Novokuzneck – Vladivostok 1:2 (po pr.) | Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (4:3 po s.n.)
po s.n. (4:3)
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Amur Chabarovsk
Streda 11.09.2013, 14:00 • Sibir Sports Complex, Novosibirsk (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešné stretnutie sledovalo 6000 divákov. (16:43:30)
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch boli úspešnejší hokejisti domáceho Novosibirsku, za ktorých sa až trikrát úspešne predviedol Dmitrij Kugryšev. Tento hráč si pripísal na svoje konto rozhodujúci gól stretnutia, po ktorom ostávajú doma dva body a Amur Chabarovsk odchádza s prehrou, no aspoň s jedným bodom.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Sibir Novosibirsk, za ktorý vsietil rozhodujúci gól DMITRIJ KUGRYŠEV. Ten si vychutnal gólmana Jarvinena efektívnym bekhendovým blafákom do hornej časti jeho brány.
     
    Dmitrij Kugryšev sa však nemýlil a prekonal gólmana Jarvinena aj potretíkrát! (4:3)
     
    Hosťujúci Junkov to skúšal aj potretíkrát, no napokon mu puk vypichol pozorný Gaidučenko svojou hokejkou. (3:3)
     
    Podruhýkrát bol úspešný aj domáci Dmitrij Kugryšev! (3:3)
     
    Hosťujúci Junkov dokázal prekonať Gaidučenka! (2:3)
     
    Jakub Petružálek preveril gólmana Gaidučenka a napokon bol úspešný! (2:2)
     
    Lehtera to skúšal za domácich, no nebol úspešný, keďže nedokázal prekonať pozorné Jarvinenove betóny. (2:1)
     
    Tarasov chcel prekonať gólmana Gaidučenka efektívnym blafákom, no napokon sa mu to nepodarilo. Gaidučenko predviedol skvelý zákrok svojou lapačkou. (2:1)
     
    Domáci Lemtjugov si položil gólmana Jarvinena na ľad a po dobrej sťahovačke ho prekonal švihom! (2:1)
     
    Hosťujúci Junkov si nakorčuľoval na ľavú stranu a aj on gólovo zakončoval pomedzi betóny! (1:1)
     
    Domáci Kugryšev našiel medzeru medzi betónmi gólmana Jarvinena a prekonal ho pekným zakončením. (1:0)
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V úvode samostatných nájazdov nastupuje na ľad gólman Jarvinen, ktorý bude čeliť technickým schopnostiam domáceho Kugryševa.
     
    V predĺžení sa o víťazovi tohto zápasu nerozhodlo, a tak uvidíme samostatné nájazdy, čiže aj súboj skvelých výkonov gólmanov Gaidučenka a Jarvinena!
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    64:34
    Hokejisti Chabarovskú sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne sa presadiť. Novosibirsk má svoju defenzívu pod kontrolou.
     
    63:48
    Tarasov sa dostal do samostatného úniku, no následne mu puk mierne ušiel a získal ho len pozorný obranca Karavajev, ktorý sa stihol rýchlo vrátiť.
     
    63:03
    Belov preveril gólmana Jarvinena po dobrej prihrávke z pravej strany strelou z medzikružia, no pozorný ochranca chabarovskej svätyne puk reflexívne zachytil vo svojej lapačke.
     
    62:45
    Tarasov narobil poriadne problémy domácim obrancom, no napokon ho spomínaní obrancovia Novosibirsku pritlačili k zadnému mantinelu a puk mu uchmatli.
     
    62:16
    Ignatovič si vymenil puk na ľavom krídle s Lehterom, no následne si táto dvojica mierne nerozumela a puk poslala len na hokejky svojich protihráčov.
     
    61:53
    Petružálek sa chcel s pukom dostať pred gólmana Gaidučenka, no ešte pred ním bol v útočnom pásme jeden z jeho spoluhráčov. Okamžite sa pískalo postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    61:25
    Domáci hokejisti Sibiru Novosibirsk majú puk vo svojej moci a snažia sa takticky zaútočiť, no nedarí sa im to, keďže dbajú aj na dobre zabezpečenú defenzívu.
     
    60:52
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Reese, no jeho delovka napokon skončila len na výstroji gólmana Gaidučenka, ktorý na krátku chvíľu upokojil tempo hry.
     
