Čeljabinsk – Čerepovec 3:2 (2:1 po s.n.) | Metallurg Magnitogorsk – Jaroslavľ 1:2 (0:1 po s.n.) | Ufa – A. Mytišči 3:1 (kon.)
Nižnekamsk – Petrohrad 1:3 (kon.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
SKA Petrohrad
Utorok 22.10.2013, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:01
    Petrohrad dal gól!
    Hosťom sa pravdepodobne definitívne podarilo zlomiť odpor súpera. Fantasticky to zahrala dvojica Kovalčuk Šipačjov, ktorý vykombinovali obranu tak, že ROMAN ČERVENKA mal na úlohe už len zakončiť do prázdnej brány. Konečne sa teda dočkal ! Asistencie: Iľja Kovalčuk, Vadim Šipačjov.
     
    39:35
    Domáci obranca Maxim Berezin sa ešte predsa len dostal do šance na vyrovnanie, dokonca do dvoch, no ani jeden z pokusov sa mu nepodarilo pretlačiť za Šikina.
     
    32:01
    Za nedovolené bránenie si na trestnú lavicu sadol Kmaristyj. Presilová hra pre hostí.
     
    27:31
    Petrohrad dal gól!
    SKA Petrohrad sa dostáva po druhý raz v zápase do vedenia. Hosťom dnes v ofenzíve zdá sa vyjde všetko, na čo siahnu. Najväčšia hviezda ligy a kapitán Petrohradu Iľja Kovalčuk, zapojil THORESENA po príchode na ľad okamžite do hry a norský hokejista dokázal svojmu tímu vrátiť vedenie. Aisstencia: Iľja Kovalčuk.
     
    25:06
    Domáci dostanú šancu dostať sa do vedenia v početnej výhode. Na trestnú už odkorčuľoval Thoresen, ktorý dostal menší trest za nedovolené bránenie.
     
    23:04
    Nižnekamsk dal gól!
    Domácim sa podarilo zaslúžene vyrovnať. Postaral sa o to JEGOR MYLOVZOROV, ktorý využil to, že pred Šikinom dobre clonil jeden z domácich hráčov a prekonal brankára hostí. Bez asistencie.
     
    19:10
    V závere presilovej hry dva krát zakončil od modrej Beljakov. Jeho prvá delovka bola zblokovaná a druhá vyletela nad hornú tyčku !
     
    17:21
    Tesne po tejto situácii sa však hostia previnili faulom. Domáci tak budú mať do konca prvej časti k dispozícii početnú prevahu. Kalinin dostal 2+2 za hru s vysokou hokejkou.
     
    17:00
    Domáci zahadzujú jednu šancu za druhou ! Beljakov to urobil prenádherne, backhandovou zadoukou poslal puk spoluhráčovi, ktorý však slabou strelou Šikina neprekonal !
     
    16:30
    Okamžite mohlo byť vyrovnané. Domáci sa v trojici dostali do pásma, puk z pravej strany vyletel len nad Šikinovu bránu !
     
    15:47
    Petrohrad dal gól!
    Opäť sa potvrdilo už toľko krát opakované a vo všetkých pádoch skloňované, nedáš-dostaneš ! Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. VIKTOR TICHNOV to skúsil strelou švihom cez obrancu Neftechimiku a urobil dobre ! Prekonal totiž Daltona ! Asistencia: Vadim Šipačjov.
     
    15:30
    Martin Cibák dostal v útočnom pásme puk na hokejku, nakorčuľoval si na os ihriska a švihom zakončil. Šikin ukázal rýchly reflex.
     
    11:30
    Domáci sú v oslabení veľmi aktívni, Šikina však prekonať nedokážu. Ďalšia strela od modrej v domácom podaní bola nepresná.
     
    10:30
    Za hákovanie si na lavici hanby posedí Maxim Berežin.
     
    6:50
    Domáci to skúsili strelou od modrej, ktorá bol zrazená iba na ľavý kruh, kde si puk prebral Kulikov a švihom pohotovo vypálil tesne vedľa.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 24. Jegor Mylovzorov (Bez asistencie) – 16. Viktor Tichonov (Vadim Šipačjov), 28. Patrick Thoresen (Iľja Kovalčuk), 55. Roman Červenka (Iľja Kovalčuk, Vadim Šipačjov)


    Neftechimik Nižnekamsk: Dalton (Mamedov) – Bělov, Mamašev – Berezin, Kosmačjov – Ščitov, Romanov – Beljakov – Ljuduchin, Polygalov, Koukal – Cibák, Osala, Milovzorov – Taraťjuchin, Komaristyj, Jakimov – Chochrjakov, Kulikov, Alševskij J. – Alševskij S.
    SKA Petrohrad: Šikin (Nalimov) – Alexandrov, Dallman – Kalinin, Rjasenskij – Semjonov, Chodinov – Judin – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kučerjavenko, Ponikarovskij, Skačkov – Malyšev, Makarov, Sigarjov – Judin

    Rozhodca: Bjolov, Bulanov – Michel, Šichanov