A. Mytišči – Viťaz 3:1 (kon.) | S.Moskva – Jekaterinburg 1:2 (0:1 po s.n.) | Doneck – Barys 2:4 (kon.)
Záhreb – Jugra Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.)
koniec
HK Donbass Doneck
2:4 (1:3, 0:1, 0:0)
Barys Nur-Sultan
Štvrtok 26.09.2013, 18:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:55
    Savčenko nešťastne vyhadzuje puk z obrannej tretiny a dostáva 2 minúty. Domáci si berú oddychový čas.
     
    52:03
    Tyčka! Po strele z medzikružia sa puk odrazil do výstroje Ahonena, ktorý mal opäť šťastie. Nedorost s Piganovičom nedokázali puk azsunúť do bránky.
     
    45:45
    Donbass Doneck dal gól!
    Tak sa Doneck nakoniec dočkal. Laine síce o puk prišiel, avšak ešte pred modrou ho zachytil Piganovič a poslal na ľavú stranu LUKAŠOVI KAŠPAROVI, ktorý z prvej vystrelil a zamieril presne. Asistencie: Oleg Piganovič, Teemu Laine.
     
    44:12
    Presilovka pre Donbass, Starčenko podrazil Wilsona a posedí si dve minúty.
     
    38:39
    Barys Astana dala gó!
    A po rýchlom brejku trestá Astana nepremenené šance súpera. Po úniku na ľavej strane sa puk dostal pred prázdnu bránku a tam nikým nekrytý MAXIM SPIRIDONOV nekompromisne zakončuje k tyči. Asistencie: Talgat Žaljaulov.
     
    38:31
    Jakucenja sa ocitol sám pred Ahonenom, ale ani ten ho nedokázal prekonať!
     
    33:45
    Ahonen musel kryť niekoľko striel a riešiť mnoho nebezpečných situácii, stále však odoláva.
     
    33:19
    Po prihrávke Dadonova mohol do prázdnej bránky zakončiť Nedorost, lenže puk mu zdvihol jeden z obrancov Astany a Nedorost ho tak netrafil.
     
    28:39
    Rozhodca nakoniec z neznámeho dôvodu gól neuznáva, zrejme pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku!
     
    27:30
    Rachmanov fauluje okamžite po prechode do útoku a domáci budú mať ďalšiu šancu na zníženie. Spomínaný hokejista Astany si pôjde posedieť za hru vysokou hokejkou.
     
    24:12
    Druhú presilovku si zahrá Doneck, keď Rachmanov sekol Podhradského a pôjde si odpykať dvojminútový trest.
     
    20:51
    Veľký závar pred Leightonom, ktorý na chvíľu nevedel kde má puk a vyrážal jednu strelu za druhou, potom sa dokázal včas vrátiť do bránkoviska a stiahol betóny.
     
    20:00
    V poslednej sekunde prvej tretiny bol ešte vylúčený Piganovič na dve minúty za nedovolené bránenie a hostia tak začnú druhú tretinu v početnej výhode.
     
    19:28
    Donbass Doneck dal gól!
    Tak sa Doneck predsa len dočkal zníženia a svital mu malá nádej. Po nahodení takmer z polovice klziska a vybojovanom puku pri mantineli sa dostal puk za bránku k Nedorostovi, ktorý prihral pred bránkvisko DMITRIJIMU DADONOVOVI, ktorý nekrytý skóruje. Asistencie: Václav Nedorost, Maxim Jakuceňa.
     
    17:31
    Barys Astana dala gó!
    Tak toto je neskutočná lavína, čo teraz predvádzajú hostia. Produktivita Astany nemá konca kraja! Po strele od modrej vyráža Leighton puk betónom opäť k DUSTINOVI BOYDOVI, ktorý si počkal na pohyb brankára a bekhendom nakoniec ľahko prehodil jeho betón. Asistencia: Arťem Lakiza.
     
    16:19
    Barys Astana dala gó!
    Tak teraz sledujeme skutočnú Astanu! Síce bola v prvej tretine horším tímom, prvý gól ju nabudil a teraz už vedie o dva góly. Po nádhernom nahodení sa do pásma dostal Spiridonov a po nádhernej spätnej prihrávke zvyšuje náskok Astany do prázdnej bránky FEDOR POLIŠČUK. Asistencie: Talgat Žaljaulov, Maxim Spiridonov.
     
    15:06
    Barys Astana dala gó!
    Hostia sa však dokázali z ničoho presadiť a ukázali aká veľká je ich produktivita. Z ojedinelej akcie po strele od modrej sa zjavil pred bránkou osamotený DUSTIN BOYD, ktorý už nemal problém so zakončením. Asistencie: Nigel Dawes, Mark Lundin.
     
    14:01
    Razin vyhodil puk z obranného pásma a dostáva 2 minúty. Domáci budú v oslabení o dvoch hráčov.
     
    13:52
    Veľký chyba Bartulisa, ktorá nebola potrestaná gólom! Obranca hostí krúžil vo vlastnom pásme a o puk ho obral Jakuceňa, ktorý ale osamotený trafil len Ahonena a puk skončil v ochrannej sieti.
     
    12:27
    Astana sa na chviľu usadila v tretine súpera, lenže po strele z bekhnedu ide puk mimo Leightonovej svätyne. Prvú presilovku si zahraje Barys, dve minúty za podrazenie dostáva Fedotenko.
     
    06:14
    Do zakončenia sa dostával Nedorost, avšak bol hákovaný. Dve minúty si musí odsedieť Grebenščikov. Nasleduje reklamná prestávka.

    Martin Platko

    Góly a asistencie: 20. Dadonov (Nedorost, Jakuceňa), 46. Kašpar (Piganovič, Laine) – 16. Boyd (Dawes, Lundin), 17. Poliščuk (Žaljaulov, Spiridonov), 18. Boyd (Lakiza), 39. Spiridonov (Žaljaulov)


    HK Donbass Doneck: Leighton (Ševčuk) – Wilson, Podhradský, Bartulis, Piganovič, Kolář, Razin, Silnitski – Dadonov, Nedorost, Jakuceňa – Laine, Fedotěnko, Virtanen – Blagoj, Robitaille, Kašpar – Šalimov, Varlamov, Kvitšenko
    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poluektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza, Litviněnko, Semjonov, Grebenščikov – Dawes, Boyd, Bochenski – Rudenko, Upper, Starčenko – Žaljaulov, Poliščuk, Spiridonov – Gavrilin, Rachmanov, Antropov

    Rozhodca: Karabanov, Ravodin – Gordenko, Tomilov