Barcelona – Sociedad 4:1 (kon.) | Levante – Valladolid 1:1 (kon.) | Malaga – Almería 2:0 (kon.)
Atlético Madrid – Osasuna 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
4:1 (3:0)
Real Sociedad San Sebastian
Utorok 24.09.2013, 20:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.
     
    Blaugranas pokračujú v spanilej jazde a po ďalšej výhre trónia na špici Primery Division. Nie sú však úplne hore sami, pretože o skóre sú na tom len trochu horšie konkurenti z Atlética Madrid. V minulom kole ale Martinovci vymietli Rayo Vallecano štyrmi gólmi a upevnili si jasnú pozíciu medzi najlepšími. Zaujímavé ale bolo, že ani jedným gólom sa pri tomto debakli neprezentoval Messi, naopak, hattrickom sa blysol Pedro.
     
    Barca tak ťahá v lige už 10-zápasovú sériu bez straty bodu a vo vloženom kole sa bude snažiť čosi podobné potvrdiť. Proti bude húževnatý Real Sociedad, ten zatiaľ okupuje 7. miesto.
     
    Barcelona je teda doma jednoznačná, inkasovala len dva góly, San Sebastian vonku ešte nevyhral, ale ani neprehral. V dvoch dueloch zaznamenal 2x deľbu bodov. Stalo sa tak v Elche a v Levante, teda to sú tímy, ktoré by inak mal poraziť. Na Nou Campe to bude predsa len iný súper a zrejme majú hostia viac starostí s LM, kde chcú uspieť, ako v domácej lige.
     
    A pozor, hostia nevyhrali v lige už 4 zápasy v rade dali v nich len dva góly. To nie je bilancia, s ktorou by mohli ísť na Nou Camp so sebavedomím. Aj preto sa kouč po zápase s Malagaou tešil len z neinkasovania: "Hrali sme dobre, ale nedokázali premeniť žiadnu z príležitostí. Každopádne ma teší čisté konto, to je aspoň jedna pozitívna vec, ktorú si zo zápasu môžem odniesť," povedal tréner Jagoba Arrasate. Duel začína o 20.00.
     
    -37
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Valdes – Alves, Adriano, Piqué, Mascherano, Busquets, Xavi (K), Iniesta, Messi, Alexis, Neymar.
    Náhradníci: Pinto – Montoya, Bartra, Song, Sergi Roberto, Pedro, Tello.

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Estrada, de la Bella, Cadamuro, Ros, Inigo Martinez, Markel Bergara, Xabi Prieto (K), Sangalli, Seferovič, Griezmann.
    Náhradníci: Zubikarai – Ansotegi, Jose Angel, Pardo, Agirretxe, Vela, Castro.

    Rozhodca: Gil Manzano.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Výkop mal Real Sociedad.
     
    3
    Kombinácia bordovej a modrej je typická pre hráčov Barcelony, hostia nastúpili v modrobielej.
     
    3
    Prvá strela smerom na bránu Valdesa bola nepresná, vyslal ju Bergara.
     
    3
    Následná strela hostí končí na brvne! Blaugranas nechali súperovi veľa priestoru, Seferovič pálil krásnym projektilom len konštrukciu brány.
     
    4
    Busquets v súboji s Mascheranom svojho spoluhráča šľapákom poriadne zoťal, ale Argentínčan je už späť v hre.
     
    5
    Od začiatku duelu sú aktívnejší hráči Realu, súpera sa vôbec nezľakli a úvod jednoznačne patrí im. Zatiaľ Barcelona loptu ani nepožičali.
     
    6
    Barcelona dala gól! NEYMAR dáva svoj prvý gól v lige! Prvá domáca akcia šla cez pravú stranu, Alexis loptu potiahol do vápna, tečom sa jeho center dostal až ku Brazílčanovi, ktorý prebehol cez niekoľkých hráčov i brankára a aj so šťastím, avšak prapodivne, zblízka musel dať.
     
    7
    Tak, v úvodných minútach sme toho už videli viac ako dosť, ako fanúšikovia dobrého futbalu si však nič iné ani neprajeme.
     
