Gent – Mechelen 2:1 (kon.) | Liége – Lierse 3:0 (kon.) | Oostende – Brugge 1:2 (kon.)
koniec
Standard Liége
3:0 (2:0)
Lierse SK
cz Nedeľa 04.08.2013, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne (Liège) • Belgická Jupiler Pro League
     
    83
    O velmi špatném bránění vzdušného prostoru jsme se dnes jednou bavili a opět byli domácí velmi blízko skórování po rohovém kopu. Jenže od stehna jednoho z nich se míč odrazil těsně nad.
     
    83
    Ještě před rozehráním rohového kopu v 83. minutě viděl Swinkels (LRS) žlutou kartu.
     
    80
    Autor tří branek dnes se střídání nedočká a dohraje zápas až do konce. Posledním střídajícím hráčem Standardu je totiž Van Damme, který přepustil místo Ben Haimovi.
     
    76
    Poslední střídání hostů je zde. Ze hřiště odešel Hossam Ghaly a nahradil jej Lambot.
     
    74
    Vzápětí už Goris zasahovat musel a vytáhl opravdu fantastický zákrok, vystartoval velmi rychle z brány a tím zabránil lepšímu zakončení. Přesto se jednalo o velkou šanci domácích.
     
    68
    Standard právě vstřelil branku!

    O hattricku se hodně mluvilo v prvním poločase, v tom druhém už GEOFFREY MUJANGI BIA tolik vidět nebyl, ale při této akci stál na správném místě. Zblokovaný míč se odrazil totiž přesně před něj a Mujangimu stačilo poslat kulatý nesmysl směr prázdná brána. Brankář Goris totiž reagoval na předchozí zablokovanou střelu.
     
    61
    Změnit by to mohlo střídání. Farssiho nahrazuje Hazurov, třeba právě on oživí hru Lierse.
     
    57
    Dokonce se jedná o dvojité střídání Standardu. Jako druhý jde dolů de Camargo a jeho místo zaujme Batshuayi.
     
    56
    Domácí tým střídá, ze hřiště odchází Öztürk a přichází Cissé.
     
    53
    Öztürk (STA) za svůj taktický faul, kterým zastavil rychlý protiútok inkasoval žlutou kartu.
     
    50
    Také po rohovém kopu vznikl v obraně Lierse menší zmatek, ale jediné střelecké zakončení dokázal famózně odhlavičkovat jeden z obránců. Brankář Goris by u míče s velkou pravděpodobností již nebyl.
     
    49
    Jenže udeřilo málem na druhé straně, Opare (STA) si udělal se svého strážce dobrý den a elegantní kličkou ho v pohodě obešel, jeho ostrý centr do šestnáctky byl tečován hostujícím hráčem na roh.
     
    46
    Do druhého poločasu nastupují hosté s jednou změnou ve svém jedenáctce. Na hřiště už se nevrátí Vercauteren a místo něj zkusí štěstí Bourabia.
     
    43
    Opare (STA) však nepřesně přihrál a po rychlém brejku Losada (LRS) ho k zemi poslal Ciman, který ho zatáhl podle všeho za ruku. Ciman za tento zákrok viděl žlutou kartu a Opare se naopak těžce zvedá a bude ošetřen. Bude z toho přímý kop na hranici šestnáctky.
     
    41
    Vzdušný prostor v šestnáctce Lierse byl opět nedostatečně pokryt a využít se to snažil de Camargo (STA), jenže míč se od jeho hlavy odrazil těsně nad břevno.
     
    33
    Mujangi Bia je dnes k nezastavení a pokud mu bude obrana Lierse dávat tolik prostoru, tak na sebe hattrick opravdu nenechá dlouho čekat. Mujangi si naběhl na zadní tyč a dostal přesný pas, celou situaci však zachránil včasným výběhem Goris, který mu zmenšil střelecký úhel a domácí hvězda tak poslala míč pouze těsně nad. Míč se dokonce zřejmě otřel o břevno.
     
    32
    Nádherné zrychlení hry předvádí Standard a v tom dnes nad svým soupeřem jednoznačně dominuje, pas do běhu dostal Mujangi Bia a dokázal obstřelit svého strážce Swinkelse. Míč nakonec prolétl těsně kolem levé tyče a to zabránilo střelci v uzavření hattricku.
     
    28
    O tom, že se jednalo o pozici pro přímou střelu nás přesvědčil Öztürk. Ten nic nevymýšlel a jeho projektil padal přesně k pravé tyči, jenže tam se stačil přesunout Goris a míč vyrazit.
     
    20
    Standard právě vstřelil branku!

    Tak toto byla opravdová lahůdka a kandidát minimálně na branku tohoto kola! Ezekiel se velmi dobře zorientoval v nepřehledné situaci a přiťukl míč na GEOFFREYHO MUJANGI BIU a ten krásným obloučkem překonává brankáře, navíc se míč do sítě dostal po odrazu od břevna a tak branka dostala ještě i pomyslnou třešničku. Mujangi Bia si tak v krátkém sledu připisuje již svou druhou branku v utkání.
     
    17
    Standard právě vstřelil branku!

    Z ničeho nic se dostávají domácí do vedení, může za to opravdu ukázková narážečka, po které se dostal mezi dva obránce GEOFFREY MUJANGI BIA a s přehledem překonává Gorise. Výbornou přihrávku mu vyslal Bulot, který byl přitom dokonce faulován, i tak si připsal gólovou asistenci.
     
    13
    Jenom to tak zahučelo na stadionu, na míč totiž skvěle naskočil Opare (STA) a ten od jeho hlavy letěl těsně mimo pravou tyč. Zřejmě největší šance za úvodních třináct minut hry.
     
    3
    Rychlý průnik domácích po křídle, míč zatáhl až do pokutového území jeden z nich a dostal míč i na svého spoluhráče. Ten však ve velmi dobré střelecké pozici netrefil míč ideálně a tak ho Goris v pohodě chytil. První zajímavá šance utkání.

    Jozef Valenčík

    Góly: 17. Mujangi Bia, 20. Mujangi Bia, 68. Mujangi Bia

    Karty:   43. Ciman (STA), 53. Öztürk (STA) – 83. Swinkels (LRS)


    Standard Liége: Kawashima – Van Damme (80. Ben Haim), Ciman, Kanu, Opare – Buyens, Öztürk (56. Cissé)– Bulot, Mujangi Bia – de Camargo (57. Batshuayi), Ezekiel
    Lierse SK: Goris – Samir Farag, Swinkels, Saidi, Jääger – Farssi (61. Hazurov), Losada, Wils, Hossam Ghaly (76. Lambot), Vercauteren (46. Bourabia) – Menga

    Rozhodca: Geldhof – Rys, Dhondt