Novokuzneck – Novosibirsk 3:2 (kon.) | A. Mytišči – S.Moskva 0:2 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 2:1 (kon.)
koniec
Atlant Mytišči
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Spartak Moskva
Štvrtok 05.09.2013, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované ! Spartak Moskva vstupuje do nového ročníka KHL výhrou 2:0 na ľade Atlantu Mytišči. O všetkom rozhodli presné zásahy Rastislava Špirka, ktorý najprv v druhej tretine poslal svoj tím do vedenia strelou z uhla a v záverečných sekundách potvrdil víťazstvo svojho tímu zásahom do prázdnej brány. Ďakujem vám za pozornosť a pozývam vás sledovať aj ostatné zápasy úvodneho kola KHL, ktoré vám kompletne celé na onlajnoch ponúkame. Pekný zvyšok večera praje komentátor dnešného stretnutia, Michal Bakoš. (19:52:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Spartak Moskva dal gól! Je rozhodnuté ! Hostia vybojovali puk, od mantinelu sa dostal na ľavej strane k RASTISLAVOVI ŠPIRKOVI, ktorý do prázdnej brány bez problémov poslal puk do odkrytej brány. Bez asistencie.
     
    59:30
    Hostia sa hádzali do prihráviek, snažili sa vyhodiť cez všetky čiary, no napokon sa im puk podarilo dstať do stredného pásma.
     
    59:18
    Domáci tréner si zobral oddychový čas, čo je celkom logický a očakávaný krok.
     
    59:18
    Hostia sa oslobodili za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    59:15
    Domáci brankár Galimov je už na streidačke. Atlant je v šestici !
     
    59:00
    Začala posledná minúta zápasu. Domáci sa snažia zúfalo dostať do útočnej tretiny.
     
    58:45
    Vhadzovať sa bude pred Galimovom, ktorý dobre zasiahol proti strele jedného z Moskovčanov, ktorý sa následne pustil do šarvátky s domácim brankárom. Rýchlo však bol usmernený domácimi obrancami.
     
    58:00
    Quint je späť na ľade. Začali posledné dve minúty zápasu.
     
    57:00
    Domáci zvierajú svojho súpera v útočnom pásme, no vyrovnanie neprichádza. Strela švihom od modrej neohrozila Glassa, letela totiž mimo.
     
    56:17
    Kadejkin sa snažil vniknúť do pásma, no bol faulovaný. Domáci dostanú dobrú príležitosť k vyrovnaniu. Na trestnú lavicu si išel sadnúť Quint.
     
    55:25
    Po príhrávke z poza brány sa vystreliť z prvej pokúsil Levitskij, no puk sa mu trafiť nepodarilo. Príliš totiž skákal.
     
    54:50
    Domáci vyhrali vo svojom obrannom pásme buly a okamžite sa snažili dostať puk do útočného pásma. Podarilo sa im ho dostať zatiaľ do rohu hracej plochy.
     
    53:33
    Domácim sa to už aj takmer podarilo. Strelu od modrej Glass vyrazil iba pred seba, no svoju chybu napravil tým, že dokázal zlikvidovať následnú dorážku Výborný zákrok brankára hostí !
     
    52:22
    Domáci sú v plnom počte a môžu vrhnúť všetky sily do útoku. Vyrovnanie je stále veľmi blízko.
     
    51:33
    Domáci sa snažili zaútočiť aj v oslabení, o v súboji jeden na jedného nakoniec domáci útočník proti obráncovi Spartaka neuspel. Ten ho zastavil skvelým vypichnutím puku.
     
    50:22
    Domáci Aťjušov si ide sadnúť na trestnú lavici za držanie hokejky. Hostia majú k dispozícii presilovú hru.
     
    50:01
    Domáci premárnili obrovskú šancu na vyrovnanie ! Arťuchin našiel späťnou prihrávkou Michnova, ktorý sa dostal pred Glassa, za ktorého sa puk snažil zasunúť bekendovým blafákom. Brankár hostí skvele zapracoval nohou a k následnej dorážke už Kadejkina nepustil.
     
    49:40
    Z ľadu odišiel s nepríjemnou grimasou aj obranca hostí Vasiljev.
     
    49:00
    Gluchov sa dostal do tvrdého súboja a ľadovú plochu musí opúšťať až za pomoci lekára a podopierania dvoch spoluhráčov.
     
