Česko U20 – Nemecko U20 7:2 (kon.) | Slovensko U20 – Švajčiarsko U20 2:3 (kon.)
koniec
Slovensko U20
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Švajčiarsko U20
Sobota 03.08.2013, 14:30 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Slováci zabrali na svojom hernom prejave, no napokon dokázali skórovať až príliš neskoro, konkrétne v 57. minúte, keď sa gólovo presadil a presilovú hru využil Milan Kolena.
    Od tohto momentu však Švajčiari už ubránili svoju svätyňu a napokon sa stávajú zaslúžene víťazmi U20 Summer Hockey Challenge!

    Slovenskí reprezentanti skončili na peknom druhom mieste so stratou dvoch bodov na majstrovské Švajčiarsko.

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sa stali Yannick Rathgeb a Stanislav Horanský.

    Turnajové ocenenia:
    Najlepší brankár: Melvin Nyffeler (Švajčiarsko)
    Najlepší obranca: Mirco Müller (Švajčiarsko)
    Najlepší útočník: Milan Kolena (Slovensko)

    Konečné poradie turnaja:
    1. Švajčiarsko – 8 bodov
    2. Slovensko – 6 bodov
    3. Česko – 3 body
    4. Nemecko – 1 bod

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:50:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Puk má vo svojej moci gólman Rochow, ktorý už upokojuje tempo hry a dáva triumf Švajčiarska na pravú mieru.
     
    59:42
    Švajčiari získali puk po nepresnej útočnej kombinácii domácich a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    59:18
    A je to tu! Domáca slovenská reprezentácia bude hrať v šestici! Sabol ostáva na striedačke!
     
    58:58
    Slovenskí hráči nemajú už veľa času na vyrovnanie, no momentálne sa im veľmi nedarí. Po postavení mimo hry sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:25
    Slováci síce vyhrali vhadzovanie pred gólmanom Rochowom, no následne sa im nepodarilo už zakončovať. Švajčiari puk vyhodili do bezpečia a následne získali aj vhadzovanie pred Sabolom.
     
    57:58
    Slovenský tím si vyžiadal oddychový čas, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Rochowom!
     
    57:28
    Slovenskí hráči sú stále pri puku a sú momentálne aktívnejší. Uvidíme, či sa im to podarí pretaviť aj do gólovej podoby. Momentálne sa hrá pred Sabolom.
     
    56:46
    Slovensko dalo gól!
    Slovenská reprezentácia ožíva v presilovej hre! Po fantastickej prihrávke od Predajnianskeho z hranice pravého kruhu sa k puku na ľavej strane dostal MILAN KOLENA, ktorý nekompromisnou delovkou z prvej nedal gólmanovi Rochowovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Jakub Predajniansky.
     
    56:27
    Na rad prichádza ďalšie vylúčenie na strane Švajčiarska. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Kevin Dayer.
     
    56:09
    Od modrej čiary nekompromisne pálil Gachulinec, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Rochowovej ľavici, kde sú Švajčiari už v plnej sile.
     
    55:50
    Po skvelej prihrávke od Kolenu sa k puku na pravej strane dostal Cehlárik, ktorému už chýbalo len trafiť bránu, no práve to sa mu v spolupráci s gólmanom Rochowom nepodarilo!
     
    55:29
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Šoltés, no gólman Rochow bol v strehu a puk videl dobre. Následne ho ukryl vo svojom náručí.
     
    54:58
    Slováci sa držia v útočnom pásme a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Švajčiari sa bránia naozaj vynikajúco.
     
    54:12
    Gólman Rochow predviedol ďalší skvelý zákrok, keď zneškodnil delovku od Lužu a následne nedovolil dorážať ani rozbehnutému Rehákovi!
     
    53:56
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Kreis.
     
    53:25
    Slováci hrajú už v plnom počte a momentálne pridávajú na aktivite. Nemajú síce veľa času, no ešte nie je nič stratené. Uvidíme, čo sa im podarí vykúzliť.
     
    52:58
    Dávid Gríger predvádza veľmi dobrý výkon aj v oslabení, keď výrazne napáda rozohrávajúcich Švajčiarov. Opäť získal dôležité sekundičky, po ktorých sa hra sťahuje pred gólmana Rochowa.
     
