Poprad – Skalica 7:6 (2:1 po s.n.) | Nitra – Trenčín 3:2 (po pr.) | Martin – B. Bystrica 2:1 (po pr.)
Zvolen – Žilina 2:4 (kon.) | Košice – Piešťany 2:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
HK Poprad
7:6 (1:2, 2:3, 3:1 - 0:0)
HK Skalica
Utorok 01.10.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Poprad, ktorý dokázal gólmana Lipovského prekonať až dvakrát gólmi Tomáša Sýkoru a Samuela Mlynaroviča (rozhodujúci gól), zatiaľčo Marek Srnec bol prekonaný len raz gólom Dávida Stielera.

    Popradskí Kamzíci si po skvelom a najmä bojovnom výkone pripisujú na svoje konto dva body, zatiaľčo Skaličania odchádzajú domov bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:41:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    Popradčania dokázali rozhodnúť o svojom víťazstve v samostatných nájazdoch, kde skvelým švihom prekonal gólmana Lipovského v rozhodujúcom nájazde SAMUEL MLYNAROVIČ!
     
    Samuel Mlynarovič ukázal svoje skvelé schopnosti v samostatných nájazdoch, keď skvelým švihom prekonal bezmocného Lipovského, cez ktorého puk oblúčikom preletel. (2:1)
     
    Stieler to skúšal aj podruhýkrát, no tentokrát bekhendom netrafil priestor popradskej brány! (1:1)
     
    Dávid Stieler bol úspešný, keď vymietol pavučinku medzi Srncovými betónmi! (1:1)
     
    Na popradskej strane neuspel ani Lapšanský. Lipovský ho vychytal svojou vyrážačkou. (1:0)
     
    René Školiak chcel prekonať gólmana Srnca bekhendovým blafákom, no nebol proti Srncovi úspešný! (1:0)
     
    Popradský kapitán Arné Kroták úspešný nebol. Trafil len Lipovského vyrážačku. (1:0)
     
    Skalický kapitán Miroslav Lažo úspešný nebol! Gólman Srnec skvele zareagoval na skalický úmysel "jasličiek". (1:0)
     
    Tomáš Sýkora vycvičil gólmana Lipovského skvelými pohybmi a následným bekhendovým blafákom! (1:0)
     
    Ako prví budú začínať Popradčania!
    Gólmana Lipovského bude chcieť preveriť Tomáš Sýkora!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V predĺžení boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa snažili nájsť ten správny recept na gólmana Lipovského, no napokon sa im to nepodarilo.

    Po krátkej úprave ľadovej plochy prídu na rad samostatné nájazdy!
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    64:56
    Po fantastickej prihrávke od Samuela Takáča z ľavého kruhu sa k zakončeniu na pravej strane dostal Arné Kroták, no jeho delovku gólman Lipovský úspešne zachytil vo svojej výstroji!
     
    64:19
    Do dobrej šance sa po prihrávke od Stalsa dostal Jabrocký, no ten svojou strelou z medzikružia nezavŕšil svoj hetrik. Gólman Lipovský zasahovať nemusel.
     
    63:52
    Tomáš Sýkora sa s pukom natlačil pred skalickú bránu, no napokon nedokázal puk prepašovať pomedzi betóny gólmana Lipovského do skalickej siete.
     
    63:06
    Kasík nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Lipovský videl dobre a puk svojimi betónmi dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    62:49
    Mlynarovič našiel dobrou prihrávkou z pravej strany v medzikruží Mareka Nagya, no jeho delovka bola napokon jedným zo Skaličanov zblokovaná len na ochrannú sieť.
     
    62:09
    Samuel Takáč sa chcel s pukom pretlačiť smerom dopredu, no napokon sa mu to nepodarilo. Nedokázal s pukom prejsť cez urasteného obrancu Vyrúbalíka.
     
    61:33
    Skaličania sa v tejto početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Popradskí hokejisti sú však stále pri puku.
     
    61:06
    McNamara nekompromisne pálil z pravého kruhu, no gólman Lipovský jeho delovku vyrazil do bezpečia. Následne sa hra presúva do stredného pásma kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    60:40
    Od modrej tvrdo pálil Fabian, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa skalickej brány. Následne po dobrej prihrávke od Fabiana pálil Kurali, no jeho projektil gólman Lipovský zachytil vo svojej výstroji.
     
    60:03
    V úvode predĺženie sa k puku dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa okamžite usadili v útočnom pásme, kde sa snažia zaútočiť v presilovej hre štyroch na troch.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej dvadsaťminútovke naplno zabrali hokejisti domáceho Popradu, ktorí gólmi Paločka v presilovej hre, Jabrockého a Sýkoru dokázali vyrovnať gólový účet tohto stretnutia. Na strane Skalice pridal jeden gól hosťujúci kapitán Miroslav Lažo, no to bol doposiaľ posledný úspešný zásah hostí.

