Vítkovice – Hradec Králové 2:5 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 0:1 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Dynamo Pardubice
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
HC Kometa Brno
cz Utorok 22.10.2013, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den při sledování dohrávky 14. kola Tipsport extraligy mezi domácí HC ČSOB Pojišťovnou Pardubice a HC Kometou Brno.
     
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

    Domácí celek se propadl po dvou venkovních prohrách 3:0 na Spartě a v Třinci propadl na sedmé místo, avšak v domovské ČEZ Areně se mu daří. Ze šesti utkání prohrál jenom jednou, a tak by se dnes chtěl vrátit na vítěznou vlnu proti tradičnímu rivalovi Kometě Brno a posunout se tabulkou směrem vpřed. Proti Kometě se Pardubicím v poslední době daří. Z posledních osmi utkáních z toho pro Pardubice bylo hned sedm výher.
     
    HC Kometa Brno

    Na druhé straně tu je hostující Kometa Brno, která má přesně opačnou minisérii. Svěřencům trenéra Kýhose se povedlo v domácí Kajot Areně dvakrát zvítězit, když na ně nejprve v úterý nestačil Třinec a v pátek poté Karlovy Vary. Brňany to dostalo na druhé místo Tipsport extraligy a v případě dnešní výhry by se hostující tým dostal do bezprostředního kontaktu s vedoucí Spartou. Dnes to ale nebude mít vůbec jednoduché, když poslední dvě utkání Kometa prohrála v Pardubicích 5:3.
     
    Dnešní duel bude specifický především pro domácího kouče Zdeňka Veneru. Rodák z Hranic totiž v Brně ještě v minulé sezoně působil, ale jelikož tým nedotlačil do play off, tak musel lavičku Komety nedobrovolně opustit. Od letošní sezony tento uznávaný odborník trénuje Pardubice, a tak bude zajímavé sledovat, jak si dnes proti svému bývalému chlebodárci povede.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (Růžička) – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Čáp – Sýkora, Marha, Somík – Cetkovský, Nosek, T. Zohorna – Radil, Kousal, Starý – Tybor, Poulíček, Voženílek.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, M. Hruška, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – H. Zohorna, Holec, J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, J. Hruška, Dočekal – Raška, Mrázek, Jenyš.

    Trenéri: Vladimír Kýhos, Martin Pešout a Karel Beran

    Rozhodčí: Homola, Wagner – Barvíř, Blümel.
     
    V sestavě domácího celku došlo oproti minulému utkání na Spartě k jedné změně. Nenastoupí útočník Rys a jeho místo ve čtvrté formaci Pardubic zaujme talentovaný mladík Daniel Voženílek, pro kterého to bude první extraligový start v kariéře. Hráč narozený až v roce 1996 by měl nastoupit vedle Radoslava Tybor a Patrika Poulíčka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Tak to byl start! Hned po vhazování najel Sýkora do útočné třetiny, kde se chytrou kličkou zbavil protihráče. V zakončení jej sice vychytal Čiliak, ale i tak mají domácí alespoň lehkou radost. Zahrají si totiž přesilovku, když dostává dvě minuty za hákování Hanzlík.
     
    01:00
    Tlak Pardubic v útočné třetině zakončení nepřinesl, a tak se Kometa následně za cenu vyhození osvobozuje a odjíždí střídat.
     
    01:46
    Benák velmi chytře naznačil střelu a posléze nahodil na hůl Cetkovskému. Toho z bezprostřední blízkosti vychytal Čiliak.
     
    02:22
    V závěru přesilovky Benák napálil jen hostujícího brankáře a Hanzlík vracející se z trestné lavice mohl ujíždět sám na Salfického. Ten ale jeho zakončení přečetl a skvěle vyrážečkou chytá!
     
    02:46
    Milan Hruška nahodil ze středu hřiště na Salfického, ale ten si po chycení puku do lapačky rychle poradil a vyhodil. Kometa se už do třetiny nedostala, a tak musí bránit.
     
    04:43
    Dlouhý interval hry bez zajímavější akce ukončil až po chybě domácí obrany Jan Hruška. Ten měl v mezikruží hodně času i prostoru, ale z dobré pozice netrefuje branku.
     
    05:56
    Pěknou akci načal šikovnou zadovkou na Kousala útočník Radil. Prvně jmenovaný následně našel na druhé straně Jana Starého, jehož táhlý pokus Čiliak chytá do lapačky.
     