    48:35
    Domácim sa podarilo oslobodiť. Puk vyhodili až ku Glassovi, od ktorého sa začína akcia Spartaku. Presilovka Moskovčanov sa chíli ku koncu.
     
    48:12
    Na ľade nechýba v presilovkovej formácii ani jediný presný strelec tohto zápasu – slovenský hokejista Rastislav Špirko.
     
    47:14
    Po skončení presilovky domácich sa hostia dostali do vborného brejku. Na domácu bránu postupovali traja na dvoch, snažili sa to vykombinovať tak, aby mohli zakončiť do prázdnej brány. To sa im však nepodarilo. Navyše sme však videli úmyselné posunutie brány Batyršina, za čo putuje domáci hráč na trestnú lavicu.
     
    46:00
    Jeden z domácich hráčov to skúsil tvrdou petelicou od modrej. Glass mal na strelu dobrý výhľad a s istotou zasiahol.
     
    45:13
    Domác sú nasťahovaní v útočnom pásme, kde kombinujú, vytvárajú si šance, strieľajú, no vyrovnať sa im zatiaľ nepodarilo.
     
    44:33
    Snaha domácich o vyrovnanie je podporená presilovou hrou. Na lavicu hanby si išiel sadnúť Bodrov za hákovanie.
     
    44:12
    Engqvist vnikol do pásma po pravom krídle, prihral na druhú stranu Haatajovi, ktorého strelu z voleja dokázal Glass vyraziť do rohu hracej plochy.
     
    43:00
    Rasťo Špirko si po pravom krídle nakorčuľovával na dlhú kolmú prihrávku. Napokon ju dostihnúť nestihol, no puk aspoň tečoval a zabránil tak zakázanému uvoľneniu.
     
    42:33
    Arťukin nakorčuľoval na os ihriska a pokúsil sa vystreliť. Jeho pokus bol zblokovaný a puk následne obrana hostí odpratala do bezpečia.
     
    41:55
    Hostia sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia. ďalšie vhadzovanie pred Glassom.
     
    41:33
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme domáceho tímu.
     
    41:10
    Hostia roztočili v útočnom pásme Atlantu poriadny kolotoč. Nakoniec si jeden z nich chcel vytvoriť streleckú pozíciu, no o puk prišiel. Do brejku sa vydal Majorov, ktorý to skúsil strelou švihom. Tá bola zrazená a skončila v moci Glassa.
     
    40:20
    Prvá útočná akcai domácich v tretej tretine bola vedená po pravom mantinely, no hostia si s ňou bez problémov poradili. Puk vyhodili až k bráne Atlantu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ako sa napokon skončí tento na presné zásahy nebohatý zápas ? Sledujte priebeh posledne tretiny s nami od 19:10.
     
    V prostrednej časti sme sa dočkali jedného presného zásahu, ktorým poslal Slovák Rastislav Špirko svoj tím do vedenia. Domáci sa následne zvyšok druhej tretiny snažili o vyrovnanie, no nepodarilo sa im to. Najbližšie k tomu bol Michnov, ktorý proti Glassovi neuspel ani na druhý krát. Domáci si budú musieť v poslednej časi dávať pozor aj na zadné dvierka, pretože hostia ukázali, že budú z brejkov hroziť.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:48
    Domáci sa v záverečnej minúte ešte dokázali natlačiť do útočného pásma, kde si posúvali puk okolo mantinela a ich pokus os strelu od modrej obrana hostí zblokovala a puk následne vyhodila do stredného pásma. To bolo pravdepodobne to posledné, čo sme v prostrednej časti hry videli.
     
    38:34
    Puk majú na svojich hokejkách domáci, ktorí sa ešte pokúsia o jednu podarenú akciu, ktorá by mohla znamenať vyrovnanie pre nich zatiaľ nepriaznivého stavu.
     
    38:00
    Začali sa posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    36:54
    Domáci nevyužili obrovskú šancu a vyrovnanie ! Individuálnou akciu sa pekne uvoľnil Michnov, ktorého prvú strelu po ľade Glass vyrazil pred sebou, kde sa o dorážku pokúšal sám Michnov, no opäť si vylámal zuby na brankárovi Spartaka, ktorý puk vyrazil nad ochrnnú sieť.
     
    36:00
    kablukov obkrúžil celú bránu a snažil sa prekvapiť Glassa. Ten si túto situáciu postrážil.
     
    35:32
    Domácim sa presilovka absolútne nepodarila, nevytvorili si žiadnu dobrú príležitosť. Vasiljev je späť na ľadovej ploche.
     