    Na rad prichádza predĺženie, v ktorom budú hokejisti Popradu hrať ešte 81 sekúnd v presilovej hre!
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:36
    V úvode oslabenia sa Skaličania zásluhou Reného Školiaka napokon dokázali oslobodiť efektívnym vyhodením puku až k popradskej bráne.
     
    59:21
    Popradský tréner Milan Jančuška si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:21
    Poprad bude v závere tretej tretiny hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Martin Vyrúbalík, ktorý zložil k ľadu Paločka.
     
    58:40
    Skaličania sa napokon vďaka Lipovskému dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť. Popradčania sú však pri ofenzívnej chuti a stále útočia.
     
    58:13
    Sýkora a Marek Nagy nekompromisne pálil z tesnej blízkosti skalickej brány, no napokon boli neúspešní a trafili len dobre postavené betóny gólmana Lipovského!
     
    57:56
    Popradčania predvádzajú nádhernú presilovú hru! Do úniku sa tentokrát dostal Jack McNamara, no ten napokon nedokázal nájsť ten správny recept na gólmana Lipovského, ktorý jeho zakončenie vyrazil do bezpečia. Následne pálil od modrej Kasík, no Lipovský jeho delovku zachytil vo svojej lapačke.
     
    57:14
    Kasík napriahol svoju hokejku na modrej čiare, no svojou delovkou nedokázal prekonať pozorného gólmana Lipovského, ktorý bol v strehu.
     
    56:42
    Kroták sa dostal do skvelej gólovej šance po ukážkovej prihrávke od Lapšanského, no z tesnej blízkosti napokon v páde nedokázal trafiť odkrytú skalickú bránu!
     
    56:24
    Popradčania budú hrať v početnej výhode. Branislav Jankovič predviedol len veľmi zbytočný faul – nedovolené bránenie na gólmana Srnca.
     
    56:04
    Po dobrej bekhendovej prihrávke spoza skalickej brány sa k zakončeniu dostal Paločko, no ten z pravej strany napokon trafil len gólmana Lipovského.
     
    55:50
    Obdržálek nahodil puk na zadný mantinel, no napokon ho nestihol dokorčuľovať. Popradský gólman Srnec ešte pred ním upratal puk do bezpečia.
     
    55:27
    Skalickí obrancovia majú puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tretine, kde sa momentálne snažia niečo vymyslieť. Popradčania intenzívne forčekujú.
     
    54:57
    Matúš Paločko bol nepríjemne zložený k ľadu v oblasti medzistriedačkového priestoru. Následne sa však na skalickej strane vylučovať nebude.
     
    54:44
    Kutálek tvrdo zakončoval z ľavej strany, no napokon minul priestor popradskej brány. Gólman Srnec však odrazený puk radšej ukryl pod svojou lapačkou.
     
    54:24
    Skalickí hokejisti sa snažia opäť dostať do vedenia, no proti rozbehnutým Popradčanom to budú mať tentokrát len poriadne náročné.
     
    53:55
    Po dobrej prihrávke z pravej strany od McNamaru sa k zakončeniu dostal domáci Gápa, no jeho delovka skončila len tesne vedľa skalickej svätyne.
     
    53:02
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradskí hokejisti dokázali v hre štyroch na štyroch skórovať aj pošiestykrát, keď sa po dobrej prihrávke od Mlynaroviča k puku v centrálnej časti na dostal nebránený TOMÁŠ SÝKORA, ktorý si ho potiahol na pravé krídlo. Následne svojou delovkou napokon nekompromisne zneškodnil bezmocného gólmana Lipovského. Asistencie si pripisujú hráči Samuel Mlynarovič a Jack McNamara.
     
    52:51
    Po fantastickej prihrávke od Šáteka z pravej strany mohol hostí poslať do dvojgólového vedenia Kutálek, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná výstrojou gólmana Srnca do bezpečia!
     
    52:25
    Samuel Takáč zakončoval z pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Lipovský videl dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    51:57
    V hre štyroch na štyroch sa hokejisti Popradu previnili zakázaným uvoľnením, no následne sa dostali k puku a snažia sa zaútočiť.
     
    51:25
    Vidíme vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Kozák. Za filmovanie si na dve minúty odchádza sadnúť domáci Gápa.
     
    50:51
    Obdržálek sa natlačil pred gólmana Srnca a zakončoval z medzikružia, no jeho delovka napokon nedokázala prekonať doobre osadené betóny popradského gólmana.
     
    50:20
    Skvelá prihrávka z ľavej strany od Krotáka našla v medzikruží Takáča, no ten svojou delovkou napokon nedokázal prekonať gólmana Lipovského! Skalický brankár skvele zasiahol svojou vyrážačkou, ktorou poslal puk na zadný mantinel.
     
    49:49
    Skaličania sú s pukom stále usadení v útočnom pásme, kde sa snažia ohroziť gólmana Srnca. To sa im však zatiaľ proti pozornej popradskej defenzíve nedarí.
     