    07:08
    Voženílek ze středu hřiště nahodil na Čiliaka, který přízemní pokus raději ukryl pod lapačku. Po následné reklamní přestávce se bude vhazovat po pravici hostujícího brankáře.
     
    07:58
    Holec v útočné třetině nenahrál přesně na hokejku svého spoluhráče, a tak šel do útoku tým Pardubic. Somík navezl kotouč do pásma z levé strany, ale Sýkoru zpětnou nahrávkou nenašel.
     
    08:56
    Nosek se za brankou dobře zorientoval a v brankovišti hledal přesnou nahrávkou Cetkovského. Mohutný bek Pardubic ale v dobré pozici netrefil kotouč.
     
    09:44
    Na druhé straně ohrozil Salfického prudkým pokusem Tomáš Žižka, ale ten bohužel pro Kometu trefil jen boční síť branky.
     
    10:18
    Po nahrávce z pravé strany se ke střele dostal i Holec, ale jemu skákající kotouč neudělal moc dobrou službu, když skončil hned na prvním obránci Pardubic.
     
    10:53
    Pardubické dvě příležitosti si připravil Tomáš Nosek. Nejprve po nahrávce z levé strany poslal přízemní pokus mimo tři tyče, a poté dorazil střelu Sýkory jen do výstroje připraveného Marka Čiliaka.
     
    11:20
    Tomáš Zohorna se v levém rohu kluziště krásně uvolnil přes obránce, ale jeho zpětnou nahrávku na Radila zblokoval další bek v modrém dresu Komety Brno.
     
    12:13
    Střela Jana Hruška od levého mantinelu sice nevypadala moc nebezpečně, ale Salfický ji musel krotit helmou. Od ní se kotouč dostal do brankoviště, kde však úřadoval zadák domácích.
     
    12:55
    Hanzlík nepřesně rozehrál útok hostů, a tak tu máme icing. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levici Marka Čiliaka v útočném pásmu Pardubic.
     
    13:09
    Marha zpoza branky nalil k pravému mantinelu na Sýkoru, který napálil jen prvního stojícího hráče před sebou.
     
    13:26
    Ve střední třetině nejprve došlo k lehké šarvátce mezi Píšou a Káňou, ale ta nakonec přešla do regulérní bitky. Tu vyhrál jasným stylem na body domácí zadák s číslem čtyřiadvacet.
     
    13:26
    Vyloučení tedy zní takto: Aleš Píša (PCE) 2+2 minuty hrubost + 10 minut osobní trest, Jan Káňa (KOM) 2+2 minuty hrubost + 10 minut osobní trest.
     
    14:38
    Řada nepřesností na obou stranách teď moc hokejové krásy nepřináší. Somíka zastavil ve středu hřiště Jan Hruška, ale ten o puk ihned přichází.
     
    15:40
    Čápova vysoká nahrávka se šťastně dostala na Somíka, který si puk posunul rukavicí a najednou byl sám před Čiliakem. Při úniku se ale dostal přeci jenom více k pravé straně, a tak jej při následném zakončení brankář hostů vychytal!
     
    15:49
    Agilní Nosek se ve slušné pozici dral do lepšího zakončení, ale puk nedokázal zvednout, a tak jej ukořistil jistý Čiliak.
     
    16:30
    Nepřesnou rozehrávku domácích mohl potrestat po nahrávce na levé křídlo Vilém Burian, jenže svůj táhlý pokus poslal jen do připraveného Salfického.
     
    16:48
    Salfický měl znovu dost práce, ale proti prvnímu pokusu dobře zasáhl a druhá rána Jana Hrušky skončila těsně vedle tyčky.
     
    17:30
    Přesilovka pro Kometu Brno. Zdeněk Čáp dostává dvě minuty za sekání.
     
    17:49
    Domácí Tomáš Zohorna dobře atakoval hostujícího beka a při své odvážnosti puk vybojoval a dojel s ním až do zakončení. To plánoval zasunout za sedícího Čiliaka, jenže ten skvěle vyráží!
     
    18:43
    Kometa je zatím v přesilovce neškodná. Po tečované střele, která skončila v zámezí alespoň zůstane v útočné třetině, kde se bude po pravici Salfického vhazovat.
     