    60:07
    V úvode predĺženia vyhrali vhadzovanie hokejisti Novosibirsku, ktorí sa však nikam neponáhľajú a snažia sa nájsť štrbinku v defenzíve Amuru Chabarovsk.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej tretine dokázali hokejisti Amuru Chabarovsk zabrať naplno a v 46. minúte sa presadili vyrovnávajúcim gólom z hokejky Michaila Fisenka, ktorý zdramatizoval priebeh tohto stretnutia. Výrazne treba vyzdvihnúť výkon oboch gólmanov, ktorí predviedli naozaj skvelé zákroky a skvele podržali svoje tímy nad vodou.

    Na rad prichádza 5minútové predĺženie. Rozhodne sa v ňom alebo uvidíme samostatné nájazdy?
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:46
    Pri puku sú hokejisti Novosibirsku, ktorí majú puk vo svojej moci a vyzerá to tak, že v tretej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    59:06
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme sa k puku na ľavom krídle dostal Kopeikin, ktorý preveril gólmana Jarvinena, no napokon bol neúspešný, keďže ochranca chabarovskej svätyne puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    58:57
    Oddychový čas si vyžiadal aj tréner Sibiru Novosibirsk!
     
    58:29
    Po dobrej prihrávke od Koskirantu pálil z medzikružia Kopeikin, no jeho zakončenie napokon nezastrašilo gólmana Jarvinena, ktorý ukryl puk pod svojou lapačkou.
     
    57:51
    Koskiranta zaviezol puk do útočného pásma, no ihneď sa na neho napojili dvaja obrancovia Chabarovsku. Následne však domáci útočník dokázal udržať puk na svojej hokejke a Novosibirsk teda kombinuje pred Jarvinenom.
     
    57:18
    Novosibirsk sa dokázal v tejto početnej nevýhode ubrániť a už hrá v plnom počte. Amur sa však stále nevzdáva a snaží sa niečo vymyslieť. Z ľavej strany pálil Tarasov, no gólman Gaidučenko puk vyrazil svojim pravým betónom na bočný mantinel.
     
    56:54
    Gaidučenko sa predviedol v sérii ďalších skvelých zákrokov, keď najskôr zneškodnil delovku z pravej strany od Tarasova a následne zachytil aj dorážku v znení Muršaka.
     
    56:17
    Novosibirsk sa v oslabení zatiaľ bráni veľmi dobre a pouk poľahky vyhadzuje až ku bráne hosťujúceho gólmana Jarvinena. O malú chvíľu sa z trestnej lavice vráti previnilec Karavajev.
     
    55:55
    Od modrej tvrdo pálil hosťujúci Karamnov, no gólman Gaidučenko bol v strehu a puk vyrazil svojimi betónmi na bočný mantinel.
     
    55:13
    V úvode presilovej hry sa hosťom zatiaľ veľmi nedarí, keďže sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    55:02
    Tréner Amuru Chabarovsk si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:02
    Na rad prichádza presilová hra pre Chabarovsk. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Karavajev.
     
    54:10
    Kugryšev sa chcel s pukom natlačiť pred gólmana Jarvinena, no napokon nebol úspešný. Pozorný Petružálek mu puk z jeho hokejky ukradol a následne ho vyhodil do bezpečia.
     
    53:46
    Lehtera tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Jarvinen bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojim ramenom a následne ho ukryl pod svojou lapačkou v bezpečí.
     
    53:12
    Novosibirsk sa dostal s pukom do útočného pásma a následne chcel niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa mu to nedarí. Chabarovsk sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    52:47
    Gaidučenko mal opäť poriadny kus práce, keď najskôr zneškodnil strelu od Ježova a následne si poradil aj s dvoma zakončeniami aktívneho Stepanova.
     
    52:10
    Gaidučenko si an svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi vyrazil puk po delovke od hosťujúceho Stepanova.
     
    51:39
    Domáci Šumakov zachytil puk na ľavej strane a následne ho chcel nahodiť do útočného pásma, no tam sa k nemu dostali len pozorní obrancovia Chabarovsku.
     
    51:05
    Gólman Jarvinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď zachytil puk z čepele aktívneho Romanova, ktorý chcel zakončovať z hranice ľavého kruhu.
     
    50:38
    Koskiranta zachytil nepresnú rozohrávku hostí, no následne si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Belovom, ktorý sa dostal s pukom už do stredného pásma.
     
