Vítkovice – Hradec Králové 2:5 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 0:1 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Dynamo Pardubice
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
HC Kometa Brno
cz Utorok 22.10.2013, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    TOMÁŠ MRÁZEK byl jediným úspěšným střelcem v samostatných nájezdech, a tak slaví bod navíc Kometa.
     
    0:1 – Jako první za hosty jel Petr Mrázek, který udělal parádní blafák do bekhendu a posílá Kometu do vedení.
     
    64:52
    Oddechový čas si vybírají i hosté z Brna.
     
    64:14
    Domácí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si vybírá oddechový čas.
     
    64:14
    Za držení hole je vyloučen hostující Vojtěch Němec.
     
    55:18
    Jedna z posledních velkých šancí Pardubic ukořištit tři body. Dvě minuty za hákování vidí zadák Komety Brno Milan Hruška.
     
    49:45
    Nyní je dokonce přesilová hra Pardubic u konce. Dvě minuty za hrubost dostává Aleš Píša.
     
    48:23
    Cetkovský dokázal po výjezdu z pravé strany zakončit, avšak Čiliak jeho prudké zakončení udržel ve výstroji. Jozef Kováčik následně ostře dohrál jednoho z domácích hráčů, a tak dostane dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:36
    Přesilovka hostů vydržela jen krátkou chvíli. Tomáš Svoboda totiž v útočné třetině při snaze o napadání hákoval, a tak dostává dvě minuty i on.
     
    45:06
    Přesilovka pro Kometu Brno. Lukáš Radil dostává dvě minuty za hákování.
     
    39:37
    Jen co se celek Pardubic dostal do pěti, tak si zahraje přesilovku. Jakub Svoboda totiž dostává dvě + deset minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    37:41
    Chybná rozehrávka domácích ve vlastní třetině dostala do obrovské šance Hynka Zohornu. Ten si z pravé strany sjel do středu, kde však na Salfického i přes opakované naznačení nevyzrál! Domácí brankář skvěle vyráží levým betonem.
     
    31:28
    Tybor nejprve v útočné třetině dobře našel Kousala, aby poté u pravé tyče dorážel puk do odkryté branky. V ní se ale zjevil zadák Hanzlík, který skvělý zákrokem vyráží mimo!
     
    29:51
    Na druhé straně také obrovská šance! V brejku dva na jednoho dostal z pravé strany puk do ideální pozice Burian. Člen třetího útoku hostí kotouč ideálně zpracoval a udělal i rychlý blafák, jenže bekhendem pálí vedle Salfického branky!
     
    28:48
    Kousal ve dvou šancích neuspěl. V té první jej vychytal pohotový Čiliak, ale v té druhé už měl skórovat. Po nahrávce z levé strany před ním totiž stála zcela odkrytá klec Komety Brno, avšak domácí centr nedokázal rozvlnit síť a zakončuje mimo!
     
    17:49
    Domácí Tomáš Zohorna dobře atakoval hostujícího beka a při své odvážnosti puk vybojoval a dojel s ním až do zakončení. To plánoval zasunout za sedícího Čiliaka, jenže ten skvěle vyráží!
     
    17:30
    Přesilovka pro Kometu Brno. Zdeněk Čáp dostává dvě minuty za sekání.
     
    15:40
    Čápova vysoká nahrávka se šťastně dostala na Somíka, který si puk posunul rukavicí a najednou byl sám před Čiliakem. Při úniku se ale dostal přeci jenom více k pravé straně, a tak jej při následném zakončení brankář hostů vychytal!
     
    13:26
    Vyloučení tedy zní takto: Aleš Píša (PCE) 2+2 minuty hrubost + 10 minut osobní trest, Jan Káňa (KOM) 2+2 minuty hrubost + 10 minut osobní trest.
     
    02:22
    V závěru přesilovky Benák napálil jen hostujícího brankáře a Hanzlík vracející se z trestné lavice mohl ujíždět sám na Salfického. Ten ale jeho zakončení přečetl a skvěle vyrážečkou chytá!
     
    00:15
    Tak to byl start! Hned po vhazování najel Sýkora do útočné třetiny, kde se chytrou kličkou zbavil protihráče. V zakončení jej sice vychytal Čiliak, ale i tak mají domácí alespoň lehkou radost. Zahrají si totiž přesilovku, když dostává dvě minuty za hákování Hanzlík.

    Martin Mišovec

    Góly a asistencie: rozh. náj. Mrázek


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Čáp – Sýkora, Marha, Somík – Cetkovský, Nosek, T. Zohorna – Radil, Kousal, Starý – Tybor, Poulíček, Voženílek.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, M. Hruška, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – H. Zohorna, Holec, J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, J. Hruška, Dočekal – Raška, Mrázek, Jenyš.

    Trenéři: Vladimír Kýhos, Martin Pešout a Karel Beran

    Rozhodca: Homola, Wagner – Barvíř, Blümel

    Diváci: 9116