Čeljabinsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Metallurg Magnitogorsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Nižnekamsk – Novokuzneck 6:3 (kon.) | Jaroslavľ – Záhreb 3:2 (2:1 po s.n.) | Čerepovec – Doneck 0:4 (kon.)
A. Mytišči – Dinamo Minsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – S.Moskva 4:1 (kon.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
Metallurg Novokuzneck
Piatok 20.09.2013, 17:00 • SCC Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A je koniec! V dnešnom dueli zvíťazil domáci tím a tak pokračuje jeho šnúra víťazstiev nad Metallurgom Novokuzneck, ktorá sa začala ešte v roku 2011. V poslednej tretine sme videli dokopy 4 góly, z toho 3 na strane domácich čo znamená, že výsledné skóre je 6:3. Nižnekamsk si tak ustrážil 3 body doma a zostane tak na popredných miestach v tabuľke.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (19:27:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Vhadzuje sa tak v útočnej tretine Nižnekamsku, v dnešnom dueli sa už pravdepodobne ničoho dôležitého nedočkáme.
     
    59:47
    Tak na záver stretnutia ešte jedno vylúčenie, konkrétne na strane Novokuznecku, Damir Zhafyarov si pôjde sadnúť na trestnú lavicu za sekanie.
     
    59:25
    Aj sa tak stalo, Petr Koukal a Ansel Galimov dostali za hrubosť 2 trestné minúty, zatiaľ čo Nikita Shchitov a Rafael Akhmetov až 4, nakoľko práve oni celú potyčku vyprovokovali.
     
    59:11
    Je vidieť, že pracujú aj nervy, v samom závere sme mali možnosť pred Sudnitsinon vidieť menšiu potyčku, zakročiť museli rozhodcovia, zrejme sa bude aj vylučovať.
     
    59:00
    Hlásenie nám práve oznámilo poslednú minútu tretej tretiny.
     
    57:12
    Taratukhin s Milovzorovom predviedli v útoku parádičku, no obrana Metallurgu ich úmysel prečítala a nedovolila hráčom Nižnekamsku zakončiť.
     
    55:05
    Khokhryakov mohol taktiež zvýšiť, no ani jemu sa to nepodarilo. Hráči Nižnekamsku držia svojho súpera v kŕči, ten už by bol zrejme najradšej keby bolo po zápase.
     
    54:21
    Naopak, po chybnej rozohrávke mohol na 7:3 zvýšiť Anisin, ktorý sa zmocnil puku v súperovej obrannej tretine, no proti brankárovi hostí neuspel.
     
    54:00
    Do konca zápasu nám zostáva iba 6 minút, takže šance na vyrovnanie skóre sú pre Novokuzneck minimálne.
     
    53:31
    Metallurg Novokuzneck dal gól!

    Hlavný rozhodca po konzultácii s videorozhodcom gól uznáva a tak MAGOMED GIMBATOV znižuje na 6:3.
    Asistencia: Marko Anttila
     
    53:31
    Puk skončil v bráne Sudnitsina, no bude sa telefonovať, či bol gól regulérny.
     
    52:40
    Hostia sa nevzdávajú, tlačia sa dopredu, zrejme ešte budú chcieť niečo spraviť s výsledkom, najmä keď hrajú v početnej výhode.
     
    52:10
    V oslabení si tento raz zahrajú aj domáci, z ľadovej plochy odchádza Denis Tolpeko, ktorý dostal dve minúty za podrazenie.
     
    51:19
    Nižnekamsk dal gól!

    Tuším som to zakríkol, po strele Shchitova sa k dorážke pred bránkou dostal MARTIN CIBÁK, ktorý strieľa svoj dnešný druhý gól a zvyšuje tak už na 6:2 pre Nižnekamsk.
    Asistencia: Nikita Shchitov, Stanislav Romanov
     
    50:20
    Hráčom Metallurgu sa ale zatiaľ darí brániť sa, hoci domáci pália na bránu jednu delovku za druhou.
     
    50:06
    A bude to ešte horšie, na trestnú lavicu odchádza až dvojica hráčov Novokuznecku, konkrétne je to Yegor Martynov za narazenie na mantinel a Marko Anttila za krosček.
     
    49:40
    Domáci už hrajú vo veľkej pohode, obrana hostí sa musí riadne obracať, Osala teraz vypálil iba do Lozhkina.

    Andrej Marienka

    Góly a asistencie: 14. Cibák (Osala, Milovzorov), 26. Tolpeko (Anisin, Shulakov), 37. Milovzorov (Cibák, Osala), 44. Osala (Milovzorov), 48. Taratukhin (Berezin), 52. Cibák (Shchitov, Romanov) – 17. Chernov (Galimov), 31. Lapenkov (Mantyla, Akhmetov), 54. Gimbatov (Anttila)


    Neftechimik Nižnekamsk: Sudnitsin – Tolpeko, Anisin, Koukal – Romanov, Shchitov – Cibak, Osala, Milovzorov – Belov, Shulakov – Khokhryakov, Polygalov, Radivojevic – Berezin,Kosmachyov – Lyuduchin, Kulikov, Taratukhin – Yakimov – Brit
    Metallurg Novokuzneck: Hovinen – Anttila, McLean, Kosourov – Martynov, Giroux – Akhmetov, Galimov, Lapenkov – Mantyla, Chernov – Kurepanov, Vyglazov, Nazarov – Kanarsky, Korabeinikov – Valuisky, Gimbatov, Zhafyarov – Kapotov, Skutar

    Rozhodca: Belyayev, Karabanov – Streltsov, Tarasov