    49:10
    René Školiak napriahol svoju hokejku za ľavým kruhom a tvrdo vystrelil. Jeho delovku však gólman Srnec dobre videl a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    48:53
    Lapšanský sa dostal s pukom na pravé krídlo a následne si nakorčuľoval do medzikružia. Jeho zakončenie však skončilo len na hokejke jedného zo skalických obrancov.
     
    48:13
    Hokejisti Popradu dokázali ubrániť toto oslabenie a momentálne hrajú už v plnom počte. Momentálne sú pri puku hostia, ktorí sa snažia spečatiť svoje víťazstvo.
     
    47:56
    Kutálek potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon ho úspešne odstavila dvojica domácich obrancov, ktorá puk poslala do stredného pásma.
     
    47:10
    Popradskí "kamzíci" sa v tomto oslabení bránia veľmi dobre a momentálne nedávajú svojim súperom veľa priestoru na útočnú kombináciu.
     
    46:33
    Adam Lapšanský potiahol puk do útočného pásma v oslabení po pravom krídle, no napokon sa už neodhodlal zakončovať. Svojim nahodením trafil len bočnú sieť skalickej svätyne.
     
    46:01
    Skalickí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť domáci obranca Mário Kurali.
     
    45:36
    Poprad dal gól!
    Tento zápas sa mení na gólovú prestrelku! Popradčania dokázali náskok hostí opäť stiahnuť kontaktným gólom! Po peknej prihrávke od Sýkoru z centrálnej časti napriahol svoju hokejku za pravým kruhom domáci JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Lipovského. Asistenciu si pripisuje Tomáš Sýkora.
     
    44:44
    Skalica dala gól!
    Skaličania opäť navýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov! Školiak sa dostal k puku na pravom krídle a skvele načasovanou prihrávkou do medzikružia našiel skalického kapitána MIROSLAVA LAŽA, ktorý svojou delovkou k pravej žŕdke nedal gólmanovi Srncovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje René Školiak.
     
    44:27
    Skaličania sú moemntálne pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no veľmi sa im nedarí. Popradská defenzíva sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    43:56
    Kutálek napriahol svoju hokejku na hranici ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Srnec videl dobre a puk vyrazil svojou vyrážačkou na zadný mantinel.
     
    43:16
    Domáci Gaborčík pri pravom mantineli v útočnom pásme nekompromisným bodyčekom zložil k ľadu hosťujúceho Stielera, za čo obdržal potlesk tribún.
     
    42:46
    Po dobrej prihrávke od Jabrockého sa pred skalickú bránu natlačil Stals, ktorý zakončoval, no jeho projektil napokon skončil len na betónoch pozorného gólmana Lipovského.
     
    42:13
    Adam Lapšanský potiahol puk po ľavom krídle a následne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Lipovský dobre videl a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1131 divákov.
     
    41:39
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti dokázali vsietiť kontaktný gól po šiestich sekundách presilovej hry! Od modrej nahodil puk na zadný mantinel domáci Fabian. Následne sa k nemu dostal Kroták, ktorý ho poslal pred bránu Skalice, kde úspešne skóroval strelou do odkrytej skalickej brány MATÚŠ PALOČKO! Asitenciu si pripisuje Arné Kroták.
     
    41:33
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Hráčska lavica Skalice obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    40:43
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Tomáš Sýkora, no jeho projektil napokon skončil len tesne mimo skalickej brány. Gólman Lipovský zasahovať nemusel.
     
    40:12
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no Skaličania sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine bola aktivita oboch tímov približne na rovnakej úrovni, no veľmi veľkú rolu zahrali gólmani Sidor, Srnec (nastúpil do popradskej brány namiesto Sidora v 27. minúte) a Lipovský. Hostia sa najskôr v 27. minúte dostali do vedenia už 3:1 zásluhou Miroslava Laža. Následne však domáci Peter Gápa znížil na 2:3 a v 33. minúte vyrovnával na 3:3 Jaroslav Jabrocký. Hostia sa však zmocnili gólostreleckej úlohy a gólmi Slobodu v 35. a Vyrúbalíka v 38. minúte navrátili svoje gólové vedenia už na náskok dvoch gólov.

    Podarí sa Popradčanom v tretej tretine ešte zdramatizovať tento zápas alebo už Skaličania jasne vyhrajú?
    Tretia tretina začne približne o 18:38.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:39
    V závere druhej tretiny sa do skvelej gólovej šance dostal Kroták, ktorý chcel doraziť do skalickej siete delovku od Lapšanského, no napokon sa mu to cez pozorné Lipovského betóny nepodarilo.
     
    39:20
    Bruno Mráz pohrozil pred popradskou bránou aj tentokrát, keď zaútočil, no následne mierne posunul popradskú bránu. Hlavný rozhodca hru prerušuje a domáck sú očividne poriadne nervózni.
     
