Vladivostok – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Jugra Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 4:3 (kon.)
Novosibirsk – Barys 2:3 (kon.) | Kazaň – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Viťaz – Doneck 4:2 (kon.)
Novgorod – S.Moskva 3:4 (po pr.) | D. Moskva – Záhreb 4:3 (kon.) | Lev – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
3:4 (0:0, 3:1, 0:2, 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 19.10.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Príjemne sobotné popoludnie pri sledovaní zápasu z Kontinentálnej hokejovej ligy medzi HC Torpedom Nižnij Novgorod a Spartakom Moskva!

    Dnešné stretnutie nemá favorita, kedže tieto dva tímy delia v tabuľke len dva bodíky.

    Domáci Novgorod má na konte 26 bodov, v tabuľke im patrí 6. miesto vo východnej konferencii so skóre 43:38. Bilancia Torpeda je 8 výhier a 9 prehier, z toho 2 po predĺžení. V poslednom zápase dokázali zvíťaziť doma s ukrajinským celkom Donbass Doneck futbalovým výsledkom 1:0, no predtým v troch zápasoch svojim súperom podľahli, postupne prehrali vonku s Astanou (2:4), Omskom (1:5) a Jugrou (3:4). Uvidíme, ako sa im bude dariť v dnešnom stretnutí.

    Hostia z hlavného mesta Ruskej federácie sú na to mierne horšie ako ich súper. Na konte majú 24 bodov, v tabuľke im patrí 10. priečka v západnej konferencii so skóre 37:34. Zatiaľ odohrali najmenej zápasov (16) zo všetkých tímov svojej konferencie. V deviatich dokázali zvíťaziť, z toho až v štyroch prípadoch o ich triumfe rozhodlo predĺženie alebo samostatné nájazdy a naopak, 7-krát išli z klziska ako porazení, z toho raz to nebolo v riadnom hracom čase. V ich poslednom stretnutí porazili rozbehnutý chorvátsky tím Medveščak Záhreb 3:2, ale až po samostatných nájazdoch.

    Dúfajme, že uvidíme kvalitný zápas s množstvom gólov, prajem Vám všetkým pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Valentenko, Chomickij, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Parshin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Krasnoslobodcev – Kuljomin, M. Potapov, Galuzin – A. Potapov, Sčastlivyj, Žarkov

    Spartak Moskva: Glass (Šesterkin) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Megalinskij, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell – Žerdev, Nesterov, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Voronin, Bobrov, Volkov.

    Rozhodca: Bondar Denis, Ronn Jyri – Ivanov Yury, Nesterov Alexander.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:38
    Úvodné útočné akcie oboch tímov skončili neúspechom, avšak domáci sa snažia začať aktívnejšie. S pukom kombinujú v okolí Glassovej brány, ale k zakončeniu sa ešte nedostali.
     
    01:26
    Na druhej strane sa za voľným pukom vydal Quint a cez kopu hráčov pri brankárovi Kovaľovi z ľavého kruhu vypálil. Jeho strela mala razanciu , avšak nie presnosť.
     
    02:46
    Obrany zatiaľ dominujú, Spartak sa chvíľu držal v útočnom pásme, ale gólmana Kovaľa vážnejšie neohrozil.
     
    03:15
    Strelecky aktívnejší sú zatiaľ hráči domáceho Novgorodu, ktorí už 4-krát ohrozili súperovho brankára, naopak Spartak vyslal na Kovaľa len jednu strelu v doterajšom priebehu.
     
    03:45
    Megalinskij skúšal nahodiť puk do skrúmaže pred Kovaľa, ale žiadna šanca z toho nakoniec nebola.
     
    04:15
    Na druhej strane to skúšali aj domáci, ale Glassova lapačka rieši celú túto situáciu.
     
    05:30
    Další jednoduchý zákrok brankára moskovského Spartaku, nahodenie od modrej čiary si tentokrát pripísal Salminen. Glass puk zastavil a po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pri jeho bráne.
     
    06:43
    Krutov to teraz nemyslel zle. Hosťujúci hráč sa pretiahol cez dvoch obrancov do sľubnej príležitosti, zo spodnej časti kruhu však nakoniec Kovaľa príliš neohrozil. Zakončenie mu nesadlo.
     
    07:33
    Tretia formácia Torpeda teraz súpera potrápila. Galuzinovi sa najprv otvoril na ľavom krídle priestor a ostrou strelou tesne prestrelil. Vzápäti ohrozil Glassa i Alexej Potapov, ale brankár bol na mieste a zasiahol betónom.
     