    19:27
    Do výhodné pozice si sjel na pravé straně obránce Kováčik. Zadák Komety ale zakončoval z velké blízkosti, a tak jeho rána končí jen ve výstroji připraveného Salfického.
     
    19:37
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    19:47
    A hned z toho mohla být branka do kabiny. Tomáš Nosek ale nenavázal na zatím povedený výkon a na Cetkovského nahrál špatně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Aktivní úvod z obou stran zhruba po pěti minutách ustal a v ČEZ Areně se hrál opatrný hokej. Ten sice nabídl na obou stranách pár šancí, ale Salfický s Čiliakem zatím chytají ve velké pohodě, a tak tu máme po dvaceti minutách stav 0:0. Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hosté z Brna začínají druhou část nepřesnou rozehrávkou svého útoku. To má za následek zakázané uvolnění a vhazování po pravici Marka Čiliaka.
     
    21:32
    První už hokejovou akci měl na svědomí domácí Tomáš Zohorna. Ten sice na levém křídle Cetkovského nenašel, ale nepřesnou nahrávku si dojel a za útočnou modrou vypálil. Brankář Komety jeho ránu s pomocí helmy a lapačky chytá.
     
    22:45
    Gregorc od modré nevypálil vůbec dobře, a tak může být rád, že nedobré kvality byla i následná nahrávka jednoho z hostujících beků na rozjetého útočníka. Slovinský zadák tak zůstává u kotouče a Pardubice střídají.
     
    23:57
    Mrázek zabojoval v útočném pásmu a dokázal nahrát na Rašku. Ten ale zakončit v těsném obklíčení nedokázal, a tak hrají domácí.
     
    24:57
    Dobře si počínal i další útočník hostí Vilém Burian, který se před Salfického dostal po pravé straně hřiště. Zakončení bekhendem domácí brankář vyráží.
     
    25:58
    A do třetice snaha Komety. Z mezikruží vypálil na domácí branku Hynek Zohorna, jenže netrefil. Na straně druhé byl snad v první dobré šanci Pardubic ve druhé třetině Robert Kousal, ale ani on neuspěl. Střela z otočky skončila na připraveném Čiliakovi.
     
    26:56
    Dobrá rána Tomáše Svobody z levé strany nadělala Salfickému dost potíží, ale domácí brankář nakonec kotouč udržel ve výstroji a chytá. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    27:40
    V posledních vteřinách se hrálo především ve středním pásmu, a tak šancí moc k vidění nebylo. To porušil až zakončením od levého mantinelu Marek Ďaloga, avšak Čiliak byl opět na místě a pohotově vyráží.
     
    28:48
    Kousal ve dvou šancích neuspěl. V té první jej vychytal pohotový Čiliak, ale v té druhé už měl skórovat. Po nahrávce z levé strany před ním totiž stála zcela odkrytá klec Komety Brno, avšak domácí centr nedokázal rozvlnit síť a zakončuje mimo!
     
    29:51
    Na druhé straně také obrovská šance! V brejku dva na jednoho dostal z pravé strany puk do ideální pozice Burian. Člen třetího útoku hostí kotouč ideálně zpracoval a udělal i rychlý blafák, jenže bekhendem pálí vedle Salfického branky!
     
    30:24
    Dočkalovu pumelici od levého mantinelu domácí brankář jistě vyráží do rohu kluziště, a tak mohou jíž domácí do útočného pásma.
     
    31:01
    Blaž Gregorc vypálil po vyhraném vhazování téměř ihned, jenže ránu poslal jen do stojícího zadáka Komety Brno. Čiliak tak může být v pohodě.
     
    31:28
    Tybor nejprve v útočné třetině dobře našel Kousala, aby poté u pravé tyče dorážel puk do odkryté branky. V ní se ale zjevil zadák Hanzlík, který skvělý zákrokem vyráží mimo!
     
    32:42
    Povedené střídání druhé formace Pardubic zakončil výpadem do útočné třetiny Václav Benák. Prudká střela ale Čiliaka nezaskočila, když hostující brankář dělovku udržel ve výstroji.
     
    33:44
    Benák při snaze o založení útoku zlomil hůl, ale ohrožení domácí branky nenastalo. Kometa následně získala puk až později, ale Tomáš Svoboda z pravé strany Salfického nezaměstnal.
     