    49:52
    Na druhej strane sa skvelou strelou z medzikružia presadil domáci Enlund, no jeho delovku gólman Jarvinen veľmi dobre videl a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    49:26
    Gólman Gaidučenko si na svoje konto pripísal skvelý zákrok,keď zneškodnil strelu po samostatnom nájazde Petružáleka a následne puk zblokoval aj po jeho dorážke! Spočiatku nevedel, kde je puk, no následne ho jeho obrancovia vyhodili do bezpečia.
     
    48:45
    Koskiranta sa s pukom natlačil po pravom krídle až k bráne gólmana Jarvinena, no ten napokon zasahovať nemusel, keďže Koskirantovo bekhendové zakončenie napokon minulo jeho bránu.
     
    48:07
    Hokejisti Amuru Chabarovsk si mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a puk len dvakrát vyhodili cez všetky čiary.V oboch prípadoch sa pískalo jasné zakázané uvoľnenie.
     
    47:48
    Po krátkej komerčnej prestávke sme späť v zápase. Do útoku sa tentokrát chceli dostať hokejisti Novosibirsku, no aj oni sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednej tretine ľadovej plochy.
     
    47:15
    Chabarovsk sa chcel s pukom dostať do útočného pásma, no následne sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    46:34
    Chabarovsk opäť zapol naplno a snaží sa prekvapiť domácu defenzívu na čele s gólmanom Gaidučenkom. Momentálne sa však domáci bránia veľmi dobre.
     
    45:48
    Chabarovsk dal gól!
    Je vyrovnané! Hostia poriadne prekvapili hokejistov domáceho Novosibirsku, keď od modrej nahodil puk na domácu bránu Loginov, zatiaľčo pred Gaidučenkom veľmi dobre clonil Orlov. Následne puk zasunul do domácej brány aktívny MICHAIL FISENKO. Asistenciu si pripisuje Jevgenij Orlov.
     
    45:44
    Tarasov preveril gólmana Gaidučenka bekhendovou strelou z hranice pravého kruhu, no pozorný ochranca domácej svätyne puk úspešne ukryl vo svojej lapačke.
     
    45:23
    Domáci si mierne nerozumeli v útočnej prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po Gaidučenkovej ľavici.
     
    44:52
    Novosibirsk hrá momentálne veľmi opatrne a čaká na chybu svojich súperov. Domáci sa pravdepodobne preorientovali na defenzívny štýl hry.
     
    44:13
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci Korotkov, no gólman Gaidučenko si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk svojou vyrážačkou poslal len do rohu klziska.
     
    43:45
    Hokejisti Chabarovsku majú puk vo svojej moci vo vlastnom obrannom pásme a momentálne sa snažia dostať pred gólmana Gaidučenka. Zatiaľ sa im to darí veľmi dobre.
     
    43:10
    Monja preveril svoju hokejku strelou z ľavej strany, no jeho projektil napokon gólman Jarvinen úspešne zachytil vo svojom náručí.
     
    42:54
    Junkov získal puk na pravom krídle a následne ho bekhendovo nahadzoval na bránu Novosibirsku, no napokon bol neúspešný, keďže jeho nahodenie zblokoval jeden z obrancov Novosibirsku na ochrannú sieť.
     
    42:18
    Momentálne sa hrá s pukom v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Aktívnejší sú hokejisti Novosibirsku.
     
    41:54
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát pálil aj Loginov, no jeho projektil napokon skončil len v lapačke gólmana Gaidučenka. Ten po dobrom zákroku prerušil plynulosť hry.
     
    41:20
    Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci Junkov, no gólman Gaidučenko bol v strehu aj tentokrát a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    40:55
    Do útoku sa po krátkej chvíli dostali aj hokejisti Amuru Chabarovsk, no tí ďaleko nezašli. Pozorní hokejisti Novosibirsku ich od puku úspešne odstavili.
     
    40:28
    V úvode tretej tretiny vyhrali vhadzovanie puku hokejisti Novosibirsku, ktorí sa okamžite s pukom natlačili pred gólmana Jarvinena. Strelecky ho ohrozil Romanov, no napokon bola po dobrom zákroku odpískaná posunutá brána Amuru Chabarovsk.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu ukázala kvalitný a najmä vyrovnaný herný výkon na oboch stranách s veľkým množstvom gólových šancí. V úvode boli mierne aktívnejší hokejisti Novosibirsku, ktorí sa však až v 37. minúte dostali do dvojgólového vedenia zásluhou úspešného zásahu od Lemtjugova. V 40. minúte za hostí vsietil kontaktný gól Dylan Reese, ktorý zachránil nádej Chabarovsku na prvú výhru v tomto ročníku KHL.