    38:36
    Po dobrej prihrávke od Šáteka spoza popradskej brány tvrdo pálil hosťujúci Bruno Mráz, no gólman Srnec bol tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    37:49
    Skalica dala gól!
    Popradská defenzíva v týchto momentoch poriadne pohorela, čo na svoj únik po pravom krídle využil Petr Obdržálek, ktorý sa dostal pred gólmana Srnca a následne zakončoval. Srnec však jeho strelu zachytiť nedokázal, čo MARTIN VYRÚBALÍK využil na efektívnu dorážku. Asistencie si pripisujú hráči Petr Obdržálek a René Školiak.
     
    37:14
    Skalickí hokejisti sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa logicky musí vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    36:59
    Marek Nagy si s pukom z pravej strany nakorčuľoval do medzikružia a vystrelil, no jeho delovku gólman Lipovský dobre videl a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    36:26
    Paločko sa dostal do dobrej šance na ľavej strane, keď sa pred gólmanom Lipovským dostal k odrazenému puku, no napokon nedokázal prekonať pozornú vyrážačku ochrancu skalickej svätyne.
     
    35:42
    Gólman Marek Srnec si na svoje konto pripísal dva veľmi dôležité zákroky! Najskôr v samostatnom úniku zneškodnil Preisingera a následne po tom, čo hostia vyhrali vhadzovanie zlikvidoval aj delovku od modrej v znení Ketnera, keď puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    35:18
    Popradskí hokejisti sa stále snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skaličania sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    34:29
    Skalica dala gól!
    Hokejisti Skalice sa napokon za vyrovnaného stavu opäť dostávajú do vedenia! Od modrej nekompromisne pálil hosťujúci Trška, ktorý našiel na teč pred popradskou bránou MARTINA SLOBODU. Tento skalický útočník trafil puk ideálne a bez problémov prekonal bezmocného gólmana Srnca. Asistencie si pripisujú hráči Peter Trška a Nikolas Ketner.
     
    34:14
    Marek Nagy potiahol puk po pravom krídle a následne vystrelil, no gólman Lipovský dobre zapracoval svojou pravou rukou a puk napokon s prehľadom vyrazil na zadný mantinel.
     
    33:36
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia niečo vymyslieť. Aktívnejší sú stále Popradčania, ktorí ukazujú svoju dominanciu na domácom ľade.
     
    32:55
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Skalickí hokejisti sa nikde neponáhľali s rozohrávkou, no to sa stalo ich osudnou chybou! JAROSLAV JABROCKÝ veľmi dobre forčekoval, následne zachytil nepresnú rozohrávku gólmana Lipovského a svojim bekhendovým zakončením. Bez asistencií.
     
    32:07
    V hre štyroch na štyroch sa momentálne viac darí Popradčanom, ktorí majú puk vo svojej moci, no zatiaľ sa im nedarí preštrikovať sa cez pozornú skalickú defenzívu.
     
    31:35
    Vidíme vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť hosťujúci Vyrúbalík a na dve minúty za zdržavanie hry domáci Belluš.
     
    31:05
    Domáci McNamara sa rozhodol v páde v medzikruží zakončovať, no napokon sa mu to veľmi nepodarilo. Jeho strela skončila bez teču len na ochrannej sieti.
     
    30:50
    Samuel Takáč tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Lipovského, ktorý hru prerušil. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    30:23
    Skaličania sa previnili prihrávkou rukou v strednom pásme, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme. Uvidíme, čo sa podarí momentálne aktívnym Popradčanom ešte vymyslieť.
     
    29:38
    Popradčania sú pri puku v obrannom pásme a snažia sa dostať pred gólmana Lipovského, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skaličania veľmi dobre pokrývajú stredné pásmo.
     
    28:56
    Z pravej strany tvrdo pálil domáci Nitriansky, no jeho projektil bol napokon len veľmi nedôrazný a skončil v moci pozorných skalických obrancov.
     
    28:06
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" po vyhratom buly v útočnom pásme predviedli skvelú útočnú akciu, po ktorej vsietili kontaktný gól! Po peknej prihrávke spoza ľavého kruhu od Paukovčeka sa k puku na pravom krídle dostal PETER GÁPA, ktorý svojou delovkou z pravej strany prekvapil gólmana Lipovského. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Paukovček a Marek Nagy.
     
    27:55
    Hostia sa dostali k puku po nepresnej rozohrávke domácich Popradčanov a následne ho vyhodili cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    27:26
    Popradčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde sa snažia ohroziť bránu gólmana Lipovského, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Skalickí hráči sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    26:59
    Na popradskej strane došlo k zmene brankárskeho postu! Namiesto Dušana Sidora nastupuje do hry Marek Srnec!
     
    26:59
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa po kontroverznom zákroku jedného zo Skaličanov dostávajú už do dvojgólového vedenia! K puku sa v strednom pásme dostal Školiak, ktorý ho poslal na pravé krídlo k MIROSLAVOVI LAŽOVI. Ten si ho potiahol na hranicu pravého kruhu a svojou delovkou prekonal nie veľmi dobre postaveného gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje René Školiak.
     