    34:30
    Gluchov zaútočil aj v oslabení, no strelou z uhla nedokázal Galimova zaskočiť.
     
    33:11
    Za spomínané držanie hokejky si na trestnú išiel sadnúť Vasiljev. Domáci majú tda k dispozícii presilovú hru.
     
    32:58
    Majorovu strelu dokázal Glass vyraziť len k číhajúcemu Haatajovi, ktorému však v dorazení puku do brány zabránil obranca Spartaku zablokovaním hokejky.
     
    32:44
    Domáci mali peknú šancu na vyrovnanie. Po prebratí výbornej prihrávky korčuľoval Haataja z pravej strany tiesnený na Glassa, na ktorého napokon vyslal strelecký pokus. Brankár hostí si skvele poradil a vyrazil. O dorzanie sa pokúšal Engqvist, no nedokázal trafiť skackajúci puk.
     
    32:12
    Mohlo to byť 0:2 ! Volkov dostal prihrávku za bránou a kedže nemal nikoho voľného obtočil sa okolo nej a snažil sa zasunúť puk do domácej brány, to sa mu síce nepodarilo, no hra je kvôli posunutej bránke prerušená.
     
    31:40
    Domáci dokázali zobrať puk šikovnm hosťujúcim útočníkom, ktorí sa snažili za bránou Atlantu niečo vymyslieť a teraz sa snažia ísť dopredu práve oni.
     
    30:35
    Domáci to skúsili kolmou prihrávkou, no jej adresát si puk na modrej čiare nedokázal spracovať a kedže ho ani netečoval jedná sa o zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude v útočnej tretine Spartaku Moskva.
     
    30:02
    Obrovská šanca hostí ! Rjazantsev tvrdo vypálil na Galimova, ktorý puk vyrazil pred Medvedeva a následne dokázal vykryť aj jeho pokus z dorážky !
     
    29:22
    Domáci boli nasťahovaní v útočne jtretine, no nepresnou prihrávkou sa z nej sami vyhnali. Puk je momentálne v strednom pásme.
     
    28:01
    Hostia si teraz vytvorili peknú streleckú pozíciu. Bobrov prihral na Volkova, ktorý sa s ničím nepáral a skúsil to strelou príklepom. Galimov podržal svoj tím !
     
    27:33
    Domáci sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Puk dokázali vyhodiť až k Moskovskému strážcovi sväytne Glassovi. Hostia teda musia začať od vlastnej brány.
     
    26:56
    Arťuchin sa obtočil okolo brány, no následne o puk prišiel. Svoju frustráciu si chcel vybiť na hráčovi hostí, ktorého nedovolene atakoval. Za držanie si posedí dve minúty na trestnej lavici.
     
    26:33
    Domáci sa nedokázali v útoku presadiť a po vhadzovaní v stredovom kruhu sa puku ujali hostia, ktorí to skúšali pokojnou a pomalou rozohrávkou zo zadných radov.
     
    25:22
    Máme tu reklamnú prestávku, po ktorej sa bude vhadzovať v útočnom pásme domáceho tímu.
     
    24:30
    Domáci sa samozrejme nechcú zmieriť s tým, že prehrávajú a okamžite sa tlačia dopredu za vyrovnaním. Zatiaľ je to bez výraznejšieho efektu.
     
    22:37
    Spartak Moskva dal gól! Hosťom sa tesne pred koncom podarilo využiť presilovú hru. RASTISLAV ŠPIRKO dostal späťnú prihrávku od Andersona a aj napriek tomu, že bol vo veľkom uhle dokázal prekonať Galimova poslať svoj tím do vedenia ! Asistencia : Matt Anderson.
     
    22:00
    Sergejevova strela od modrej obla tečovaná, no Galimov si s ňou aj napriek tomu dokázal poradiť.
     
    21:15
    Kozlov sa bil o puk s domácim obrancom v rohu klziska. Domáci hráč tam získal cenné sekundikčky.
     
    20:40
    Niskala fauloval za svojou bránou Kozlova a za hákovanie si pôjde na dve minúty oddýchnuť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Dúfame, že sa nám v druhej časti roztrhne vrece s presnými zásahmy. Či to tak naozaj bude, sa dozviete v našom prenose, ktorý bude po prestávke pokračovať od 18:22.
     
