Novokuzneck – Novosibirsk 3:2 (kon.) | A. Mytišči – S.Moskva 0:2 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 2:1 (kon.)
koniec
Atlant Mytišči
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Spartak Moskva
Štvrtok 05.09.2013, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované ! Spartak Moskva vstupuje do nového ročníka KHL výhrou 2:0 na ľade Atlantu Mytišči. O všetkom rozhodli presné zásahy Rastislava Špirka, ktorý najprv v druhej tretine poslal svoj tím do vedenia strelou z uhla a v záverečných sekundách potvrdil víťazstvo svojho tímu zásahom do prázdnej brány. Ďakujem vám za pozornosť a pozývam vás sledovať aj ostatné zápasy úvodneho kola KHL, ktoré vám kompletne celé na onlajnoch ponúkame. Pekný zvyšok večera praje komentátor dnešného stretnutia, Michal Bakoš. (19:52:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Spartak Moskva dal gól! Je rozhodnuté ! Hostia vybojovali puk, od mantinelu sa dostal na ľavej strane k RASTISLAVOVI ŠPIRKOVI, ktorý do prázdnej brány bez problémov poslal puk do odkrytej brány. Bez asistencie.
     
    59:30
    Hostia sa hádzali do prihráviek, snažili sa vyhodiť cez všetky čiary, no napokon sa im puk podarilo dstať do stredného pásma.
     
    59:18
    Domáci tréner si zobral oddychový čas, čo je celkom logický a očakávaný krok.
     
    59:18
    Hostia sa oslobodili za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    59:15
    Domáci brankár Galimov je už na streidačke. Atlant je v šestici !
     
    59:00
    Začala posledná minúta zápasu. Domáci sa snažia zúfalo dostať do útočnej tretiny.
     
    58:45
    Vhadzovať sa bude pred Galimovom, ktorý dobre zasiahol proti strele jedného z Moskovčanov, ktorý sa následne pustil do šarvátky s domácim brankárom. Rýchlo však bol usmernený domácimi obrancami.
     
    58:00
    Quint je späť na ľade. Začali posledné dve minúty zápasu.
     
    57:00
    Domáci zvierajú svojho súpera v útočnom pásme, no vyrovnanie neprichádza. Strela švihom od modrej neohrozila Glassa, letela totiž mimo.
     
    56:17
    Kadejkin sa snažil vniknúť do pásma, no bol faulovaný. Domáci dostanú dobrú príležitosť k vyrovnaniu. Na trestnú lavicu si išel sadnúť Quint.
     
    55:25
    Po príhrávke z poza brány sa vystreliť z prvej pokúsil Levitskij, no puk sa mu trafiť nepodarilo. Príliš totiž skákal.
     
    54:50
    Domáci vyhrali vo svojom obrannom pásme buly a okamžite sa snažili dostať puk do útočného pásma. Podarilo sa im ho dostať zatiaľ do rohu hracej plochy.
     
    53:33
    Domácim sa to už aj takmer podarilo. Strelu od modrej Glass vyrazil iba pred seba, no svoju chybu napravil tým, že dokázal zlikvidovať následnú dorážku Výborný zákrok brankára hostí !
     
    52:22
    Domáci sú v plnom počte a môžu vrhnúť všetky sily do útoku. Vyrovnanie je stále veľmi blízko.
     
    51:33
    Domáci sa snažili zaútočiť aj v oslabení, o v súboji jeden na jedného nakoniec domáci útočník proti obráncovi Spartaka neuspel. Ten ho zastavil skvelým vypichnutím puku.
     
    50:22
    Domáci Aťjušov si ide sadnúť na trestnú lavici za držanie hokejky. Hostia majú k dispozícii presilovú hru.
     
    50:01
    Domáci premárnili obrovskú šancu na vyrovnanie ! Arťuchin našiel späťnou prihrávkou Michnova, ktorý sa dostal pred Glassa, za ktorého sa puk snažil zasunúť bekendovým blafákom. Brankár hostí skvele zapracoval nohou a k následnej dorážke už Kadejkina nepustil.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 23. Špirko (Anderson), 60. Špirko (bez asistencie)


    Atlant Mytišči: Galimov – Batyršin, Rukavišnikov, Niskala, Sanguinetti, Atjušov, Novopašin, Dyblenko, Petrov – Gluchov, Kablukov, Kolcov – Engqvist, Majorov, Haataja – Trubachjov, Radulov I., Levitskij – Michnov, Arťuchin, Kadejkin
    Spartak Moskva: Glass – Quint, Sergejev, Bodrov, Magalinskij, Vasiljev, Rjazantsev, Mamkin, Kulik – Špirko, Anderson, Wandell – Kozlov, Nikulin, Volkov – Nikoncev, Junkov, Krutov – Černik, Bobrov, Medvedev

    Rozhodca: Kadyrov, Bondar – Sivov, Šeljanin