ochrannú sieť.
     
    31:01
    Petružálek pekne videl voľného Kryukova a okamžite mu poslal presný puk, ten vystrelil a Ahonen v pokľaku jeho strelu zneškodnil.
     
    31:38
    Kolesnikov poslal na Murygina ľahký puk pretože domáci brankár mal zakrytý výhľad a boli pred ním až traja hráči hostí, domáci brankár si aj s touto situáciou dokázal poradiť.
     
    32:25
    Po tlaku hostí v útočnej tretine vyhadzujú domáci puk radšej na zakázané uvoľnenie.
     
    32:44
    Vylúčenie Amur – Vladimir Loginov – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    32:44
    Loginov musel faulovať pretože po strele Bochenskeho čakala na hosťujúceho útočníka prázdna bránka domácich, Loginov tak zatiahol záchrannú brzdu.
     
    33:05
    Šanca hostí po dorážkach Dawesa a Boyda, ale domáci brankár podržal puk pod svojim telom.
     
    33:27
    Domáci vyhadzujú a môžu si na chvíľu vydýchnuť.
     
    34:11
    Strela Lundina od modrej čiary zrazená domácou defenzívou, Amur sa bráni úspešne.
     
    34:44
    Domáci v plnom počte. Chabarovsk dokázal ubrániť presilovku hostí a stále tak trvá dvojgólové vedenie domácich hokejistov.
     
    35:16
    Petružálek po chybe hostí v strednom pásme okamžite našiel voľného Muršaka, ktorého pokus je tečovaný mimo ľadovú plochu, domáci získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    36:22
    Aktivitu hosťujúceho Rudenka zastavuje domáca defenzíva a posúva puk do stredného pásma. Vzápätí ďalší útok hostí a tentokrát už musel Murygin zasiahnuť po strele Polishchuka.
     
    36:55
    Barys sa stále nevie dostať do potrebného tempa, teraz sa dopustili jeho hráči ofsajdu. Domáci sa začínajú snažiť kúskovanie hry.
     
    37:45
    Opäť lapačka domáceho gólmana po Bochenskeho strele švihom, hosťujúci útočník to všemožne skúša, ale zatiaľ nenašiel recept na Murygina.
     
    38:07
    Domáci Shishkanov hrá dnes dobrý zápas, príkladne zabojoval a v páde zachytil puk ešte pred modrou čiarou a udržal tak útočné pásmo pre Amur.
     
    38:43
    Tarasov posunul na modrú čiaru, kde bol pripravený Yezhov a jeho ľahký pokus Ahonen v pohode chytil.
     
    39:21
    Litvinenko za vlastnou bránkou evidentne podrazil domáceho útočníka, ale rozhodcovia to nechali bez povšimnutia. Domáci sú v útočnom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Príkladná bojovnosť sa domácim hokejistom zatiaľ vypláca a v druhej tretine navýšili svoje vedenie po presilovkovom góle Stepanova. Hostia síce predviedli pár svetlých momentov, ale zatiaľ hrajú dosť malátne a to nemôže na domácich "bojovníkov" zatiaľ stačiť. Nechajme sa prekvapiť čo vymyslia hráči Barysu do tretej tretiny. Možno očakávať ich zvýšenú aktivitu a domáci sa už asi budú snažiť o udržiavanie sľubného náskoku.
    Tretia tretina začne približne o 11:46.
     
    Gólový film po 2. tretinách:
    06:14 – 0:1 – Antropov (Zhailauov, Lakiza)
    08:25 – 1:1 – Shishkanov (Stepanov)
    18:13 – 2:1 – Shishkanov (Korotkov, Stepanov)
    27:38 – 3:1 – Stepanov (Shishkanov, Korotkov)
     
    Štatistiky po 2. tretine:
    Strely na bránku: 22-22
    Vylúčenia: 3-3
    Využitie presiloviek: 1-1
    Vyhraté vhadzovania: 23-20
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:10
    Začala nám posledná tretina zápasu, dokáže ešte Barys zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia?
     
    40:46
    Príležitosť pre domácich, Muršak sa z ľavého krídla pekne dostal až pred Ahonena a ten zachránil hostí od ďalšieho gólu v ich sieti.
     
    41:34
    Petružálek unikol po pravej strane, ale jeho prihrávka, ktorá hľadala Shishkanova bola o pár centimetrov pridlhá takže domáci útočník na ňu nedosiahol.
     
    42:43
    Astana je síce nasťahovaná v útočnej tretine, ale domáca defenzíva príkladne pokrýva priestory pred Muryginom takže hostia sa iba veľmi ťažko dostávajú do strleleckej pozície.
     
    43:39
    Barys Astana dala gól!
    BRANDON BOCHENSKI sa dnes konečne dočkal gólu. Z pravého krídla si nakorčuľoval pred Murygina a umiestnenou strelou k pravej žŕdke dokázal skórovať. Asistencia: Mike Lundin.
     
    44:37
    Astana znížila a vzápätí mohla vyrovnať. V obrovskej príležitosti sa ocitol Starchenko a ten teraz iba nechápavo krúti hlavou pretože jeho puk už smeroval do bránky, ale Murygin ho na bránkovej čiare lapačkou zázračne zachytil.
     
    45:12
    Vylúčenie Amur – Jan Muršak – dve minúty za podrazenie.
     
    45:22
    Presilovka hostí a to je stav najvyššieho ohrozenia pre domácu bránku.
     
    45:34
    Antropov sa po prihrávke Zhailauvova ocitol sám pred domácim gólmanom, ale vysoko prestrelil jeho bránku.
     