    Podarí sa Novosibirsku udržať si svoj náskok alebo po riadnom hracom čase uvidíme aj predĺženie?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:54
    Domáci zachytili puk pred vlastnou bránou a momentálne už len vyčkávajú na zvuk záverečnej tretiny, ktorá ukončí vyrovnanú druhú tretinu.
     
    39:03
    Chabarovsk dal gól!
    Hostia dokázali v závere druhej tretiny vycvičiť novosibirskú defenzívu a vsietili potrebný kontaktný gól počas avízovaného vylúčenia! Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Salcida sa k puku na pravej strane dostal Krjukov, ktorý efektívne s tečom domáceho hráča našiel chabarovského obrancu DYLANA REESEHO. Ten svojou delovkou z tesnej blízkosti na ľavej strane nedal gólmanovi Gaidučenkovi žiadnu šancu na úspech. Asistenciu si pripisuje Artjom Krjukov.
     
    38:54
    Hokejisti Novosibirsku sa snažia ešte niečo vymyslieť, no momentálne majú puk v strednom pásme, odkiaľ sa nemôžu dostať smerom dopredu.
     
    38:19
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil domáci Enlund, no gólman Jarvinen bol v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    37:58
    V strednom pásme sa k puku dostali hokejisti Novosibirsku, ktorí sa opäť snažili zaútočiť, no nepodarilo sa im to. Amur Chabarovsk predvádza veľmi dobrý forčeking.
     
    37:16
    Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci Stepanov, no jeho projektil zachytil pozorný gólman Gaidučenko vo svojej výstroji. Následne mu však puk vypadol, no novosibirskí obrancovia situáciu vyriešili jeho vyhodením.
     
    36:58
    Hokejisti Amuru sa však stále nevzdávajú a snažia sa niečo vymyslieť. Uvidíme však, či sa im podarí nájsť správny recept na pozorného gólmana Gaidučenka.
     
    36:27
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci skrotili svojich súperov a po skvelej akcii sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Lehtera sa dostal k puku na pravom kruhu a následne našiel bekhendovou prihrávkou v medzikruží osamoteného NIKOLAJA LEMTJUGOVA, ktorý si potiahol puk na ľavú stranu a sympatickým švihom si vychutnal bezmocného Jarvinena. Asistenciu si pripisuje Jori Lehtera.
     
    35:28
    Muršak našiel skvelou prihrávkou spoza novosibirskej brány korčuľujúceho Petružáleka, no gólman Gaidučenko jeho následnú strelu úspešne zachytil vo svojej výstroji.
     
    34:58
    Hostia hrajú už v plnom počte a snažia sa vyrovnať gólový účet tohto strenutia. Zatiaľ si však puk len prihrávajú v útočnom pásme pred gólmanom Gaidučenkom.
     
    34:12
    Hokejistom Novosibirsku sa momentálne veľmi nedarí. Hostia puk zachytili na svoje hokejky a následne puk pohodlne vyhodili cez všetky čiary.
     
    33:57
    Z medzikružia tvrdo pálil Enlund, no jeho delovku gólman Jarvinen vyrazil naľavo od seba. Následne chcel z dorážky vsietiť gól Lehtera, no ani ten nenašiel správny recept na betóny gólmana Chabarovsku.
     
    33:16
    V presilovej hre sa do útoku dostal domáci Romanov, no napokon nedokázal zastrašiť hosťujúcich obrancov, či pozorného gólmana Jarvinena. Novosibirsk je však stále v útočnom pásme.
     
    32:54
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť husťujúci Ježov.
     
    32:08
    Slovák v drese Novosibirsku – Kristián Kudroč sa zapojil pred bránou Chabarovsku do potýčky s hosťujúcim Loginovom, no napokon sa vylučovať nebude. Pästná výmena názorov skončila len dohovorom hlavných rozhodcov.
     
    31:59
    Jarvinen si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Po tvrdej delovke od Kudroča a následnej dorážke Lehteru predviedol ochranca amurskej svätyne skvelé zapracovanie svojimi betónmi.
     
    31:28
    Hostia sa dostali k puku v strednom pásme a následne chceli preniknúť pred gólmana Gaidučenka, no nepodarilo sa im to. Previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    30:56
    Pri puku sú momentálne hokejisti Amuru Chabarovsk, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Novosibirsk forčekuje veľmi dobre.
     
