Česko U20 – Nemecko U20 7:2 (kon.) | Slovensko U20 – Švajčiarsko U20 2:3 (kon.)
koniec
Slovensko U20
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Švajčiarsko U20
Sobota 03.08.2013, 14:30 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Slováci zabrali na svojom hernom prejave, no napokon dokázali skórovať až príliš neskoro, konkrétne v 57. minúte, keď sa gólovo presadil a presilovú hru využil Milan Kolena.
    Od tohto momentu však Švajčiari už ubránili svoju svätyňu a napokon sa stávajú zaslúžene víťazmi U20 Summer Hockey Challenge!

    Slovenskí reprezentanti skončili na peknom druhom mieste so stratou dvoch bodov na majstrovské Švajčiarsko.

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sa stali Yannick Rathgeb a Stanislav Horanský.

    Turnajové ocenenia:
    Najlepší brankár: Melvin Nyffeler (Švajčiarsko)
    Najlepší obranca: Mirco Müller (Švajčiarsko)
    Najlepší útočník: Milan Kolena (Slovensko)

    Konečné poradie turnaja:
    1. Švajčiarsko – 8 bodov
    2. Slovensko – 6 bodov
    3. Česko – 3 body
    4. Nemecko – 1 bod

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:50:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Puk má vo svojej moci gólman Rochow, ktorý už upokojuje tempo hry a dáva triumf Švajčiarska na pravú mieru.
     
    59:42
    Švajčiari získali puk po nepresnej útočnej kombinácii domácich a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    59:18
    A je to tu! Domáca slovenská reprezentácia bude hrať v šestici! Sabol ostáva na striedačke!
     
    58:58
    Slovenskí hráči nemajú už veľa času na vyrovnanie, no momentálne sa im veľmi nedarí. Po postavení mimo hry sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:25
    Slováci síce vyhrali vhadzovanie pred gólmanom Rochowom, no následne sa im nepodarilo už zakončovať. Švajčiari puk vyhodili do bezpečia a následne získali aj vhadzovanie pred Sabolom.
     
    57:58
    Slovenský tím si vyžiadal oddychový čas, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Rochowom!
     
    57:28
    Slovenskí hráči sú stále pri puku a sú momentálne aktívnejší. Uvidíme, či sa im to podarí pretaviť aj do gólovej podoby. Momentálne sa hrá pred Sabolom.
     
    56:46
    Slovensko dalo gól!
    Slovenská reprezentácia ožíva v presilovej hre! Po fantastickej prihrávke od Predajnianskeho z hranice pravého kruhu sa k puku na ľavej strane dostal MILAN KOLENA, ktorý nekompromisnou delovkou z prvej nedal gólmanovi Rochowovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Jakub Predajniansky.
     
    56:27
    Na rad prichádza ďalšie vylúčenie na strane Švajčiarska. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Kevin Dayer.
     
    56:09
    Od modrej čiary nekompromisne pálil Gachulinec, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Rochowovej ľavici, kde sú Švajčiari už v plnej sile.
     
    55:50
    Po skvelej prihrávke od Kolenu sa k puku na pravej strane dostal Cehlárik, ktorému už chýbalo len trafiť bránu, no práve to sa mu v spolupráci s gólmanom Rochowom nepodarilo!
     
    55:29
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Šoltés, no gólman Rochow bol v strehu a puk videl dobre. Následne ho ukryl vo svojom náručí.
     
    54:58
    Slováci sa držia v útočnom pásme a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Švajčiari sa bránia naozaj vynikajúco.
     
    54:12
    Gólman Rochow predviedol ďalší skvelý zákrok, keď zneškodnil delovku od Lužu a následne nedovolil dorážať ani rozbehnutému Rehákovi!
     
    53:56
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Kreis.
     
    53:25
    Slováci hrajú už v plnom počte a momentálne pridávajú na aktivite. Nemajú síce veľa času, no ešte nie je nič stratené. Uvidíme, čo sa im podarí vykúzliť.
     
    52:58
    Dávid Gríger predvádza veľmi dobrý výkon aj v oslabení, keď výrazne napáda rozohrávajúcich Švajčiarov. Opäť získal dôležité sekundičky, po ktorých sa hra sťahuje pred gólmana Rochowa.

    Góly a asistencie: 7. Lunter (Daňo, Gríger), 57. Kolena (Predajniansky) – 26. Rathgeb (Zangger), 31. Dayer (Fuchs, Kreis), 35. Hischier (Dünner, Frick)


    Slovensko U20: Sabol (Mikoláš) – Rusina, Gachulinec, Palovič, Predajniansky, Valjent, Luža, Buri, Černák – Lunter, Paulovič, Daňo – Horanský, Gríger, Cehlárik – Lantoši, Kolena, Tibenský – Šoltés, Rehák, Koyš.
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (41. Rochow) – Dotti, Kreis, Mirco Müller, Rathgeb, Frick, Rouiller – Sterchi, Balmelli, Frei – Praplan, Bertschy, Zangger – Marco Müller, Dünner, Hischier – Schmutz, Fuchs, Dayer.

    Rozhodca: Rudolf Lauff, Tomáš Orolin – Martin Korba, Martin Smrek