    45:47
    Amur sa bráni do týchto chvíľ úspešne, Barys zakladná presilovkovú akciu spoza Ahonena pretože domáci dokázali vyhodiť.
     
    46:17
    Hostia už zavreli domácich do obrannej tretiny a strieľal Roman Savchenko, puk zrazený a hra je prerušená, presilovka hostí trvá naďalej.
     
    46:47
    Domácim sa opäť podarilo vyhodiť puk z vlastnej tretiny.
     
    47:12
    Domáci v plnom počte. Amur sa teda ubránil, ale do konca zápasu je ešte ďaleko a určite čakajú domácich hráčov horúce chvíle.
     
    48:12
    Skúšal to domáci Shishkanov a jeho strela nešla medzi tri žŕde Ahonena.
     
    48:43
    Hlavný rozhodca zapískal pretože Ahonenova bránka je posunutá a bude sa vhadzovať v strednom pásme, bližšie k bránke hostí.
     
    49:11
    Zhailauov šikovne sklepol vysoký puk, ale jeho prihrávka na modrú našla prekvapeného Semyonova a tomu ušiel puk do stredného pásma.
     
    50:30
    Začala posledná desaťminútovka tretej tretiny, Astana sa snaží stupňovať svoj tlak na domácu bránku.
     
    51:29
    Litovchenko sa dostal až pred Ahonena po peknej prihrávke domáceho kapitána Tarasova, hosťujúci brankár si s jeho strelou poradil.
     
    51:53
    Barys Astana dala gól!
    Vyrovnané. Tlak hosti priniesol svoje ovocie. Antropov nahodil pred Murygina a tam sa najlepšie zorientoval TALGAT ZHAILAUOV, ktorý prekonal ležiaceho brankára domácich. Asistencie: Nikolai Antropov a Mikhail Panshin.
     
    53:18
    Domáci na dlhšej návšteve v útočnom pásme hostí, ale ani Tarasov a vzápätí aj Loginov, ktorý pálil od modrej na Ahonena nevyzreli.
     
    54:04
    Muršak sa dral dopredu po pravom krídle a tiesnený hosťujúcim obrancom hľadal pri pravej tyčke Petružálka, lenže neúspešne.
     
    54:41
    Barys Astana dala gól!
    NIKOLAI ANTROPOV využil chybu domácej defenzívy a dostal sa do samostatného nájazdu na Murygina, strelou po ľade medzi jeho betóny skóruje a otáča zápas v prospech svojho tímu. Asistencia: Mikhail Panshin.
     
    55:23
    Barys strelil v tejto tretine už 3 góly a dokonale tak otočil zápas, v ktorom po dvoch tretinách prehrával rozdielom dvoch gólov. Domáci však ešte majú čas aspoň na vyrovnanie.
     
    56:17
    Amur je za vlastnou bránkou a musí sa veľmi ponáhľať do útočnej tretiny Barysu Astana.
     
    56:49
    Puk je mimo ľadovej plochy po zrazenej strele Yunkova, útočné pásmo pre domácich.
     
    57:33
    Hosťom momentálna situácia plne vyhovuje pretože domáci Murygin zakryl puk po nahodenej strele a bude sa vhadzovať v útočnom pásme Barysu.
     
    58:00
    Domácim ostávajú na vyrovnanie už len posledné dve minúty, sú v útočnom pásme, ale iba v rohu klziska.
     
    58:29
    Vylúčenie Amur – Brian Salcido – 2+10 minút za podrazenie a následné protesty.
     
    58:29
    Oddychový čas si vzal domáci tréner, ale Amur bude hrať v oslabení a to môže už iba veľmi ťažko vyrovnať. Salcido to spravil najhoršie ako mohol.
     
    58:44
    Všetko hrá v prospech hostí, tí držia puk ďaleko od svojho brankára Ariho Ahonena.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Koniec zápasu
    Veľmi nešťastný duel odohrali domáci hokejisti. Po dvoch tretinách viedli o dva góly, aby nakoniec prehrali tento zápas 3:4. Hostia potvrdili v tretej tretine naplno svoje kvality a ukázali, že nie nadarmo sú v tabuľke KHL tak vysoko. O obrat sa postarali postupne Bochenski kontaktným gólom, Zhailauov vyrovnávajúcim a Antropov rozhodujúcim gólom. Domáci by si možno za predvedený výkon bodík zaslúžili, ale hostia z Astany to videli inak.
    Ďakujem vám za pozornosť, prajem pekný deň a dovidenia. (12:25:58)

    Peter Kašický

    Góly a asistencie: 9. Shishkanov (Stepanov), 19. Shishkanov (Korotkov, Stepanov), 28. Stepanov (Shishkanov, Korotkov) – 7. Antropov (Zhailauov, Lakiza), 44. Bochenski (Lundin), 52. Zhailauov (Antropov, Panshin), 55. Antropov (Panshin)


    Amur Chabarovsk: Murygin (Yeryomin) – Reese, Loginov, Korotkov, Shiskhkanov, Stepanov – Sedunov, Salcido, Yunkov, Muršak, Petružálek – Yezhov, Bykov, Litovchenko, Lugin, Tarasov – Teryayev, Smurov, Klimchuk, Kryukov
    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poluektov) – Litvinenko, Lundin, Bochenski, Boyd, Dawes – Savchenko, Lakiza, Rudenko, Upper, Pushkaryov – Kolesnikov, Semyonov, Zhailauov, Starchenko, Antropov – Grebenshchikov, Polishchuk, Panshin, Rakhmanov

    Rozhodca: Belyayev, Buturlin – Kuchava, Novikov

    Diváci: 6 820