    30:20
    Hráči Novosibirsku si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude opäť pred gólmanom Gaidučenkom.
     
    29:54
    Gaidučenko si na svoje konto pripísal ďalšie dva skvelé zákroky! Najskôr zblokoval naľavo od seba strelu Litovčenka a následne zachytil vo svojej lapačke aj dorážku od Fisenka.
     
    29:17
    Lugin preveril Gaidučenka propagačnou strelou z medzikružia, no tá sa k nemu napokon už nedostala. Jeden z domácich obrancov Novosibirsku puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    28:51
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Tarasov, no gólman Gaidučenko si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk po jeho strele vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    28:27
    Hokejisti Amuru Chabarovsk hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ však hokejisti Novosibirsku hrajú veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    27:41
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil domáci Kugryšev, no gólman Jarvinen predviedol ďalší skvelý zákrok, keď puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    26:58
    V presilovej hre sú hokejisti Novosibirsku veľmi aktívni, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hráči Amuru sa bránia veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa šancí na útok.
     
    26:15
    V strednom pásme domáceho Sannikova nekompromisne zložil k ľadu Muršak. Za tento faul si odpyká dvojminútový trest klasifikovaný ako nedovolené bránenie.
     
    25:54
    Domáci sa dostali do skvelej gólovej šance, no napokon nedokázali skórovať! Enlund obdržal puk na pravej strane, no napokon bol dobre bránený a nedokázal trafiť odkrytý priestor hosťujúcej brány.
     
    25:08
    Na druhej strane chceli gólmana Gaidučenka prekvapiť hokejisti Fisenko a Orlov, no strelu prvého menovaného z medzikružia napokon gólman Novosibirsku vyrazil do bezpečia a následné zakončenie spoza brány od Orlova zblokoval svojim betónom.
     
    24:48
    Spoza kruhov tentokrát pálil domáci Lemtjugov, no gólman Jarvinen si s touto strelou dobre poradil a puk ukryl vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    24:23
    Hokejisti Amuru Chabarovsk sa dostali k puku v útočnom pásme, no po nepresnej prihrávke od Fisenka sa k puku dostal pozorný Ignatovič, ktorý zakladá ďalší útok Sibiru Novosibirsk.
     
    23:49
    Sannikov sa dostal s pukom za bránu hosťujúceho Amuru Chabarovsk a chcel gólmana Jarvinena preveriť zakončením spoza jeho brány, no to sa mu napokon nepodarilo. Jarvinen uložil svoje betóny v správny čas na správne miesto.
     
    23:21
    Hokejisti Novosibirsku sú pri puku a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Koskiranta tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Jarvinen puk po jeho strele zachytil vo svojej lapačke.
     
    22:48
    V ľavom kruhu napriahol svoju hokejku Muršak, no jeho projektil napokon po zblokovaní od jedného z domácich obrancov minul priestor Gaidučenkovej brány.
     
    22:29
    Enlund mal na hokejke druhý gól Novosibirsku, keď sa dostal k odrazenému puku v medzikruží, no napokon nedokázal prekonať pozorného Jarvinena, ktorý dobre vykorčuľoval a puk ukryl pod svojim telom.
     
    21:43
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát pálil domáci Sannikov, no pozorný Jarvinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk zblokoval a následne ho zachytil vo svojej lapačke.
     
    21:16
    Kugryšev sa dostal do dobrej šance na pravom krídle, keď tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no napokon nedokázal svojou strelou prekonať pozorného gólmana Jarvinena, ktorý zachytil puk pod svojou lapačkou.
     
    20:55
    Tarasov chcel dobrou prihrávkou na stred nájsť v útoku Petružáleka, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže jeden z domácich obrancov dokázal puk včas zachytiť.
     
    20:08
    Úvodné vhadzovanie puku v druhej tretine vyhrali hokejisti Amuru Chabarovsk, ktorí sa okamžite snažia dostať pred gólmana Gaidučenka. Domáci sa však zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla divákom celkom zaujímavý herný prejav na oboch stranách, no v úvode boli aktívnejší hokejisti Sibiru Novosibirsk, ktorí dokázali svoju aktivitu pretaviť na gólovú podobu. V 12. minúte sa gólovo presadil Dmitry Kugryšev, ktorý si dobrou dorážkou vychutnal gólmana Jarvinena. Výrazne treba pochváliť oboch gólmanov, ktorí predviedli skvelé zákroky a poriadne podržali svoje tímy nad vodou.