    52:27
    Slováci sa momentálne bránia veľmi dobre, no už nemajú príliš veľa času na potrebné góly. Dúfajme, že ustoja aspoň túto presilovú hru.
     
    51:55
    Z hranice pravého kruhu tvrdo zakončoval Marco Müller, no ten bol napokon neúspešný, keďže puk umiestnil len do pleksiskla za slovenskou bránou.
     
    51:23
    Marko Daňo sa predviedol na ľade, no v tretej tretine si už nezahrá. Za nekomrpomisné napadnutie obdržal dvojminútový trest a k tomu aj 10minútový za nešportové správanie.
     
    50:59
    Lunter sa dobre presúval po ľavej strane a na pravom krídle mal voľného Daňa, no napokon sa rozhodol zakončovať, čo sa mu stalo osudným. Gólman Rochow jeho strelu chytil do svojho náručia!
     
    50:28
    Bertschy to skúšal tentokrát spoza kruhov, no jeho delovka bola napokon neúspešná a skončila len na výstroji gólmana Sabola.
     
    49:56
    Bertschy bojoval o puk na ľavom kruhu, no napokon o neho prišiel. Slovenská defenzíva je momentálne pozorná, no mala by sily presunúť skôr do ofenzívy.
     
    49:22
    Slováci sa stále snažia niečo vymyslieť, no Švajčiari poriadne dostupujú do súbojov a nechávajú otriasať mantinely na popradskom zimnom štadióne.
     
    48:52
    Kolena si chcel urobiť sťahovačku na ľavom krídle, no napokon mu to nevyšlo a bleskovo ho odstavila dvojica Švajčiarov. Na rad prichádza hra v strednom pásme.
     
    48:16
    Cehlárik to opäť skúšal, no tentokrát z pravej strany. Jeho projektil však napokon skončil bezpečne medzi betónmi gólmana Rochowa.
     
    47:59
    Pekný únik po ľavom krídle predviedol Cehlárik, ktorý sa následne natlačil pred Rochowovu bránu a tvrdo zakončil. Švajčiarský gólman však puk vyrazil do bezpečia.
     
    47:28
    Slovenskí hokejisti sa opäť musia brániť, keďže Švajčiari ich zovreli v obrannom pásme. Momentálne sme videli nepresnú, no napokon zblokovanú strelu Bertschyho.
     
    46:52
    Puk sa momentálne nachádza za slovenskou bránou, kde sa ho domáci obrancovia snažia rozohrať. Švajčiari však dobre forčekujú a poriadne provokujú svojich súperov.
     
    46:07
    Slovenskí hokejisti hrajú už v plnom počte, rovnako ako Švajčiari. Domáci však musia poriadne zabrať, aby mohli zabodovať.
     
    45:58
    Dávid Gríger získal puk na ľavom kruhu, následne sa chcel obtočiť a ešte zakončovať, no to sa mu už nepodarilo, a tak po získaní sekúnd odchádza striedať.
     
    45:28
    V tejto presilovej hre sa Švajčiarom zatiaľ veľmi nedarí, keďže Slováci im predvádzajú skvelú defenzívu a ešte lepší forčeking.
     
    44:52
    Po nepresnej prihrávke od Mirca Müllera sa k puku dostal domáci Buri, ktorý puk vyhodil cez všetky čiary až za Rochowovu bránu.
     
    44:07
    Na rad prichádzajú vylúčenia na oboch stranách. Po dobrom Sabolovom zákroku sa domáci Valjent previnil krosčekom a hrubosťou, čiže 2+2. Hosťujúci Rathgeb získal dve minúty za hrubosť. Je tu teda presilovka pre Švajčiarov.
     
    43:58
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončoval Frcik, no jeho delovka bola napokon neumiestnená. Gólman Sabol však dobre zasiahol aj v tomto príprade a puk zachytil vo svojom náručí.
     
    43:28
    Puk sa presúva z hokejky na hokejku, no väčšinou to nie sú presné prihrávky. Momentálne sa Švajčiari snažia útočiť, no Slováci im nedávajú možnosť.
     
    42:55
    Aj Švajčiari hrajú už v plnom počte, čo znamená, že domáci nedokázali využiť presilovú hru. Momentálne však Cehlárik s Grígerom ťahajú slovenské útoky a snažia sa niečo na Rochowa vymyslieť.
     