    08:46
    Na opačnej strane ihriska zase hrozil útok vedený Nesterovom. Do bránky sa tlačil Žerdev, avšak brankár Novgorodu si s jeho zakončením dokázal poradiť.
     
    09:57
    Hrá sa veľmi svižný hokej, sledujeme dlhú pasáž bez prerušenia. Mužstvá sa pravidelne striedajú v držaní puku. Salminen naznačil, že pôjde za bránku. Potom ale zasekol a snažil se prekvapiť Glassa pri bližšej tyčke, no ten sa nachytať nedal.
     
    10:39
    Kulik sa musel s rozohrávkou veľmi poponáhľať. Domáci vysoko napádali a hosťujúci bek nakoniec v tiesni rozohral nepresne.
     
    11:19
    Ide to ťažko, oba celky výborne bránia a aj keď sa hrá v rýchlom tempe, nemá ani jeden z tímov vyloženú prevahu.
     
    13:16
    Prvá presilová hra v dnešnom stretnutí. Belochvostikova hokejka vyletela až do tváre protihráča a domáci útočník dostal 2+2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Moskovský výber má skvelú príležitosť k tomu, aby otvoril skóre stretnutia.
     
    14:31
    Torpedo sa už dvakrát oslobodilo, ale protivník nehrá presilovku vôbec zle. Špirko sa dobre uvoľnil v medzikruží a jeho strela spoza obrancu mala nebezpečné parametre, avšak v sieti neskončila.
     
    15:57
    Spartak tak dlho kombinoval, až o puk takmer prišiel. Kulik zaváhal na modrej čiare a pri vlastnom oslabení mohol ujsť Galuzin, bek ho však dokorčuľoval a na stredovom kruhu o puk obral.
     
    17:16
    Belochvostikov je späť na ľadovej ploche, domáci sa ubránili a sú v plnom počte.
     
    18:30
    Spartak síce početnú prevahu nevyužil, ale dostal sa na koňa. Hostia sú teraz mierne aktívnejší a snažia sa tvoriť hru. Strela Nesterova bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    19:11
    Čiperný Salminen si šikovne nabehol do voľného priestoru, pri ľavom kruhu sa ihneď hlásil o prihrávku. Pas vzápäti skutočne prišiel , ale nie príliš presný. Puk stihol vypichnúť pohyblivý obranca.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina, góly sme nevideli a tak je stav taký ako pred začiatkom stretnutia, čiže 0:0.

    Ďalšia tretina začne približne o 15:47.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:14
    Až zo stredného pásma nahadzoval puk na súperovu svätyňu Hietanen. Glass ľahko zakročil.
     
    21:22
    A znovu Hietanen. V tomto prípade už malo jeho zakončenie nebezpečnejšie parametre, ale opečiatkovalo len zadný mantinel.
     
    22:07
    Pri následnom protiútoku vypálil z krídla Žerdev a Kovaĺ vyrazil betónem. V jeho svätyni ale skončil po súboji s obrancom Nesterovom, ktorý vysadil bránu zo svojho postavenia.
     
    23:07
    Torpédo Novgorod dal gól!
    V dvadsiatejštvrtej minúte sa poprvýkrát mení skóre! Novgorod vyriešil útočnú akciu na výbornú a ide do vedenia. Salminen po prejdení modrej čiary dobre podržal puk a počkal, kým mu pred bránku nabehne DENIS PARSHIN. Ten už mal jednoduchú úlohu, presúvajúceho sa gólmana nemal problém pokoriť. Asistencia: Sakari Salminen.
     
    25:23
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Glass loví puk zo svojej siete po druhukrát v krátkom časovom slede! Spartak síce po inkasovanom góle pridal a túžil po vyrovnaní priebežného stavu, lenže miesto toho po druhýkrát inkasuje. Veľký kus práce odviedol pri mantineli Galuzin, ktorý ustál ťažký súboj a krížnou prihrávkou oslovil PAVLA VALENTENKA. Obranca pálil z pomerne veľkého uhlu, brankára ale aj tak prestrelil. Asistencie: Galuzin, Kuljomin – 2:0.
     
    27:12
    Veľké šance na oboch stranách. Hostia sa mohli dotiahnuť na jednogólovú stratu, Anderson sa natlačil do bránkoviska a Špirko sa naťahoval po dorážke. Lenže neuspel a mohol prísť tretí trest. V sieti ale neskončila ani strela Brenta.
     