    34:54
    Nepřesnou rozehrávku hostů v obranné třetině mohl pohotově potrestat Petr Sýkora. Domácí útočník sice pálil téměř ihned, avšak Čiliakovu branku netrefil.
     
    36:00
    Zohorna posunul v útočné třetině na Noska, který přenechal zakončujícímu Benákovi. Zadák Pardubic ale bohužel pro domácí napálil jen blokujícího hráče Komety Brno.
     
    36:36
    Útok hostů končí zakončením z levého křídla, které je ztečováno do horní ochranné sítě nad Salfickým. Ten tak mohl být celkem v klidu.
     
    37:30
    Tybor dobře tečoval ránu z levé strany, ale v pokračující akci už Kousal zakončit nedokázal. Naopak, uvidíme totiž přesilovou hru Komety Brno. Jiří Vašíček dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    37:41
    Chybná rozehrávka domácích ve vlastní třetině dostala do obrovské šance Hynka Zohornu. Ten si z pravé strany sjel do středu, kde však na Salfického i přes opakované naznačení nevyzrál! Domácí brankář skvěle vyráží levým betonem.
     
    38:43
    Od šance Zohorny se domácím daří bránit a vyhazují puk za pukem.
     
    38:51
    Teď se navíc Kometa provinila ofsajdem, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    39:20
    Němcova nemastná střela z pravé strany se po teči dostala pouze na zadní mantinel. Hostující tým sice zůstal v útočné třetině, ale k další šanci už se nedostal.
     
    39:24
    Po vhazování v útočném pásmu pálil nebezpečně na Salfického tvrdou ránou Jakub Svoboda, avšak domácí brankář udržel puk ve výstroji.
     
    39:37
    Jen co se celek Pardubic dostal do pěti, tak si zahraje přesilovku. Jakub Svoboda totiž dostává dvě + deset minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    39:49
    Závěrečná snaha domácích o zakončení střelou neskončila, a tak se hosté vyhozením puku osvobozují.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině byl k vidění o něco lepší hokej, ale na branku stále čekáme. Kometa byla o něco aktivnější, avšak ani v těch nejvyloženějších šancích selhala. Tu největší měl v závěrečné přesilovce Hynek Zohorna, ale neuspěl. Pardubickou superšanci měl na hokejce po nahrávce od Radila Kousal, jenže ani on nedokázal zakončit do odkryté branky. Třetí třetina začne v ČEZ Areně přibližně v 19:42.
     
    Domácí výběr začne třetí třetinou s přesilovou hrou v zádech. Tu bude hrát ještě přes minutu a půl po faulu Jakuba Svobody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Přesilovkou kombinaci Pardubic poslal z pravé strany Petr Sýkora mimo Čiliakovu klec.
     
    40:50
    Benák zachyboval v rozehrávce a Jan Hruška mohl ujíždět s v souboji jeden na jednoho na obránce Pardubic. Zpoza jeho těla zkoušel svižnou střelou překvapit Salfického, ale ten dělovku vyrazil.
     
    41:37
    Přesilovka Pardubic je u konce, Kometa hraje v plném počtu. Hostující výběr kouče Kýhose se bez větších problémů ubránil.
     
    42:22
    Tybor posunul na Noska, který objel branku a z otočky vypálil. Marek Čiliak však u své levé tyče skvěle vyráží nad!
     
    43:04
    Nahození Milana Hrušky ze střední třetiny domácí brankář Salfický raději pozdržel v lapačce. Po přerušení hry se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    44:09
    Tomáš Zohorna pěkně projel do útočné třetiny po pravém křídle a zpoza branky nahrál na sjíždějícího Ďalogu. Slovenský zadák však zakončit nedokázal, a tak musel vypálit až opět Zohorna. Ten ale napálil jen boční síť.
     
    45:06
    Přesilovka pro Kometu Brno. Lukáš Radil dostává dvě minuty za hákování.
     
    45:36
    Přesilovka hostů vydržela jen krátkou chvíli. Tomáš Svoboda totiž v útočné třetině při snaze o napadání hákoval, a tak dostává dvě minuty i on.
     
    45:59
    Znovu byl ve hře Tomáš Zohorna, který z pravé strany útočné třetiny nahrál na volného Kočího, jehož tečovaná rána Čiliaka neohrozila.
     