    42:21
    Domácim sa v tejto presilovej hre nedarí dostať sa do útočného pásma, gólman Rochow teda veľa práce v týchto momentoch nemá.
     
    41:59
    Slováci hrajú už v plnom počte a majú k dispozícii presilovú hru o jedného muža. Švajčiari sú však už vo svojom obrannom štvorci a zatiaľ sa veľmi dobre bránia.
     
    41:22
    Švajčiari si nerozumeli v rozohrávke a poslali puk na stranu Slovenska. Slovenskí obrancovia však napokon poslali herný inštrument až na zakázané uvoľnenie.
     
    41:06
    Hra sa presunula do štádia, keď sa hrá v pomere štyroch na štyroch. Momentálne sú aktívnejší Slováci, ktorí musia poriadne zabrať, aby mohli pomýšľať na triumf.
     
    40:49
    V oslabení sa do zakončenia dostali aj Švajčiari, konkrétne Bertschy, ktorý si puk potiahol po pravom krídle a následne nekompromisne zakončil. Jeho delovku však gólman Sabol úspešne zachytil na svojich betónoch.
     
    40:27
    Za hákovanie na Grígera si na dve minúty odchádza sadnúť Rouiller.
     
    40:27
    Dávid Gríger sa dostal do skvelej gólovej šance, no napokon bol hákovaný, a tak sa bude vylučovať. Gólman Rochow puk úspešne zachytil na svojich betónoch.
     
    40:04
    Na úvodné vhadzovanie v tretej tretine sa proti sebe postavili domáci Gríger a hosťujúci Balmelli. Napokon boli však Švajčiari úspešnejší.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V tretej tretine nastúpi do hry namiesto gólmana Melvina Nyffelera oddýchnutý gólman Sascha Rochow.
     
    Tretiu tretinu tohto zápasu budeme začínať v znení presilovej hry Slovenska, ktorá bude trvať ešte 33 sekúnd.
     
    V druhej tretine zapli Švajčiari na plné obrátky a dokázali poriadne zaskočiť všetkých divákov a najmä celú slovenskú reprezentáciu. Už v 26. minúte sa gólovo presadil Yannick Rathgeb, ktorý skóroval v presilovej hre a vyrovnal na 1:1. V 31. minúte Helvéti udreli opäť, keď sa nádherným bekhendovým blafákom presadil Kevin Dayer, ktorý nedal gólmanovi Sabolovi žiadnu šancu. Následne to pre Slovensko vyzeralo dobre, keď mali k dispozícii presilovú hru, no napokon naši prepadli v obrane a inkasovali v oslabení. Postaral sa o to Luca Hischier, ktorý ťažil z prečíslenia a zo skvelej prihrávky. Švajčiari teda otočili zápas z 0:1 na 3:1 a bojujú ďalej.

    Podarí sa Slovákom pozviechať a zabojovať o zisk cenného triumfu v tomto reprezentačnom turnaji?
    Tretia tretina začína približne o 16:04.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:59
    Ihneď po vhadzovaní pred bránou Slovenska sa k puku dostal Fuchs, ktorý tvrdo vypálil, no jeho delovka napokon smerovala len vysoko nad bránu domáceho celku.
     
    39:57
    Na rad prichádzajú ďalšie vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty za hrubosť si odchádza sadnúť švajčiarský Mirco Müller a na slovenskej strane to je Marko Daňo, ktorý zinkasoval 2+2 – rovnako za hrubosť.
     
    39:57
    Slovákom sa v presilovej hre veľmi nedarilo, no napokon ešte spoza kruhov tvrdo vystrelil Milan Kolena. Gólman Nyffeler bol však v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    39:12
    Daňo sa dostal k puku na pravej strane a krížnou prihrávkou hľadal na ľavom krídle Gachulineca. Tomu však skackavý puk nesadol na hokejku a bránu minul.
     
    38:38
    Švajčiari očividne nemali dosť a dostávajú sa do oslabenia o dvoch mužov. K Rathgebovi sa na trestnej lavici pridá Dotti, ktorý nebezpečne zahral vysokou hokejkou na nášho Daňa.
     