    V prvej tretine súboja KHL medzi Atlantom Mytišči a Spartakom Moskva sme nevideli žiadny presný zásah. Sledovali sme veľmi pekné stretnutie, ktoré sa hralo z jednej strany na druhú. Viac z hry mali domáci hokejisti, no väčšie šance si vypracovali Moskovčania. Oba tímy si zahrali zhodne po jednej presilovke, no ani jeden z nich ponúknutú príležitosť nevyužil.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:32
    Aťjušov tvrdo vypálil od modrej. Glass na strelu veľmi dobre videl, nikto mu nezakrýval výhľad a tak si na svoje konto pripísal pohodový zákrok.
     
    18:54
    Domáci rozkrútili v útočnom pásme naozaj poriadny kolotoč. Aktívny boli hlavne Kablukov a Kolcov, no ani jeden z nich sa nedokázal dostať do nejakej stopercentnej šance, ktorá by smrdela presným zásahom.
     
    18:00
    Začali sa posledné dve minúty prvej tretiny. Domáci prišli o útočné pásmo.
     
    17:33
    Anderson si ide sadnúť na trestnú lavicu za hákovanie Nikulina. Domáci majú k dispozícii presilovú hru.
     
    17:22
    Už sme však opäť na druhej strane, kde sa snažil niečo vymyslieť Haataja, jeho prihrávku však vystihol Špirko, ktorý puk vyviezol aspoň do stredného pásma.
     
    16:35
    S Rjazantsevovym nahodením nemal Glass problémy. Puk však radšej pdoržal v lapačke. Bude sa teda opäť vhadzovať v útočnom pásme Moskovčanov.
     
    16:25
    Domáci krútili Spartak v obrannej tretie, no o puk napokon prišiel v súboji pri mantineli Igor Radulov. Pri pukú sú teda momentálne hostia.
     
    16:01
    Nikoncov dostal výborný puk do jazdy, vnikol do pásmy a z ľavej strany vystrelil na Galimova. Ten si dokázal poradiť a puk pokryť.
     
    15:44
    Truvachjov vnikol do pásma, nič nevymýšľal, len nahodil puk na Glassa. Vybojoval vhadzovanie.
     
    15:22
    Vpredu však nedokázali nič vymyslieť a domáci ich o puk okamžite obrali. Tí teraz čakajú za vlastnou bránou na prestriedanie.
     
    14:22
    Rasťo Špirko iba nahodil puk na Galimova, ktorý ho podržal a Spartak tak bude mať k dispozícii buly v útočnej tretine.
     
    13:33
    Arťuchin získal puk v útočnom pásme pri pravom mantineli a natlačil sa až pred Glassa. Ten útoku robustného útočníka odolal.
     
    12:55
    Trubachjov výborne zapracovl vo vlastnej obrannej tretine, dokázal výborne prečítať úmysel útčiacich hráčov, zobral im puk, ktorý vyviezol až do útoku.
     
    11:15
    Pri puku sú momentálne hostia, ktorí ho držia na vlastnej polovici, aby mohli poslať na ľad čerstvé sily.
     
    10:55
    Mayorov vystrelil na bránu hostí, pred ktorou výborne clonili hráči Atlantu. Glass dokázal v ťažkej pozícii puk vyraziť do rohu.
     
    9:15
    Zaváhanie domácich na vlastnej polovici využil Junkov, ktorý z ľavej strany vnikol do útočného pásma, prihral pod seba Nikoncovovi, ktorého nádherne vychytal Galimov. Skvelý zákrok domáceho brankára !
     
    9:01
    Domáci sa úspešne ubránili a hrajú opäť v pätici.
     
    8:12
    Bodrov to skúsil strelou od modrej, no puk mu ideálne nesadol a pdoľa toho to aj dopadlo. Hostia sa však udržali v útočnej tretine.
     
    7:22
    Hostia sú v početnej výhode nasťahovaní v tretine Atlantu, no puk si zatiaľ posúvaju len okolo mantinelu. Na ľade nechýba Radulov, ani náš Rastislav Špriko.
     
    7:01
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme, posunuli puk na modrú, odkiaľ nahodili puk na domácu bránu. V následnom tvrdom súboji si jeden z domácich počínal nedovolene a bdue sa vylučovať. Na trestnú lavicu su pôjde sadnúť za držanie Kablukov.
     
    6:32
    Hra je prerušená. Máme tu reklamnú prestávku.
     