    46:18
    Ďaloga pálil ihned po vhazování, jenže branku Komety netrefil. Pardubický výběr následně neudržel útočné pásmo, a tak se při hře čtyř na čtyři bude vhazovat ve střední třetině.
     
    47:05
    Benák dnes podruhé zlomil hůl a s domácími mohlo býti hodně zle. Dočekal ale v úniku vypálil z levé strany pouze nad branku Dušana Salfického.
     
    47:35
    Domácí celek měl krátkou přesilovku, ale tu neproměnil ani v jedno zakončení, a tak už se hraje v pěti na obou stranách.
     
    48:23
    Cetkovský dokázal po výjezdu z pravé strany zakončit, avšak Čiliak jeho prudké zakončení udržel ve výstroji. Jozef Kováčik následně ostře dohrál jednoho z domácích hráčů, a tak dostane dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    48:59
    Kočí nedokázal nahrát na Benáka, a tak se Kometa celkem rychle osvobozuje.
     
    49:23
    Ani po dalších třiceti vteřinách to není s domácími lepší. Brno se v pohodě brání a vyhazuje.
     
    49:45
    Nyní je dokonce přesilová hra Pardubic u konce. Dvě minuty za hrubost dostává Aleš Píša.
     
    50:24
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    50:58
    Tomáš Svoboda posunul v útočné třetině puk na Jana Hrušku, jenže ten zakončit nedokázal. Kometa i tak zůstává v útočné třetině.
     
    51:35
    Dlouhá kombinace hostů nakonec našla na levé straně kluziště Tomáše Svobodu, jehož nepovedená rána končí na helmě připraveného Salfického.
     
    51:46
    Domácí tým již hraje také v plném počtu.
     
    52:41
    Václav Benák z pravé strany nahazoval před branku, kde se sice k teči dostal Robert Kousal, jenže mířil mimo.
     
    53:18
    Nosek si sice za brankou udělal prostor a po vyjetí dokázal odcentrovat, jenže žádný z jeho spoluhráčů nedokázal dorazit.
     
    54:13
    Tlak domácích v útočné třetině zakončil z pravé strany Josef Marha, jenže ani teď z toho branka není. Nahození domácího útočníka nikdo v bílém dresu netečoval.
     
    55:18
    Jedna z posledních velkých šancí Pardubic ukořištit tři body. Dvě minuty za hákování vidí zadák Komety Brno Milan Hruška.
     
    55:57
    Nahození Tomáše Zohorny z pravé strany Čiliak pouze vyrazil pro Ďalogu, který však bohužel pro domácí dobrou možnost k dorážce nevyužil, když netrefil puk.
     
    56:42
    Kometa se dobře brání a daří se ji už potřetí vyhodit kotouč do útočné třetiny.
     
    56:55
    Teď navíc Pardubice brzdí ofsajd, který nastěhuje hru do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    57:15
    Kousal si krásně vyměnil puk s Radilem, ale druhý jmenovaný po druhé nahrávce nedokázal před Čiliakem zakončit .
     
    57:41
    Kometa Brno již hraje v plném počtu.
     
    58:19
    Hostům z Brna se nepovedlo v útočné třetině zakombinovat, a tak jdou do útoku domácí Pardubice.
     
    58:39
    Ani těm se však nevedlo, a tak hraje opět Kometa. Zpoza branky rozjede útok Hanzlík.
     
    58:52
    Útok sice nebyl zakončen příliš důraznou střelou, ale i tak jej Salfický raději ukrývá pod lapačku. Následně se vhazuje po pravici domácího brankáře.
     
    59:12
    Puk se po souboji Hanzlíka se Somíkem dostal do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:33
    Ofsajd Komety znamená v závěru třetí třetiny vhazovaní ve střední třetině ČEZ Areny.
     
    59:58
    Po Žižkově zaváhání mohl ještě zakončit po nahrávce od Radila obránce Kočí, ale střela se mu nepovedla, a tak Čiliak chytá.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani ve třetí části dnešního utkání nebyla v ČEZ Areně k vidění jediná branka, a tak uvidíme prodloužení. Domácí celek třetí vyhrál třetí část na střely 8:4, jenže Čiliaka nepřekonal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    Jakub Svoboda mohl prodloužení ukončit celkem rychle. Z pravé strany najel ve velké rychlosti před Salfického, ale zakončit se mu díky dobré práci domácí obrany nepovedlo.
     