    Podarí sa Amuru Chabarovsk v druhej tretine aspoň vyrovnať?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:57
    Gólman Gaidučenko si v závere prvej tretiny pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, keď zachytil puk po delovke od Tarasova vo svojej lapačke.
     
    19:20
    Hokejisti Novosibirsku sú pri puku, no momentálne sa nedokážu dostať do útočného pásma cez strednú tretinu, kde predvádzajú hostia veľmi sympatický defenzívny výkon.
     
    18:43
    Domáci sa snažili prejsť cez stredné pásmo pred Jarvinenovu bránu, no napokon sa im to nepodarilo, keďže pozorní obrancovia Amuru ich v pravej chvíli od puku odstavili.
     
    17:55
    Z medzikružia tvrdo pálil Petružálek, no gólman Gaidučenko zatiahol roletu aj tentokrát a puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia – na hokejky svojich obrancov.
     
    17:27
    Hokejistom Amuru Chabarovsk to nevyšlo ani tentokrát, keď sa po nepresnej prihrávke od Korotkova dostal k puk Belov, ktorý posiela do útoku domáci Novosibirsk.
     
    16:54
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu, keď sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Aktuálne sú pri ňom hostia, ktorí kombinujú v útočnom pásme.
     
    16:23
    Z pravej strany strieľal hosťujúci Litovčenko, no jeho projektil napokon skončil len vysoko nad Gaidučenkovou bránou. Gólman Novosibirsku teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    15:50
    Hostia sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Novosibirsk veľmi dobre forčekuje a predvádza skvelú pozičnú defenzívnu hru už v strednom pásme.
     
    15:18
    Z pravého krídla tvrdo pálil domáci Kopeikin, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány. Gólman Jarvinen však tentokrát zasahovať nemusel.
     
    14:34
    S pukom si po pravom krídle nakorčuľoval pred bránu gólmana Jarvinena rýchly Lemtjugov, no jeho následnú strelu pozorný gólman hostí zachytil vo svojej výstroji.
     
    13:55
    Hokejisti Amuru hrajú už v plnom počte, no Novosibirsk sa stále snaží niečo vymyslieť a nebezpečne útočí. Zatiaľ sa však hostia bránia celkom sympaticky.
     
    13:02
    Ignatuškin tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho následná delovka napokon nedokázala prekonať pozorného Jarvinena, ktorý puk zachytil medzi svojimi betónmi!
     
    12:19
    Hosťujúci Junkov sa dostal do fantastickej gólovej šance v oslabení, keď tvrdo pálil z medzikružia a následne puk dorážal, no napokon nedokázal prekonať skvelého gólmana Gaidučenka, ktorý parádne zasiahol svojou lapačkou.
     
    11:47
    Hokejisti Amuru Chabarovsk si zahrajú v početnej nevýhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Bykov.
     
    11:16
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci sa po bleskovej útočnej akcii dostávajú do vedenia! Po peknej strele z medzikružia od Alexejeva gólman Jarvinen puk vyrazil svojimi betónmi napravo od seba, no tam si rýchlo nakorčuľoval DMITRY KUGRYŠEV, ktorý svojou efetktívnou dorážkou nedal hosťom žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Konstantin Alexejev.
     
    10:42
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Kugryšev, no gólman Jarvinen bol v strehu a puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečia. Z rýchleho protiútoku za hostí z pravej strany zakončoval Junkov, no ten trafil len hrudnú výstroj gólmana Gaidučenka.
     
    10:19
    Puk majú vo svojej moci hokejisti hosťujúceho Amuru Chabarovsk, ktorí sa snažia ohroziť Gaidučenkovu bránu. Zatiaľ sa im však nedarí prejsť cez dobre bránené stredné pásmo, kde úradujú domáci.
     
    09:42
    Na druhej strane potrápil gólmana Gaidučenka hosťujúci Smurov, no pozorný ochranca novosibirskej svätyne puk napokon zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    09:15
    Do dobrej šance sa na ľavej strane dostal domáci Enlund, ktorý preveril gólmana Jarvinena strelou z hranice ľavého kruhu, no pozorný gólman Amuru puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    08:58
    Hokejisti Novosibirsku hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia zaútočiť. Amur však zatiaľ veľmi dobre forčekuje a nič nenecháva na náhodu.
     