    8
    Barcelona dala gól! San Sebastian je na kolenách a to sme ešte ani poriadne nezačali prenos! Druhá možnosť domácich takisto končí v sieti Brava. Tentoraz sa rybičkou po krásnom centri na zadnú žrď z ľavej strany od Neymara presadzuje LIONEL MESSI.
     
    9
    Ak to takto pôjde ďalej nielen v tomto zápase, Barcelona bude tento rok poriadnym postrachom pre súperov, videli sme fantastickú efektivitu Martinovcov, zato strela len do brvna hostí môže mrzieť ešte dlho.
     
    10
    Všetko by to bolo inak, ak by skóroval Seferovič, ale vidíte. Barce stačili dve akcie cez krídla a vedie o dva góly.
     
    11
    A mohlo byť ešte horšie! Bravo vybehol proti Neymarovi v poslednej chvíli, Brazílčan sa totiž vyhol ofsajdu a postupoval na brankára sám! Otáľal však so strelou a skúšal prehodiť Brava len pätičkou. To jeho protivník zoči-voči zvládol.
     
    12
    Medzitým mali hostia priamy kop, ale nič z neho nevyťažili.
     
    13
    Tak to by bol veľmi krutý trest pre Real, ak by prehrával už o tri góly ani nie po štvrťhodine hry. Neymar však zbytočne špekuloval, iste mohol radšej voliť strelu.
     
    14
    Takýto úvod stretnutia si praje každý tím, ktorý vybehne na trávnik. Rozobrať súpera po desiatich minútach je naozaj špeciálna vec.
     
    15
    Xavi dáva gól, ale nahrávka od Neymara neplatila, pretože Brazílčan sa ocitol v ofsajde.
     
    16
    Barca hrá v neuveriteľnej pohode, vytvára si jednu šancu za druhou, kolmými nahrávkami nedáva súperovi žiadnu možnosť na reagovanie.
     
    17
    Avšak, takéto náskoky si zrejme dokáže vypracovať len veľký tím, Barca ním rozhodne je.
     
    18
    Iniesta rozdáva pre svojich spoluhráčov neuveriteľne presné lopty, výnimkou bola tá posledná pre Neymara, ktorá smerovala do ofsajdu.
     
    19
    Real sa po dlhej dobe ocitol na polovici súpera, ale pred Valdésa neposlal ani len center. Všetko vyriešil Piqué razantným odkopom.
     
    20
    Barca jednoznačne dominuje, jej súpera nevie kam skôr skočiť a behá len bez lopty.
     
    21
    Za týchto okolností by sa hralo ťažko aj Bayernu, veď Sociedad je viac-menej v neriešiteľnej situácii už od Messiho gólu.
     
    22
    Nezabúdajme však na predminulé kolo, keď sa na tomto štadióne predstavila Sevilla. Takisto prehrávala o dva góly, ale v závere dokázala vyrovnať.
     
    23
    Inigo musel pred Alexisom a prázdnou bránou odkopávať na roh v poslednej chvíli, inak by to bol takmer naisto ďalší gól.
     
    23
    Aby toho nebolo pre hostí málo, v zápase končí kapitán Xabi Prieto. Pre zranenie ho vymieňa Agirretxe.
     
    24
    Barcelona dala gól! Zrejme je rozhodnuté, Barca dáva tretí gól po mohutnom tlaku. Alexis vo vápne spracoval loptu, nabil Alvesovi, ktorý Messi pätičkou len vyznamenal Brava. Následne ešte pálil prudko do brvna a lopta sa vrátila do poľa. Z druhej vlny namieril presne k žrdi predsa len SERGIO BUSQUETS a zvyšuje stav.
     
    25
    Na Nou Campe sa nehrá každý deň a je to viac-menej pre hostí vždy sviatočný zápas. San Sebastian by však iste radšej hral niekde inde.
     
    26
    Tlak domácich napriek jasnému vedeniu vôbec neutícha, Real by si mal dávať pozor na to, aby sa duel nezvrtol v exhibíciu a v gólostroj do siete Brava.
     
    27
    Ak Barca stratí loptu, tak nenastáva žiadne ustupovanie. Naopak, hráči sa okamžite vrhnú na súpera a pressingom ju často hneď získajú späť.
     
