Novokuzneck – Novosibirsk 3:2 (kon.) | A. Mytišči – S.Moskva 0:2 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 2:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Štvrtok 05.09.2013, 18:30 • Arena Riga, Riga (Lotyšsko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine hráči hosťujúceho Dinama Minsk zabrali naplno a ukázali svojim súperom, že aj v Bielorusku sa hrá dobrý hokej. Po poriadnom zmätku v domácej defenzíve v 47. minúte gólman Tellqvist odolával veľmi dlho, no napokon nejaké šieste zakončenie v znení Jacoba Micflikiera bolo už úspešné. Práve tento kontaktný gól hostí nabudil, no napokon im už nepomohla ani hra bez brankára, keďže domáci brankár Tellqvist predvádzal skvelé zákroky a nedal svojim súperom žiadnu šancu.

    Dinamo Riga si po úvodnom zápase KHL pripisuje na svoje konto prvé tri body, zatiaľčo Dinamo Minsk je zatiaľ bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:42:06)
     
    Za najlepších hráčov zápasu bola vyhlásená dvojica – brankár Mikael Tellqvist (Dinamo Riga) a obranca Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk)!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Do fantastickej gólovej šance po prihrávke od Stasa z pravej strany sa k puku na ľavom krídle dostal Meleško, ktorý tvrdo pálil, no gólman Tellqvist puk vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia!
     
    59:21
    Hokejisti Minsku hrajú už v šestici a gólman Lalande teda ostáva na striedačke! Na gólmana Tellqvista to skúšal aj Meleško a aj Krajíček, no ani jeden z nich ho prekonať nedokázal!
     
    58:48
    Hokejisti Minsku sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Momentálne bola hra prerušená pri nerozhodnom súboji o puk v strednom pásme.
     
    58:18
    Surový tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli mimo domácej brány. Riga sa následne oslobodzuje.
     
    57:38
    Tréner Dinama Minsk si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:18
    Goroško tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Tellqvist puk zachytil medzi svojimi betónmi a hru s pokojnou hlavou prerušil. Bude sa vhadzovať pred bránou Rigy.
     
    56:51
    Dzerins sa s pukom dobre presúval po pravej strane a na ľavom krídle mal voľného Robinsona, no napokon už nedokázal presne prihrať! Pri puku sú teda opäť len hráči Minsku.
     
    56:18
    Jefimenko preveril svoju hokejku strelou z hranice pravého kruhu, no napokon minul priestor domácej brány. Tellqvist teda zasahovať nemusel.
     
    55:56
    Surový získal puk na ľavej strane a preveril gólmana Tellqvista dobrou strelou, no ochranca domácej svätyne puk svojim pravým betónom vyrazil k bočnému mantinelu.
     
    55:08
    Černook obdržal puk na pravej strane a chcel dopredu vysunúť svojho spoluhráča Stasa, no napokon sa previnil zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred bránou hostí.
     
    54:46
    Krajíček nahodil puk do útočného pásma, kde si ho hráči Dinama Minsk dokorčuľovali a okamžite sa snažia niečo vymyslieť. Riga sa však bráni veľmi dobre.
     
    54:15
    Haščák sa dostal do skvelej gólovej šance, keď si puk vymenil na pravej strane so Szczechurom, no napokon svojim bekhendovým zakončením nedokázal prekonať pozorného Lalandeho!
     
    53:56
    Hokejisti Minsku si mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lalandeom.
     
    53:18
    Cipulis sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon ho pritlačil k mantinelu Černook, ktorý si puk jednoducho prevzal a zakladá útok hosťujúceho Dinama Minsk.
     
    52:52
    Domáci majú puk na svojich hokejkách vo vlastnom obrannom pásme. Minsk intenzívne forčekuje, no nezabúda ani na pozornú defenzívnu hru.
     
    52:18
    Bukarts obdržal puk na útočnej modrej čiare, no následne ho nahodil len na zadný mantinel, kde si ho prevzali hokejisti hosťujúceho Minsku.

    Góly a asistencie: 2. Meija (Hossa), 10. Wilson (Hossa, Redlihs) – 47. Micflikier (Krajíček)


    HC Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Ozolins, Redlihs, Robinson, Pujacs, Sotnieks, Cibulskis, Siksna – Szczechura, Indrasis, Haščák – Wilson, Marcel Hossa, Upitis – Dzerins, Bukarts, Meija – Kuzmenkovs, Cipulis, Pavlovs.
    HC Dinamo Minsk: Lalande (Haugen) – Krajíček, Goroško, Meech, Šinkevič, Filičkin, Černook, Lisovets – Micflikier, Platt, Gavrus – Irgl, Surový, Pavlovič – Meleško, Stas, Jefimenko – Drozd, Dadonov, Kitarov, Kirjuščenkov

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Roman Ščenjov – Gleb Lazarev, Roman Šichanov