    61:08
    Kometa je zatím aktivnější. Zakončení z levé strany ale Salfického nepřekvapilo, a ten tak chytá. Vhazovat se následně bude v útočné třetině Brna po jeho pravé ruce.
     
    61:47
    Radilovo odvážné sólo nebylo zakončeno ani přesnou přihrávkou, a tak šla do brejku Kometa. Ten zakončit z druhé vlny Holec nad branku Dušana Salfického. Jelikož se jednalo o tečovanou střelu, tak Kometa zůstane v útočném pásmu.
     
    62:38
    Hraje se ve středním pásmu, kde převládají především nepřesnosti na obou stranách. Zakončení tak nevidíme.
     
    62:47
    Po znatelném ofsajdu Pardubic se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    63:12
    Jakub Svoboda najel z pravé strany do útočné třetiny sice rychle, jenže puk v rozhodující chvíli nechal za sebou, a tak z toho opět nic nebezpečného není.
     
    63:41
    Pardubickou odpověď si nachystal Sýkora, jenže ani on nebyl úspěšný.
     
    64:01
    Na druhé se do zakončení dostala dvojice Němec-Hanzlík, avšak ani teď se ČEZ Arena branky nedočkala. Druhé střele Jana Hanzlíka od modré chybělo málo.
     
    64:14
    Za držení hole je vyloučen hostující Vojtěch Němec.
     
    64:14
    Domácí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si vybírá oddechový čas.
     
    64:14
    Snad poslední možná šance domácích ukončit zápas ještě před samostatnými nájezdy začne na levé straně útočné třetiny, kde se vhazuje.
     
    64:31
    Benák nedokázal zpracovat nahrávku od Sýkory, a tak se zakončení domácích oddaluje.
     
    64:52
    Přišlo až teď, ale Benákovu střelu od modré Marek Čiliak dokázal udržet pod betonem.
     
    64:52
    Oddechový čas si vybírají i hosté z Brna.
     
    64:56
    Po vhazování se celkem šťastně dostal před Hanzlíka Tomáš Zohorna, jenže zakončit z toho nedokázal. Uvidíme samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Když nám první branku dnešního duelu nepřineslo ani prodloužení, tak uvidíme samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Nájezdy začíná jako první Tomáš Zohorna z Pardubic.
     
    0:0 – Domácí útočník zkusil zakončení mezi betony, jenže neproměnil.
     
    0:1 – Jako první za hosty jel Petr Mrázek, který udělal parádní blafák do bekhendu a posílá Kometu do vedení.
     
    0:1 – Za domácí mohl srovnat Petr Sýkora, jenže blafák do forhendu poslal pouze na zadní mantinel.
     
    0:1 – Kometě mohl druhý bod přiřknout Tomáš Svoboda, ale zakončení mezi betony mu nevyšlo.
     
    0:1 – Prohru domácích mohl oddálit Lukáš Radil, jenže zakončení mu nevyšlo, když ho vychytal Čiliak. Radil zakončoval jednou rukou, ale pouze do lapačky připraveného brankáře Pardubic.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    TOMÁŠ MRÁZEK byl jediným úspěšným střelcem v samostatných nájezdech, a tak slaví bod navíc Kometa.
     
    Konec zápasu.
     
    Tři třetiny ČEZ Arena branku neviděla a když se nerozhodlo ani v prodloužení, tak se muselo rozhodnout v nájezdech. V nich se jako jediný prosadil hostující útočník Petr Mrázek, a tak dva body míří do Brna. Pardubický tým se střelecky neprosadil již ve třetím utkání za sebou, a tak je opět bez výhry. Nejlepší hráči utkání: Václav Benák (PCE), Marek Čiliak (KOM). (20:38:55)

    Martin Mišovec

    Góly a asistencie: rozh. náj. Mrázek


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Píša, Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Čáp – Sýkora, Marha, Somík – Cetkovský, Nosek, T. Zohorna – Radil, Kousal, Starý – Tybor, Poulíček, Voženílek.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, M. Hruška, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – H. Zohorna, Holec, J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, J. Hruška, Dočekal – Raška, Mrázek, Jenyš.

    Trenéři: Vladimír Kýhos, Martin Pešout a Karel Beran

    Rozhodca: Homola, Wagner – Barvíř, Blümel

    Diváci: 9116