    28
    Tempo hry sa už trochu upokojilo, lepšia správa pre San Sebastian ani nemohla prísť.
     
    29
    Alves si teraz s Messim nerozumel, preto z prvej pálil dopredu Griezmann. Našiel Seferoviča, ale ten sa do nájazdu voči Valdesovi cez Piquého nedostal.
     
    30
    Už teraz sa prakticky hráči Atlética Madrid môžu plne sústrediť na to, aby aj oni svoj zápas zvládli a aby tak udržali kontakt s Blaugranas.
     
    31
    Aj duel medzi Madridom a Osasunou vám prinesiem v priamom prenose, už od 22.00. Nenechajte si to teda ujsť.
     
    32
    Neymar sa ocitol po faule na zemi, ale jeho farby rozohrali priamy kop len nakrátko. Barca sa nemá kam ponáhľať, pokojne môže šetriť sily.
     
    33
    Možno by to bolo momentálne 3:1, možno nie, ale faktom je, ž v úvode mali šancu na gól hneď dvakrát aj hráči Realu Sociedad.
     
    34
    Najprv vedľa mieril Bergara a následne vo voľnom priestore mieril len do brvna pre zmenu Seferovič. Všetko mohlo byť inak, ale možno aj nie.
     
    35
    Barca naďalej pri lopte častejšie a súpera do ničoho nevpúšťa. K strele sa spoza vápna dostal tentoraz Adriano a chcel obstreliť Brava. Mieril ale aj tesne vedľa žrde.
     
    36
    Za čiarou sa rozcvičuje Bartra, možno nahradí na trávniku asi nie clekom zdravotne fit pôsobiaceho Mascherana.
     
    37
    Alexis dosiahol hruďou štvrtý gól, no Alvesov center smerovaô naňho do ofsajdu a tak skóre sa teraz meniť nebude.
     
    37
    Je to tak, Mascherano zišiel z ihriska a namiesto neho bude hrať Bartra.
     
    38
    Neuveriteľná hra mačky s myšou vo vápne hostí! Iniesta sa prekľučkoval spoločne s Messim čo najbližšie k bráne, ale ani jeden z nich nevystrelil, čo teší len obranu súpera. Lopta sa však s ľahkosťou striedala na kopačkách svetových hráčov a chýbalo len presnejšie zakončenie.
     
    39
    Vôbec by sme sa nečudovali, ak by Sebastian mal po zápase nočné mory, Barca si s ním robí čo chce a neprestáva ani za rozhodnutého stavu.
     
    40
    Ako sme spomínali, Real sa zrejme bude viac sústrediť na Ligu majstrov, kde urobiť si dobré meno je náročnejšie, ako v domácej lige.
     
    41
    Lopta je ďaleko od jednej či druhej brány, fanúšikovia ale tlieskajú každej vydarenejšej šanci. Je sa na čo dívať, domáci predvádzajú fantastické futbalové divadlo.
     
    42
    Po dlhej dobe si na loptu siahol aj Valdés, ale s pokusom Griezmanna nemal žiaden problém. Loptu tak rozohral do poľa pre svojich.
     
    43
    Obrana bielomodrých musí naďalej riešiť jednu loptu za druhou a nezastaví sa ani na chvíľu. Pokojne mohol byť stav úplne iný, priaznivejší pre Real, ale aj horší.
     
    44
    Neymar ľavačkou krížnou strelou mieril prudko tesne nad. Bravo mal šťastie.
     
    45
    Messiho rana po rýchlom brejku bola tečovaná a tak Bravo na zemi len spacfikoval ľahkú loptu.
     
    45
    Valdés musel hasiť strelu Griezmanna, vyrazil pred seba a Piqué odkopol do bezpečia.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Videli sme fantastické divadlo v podaní Blaugaranas, tí sa do súpera zahryzli hneď po šanci Seferoviča, ktorý pálil po niekoľkých sekundách do brvna. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať, z rýchleho protiútoku po peknej kombinácii zblízka do prázdnej brány vďaka odrazom a tečom skóroval Neymar. Vzápätí prišla druhá strela na bránu Brava a druhý gól. Rybičkou sa presadil Messi, poistku dal neskôr Busquets. Mohlo byť pre Real ešte horšie, no ďalšie lopty zo siete Bravo vyťahovať nemusel. Do druhého dejstva sa tak pôjde za stavu 3:0, To začne približne o 21.03.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Výkop mala v druhom dejstve Barcelona.
     