    08:27
    Sannikov sa v oslabení dostal do dobrej šance jedného na jedného a následne z ľavej strany tvrdo vystrelil. Gólman Jarvinen bol však v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojim pravým betónom.
     
    07:52
    Z otočky na ľavej strane chcel gólmana Gaidučenka preveriť Reese, no napokon bol neúspešný, keďže jeho strelecký pokus zblokovala dvojica domácich obrancov do bezpečia.
     
    07:21
    Chabarovsk sa snažil v početnej výhode niečo vymyslieť, no následne sa hráči Amuru previnili len zbytočným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Jarvinenom.
     
    07:08
    Hokejisti Amuru sa hneď po vyhratom vhadzovaní pred gólmanom Gaidučenkom snažili niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo, keďže puk skončil po zblokovaní len mimo ľadovej plochy.
     
    06:55
    V početnej výhode si zahrá aj Amur Chabarovsk. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Belov.

    Presilovú hru Amuru Chabarovsk však uvidíme až po krátkej komerčnej prestávke.
     
    06:13
    Krjukov a Salcido robia poriadny rozruch v domácej defenzíve, keď puk takticky držia pri bočných mantineloch. Uvidíme však, čo sa im podarí v kľúčových momentov. Zatiaľ je ich hra bez striel.
     
    05:36
    Litovčenko sa dostal s pukom na pravé krídlo a následne dobrou strelou preveril gólmana Gaidučenka. Ten puk dobre videl a následne ho vyrazil svojim ľavým betónom do bezpečia.
     
    04:50
    Doposiaľ boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Novosibirsku, no ani hostia nenechávajú na seba dlho čakať a momentálne sú s pukom usadení pred bránou gólmana Gaidučenka.
     
    04:21
    Po skvelej prihrávke od Koskirantu sa k zakončeniu tesne pred hosťujúcim bránkoviskom dostal opäť Kugryšev, no gólman Jervinen zachoval chladnú hlavu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    03:58
    Kugryšev tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no po jeho delovke si gólman Jarvinen pripísal na svoje konto ďalší skvelý zákrok. Následne hrajú hokejisti Amuru Chabarovsk už v plnom počte.
     
    03:04
    Po skvelej prihrávke od Lehteru z pravého kruhu sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Kudroč, ktorý pálil z prvej, no gólman Jarvinen sa stihol rýchlo presunúť a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    02:49
    Jarvinen mal vo svojej bráne poriadny kus práce, keď úspešne zneškodnil delovky od Alexejeva a následne aj od Lehteru. Hostia puk zachytili a nakrátko upokojili tempo hry, no uvidíme, ako dlho im to vydrží.
     
    02:06
    Po tvrdej strele od Ožiganova chcel puk dorážať do hosťujúcej brány aktívny Kopeikin, no ten bol napokon neúspešný, keďže trafil len betóny pozorného gólmana Jarvinena.
     
    01:54
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci kapitán Tarasov.
     
    01:25
    Z pravej strany tvrdo pálil domáci Kopeikin, no ten napokon nedokázal trafiť priestor hosťujúcej brány. Gólman Jarvinen teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    00:48
    Hosťujúci Fisenko potiahol puk do útočného pásma a následne chcel s ním niečo vymyslieť, no napokon ho obrancovia Novosibirsku pri bočnom mantineli úspešne odstavili.
     
    00:09
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v prvej tretine dostali hokejisti domáceho Novosibirsku, no tí sa už po pár sekundách previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Gaidučenkovej pravici.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Momentálne sa hokejovým štadiónom v Novosibirsku ozýva mohutný zvuk ruskej národnej hymny, po ktorom uvidíme krátke povzbudenia pri oboch bránach. Zápas sa teda o malú chvíľu môže začať.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Gaidučenko (Hudáček) – Belov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Karavajev, Ožiganov, Ignatovič – Lehtera, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopeikin ("C"), Koskiranta – Monja, Sannikov, Ignatuškin – Šumakov, Karamnov, Lemtjugov – Butuzov.

    Amur Chabarovsk: Jarvinen (Jerjomin) – Reese, Salcido, Ježov, Bykov, Loginov, Bilalov – Muršak, Tarasov ("C"), Petružálek – Korotkov, Junkov, Stepanov – Fisenko, Orlov, Krjukov – Lugin, Litovčenko, Smurov.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Roman Ščenjov – Roman Šichanov, Andrei Matjuša..
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Sibir Sports Complex v Novosibirsku, kde si od 14:00 SEČ zmeria sily domáci tím HK Sibir Novosibirsk, proti ktorému nastúpi celok Amur Chabarovsk.

