Novokuzneck – Vladivostok 1:2 (po pr.) | Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (4:3 po s.n.)
po s.n. (4:3)
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Streda 11.09.2013, 14:00 • Sibir Sports Complex, Novosibirsk (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Sibir Novosibirsk, za ktorý vsietil rozhodujúci gól DMITRIJ KUGRYŠEV. Ten si vychutnal gólmana Jarvinena efektívnym bekhendovým blafákom do hornej časti jeho brány.
     
    45:48
    Chabarovsk dal gól!
    Je vyrovnané! Hostia poriadne prekvapili hokejistov domáceho Novosibirsku, keď od modrej nahodil puk na domácu bránu Loginov, zatiaľčo pred Gaidučenkom veľmi dobre clonil Orlov. Následne puk zasunul do domácej brány aktívny MICHAIL FISENKO. Asistenciu si pripisuje Jevgenij Orlov.
     
    39:03
    Chabarovsk dal gól!
    Hostia dokázali v závere druhej tretiny vycvičiť novosibirskú defenzívu a vsietili potrebný kontaktný gól počas avízovaného vylúčenia! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Salcida sa k puku na pravej strane dostal Krjukov, ktorý efektívne s tečom domáceho hráča našiel chabarovského obrancu DYLANA REESEHO. Ten svojou delovkou z tesnej blízkosti na ľavej strane nedal gólmanovi Gaidučenkovi žiadnu šancu na úspech. Asistenciu si pripisuje Artjom Krjukov.
     
    36:27
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci skrotili svojich súperov a po skvelej akcii sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Lehtera sa dostal k puku na pravom kruhu a následne našiel bekhendovou prihrávkou v medzikruží osamoteného NIKOLAJA LEMTJUGOVA, ktorý si potiahol puk na ľavú stranu a sympatickým švihom si vychutnal bezmocného Jarvinena. Asistenciu si pripisuje Jori Lehtera.
     
    11:16
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci sa po bleskovej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Po peknej strele z medzikružia od Alexejeva gólman Jarvinen puk vyrazil svojimi betónmi napravo od seba, no tam si rýchlo nakorčuľoval DMITRY KUGRYŠEV, ktorý svojou efetktívnou dorážkou nedal hosťom žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Konstantin Alexejev.

    Góly a asistencie: 12. Kugryšev (Alexejev), 37. Lemtjugov (Lehtera), rozh. náj. Kugryšev – 40. Reese (Krjukov), 46. Fisenko (Orlov)


    HC Sibir Novosibirsk: Gaidučenko (Hudáček) – Belov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Karavajev, Ožiganov, Ignatovič – Lehtera, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopeikin ("C"), Koskiranta – Monja, Sannikov, Ignatuškin – Šumakov, Karamnov, Lemtjugov – Butuzov.
    Amur Chabarovsk: Jarvinen (Jerjomin) – Reese, Salcido, Ježov, Bykov, Loginov, Bilalov – Muršak, Tarasov ("C"), Petružálek – Korotkov, Junkov, Stepanov – Fisenko, Orlov, Krjukov – Lugin, Litovčenko, Smurov.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Roman Ščenjov – Roman Šichanov, Andrei Matjuša.

    Diváci: 6000