    48
    Tréner Realu reagoval striedaním, dole z hry stiahol Estradu. Nahradil ho Ansotegi.
     
    49
    Barcelona sa nemusí nikam ponáhľať, stačí jej hrať na štvrtinu plynu a aj tak si jasne zaknihuje tri body.
     
    50
    Messi sa preštrikoval do vápna, vypálil v tiesnení. Inigo ale tečoval loptu a tak Bravo mohol aspoň vyraziť. Z rohu sa domáci nepresadili, ale naďalej držia loptu.
     
    51
    Xavi sa ocitol v spleti tiel súpera, ale vo vápne nepochodil. Aspoň jedna dobrá správa pre Sebastian.
     
    53
    Neymar dnes hrá iste najlepší zápas v Barcelone, s tímom sa jednoznačne zžíva. Podniká dobré vedenie lopty až do vápna zo stredu poľa, kombinuje so spoluhráčmi, ako keby s nimi hral roky a nemá problém aj zakončovať. Koniec koncov, práve on udal tempo hry svojho zamestnávateľa už v 5. minúte.
     
    54
    Na štadióne je ticho ako v škole na matematike, ale len keď nie je Barca popri pokutovom území Sociedadu. Alves teraz vyviezol loptu pred vápno pre Messiho, ten si poradil s trojicou hráčov. Keďže sa mu uvoľnil priestor, vyskúšal pozornosť Brava. Brankár musel vyraziť do bezpečia.
     
    55
    Messi prenikal v brejku veľmi rýchlo, ľavačkou ale z hranice bieleho bodu mieril vysoko nad.
     
    56
    Neymar z ľavej strany vyskúšal Brava, ten vyrážal na roh.
     
    57
    Agirretxe videl za faul na Neymara žltú kartu.
     
    58
    Alexisov projektil nebol presný, pretože Čilan mal veľmi málo času na strelu. Bravo sa nemusel vzrušovať.
     
    59
    Je doslova zázrak, že sa skóre menilo v prospech Barcy len trikrát, množstvo šancí už mohli pochovať súpera nadobro dávno pred uplynutím hodiny hry.
     
    60
    Od Real Sociedadu sme iste dnes čakali viac, prekvapením je aj to, že do hry sa doposiaľ nedostal Vela a preto je ofenzíva modrobielych viac-menej bezzubá.
     
    61
    Center na zadnú žrď z pravej strany Neymar do siete nemohol usmerniť, pretože sa k nemu ani nedostal. V poslednej chvíli a predtým, než Brazílčan mohol doklepávať do prázdnej brány odvrátil loptu Ingo.
     
    62
    Valdés chytal loptu zo vzduchu s prstom v nose, vysokú a odrazenú mieril naňho Sangalli.
     
    63
    Dnešné stretnutie sleduje 70 066 divákov.
     
    64
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Aj Barcelona má sem-tam dierku v defenzíve, čo okamžite využívajú modrobieli kontaktným gólom. Piquého opil krásnym stopingom Agirretxe a finálnu nahrávku pred Valdesa jednoducho musel do prázdnej brány doklepnúť DE LA BELLA.
     
    65
    Takto nevyzerá skóre hrozivo, ako doposiaľ. Ešte jedna akcia ako teraz pre Real a bude to mimoriadne zaujímavé.
     
    66
    A Valdés mal čo robiť, aby neinkasoval aj druhýkrát! Griezmann spoza vápna mieril k žrdi veľmi dobre, brankár však vyrazil. Dorážka nemohla platiť, pretože Sangalli ho fauloval.
     
    67
    Alexisov pokus po vypichnutí lopty Bartrom nekončí gólom, v tiesnení mieril ďaleko vedľa.
     
    69
    Čilan posielal na nohu Messiho dobrú nahrávku, chýbal krok, aby ju kanonier doklepol do siete. Pred ním ale napokon výborne zasiahol Cadamuro.
     