    6:22
    Jeden z vracajúcich sa hosťujúcich útočníkov podrazil domáceho hráča. Publikum si žiadalo vylúčenie, no píštalka rozhodcov ostala nemá.
     
    5:30
    Jeden z obráncou hostí našiel peknou kolmou prihrávkou na modrej rozbehnutého NIkoncova, ktorý sa v osobnom súboji dokázal uvoľniť a vystrelil. Galimov vyrazil do rohu.
     
    4:30
    Hra je kvôli ofsajdu hostí prerušená. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    3:42
    Domáci pri tvorbe útoku na nič nečakali, nič zbytočné nevymýšľali a puk poslali okažite do pásma, kde však za bránou dobre zapracovali hostia a dostali puk do stredného pásma.
     
    2:54
    Domáci sa teraz už dostali k strele švihom, ktorú však Glass v bránke hostí dokázal bez problémov pokryť.
     
    1:26
    Hralo sa v útočnej tretine domácich, ktorí si tam posúvali puk po mantineli. Nakoniec sa do zakončenia dostať nedokázali a Spartakovci ich vytlačili von z pásma.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlant Mytišči: Galimov – Batyršin, Rukavišnikov, Niskala, Sanguinetti, Atjušov, Novopašin, Dyblenko, Petrov – Gluchov, Kablukov, Kolcov – Engqvist, Majorov, Haataja – Trubachjov, Radulov I., Levitskij – Michnov, Arťuchin, Kadejkin

    Spartak Moskva: Glass – Quint, Sergejev, Bodrov, Magalinskij, Vasiljev, Rjazantsev, Mamkin, Kulik – Špirko, Anderson, Wandell – Kozlov, Nikulin, Volkov – Nikoncev, Junkov, Krutov – Černik, Bobrov, Medvěděv

    Rozhodca: Kadyrov, Bondar – Sivov, Šeljanin.
     
    V minulom ročníku sa tieto dva tímy stretli iba raz. Vzájomný zápas sa skončil víťazstvom Atlantu, ktorý na domácom ľade zdolal Spartak 5:2.

    Favorita štvrtkového zápasu je veľmi ťažké určiť. Výrazným favoritom nie je ani jediný tím a skončiť sa to môže všelijako.
     
    Na začiatok si v krátkosti niečo povedzme o oboch tímoch.

    Atlant Mytišči obsadilo v minulom ročníku po základnej časti 8. miesto, ktoré ako posledné zaručovalo postup do play-off. V play-off teda na Atlant čakal prvý tím po základnej časti, SKA Petrohrad. Proti veľkému favoritovi dokázali vyhrať jeden zápas, no celkovo sériu stratili pomerom 1:4 a s play-off sa tak lúčili po prvom kole.

    V rámci prípravy na nový ročník odohrali domáci hokejisti jedenásť prípravných zápasov s bilanciou troch víťazstiev, šesť prehier a dvoch prehier po nadstavení resp. samostatných nájazdoch.

    Minulý ročník bol pre moskovský klub – Spartak veľým sklamním. Tradičný ruský klub obsadil v západnej konferencii predposledné 15. miesto.

    V rámci prípravy na nový ročník odohrali hostia štrnásť zápasov s bilanciou ôsmych výhier, jednej výhry po nadstavení resp. samostatných nájazdoch a piatich prehier.
     
    Vážení fanúšikovia nadnárodnej hokejovej súťaže – KHL, vítam vás pri sledovaní prenosu zo zápasu 1. kola nového ročníka 2013/14, v ktorom Atlant Mytišči privíta na vlastnom ľade Spartak Moskva. Príjemný športový zážitok vám praje komentátor dnešného stretnutia, Michal Bakoš.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 23. Špirko (Anderson), 60. Špirko (bez asistencie)


    Atlant Mytišči: Galimov – Batyršin, Rukavišnikov, Niskala, Sanguinetti, Atjušov, Novopašin, Dyblenko, Petrov – Gluchov, Kablukov, Kolcov – Engqvist, Majorov, Haataja – Trubachjov, Radulov I., Levitskij – Michnov, Arťuchin, Kadejkin
    Spartak Moskva: Glass – Quint, Sergejev, Bodrov, Magalinskij, Vasiljev, Rjazantsev, Mamkin, Kulik – Špirko, Anderson, Wandell – Kozlov, Nikulin, Volkov – Nikoncev, Junkov, Krutov – Černik, Bobrov, Medvedev

    Rozhodca: Kadyrov, Bondar – Sivov, Šeljanin