    26:16
    Popradčania sa opäť zmocnili puku v oslabení po nepresnej prihrávkovej kombinácii hostí a s prehľadom ho vyhodili cez všetky čiary. Gólman Lipovský však zasahovať nemusel.
     
    25:50
    Kutálek nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon jeden z popradských obrancov zblokoval na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po ľavici gólmana Sidora.
     
    25:27
    McNamara predviedol veľmi dobrý súboj o puk v rohu klziska a následne ho vybojoval pre domáci tím. Po krátkej chvíli sa k nemu dostal Lapšanský, ktorý ho vyhodil k bráne gólmana Lipovského.
     
    24:56
    Skalickí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Marek Nagy.
     
    24:48
    Popradčania sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance v zložení Kroták – Takáč, no skalická defenzíva napokon zasiahla dobre, keď puk vyslala spred skalickej brány do stredného pásma.
     
    24:22
    Po dobrej prihrávke od Preisingera spoza popradskej brány sa k zakončeniu v medzikruží dostal Stieler, no ten napokon trafil len dobre postavené betóny gólmana Sidora.
     
    23:56
    Jabrocký sa mohol dostať do skvelej gólovej šance po dobrom nahodení puku od Lapšanského, no napokon sa mu puk zaplietol pomedzi nohy a následne ho odstavili skalickí obrancovia.
     
    23:20
    Miroslav Lažo nahodil puk z pravej strany smerom na popradskú bránu, no gólman Sidor bol v strehu a pohodlne ho zblokoval na hokejky svojich obrancov.
     
    22:55
    Popradskí hokejisti sa dostali von z pásma a následne prišli o puk. Skaličania sa však predviedli len v zlom svetle, keď poslali puk až na zakázané uvoľnenie.
     
    22:20
    Po dobrej prihrávke od Krotáka z pravej strany sa k puku dostal Paločko, ktorý pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Lipovský jeho strelu dobre videl a pohodlne ju zachytil vo svojej výstroji.
     
    21:40
    Popradskí hokejisti sa usadili v útočnom pásme a snažili sa niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo. Skaličania sa puku zmocnili a poslali ho na zakázané uvoľnenie.
     
    21:13
    Dávid Stieler sa dostal k puku na pravom krídle a následne ho bekhendovým nahodením poslal naprieč popradským bránkoviskom. Popradskí hokejisti však nemali problém a puk poľahky zachytili vo svojej moci.
     
    20:32
    Lapšanský tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Lipovský jeho projektil zblokoval svojim betónom preč zo svojho bránkoviska. Na druhej strane pálil z ľavej strany Sloboda, no gólman Sidor puk po jeho strele zachytil.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny síce vyhrali vhadzovanie domáci Popradčania, no už po pár sekundách sa k puku dostali hokejisti Skalice. Tí sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla veľmi zaujímavý herný výkon na oboch stranách. Najskôr sa Skaličania dostali do vedenia po skvelej kombinačnej akcii v 7. minúte, ktorú pomedzi Sidorove betóny zakončil Bruno Mráz. Následne sa však Popradčania dokázali v presilovej hre vzchopiť a vyrovnali zásluhou Mária Kuraliho na 1:1. Napokon však v 18. minúte skalickí hokejisti zabrali naplno a po dobrom úniku Dávida Stielera sa dokázali dostať opäť do vedenia. Poriadne však treba pochváliť gólmana Lipovského, ktorý podržal Skalicu poriadne nad vodou.

    Podarí sa Popradčanom v druhej tretine zabrať naplno a aspoň vyrovnať gólový účet tohto stretnutia?
    Druhá tretina začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:53
    Skaličania majú momentálne puk stále vo svojej moci a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania aj v závere prvej tretiny výborne forčekujú.
     
    19:25
    Belluš chcel spolu s Mlynarovičom ešte niečo vymyslieť, no napokon sa mu to nepodarilo. Skalickí obrancovia predviedli dobré zákroky, po ktorých sú opäť pri puku.
     
    18:54
    Z pravého kruhu pálil domáci Gápa, no jeho delovku spoza skalického obrancu gólman Lipovský videl dobre a puk vyrazil svojimi dobre osadenými betónmi do bezpečia.
     
    18:21
    Do ďalšej dobrej šacne sa dostal aj Samuel Takáč, no jeho strelu gólman Lipovský dobre videl a puk zachytil na svojich betónoch! Následne stihol puk ešte aj rozohrať.
     
    17:48
    Domáci kapitán Arné Kroták nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon len tesne minula priestor skalickej brány.
     
    17:23
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa počas avízovaného vylúčenia na strane Popradu dostávajú do vedenia! Po peknej prihrávke od Laža sa k puku na ľavom krídle dostal DÁVID STIELER, ktorý sa osamotený dostal pred gólmana Sidora a puk mu prepašoval pomedzi jeho nohy do popradskej siete. Asistencie si pripisujú hráči Miroslav Lažo a Nikolas Ketner.
     