    28:35
    Quint ide na trestnú lavicu za hrubosť. Torpedo bude hrať prvú presilovku.
     
    30:02
    Denisovov príklep z ďiaľky nemal presnost, puk cestoval pozdĺž mantinelu až do stredného pásma, z čoho mohol ťažiť Wandell. V oslabení sa po strane tlačil do šance, skončil však prilepený na mantineli.
     
    30:35
    Spartak Moskva s piatimi hráčmi.
     
    31:41
    Kozlov skúšal šťastie strelou švihom, lenže Hietanen vložil do jeho pokusu hokejku a puk sa otrel až o ochrannú sieť nad domácou bránou. Hráči majú krátky čas na odpočinok, kedže sa bude pokračovať až po reklamnej prestávke.
     
    33:09
    Parshin zamieril na trestnú lavicu, útočník sa previnil sekaním– presilovka Spartaku.
     
    33:58
    Vitalij Kovaľ drží svoj tím v hre! Novgorodský brankár odrazil nálet Andersona i prienik Quinta. Obranca síce najprv puk na modrej čiare stratil a hostia museli vypratať pásmo, potom sa ale vydal na odvážný prienik, ktorý musel likvidovať až Kovaľ.
     
    35:22
    Domáci výber je kompletný, napriek tomu, že bol pri vlastnom oslabení chvíľami až pod obrovským tlakom, tak odolal. Na druhej strane už zase sklepáva puk na bránkovisku Salminen.
     
    35:38
    Torpedo Novgorod dal gól!
    Novgorod vedie už 3:0 a je na dobrej ceste k víťazstvu. SAKARI SALMINEN teraz názorne predviedol, že ho nezastaví ani hákujúci obrancovia a v zakončení si verí. Salminen bol na kruhu faulovaný, ale zdvihol sa, prikorčuľoval k bráne a perfektne prevedenou fintou do bekhendu pokoril Glassa. Asistence: Parshin, Immonen.
     
    36:54
    Spartak Moskva dal gól!
    Rýchla odpoveď v podaní moskovského výberu. ALEXEJ KRUTOV zaisťuje svojmu výberu nádej, útočník zobral voľný puk v strednom pásme a dostal sa do samostatného úniku. Kovaľa si dobre rozhýbal a puk poslal do siete. Bez asistencie – 3:1.
     
    39:25
    Prostredná časť hry sa chýli ku koncu, zápas znovu dostal tempo. Spartak sa snaží diktovať tempo hry. Hostia dobrávajú súboje, bojujú o každý puk, ale do kabín pravdepodobne odídu s dvojgólovou stratou.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:25
    Trest pre Valentenka, obrancaTorpeda si ide za drobný prehrešok na dve minúty oddýchnuť a hostia si zahrajú proti štyrom.
     
    42:18
    Spartak Moskva dal gól!
    Obrovský tlak končí gólom. Hostia pri početnej prevahe ostreľovali brankára zo všetkých strán a nakoniec sa dočkali zaslúženej trefy. Quint vypálil od modrej čiary a Kovaľ vyrazil puk len pred seba. Z dorážky potom uspel MATT ANDERSON, ktorý ťukol do puku na hranici bránkoviska. Asistencie: Quint, Špirko.
     
    43:57
    Dráma je na svete, hosťom ostáva ešte dostatok času a naviac sú psychicky na tom lepšie.
     
    45:17
    Domáci budú hrať so štyrmi hráčmi. Krasnoslobodcev vyfasoval dvojminútový trest za hákovanie.
     
    46:06
    Spartak Moskva dal gól!
    ALEXANDER NIKULIN vyrovnáva na 3:3! Hostia využili druhú presilovku a zápas za nerozhodného stavu v podstate začína znovu. Gólman Kovaľ teraz rozhodne nemá čisté svedomie, Nikulin uspel strelou z veľkého uhlu. Brankár si nepokryl bližšiu tyč. Bez asistencie.
     
    48:27
    Znovu sa trestá na strane Torpeda. Denisov musel zatiahnuť na záchrannú brzdu, v opačnom prípade by protivník od modrej čiary šiel sám na brankára. Spartak se ešte u rozhodcu dožaduje trestného strieľania, ten sa však pevne rozhodol vylučovať.
     
    49:36
    Moskovský tím súpera zviera, avšak chýba streľba. Z diaľky napriahol iba Bodrov, ale prízemný pokus k tyči si Kovaľ postrážil a Novgorod sa potom oslobodil.
     
