Omsk – A. Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Jaroslavľ 0:4 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novgorod – Nižnekamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | S.Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doneck – Riga 2:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Lev 1:3 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Metallurg Magnitogorsk
Štvrtok 12.09.2013, 17:00 • Tatneft-Arena, Kazaň (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia tretina bola z pohľadu diváka tohto zápasu pravdepodobne najzaujímavejšia. Najskôr sa hokejisti Kazane dostali už do trojgólového vedenia v 47. minúte po skvelom góle Obuchova. Následne však Magnitogorsk gólmi v 52. a 58. minúte z hokejok Leea a Chabarova v presilových hrách dokázali zdramatizovať tento zápas. Gólman Barulin síce inkasoval dvakrát, no v závere napokon nepustil za svoj chrbát vyrovnávajúci gól hostí.

    Kazaň si teda do tabuľky pripisuje prvý plný bodový zisk, zatiaľčo Magnitogorsk ostáva vo štvrtom kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:18:59)
     
    Za potýčku v závere bol udelený len jeden dvojminútový trest pre hosťujúceho Hodgmana za hrubosť.
     
    V závere zápasu vidíme pred bránou gólmana Barulina aj poriadnu potýčku, po ktorej sa bude vylučovať!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Rozhodcovia riešia ešte malý problém s časomierou, v ktorom sa rieši, či sa bude ešte vhadzovať alebo nie, no napokn to vyzerá na kladnú odpoveď.
     
    59:54
    Hokejisti Kazane sa v závere zápasu previnili ešte zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Barulinom.
     
    59:19
    Lukojanov sa dostal do fantastickej gólovej šance, no z tesnej blízkosti napokon nedokázal trafiť priestor prázdnej magnitogorskej brány, keďže mu puk ušiel z čepele!
     
    58:46
    Tréner Magnitogorsku si vyžiadal oddychový čas, po ktorom hostia nastupujú v šestici a s gólmanom Pečurskim na striedačke!
     
    58:46
    Mozjakin chcel skvelou prihrávkou spred domácej brány nájsť na ľavej strane O'Reillyho, čo sa mu aj podarilo. Tento útočník však zakončoval len presne do betónov gólmana Barulina!
     
    58:21
    Kazaňčania majú momentálne poriadny kus práce s defenzívou, keďže hostia predvádzajú enormnú ofenzívnu snahu a očividne chcú vyrovnať.
     
    57:32
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Tento zápas sa ešte poriadne dramatizuje! Po fantastickej prihrávke od Hodgmana z ľavej strany sa k puku na hranici pravého kruhu dostal JAROSLAV CHABAROV, ktorý svojou delovkou z prvej prestrelil pozorného Barulina! Asistenciu si pripisuje Justin Hodgman.
     
    57:11
    Kirill Petrov sa dostal v oslabení do skvelej šance na ľavej strane, no jeho delovku napokon gólman Pečurskij zachytil medzi svojimi betónmi!
     
    56:59
    Hokejisti Magnitogorsku sa usadili s pukom v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Kazaň sa bráni naozaj príkladne.
     
    56:27
    Zaripov hľadal prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle svojho kolegu O'Reillyho, no ten napokon nedokázal puk zachytiť. Kazaň sa po krátkej chvíli oslobodila vyhodením puku.
     
    55:52
    Na rad prichádza presilová hra pre Magnitogorsk. Domáci Zacharčuk sa previnil hákovaním na Grigorenka a hostia majú teda obrovskú šancu na vsietenie kontaktného gólu.
     
    54:59
    Do útoku sa po dlhšom čase dostali aj domáci, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po krátkej chvíli strávenej pred Pečurskim sa vracajú pred gólmana Barulina.
     
    54:26
    Momentálne sa hrá dlho bez prerušenia a hostia majú čoraz menej času na vsietenie gólu. Kazaň neútočí, no dbá na dobre zabezpečenú defenzívu.
     
    53:49
    Dvojica Zaripov a Mozjakin mohla vsietiť kontaktný gól, no prvý menovaný trafil len jedného z kazaňských obrancov a Mozjakin umiestnil puk len na betóny gólmana Barulina!
     
    53:11
    Magnitogorsk má puk vo svojej moci v útočnom pásme, no zatiaľ sa hosťom veľmi nedarí. Kazaňčania sa bránia naozaj veľmi dobre.

    Góly a asistencie: 11. Pesonen (Heshka, Tkačjov), 29. Varnakov (Heshka, Stapleton), 47. Obuchov (Kornejev, Golubev) – 52. Lee (Ibragimov, Zaripov), 58. Chabarov (Hodgman)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Jaroslavlev) – Zacharčuk, Tokranov, Heshka, Medvedev, Nikulin, Kornejev, Jarullin – Svitov, Ubuchov, Bourque – Stapleton, Varnakov, Burmistrov – Pesonen, Tkačjov, Petrov – Golubev, Vincour, Lukojanov – Faizullin.
    Metallurg Magnitogorsk: Pečurskij (Košečkin) – Antipin, Birjukov, Lee, Tereščenko, Metljuk, Chabarov, Malenkich, Ibragimov – Mozjakin, O'Reilly, Zaripov – Shenfeld, Kazionov, Grigorenko – Hodgman, Kovář, Potechin – Kosov, Malinovsky, Kamenev.

    Rozhodca: Anatolij Zacharov, Sergei Kulakov – Alexander Zacharenkov, Andrej Putilin