    16:57
    Lapšanský zakončoval z ľavého kruhu, no napokon trafil len hosťujúceho obrancu Tršku, ktorý puk zblokoval do bezpečia svojimi nohami.
     
    16:26
    Skalickí hokejisti sa s pukom usadili v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Momentálne to vyzerá na popradskom ľade tak, ako keby mali hostia presilovú hru. Poprad sa však zatiaľ veľmi dobre bráni.
     
    15:51
    Dvojica Kalináč a Jankovič urobila pred popradskou bránou mierny rozruch, no napokon nedokázali prekvapiť pozorného gólmana Sidora, ktorý puk dobre videl a následne ho ukryl vo svojej výstroji.
     
    15:19
    Tibor Kutálek nadvakrát zakončoval na hranici pravého kruhu, no gólman Sidor bol v mikrosúboji s Kutálekom úspešnejší, keďže puk najskôr zblokoval svojimi betónmi a následne ho po zblokovaní zachytil vo svojej lapačke.
     
    14:56
    Nitriansky nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Lipovský bol v strehu a puk zblokoval do bezpečia svojou pozornou vyrážačkou. Následne sa hostia snažia zaútočiť.
     
    14:29
    Hosťujúci Barák nahodil puk smerom tesne vedľa popradskej brány, no gólman Sidor pre istotu tentokrát neváhal a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    13:57
    Skaličania sa stále nevzdávajú a snažia sa dostať do vedenia, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Popradskí hráči sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    13:27
    Lukáš Kozák nekompromisne pálil od modrej čiary, no gólman Sidor jeho delovku s veľkým prehľadom vyrazil do bezpečia svojim ľavým betónom! Následne sa popradský gólman dostal k puku a hru upokojuje.
     
    12:59
    V úvode svojho oslabenia hrajú hokejisti Popradu zatiaľ veľmi dobre, keďže nedovolili svojim súperom dostať sa do útočného pásma a puk úspešne vyhadzujú do bezpečia.
     
    12:26
    Skalickí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Juris Stals.
     
    11:56
    Jabrocký sa dostal k puku na pravom krídle a následne ho nahodil pred skalickú bránu, kde ho chcel dorážať Stals, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len mimo skalickej brány jedným z hosťujúcich obrancov.
     
    11:23
    Skaličanai sa chceli dostať pred gólmana Sidora peknou kombináciou zo stredného pásma, no napokon sa im nepodarilo prejsť cez oči čiarového rozhodcu, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    10:56
    Do útoku sa po dlhšom čase dostali aj Skaličania, no tým sa zatiaľ veľmi nedarí. Popradskí hráči veľmi dobre forčekujú a efektívne sa bránia.
     
    10:17
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Kroták, ktorý si s pukom nakorčuľoval pred bránu Skalice po pravom krídle a zakončoval, no gólman Lipovský jeho strelu reflexívne zachytil svojim betónom.
     
    09:58
    Po dobrej prihrávke od Krotáka spoza skalickej brány sa k puku v medzikruží dostal Takáč, no ten svojou delovkou napokon trafil len dobre osadené betóny skalického gólmana Lipovského.
     
    09:10
    Popradčania sa po svojom prvom vsietenom góle dostali do hernej chute a momentálne sú pri puku v strednom pásme. Skaličania však vysunuli dopredu svoju pozornú defenzívu.
     
    08:25
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti dokázali svoju presilovú hru využiť už po piatich sekundách! Ihneď po vyhratom vhadzovaní na ľavej strane sa k puku dostal Belluš, ten ho následne poslal pred MÁRIA KURALIHO, ktorý si nakorčuľoval na hranicu medzikružia a svojou delovkou nedal gólmanovi Lipovskému žiadnu šancu! Asistenciu si pripisuje Martin Belluš.
     
    08:20
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie hokejky odchádza sadnúť Skaličan Kozák.
     
    07:52
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Paločka sa k zakončeniu na hranici medzikružia dostal aj Arné Kroták, no jeho delovku gólman Lipovský dobre videl a puk zachytil vo svojej pozornej výstroji.
     
    07:23
    Školiak hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle Obdržáleka, no ten svojim projektilom napokon neohrozil gólmana Sidora, keďže puk smeroval len tesne mimo jeho brány.
     
    06:58
    Popradskí hokejisti sa stále snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí prejsť cez neutrálne stredné pásmo, kde Skaličania veľmi dobre vysunuli svoju defenzívu.
     
    06:22
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa po rýchlej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia. TIbor Kutálek zachytil puk na pravom krídle, následne sa otočil smerom k strednému pásmu a dobrou prihrávkou do medzikružia našiel BRUNA MRÁZA, ktorý svojou delovkou vymietol pavučinku medzi betónmi gólmana Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Tibor Kutálek a Michal Šátek.
     