    38:33
    Domáci slovenský tím má k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Rathgeb, ktorý poriadne zložil nášho Rusinu.
     
    37:55
    Švajčiari sa stále držia v útočnom pásme a snažia sa niečo vymyslieť. Slovenskí hokejisti sú ako vymenení a momentálne sa im vôbec nedarí.
     
    37:24
    Hischier sa dobre presúval po pravom krídle a následne aj zakončil, no puk umiestnil len na betóny gólmana Sabola.
     
    36:59
    Fuchs získal puk na pravom kruhu a chcel švihom vymiesť ľavý horný roh slovenskej brány, no gólman Sabol bol dobre postavený a puk vyrazil svojím ramenom.
     
    36:28
    Švajčiari hrajú už v plnom počte a Slováci teda nevyužili ďalšiu presilovú hru. Dokonca v nej inkasovali. Z ľavej strany to tentokrát skúšal Schmutz, no napokon trafil len Sabolove betóny.
     
    35:58
    Po nepresnej prihrávke od Valjenta sa k puku dostali hráči Švajčiarska, ktorí puk podržali a následne ho vyhodili až za bránu gólmana Sabola.
     
    35:16
    Slovenskí hokejisti hrajú v početnej výhode, no momentálne sa im veľmi nedarí. Švajčiari sú oveľa aktívnejší a aj v početnej nevýhode hrajú veľmi dobre.
     
    34:41
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak toto je pre Slovákov obrovský šok! V defenzívnych radoch naši poriadne prepadli a dovolili Švajčiarom dostať sa do prečíslenia a napokon aj skórovať v oslabení. Po skvelej prihrávke od Dünnera na hranici slovenského bránkoviska sa k puku dostal LUCA HISCHIER, ktorý ho poslal popri ľavom Sabolovom betóne do slovenskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Nico Dünner a Lukas Frick.
     
    34:28
    Na rad prichádza presilová hra pre slovenský celok. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Mirco Müller.
     
    33:55
    Slovenskí hokejisti sa snažia a snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Švajčiari sa veľmi dobre bránia a nedovoľujú domácim zakončovať.
     
    33:13
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Zangger, no gólman Sabol bol v strehu a jeho delovku napokon zachytil na svojich dobre osadených betónoch.
     
    32:55
    O puk sa tuho bojovalo v strednom pásme, no napokon sa Švajčiari previnili prihrávkou rukou, po ktorej sa bude vhadzovať pred gólmanom Nyffelerom. Konkrétne po jeho ľavici.
     
    32:25
    Z pozície na pravom kruhu vyskúšal strieľať Rouiller a napokon to vôbec nebolo zlé. Jeho projektil však napokon s prehľadom zachytil gólman Sabol vo svojom náručí.
     
    31:58
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Gachulinec, no jeho projektil napokon skončil len zblokovaný v rohu klziska. Pri puku sú teda opäť Švajčiari.
     
    31:24
    Slováci sú z druhého švajčiarského gólu mierne otrasení, no stále sa snažia niečo vymyslieť. Tentokrát sa po prihrávke od Cehlárika dostal do zakončenia Gríger, no jeho delovka napokon letela len tesne mimo Nyffelerovej brány.
     
    30:36
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari dokázali otočiť výsledok tohto zápasu s veľkou eleganciou! Po skvelej prihrávke od Fuchsa sa k puku dostal KEVIN DAYER, ktorý si puk potiahol pred gólmana Sabola a napokon ho prekonal bekhendovým blafákom, ktorý bol umiestnený presne do pravého horného rohu slovenskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Jason Fuchs a Samuel Kreis.
     
    30:15
    Slovenskí hráči sa tentokrát musia brániť, keďže ich Švajčiari poriadne pritlačili do obranného pásma. Uvidíme, čo sa z toho ešte vykľuje.
     
    29:53
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Dotti, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len na zadnom mantineli, kde si puk prevzali domáci obrancovia.
     
    29:27
    Bertschy sa dobre presúval po ľavej strane, no napokon ho k mantinelu skvele pritlačil pozorý Rusina, ktorý efektívne zastavil tento útok Švajčiarska.
     
    28:54
    Černák sa veľmi dobre presúval po pravom krídle a následne aj vystrelil, no jeho projektil bol len veľmi nedôrazný a neohrozil gólmana Nyffelera.
     
