Vladivostok – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Jugra Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 4:3 (kon.)
Novosibirsk – Barys 2:3 (kon.) | Kazaň – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Viťaz – Doneck 4:2 (kon.)
Novgorod – S.Moskva 3:4 (po pr.) | D. Moskva – Záhreb 4:3 (kon.) | Lev – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
3:4 (0:0, 3:1, 0:2, 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 19.10.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:33
    Spartak Moskva dal gól!
    VYACHESLAV KOZLOV rozhoduje v predĺžení toto skvelé stretnutie a zabezpečuje dva body pre svoj tím! Bez asistencie.
     
    48:27
    Znovu sa trestá na strane Torpeda. Denisov musel zatiahnuť na záchrannú brzdu, v opačnom prípade by protivník od modrej čiary šiel sám na brankára. Spartak se ešte u rozhodcu dožaduje trestného strieľania, ten sa však pevne rozhodol vylučovať.
     
    46:06
    Spartak Moskva dal gól!
    ALEXANDER NIKULIN vyrovnáva na 3:3! Hostia využili druhú presilovku a zápas za nerozhodného stavu v podstate začína znovu. Gólman Kovaľ teraz rozhodne nemá čisté svedomie, Nikulin uspel strelou z veľkého uhlu. Brankár si nepokryl bližšiu tyč. Bez asistencie.
     
    45:17
    Domáci budú hrať so štyrmi hráčmi. Krasnoslobodcev vyfasoval dvojminútový trest za hákovanie.
     
    42:18
    Spartak Moskva dal gól!
    Obrovský tlak končí gólom. Hostia pri početnej prevahe ostreľovali brankára zo všetkých strán a nakoniec sa dočkali zaslúženej trefy. Quint vypálil od modrej čiary a Kovaľ vyrazil puk len pred seba. Z dorážky potom uspel MATT ANDERSON, ktorý ťukol do puku na hranici bránkoviska. Asistencie: Quint, Špirko.
     
    41:25
    Trest pre Valentenka, obrancaTorpeda si ide za drobný prehrešok na dve minúty oddýchnuť a hostia si zahrajú proti štyrom.
     
    36:54
    Spartak Moskva dal gól!
    Rýchla odpoveď v podaní moskovského výberu. ALEXEJ KRUTOV zaisťuje svojmu výberu nádej, útočník zobral voľný puk v strednom pásme a dostal sa do samostatného úniku. Kovaľa si dobre rozhýbal a puk poslal do siete. Bez asistencie – 3:1.
     
    35:38
    Torpedo Novgorod dal gól!
    Novgorod vedie už 3:0 a je na dobrej ceste k víťazstvu. SAKARI SALMINEN teraz názorne predviedol, že ho nezastaví ani hákujúci obrancovia a v zakončení si verí. Salminen bol na kruhu faulovaný, ale zdvihol sa, prikorčuľoval k bráne a perfektne prevedenou fintou do bekhendu pokoril Glassa. Asistence: Parshin, Immonen.
     
    33:58
    Vitalij Kovaľ drží svoj tím v hre! Novgorodský brankár odrazil nálet Andersona i prienik Quinta. Obranca síce najprv puk na modrej čiare stratil a hostia museli vypratať pásmo, potom sa ale vydal na odvážný prienik, ktorý musel likvidovať až Kovaľ.
     
    33:09
    Parshin zamieril na trestnú lavicu, útočník sa previnil sekaním– presilovka Spartaku.
     
    28:35
    Quint ide na trestnú lavicu za hrubosť. Torpedo bude hrať prvú presilovku.
     
    27:12
    Veľké šance na oboch stranách. Hostia sa mohli dotiahnuť na jednogólovú stratu, Anderson sa natlačil do bránkoviska a Špirko sa naťahoval po dorážke. Lenže neuspel a mohol prísť tretí trest. V sieti ale neskončila ani strela Brenta.
     
    25:23
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Glass loví puk zo svojej siete po druhukrát v krátkom časovom slede! Spartak síce po inkasovanom góle pridal a túžil po vyrovnaní priebežného stavu, lenže miesto toho po druhýkrát inkasuje. Veľký kus práce odviedol pri mantineli Galuzin, ktorý ustál ťažký súboj a krížnou prihrávkou oslovil PAVLA VALENTENKA. Obranca pálil z pomerne veľkého uhlu, brankára ale aj tak prestrelil. Asistencie: Galuzin, Kuljomin – 2:0.
     
    23:07
    Torpédo Novgorod dal gól!
    V dvadsiatejštvrtej minúte sa poprvýkrát mení skóre! Novgorod vyriešil útočnú akciu na výbornú a ide do vedenia. Salminen po prejdení modrej čiary dobre podržal puk a počkal, kým mu pred bránku nabehne DENIS PARSHIN. Ten už mal jednoduchú úlohu, presúvajúceho sa gólmana nemal problém pokoriť. Asistencia: Sakari Salminen.
     
    13:16
    Prvá presilová hra v dnešnom stretnutí. Belochvostikova hokejka vyletela až do tváre protihráča a domáci útočník dostal 2+2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Moskovský výber má skvelú príležitosť k tomu, aby otvoril skóre stretnutia.
     
    07:33
    Tretia formácia Torpeda teraz súpera potrápila. Galuzinovi sa najprv otvoril na ľavom krídle priestor a ostrou strelou tesne prestrelil. Vzápäti ohrozil Glassa i Alexej Potapov, ale brankár bol na mieste a zasiahol betónom.

    Jakub Bartko

    Góly a asistencie: 24. Parshin (Salminen), 26. Valentenko (Galuzin, Kuljomin), 36. Salminen (Parshin, Immonen) – 37. Krutov, 43. Anderson (Quint, Špirko), 47. Nikulin, 64. Kozlov


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Valentenko, Chomickij, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Parshin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Krasnoslobodcev – Kuljomin, M. Potapov, Galuzin – A. Potapov, Sčastlivyj, Žarkov
    Spartak Moskva: Glass (Šesterkin) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Megalinskij, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell – Žerdev, Nesterov, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Voronin, Bobrov, Volkov.

    Rozhodca: Bondar Denis, Ronn Jyri – Ivanov Yury, Nesterov Alexander