    05:50
    Gápa obdržal puk v rohu klziska napravo od skalickej brány, no následne ho nahodil naslepo na pravé krídlo. Tam sa ho zmocnili len pozorní skalickí obrancovia.
     
    05:16
    Preisinger nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor puk dobre videl a následne ho svojimi betónmi vyrazil mimo svojho bránkoviska. O pár sekúnd neskôr sa k nemu dostali pozorní popradskí obrancovia.
     
    04:58
    Skaličania predviedli veľmi dobrý forčeking, ktorý poriadne potrápil popradskú rozohrávku. Tá napokon skončila bez teču za všetkými čiarami. Následne sa pískalo jasné zakázané uvoľnenie.
     
    04:18
    Skalickí hokejisti hrajú už v plnom počte a momentálne sa už nemusia brániť. Puk sa nachádza síce v moci popradských hokejistov, no tí ho držia len vo vlastnej obrannej tretine.
     
    03:53
    Fabian nahodil puk zo stredného pásma na zadný mantinel, kde ho dokorčuľoval Samuel Takáč. Ten bol však pozornou skalickou defenzívou tiež s veľkým prehľadom odstavený.
     
    03:26
    Po dobrej prihrávke od Stalsa sa k zakončeniu v medzikruží dostal Jaroslav Jabrocký, no ten svoju prízemnú delovku napokon umiestnil len tesne vedľa skalickej brány. Gólman Lipovský teda zasahovať nemusel.
     
    02:49
    Belluš sa dostal k puku pri ľavom mantineli v útočnom pásme, no tam bol následne zdvojený obrancami Skalice, ktorí sa puku zmocnili a poslali ho do stredného pásma.
     
    02:18
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Jindřich Barák.
     
    01:59
    Zakázaným uvoľnením sa previnili aj hokejisti Skalice. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Lipovského.
     
    01:45
    Popradskí hokejisti získali puk po nepresnej skalickej rozohrávke a náslendne ho vyhodili cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Sidorovej pravici.
     
    01:27
    Preisinger tentokrát zakončoval z medzikružia, no jeho projektil napokon skončil len v dobre osadenej lapačke gólmana Sidora, ktorý s touto strelou nemal takmer žiadne problémy.
     
    00:53
    Hosťujúci Peter Trška sa chcel z obrannej tretiny preštrikovať s pukom do stredného pásma, čo sa mu síce podarilo, no po krátkej chvíli ho popradskí útočníci od puku odstavili.
     
    00:06
    V úvode tohto zápasu sa po vyhratí úvodného buly dostali k puku hokejisti Popradu, ktorí okamžite nahodili puk do útočného pásma. Tam si ho však prevzali len pozorní obrancovia hosťujúcej Skalice.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V dnešnom zápase uvidíme aj súboj dvoch najproduktívnejších hráčov slovenskej Tipsport extraligy!

    Domáci Arné Kroták (4+4) a hosťujúci Tibor Kutálek (2+6) majú momentálne na svojom konte už po osem kanadských bodov.
     
    Popradskí hokejisti nastúpia v dnešnom zápase v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Skaličania budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude tréner Josef Turek.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Marek Srnec) – Gaborčík, Fabian, Kasík ("A"), McNamara, Nitriansky, Kurali, D. Šterbák – Lapšanský, Mlynarovič, Belluš – Jabrocký, Stals, Sýkora – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Gápa.

    HK 36 Skalica: Lipovský (Romančik) – Vyrúbalík ("A"), Kozák, Trška, Ketner, Barák, Michal Srnec, Stano, Mikeska – Sloboda, Školiak, Obdržálek – Lažo ("C"), Stieler, Preisinger – Kutálek ("A"), B. Mráz, Šátek – Dvonč, Jankovič, Kalináč.

    Rozhodca: Peter Lokšík – Roman Bednár, Tomáš Holienka.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 7. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmerajú sily tímy HK Poprad a HK 36 Skalica.