    Sibir Novosibirsk sa v prvom kole tohto ročníka KHL predviedol na ľade Metallurgu Novokuzneck, kde však hostia po tuhom súboji napokon prehrali tesným výsledkom 2:3 (1:1, 0:2, 1:0). Už v 5. minúte zápasu sa Sibir dostal do vedenia po góle Jonasa Enlunda, no už v 16. minúte vyrovnával Tuukka Mantyla v presilovej hre. V druhej tretine skórovali domáci hokejisti Vyglazov a Martynov (v presilovej hre), ktorý poslali Novokuzneck do vedenia 3:1. V 46. minúte skóroval ešte Jarno Koskiranta, ktorý využil presilovú hru, no jeho gól bol gólovou bodkou tohto zápasu.
    Druhé kolo bolo pre Sibir už úspešnejšie, keď na svojom ľade zdolal nováčika KHL – tím Admiral Vladivostok výsledkom 3:2 (0:0, 1:1, 2:1). V 28. minúte sa Sibir dostal do vedenia zásluhou gólu Kugryševa vpresilovej hre, no už v 39. minúte vyrovnával na 1:1 hosťujúci Ugarov. Domáci následne udreli gólmi v 51. a 52. minúte, keď najskôr v oslabení skóroval Ignatuškin a následne vo vyrovnanej hre aj Kopeikin. Hostia v 57. minúte využili presilovú hru gólom Schutza, no tento gól bol už poslednou gólovou bodkou zápasu.

    Amur Chabarovsk sa v prvom kole novej sezóny KHL predviedol na domácom ľade, kde privítal nováčika – tím Admiral Vladivostok, ktorý však domácich napokon tesne zdolal – výsledkom 4:3 po samostatných nájazdoch. Za hostí sa v presilovej hre v 24. minúte gólovo presadil Bergfors, následne využil presilovú hru v 34. minúte aj Pervušin. Domáci však v 38. minúte po góle Tarasova znížili na 1:2. V 39. minúte prišiel vyrovnávajúci gól na 2:2 z hokejky Junkova. V 44. minúte poslal hostí do vedenia Ugarov, no už v 47. minúte vyrovnával domáci Junkov svojim druhým gólom v zápase. V predĺžení sa nerozhodlo, no v samostatných nájazdoch bol úspešnejší Vladivostok, keď sa ako jediný gólovo presadil hosťujúci Lisin.
    Druhé kolo KHL prinieslo Amur na ľad Metallurgu Novokuzneck, kde sa však hosťom veľmi nedarilo, keďže ich domáci zdolali výsledkom 3:1 (0:0, 2:1, 1:0). Úvodný gól stretnutia vsietili v 22. minúte domáci zásluhou Anttilaho v presilovej hre, no už v 28. minúte dokázal Chabarovsk vyrovnať na 1:1 po úspešnom zásahu Junkova. Novokuzneck však nenechal na seba dlho čakať a už v 29. minúte poslal domácich do vedenia Nazarov. Následne v 54. minúte zvyšoval už na 3:1 domáci Valuisky, ktorý uzavrel gólový účet tohto zápasu.

    Podarí sa hokejistom Chabarovsku poprvýkrát v sezóne vyhrať alebo si Novosibirsk pripíše na svoje konto víťazstvo aj v druhom domácom zápase?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.

    Góly a asistencie: 12. Kugryšev (Alexejev), 37. Lemtjugov (Lehtera), rozh. náj. Kugryšev – 40. Reese (Krjukov), 46. Fisenko (Orlov)


    HC Sibir Novosibirsk: Gaidučenko (Hudáček) – Belov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Karavajev, Ožiganov, Ignatovič – Lehtera, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopeikin ("C"), Koskiranta – Monja, Sannikov, Ignatuškin – Šumakov, Karamnov, Lemtjugov – Butuzov.
    Amur Chabarovsk: Jarvinen (Jerjomin) – Reese, Salcido, Ježov, Bykov, Loginov, Bilalov – Muršak, Tarasov ("C"), Petružálek – Korotkov, Junkov, Stepanov – Fisenko, Orlov, Krjukov – Lugin, Litovčenko, Smurov.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Roman Ščenjov – Roman Šichanov, Andrei Matjuša.

    Diváci: 6000