    50:28
    Hosťujúci celok zastavil v závere početnej prevahy ofsajd. Domáci už sú ale kompletní, Denisov vyštartoval z trestnej lavice a ihneď sa zapojil do hry.
     
    51:29
    Dopredu sa natlačili aj domáci. Valentenko vyskúšal od modrej čiary svoj príklep a chvíľku potom zostal na ľadovej ploche ležať Kulik.
     
    52:16
    Galuzin využil, že mal na ľavom kruhu dostatok času. Vypálil tvrdo, ale nie príliš presne. Puk opečiatkoval len gólmanovu hruď a pri následných dorážkách sa domáci nepresadili.
     
    52:44
    Oddychový čas hostí.
     
    54:00
    Hráči Novgorodu majú puk častejšie na svojich hokejkach, ale dobrých príležitostí aj sľubných streleckých pokusov výrazne ubudlo. Vypadá to, že hlavnú rolu teraz budú hrať hlavne obrany.
     
    55:11
    Kuljomin ustál dva ťažké súboje pri mantineli a ku strele sa prebojoval Grigorjev. brankár Glass si pripísal jednoduchý zákrok, puk má v lapačke a hra je prerušená.
     
    56:46
    Kozlov si v útočnom pásme narazil puk s Krutovom, ale hostia celú akciu prekombinovali. V dobrej palebnej pozicii miesto strely radšej nahrávali a musia makať späť do obrany.
     
    57:30
    Strela Volkova nemala nebezpečné parametre, puk skončil na hrudi brankára Kovaľa. Spartak má k dispozicii aspoň vhadzovanie pred domácim mužom s maskou.
     
    58:01
    Ohlásené posledné dve minúty riadneho hracieho času. Anderson miešal puk za bránou lenže sa pošmykol a hliadkujúcim spoluhráčom šancu nepripravil.
     
    59:26
    Valentenko zo stredného pásma rozohráva. Torpedo sa snaží rozhodnúť, ale o puk sa bojuje prevažne pri mantineli. Zdá sa , že víťaza zápasu určí až predĺženie alebo samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Spartak Moskva stiahol dvojgólový náskok Novgorodu v poslednej tretine, oba tímy tak majú po bode a o ten zostávajúci druhý sa pobijú v nadstavenom čase.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:39
    Kozlov nemal dostatok síl. Individuálny prienik mu nevyšiel, cez dvoch domácich obrancov neprešiel a puk zbytočne stratil. V útočnom pásme je už Novgorod.
     
    61:21
    Tvrdý projektil Valentenka od modrej čiary! Dôrazný bek si nadišiel do lepšej palebnej pozície a príklepom vypálil. Pred Glassom stálo niekoľko hráčov, ale strela mierila len do stredu bránky.
     
    63:33
    Spartak Moskva dal gól!
    VYACHESLAV KOZLOV rozhoduje v predĺžení toto skvelé stretnutie a zabezpečuje dva body pre svoj tím! Bez asistencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme veľmi zaujímavý zápas so všetkým, čo k tomu patrí. Domáci viedli už 3:0, ale ešte v druhej tretine hostia dokázali znížiť na rozdiel dvoch gólov a v tretej časti hry vyrovnali stav stretnutia a posunuli ho do predĺženia v ktorom o víťazstve Spartaku rozhodol Vyacheslav Kozlov.

    Ďakujem Vám za pozornosť a teším sa na stretnutie s vami pri ďalších hokejových prenosoch. (17:28:48)

    Jakub Bartko

    Góly a asistencie: 24. Parshin (Salminen), 26. Valentenko (Galuzin, Kuljomin), 36. Salminen (Parshin, Immonen) – 37. Krutov, 43. Anderson (Quint, Špirko), 47. Nikulin, 64. Kozlov


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maškovcev) – Hietanen, Makarov, Valentenko, Chomickij, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Parshin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Krasnoslobodcev – Kuljomin, M. Potapov, Galuzin – A. Potapov, Sčastlivyj, Žarkov
    Spartak Moskva: Glass (Šesterkin) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Vasiljev, Mamkin, Megalinskij, Nekolenko – Špirko, Anderson, Wandell – Žerdev, Nesterov, Nikulin – Kozlov, Junkov, Krutov – Voronin, Bobrov, Volkov.

    Rozhodca: Bondar Denis, Ronn Jyri – Ivanov Yury, Nesterov Alexander