    70
    Z tejto situácie bol roh, ktorý zakončil hlavou Alexis. Z diaľky ale presne nemieril.
     
    73
    Valdés vyrážal tvrdú strelu Griezmanna a mal čo robiť, aby neinkasoval!
     
    74
    Následne sa pískal faul Alexisa, hostia ale mohli pokojne znížiť a duel ešte riadne zdramatizovať.
     
    75
    Neymar strieda, na ihrisku ho nahradí Pedro.
     
    76
    Barca ešte musí útočiť, pretože cíti dobiedzanie v zadných radoch. Presviedčať sa o tom musel už neraz aj Valdés, ktorý mal viac práce v druhom polčase.
     
    77
    Barcelona dala gól! Messi sa preštrikoval na ľavej strane k voľnému priestoru a prudkou prihrávkou do vápna vyzval ERICA BARTRU k pätičke, ktorá končí v sieti.
     
    78
    Tak predsa len bude tento duel rozhodnutý rozdielom triedy, no predchádzajúce minúty iste patrili viac hosťom.
     
    79
    Pardo nahradil na ihrisku Rosa.
     
    80
    Ešte stále nie e koniec, Blaugranas to dobre vedia. Hrnú sa do ďalších možností a nedajú Realu vydýchnuť.
     
    81
    Pas do šestnástky domácich hlavičkoval v záklone nad Seferovič.
     
    82
    Do hry sa ešte v domácom drese dostane Sergi Roberto, na ihrisku nahradí Messiho.
     
    83
    Pedro piaty gól nepridal, hoci bol v dobrej možnosti. Po osi Xaviho so Sergim a Alexisom obstrľoval brankára, ale mieril tesne nad spojnicu!
     
    84
    Obrana San Sebastianu je otvorená a preto sa brejky pred Bravom budú zrejme ešte naďalej rozmnožovať. Pedro číhal na ďalšiu šancu, no zastavil ho dobrý zásah de la Bellu.
     
    85
    Roberto v spolupráci so Xavim nevystrelil, hoci dostal perfektnú prihrávku a takmer sa ocitol pred Bravom zoči-voči.
     
    86
    Z následného rohu Barca nepohrozila, hra je následne prerušená pre kŕče Sagalliho.
     
    87
    San Sebastian už nemôže striedať, Sangalli ale zrejme bude v poriadku.
     
    88
    Pedrov center na zadnú žrď sklepli obrancovia Bravovi bez pardonu, do útoku ešte smeruje Barca.
     
    89
    Bravo mal šťastie, že Iniestova rana v dobrej pozícii bola tečovaná, nemal tak príliš veľa práce na to, aby ju stlmil a podržal svoj tím.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    90+1
    Piqué pekne technicky takmer dorazil Real, nad mieril potom aj Sergi Roberto.
     
    90+2
    Duel sa už len dohráva, no Alexis mohol pridať piaty gól po krásnej hlavičke. Jeho pokus ale zastavila žrď!
     
    Koniec zápasu.
     
    Po zmene strán sa už hral pokojnejší futbal, ktorý narušil kontaktným gólom De la Bella. Barca mala chvíľu namále, pretože súperovi dovolila čo-to pred Valdesom, no viac gólov neinkasovala. Naopak, štvrtý klinec pridal pätičkou Bartra a upravil stav na 4:1. Z tohto zápasu je to odo mňa všetko, ale ešte sa stretneme o chvíľu pri zápase Atlética Madrid s Osasunou. (21:48:34)

    Góly: 6. Neymar, 8. Messi, 24. Sergio Busquets, 77. Bartra – 64. De la Bella

    Karty:   57. Agirretxe (RSS)


    FC Barcelona: Valdes – Alves, Adriano, Piqué, Mascherano, Busquets, Xavi (K), Iniesta, Messi, Alexis, Neymar.
    Náhradníci: Pinto – Montoya, Bartra, Song, Sergi Roberto, Pedro, Tello.

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – Estrada, de la Bella, Cadamuro, Ros, Inigo Martinez, Markel Bergara, Xabi Prieto (K), Sangalli, Seferovič, Griezmann.
    Náhradníci: Zubikarai – Ansotegi, Jose Angel, Pardo, Agirretxe, Vela, Castro.

    Rozhodca: Gil Manzano

    Diváci: 70 066