    Popradskí hokejisti sa po siedmich odohraných zápasoch momentálne nachádzajú na veľmi peknej štvrtej priečke so ziskom dvanástich bodov za štyri výhry a tri prehry. Popradu fandí aj priaznivé gólové skóre 22:19, ktoré hovorí o tom, že práve Popradčania majú zatiaľ nastrieľaných najviac gólov v extralige. Pred Popradom sídli s rovnakým počtom bodov, no lepším skóre tím MsHK DOXXbet Žilina a za Popradom so stratou dvoch bodov tím HC 05 Banská Bystrica.
    V poslednej pätici zápasov sa popradským hokejistom darilo pomerne dobre, keďže si na svoje konto pripísali dvanásť bodov za štatistiku výhra – prehra – výhra – výhra – výhra. Najskôr sa popradskí Kamzíci predviedli na domácom ľade, kde sa im podarilo zdolať martinských hokejistov po dobrom výkone výsledkom 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) a pripísali si tak do tabuľky prvé tri body. Následne však podtatranskú eufóriu z výhry schladili hráči tímu HC 05 Banská Bystrica, ktorí na domácom ľade zdolali Popradčanov jasne – 5:2 (2:1, 3:0, 0:1). Vrámci piateho kola odohrali hokejisti Popradu až dva zápasy na domácom ľade, keď najskôr privítali mladíkov tímu HK Orange SR 20, ktorých po dobrom výkone deklasovali výsledkom 7:3 (3:1, 2:2, 2:0). O deň neskôr sa im podarilo prekvapiť aj tím Dukla Trenčín, ktorý popradskí Kamzíci dokázali zdolať výsledkom 4:1 (0:0, 3:0, 1:1). V poslednom odohranom zápase sa Popradčania predviedli na ľade piešťanskej Easton Arény, kde po dobrom výkone domácich tesne zdolali výsledkom 2:1 (1:0, 0:0, 1:1).

    Skaličania sa po siedmich odohraných zápasoch nachádzajú na skvelej druhej priečke, kde majú na svojom konte už 15 bodov za päť výhier a len dve prehry. Skalickí hokejisti majú aj veľmi dobré gólové skóre 20:10, ktoré im určite nahráva do karát. Pred Skalicou sídlia na prvom mieste majstrovské Košice s náskokom troch bodov a za Skalicou tím MsHK DOXXbet Žilina so stratou troch bodov.
    V posledných piatich zápasoch sa Skaličanom celkom darilo. Na svoje konto si pripísali zápasovú štatistiku prehra – výhra – výhra – výhra – výhra, ktorá svedčí o veľmi dobrom výkone tohto hokejového klubu zo Záhoria. Vrámci tretieho kola sa Skaličania najskôr predviedli na ľade v bratislavskom Ružinove, kde ich prekvapivo dokázal zdolať juniorský tím HK Orange SR 20 výsledkom 3:1 (2:0, 0:0, 1:1). O dva dni neskôr ukázali skalickí hokejisti svoju hernú silu na domácom štadióne, kde sa im podarilo deklasovať tím Dukla Trenčín jasným výsledkom 6:1 (3:1, 1:0, 2:0). Vo štvrtom kole preverili Skaličania piešťanských havranov, keď ich navštívili v Easton Aréne. Skaličania boli aj v tomto zápase úspešnejším tímom, keď dokázali Piešťany zdolať tesne 3:2 (0:0, 2:2, 1:0). O kolo neskôr privítali skalickí hokejisti v domácej HANT Aréne tím MsHK DOXXbet Žilina, ktorý dokázali napokon zdolať jasne – 4:0 (1:0, 1:0, 2:0). Posledný odohraný zápas Skalice sa uskutočnil opäť na Záhorí, kde domáci privítali majstrovský Zvolen. Majstri však v Skalici "domajstrovali", keďže ich skalickí hokejisti dokázali zdolať tesným výsledkom 2:1 (0:1, 1:0, 1:0).

    V tomto zápase sú miernym favoritom rozbehnutí hokejisti Popradu, ktorí majú na svojom konte už tri výhry v rade a majú výhodu domáceho prostredia.
    Bookmakeri stávkových kancelárií tiež mierne preferujú výhru Popradu, na ktorú je vypísaný kurz 2,15. Výhra Skalice je ohodnotená kurzom 2,45 a napokon nerozhodná remíza má kurz najvyšší – 4,20.

    Podarí sa domácim Popradčanom vyhrať aj poštvrtýkrát v rade alebo Skaličania ich spanilú výhernú jazdu prerušia?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 9. Kurali (Belluš), 29. Gápa (Paukovček, M. Nagy), 33. Jabrocký, 42. Paločko (Kroták), 46. Jabrocký (Sýkora), 54. Sýkora (Mlynarovič, McNamara), rozh. náj. Mlynarovič – 7. B. Mráz (Kutálek, Šátek), 18. Stieler (Lažo, Ketner), 27. Lažo (Školiak), 35. Sloboda (Trška, Ketner), 38. Vyrúbalík (Obdržálek, Školiak), 45. Lažo (Školiak)


    HK Poprad: Sidor (27. Marek Srnec) – Gaborčík, Fabian, Kasík ("A"), McNamara, Nitriansky, Kurali, D. Šterbák – Lapšanský, Mlynarovič, Belluš – Jabrocký, Stals, Sýkora – Paločko, S. Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Gápa.
    HK Skalica: Lipovský (Romančik) – Vyrúbalík ("A"), Kozák, Trška, Ketner, Barák, Michal Srnec, Stano, Mikeska – Sloboda, Školiak, Obdržálek – Lažo ("C"), Stieler, Preisinger – Kutálek ("A"), B. Mráz, Šátek – Dvonč, Jankovič, Kalináč.

    Rozhodca: Peter Lokšík – Roman Bednár, Tomáš Holienka

    Diváci: 1131