    28:20
    Švajčiarský útok síce Slováci zachytili, no napokon puk vyhodili cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Sabola.
     
    27:55
    Švajčiari sa snažili dostať sa do útočného pásma, no napokon sa previnili postavením mimo hry, ktoré presúva vhadzovanie puku do stredného pásma.
     
    27:12
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia dostať smerom dopredu, no ich defenzívy sú pozorné, a tak veľa prienikov a šancí nevidíme.
     
    26:38
    Schmutz tentokrát tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu a následne sa dostal aj k dorážke, no gólman Sabol bol v strehu a puk dokázal zachytiť medzi svojími betónmi.
     
    26:08
    Hrá sa akokeby odznovu, no momentálne sú aktívnejší Švajčiari, ktorí bojujú o puk v útočnom pásme a snažia sa ohroziť domácu svätyňu.
     
    25:25
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari tentokrát ukázali svojim súperom, že aj oni to vedia a presilovú hru využili už po deviatich sekundách hry! Po skvelej prihrávke od Zanggera sa k puku dostal nebránený YANNICK RATHGEB, ktorý nekompromisným švihom prekonal bezmocného gólmana Sabola. Asistenciu si pripisuje Sandro Zangger.
     
    25:16
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Švajčiarsko. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Tibenský.
     
    24:51
    Následne sa k puku na hranici pravého kruhu dostal Horanský, no jeho delovku pozorný Nyffeler stihol zachytiť na svojej výstroji. Následne smerujú do útoku Švajčiari.
     
    24:12
    Cehlárik sa dobre presúval po pravej strane a následne na ľavom krídle našiel osamoteného Grígera. Ten skúšal zakončovať blafákom, no po jeho sťahovačke napokon mierne minul švajčiarskú bránu.
     
    23:45
    Z medzikružia tvrdo zakončoval Cehlárik, no jeho delovka bola napokon len veľmi nepresná a skončila mimo švajčiarskej brány. Nyffeler teda zasahovať nemusel.
     
    22:52
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu bez žiadnych vážnejších šancí. Hrá sa veľmi tvrdo najmä pri mantineloch, ktoré sa ozývajú celým štadiónom.
     
    22:12
    Z pravého krídla tentokrát nekompromisne pálil Koyš, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa švajčiarskej brány.
     
    21:24
    Slováci sa snažia v presilovej hre niečo vymyslieť, no zatiaľ sa Švajčiari bránia veľmi dobre. Po tvrdej delovke od Daňa sa však zaskvel gólman Nyffeler, ktorý sa skvele presunul a úspešne zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    20:34
    Na rad prichádzajú aj prvé vylúčenia v druhej tretine. Na švajčiarskej strane sú až dve – Mirco Müller dve minúty za krosček a Rathgeb dve minúty za hrubosť. Na strane Slovenska si odchádza sadnúť Paulovič na dve minúty za hrubosť. Slováci si teda zahrajú v početnej výhode.
     
    20:06
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky hráči domáceho Slovenska, ktorí sa snažili niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im to nepodarilo.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť veľmi zaujímavý hokej, ktorý síce nepriniesol veľa streleckých šancí, či gólových príležitostí, no bol skôr defenzívnejší s poriadnou dávkou hry do tela. Úvodná dvadsaťminútovka priniesla pred naše oči len jeden gól, no sme radi, že práve na slovenskej strane. Postaral sa o neho Mário Lunter, ktorý po skvelej prihrávke od Marka Daňa nekompromisne zneškodnil bezmocného Nyffelera. Následne mali Švajčiari k dispozícii dve presilové hry, no v nich nedokázali ani poriadne vystreliť, čo značí o veľmi dobre pripravenej slovenskej defenzíve.

    Podarí sa Richardovi Sabolovi udržať čisté konto aj počas druhej tretiny alebo sa gólovo prebudia aj švajčiarskí hokejisti?
    Druhá tretina začína približne o 15:15.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Gólman Sabol mal momentálne poriadny kus práce, keď najskôr zneškodnil delovku od Marca Müllera a následne musel čeliť aj strele z tesnej blízkosti od Nica Dünnera! Druhý spomínaný však trafil len ľavú žŕdku slovenskej brány.
     
    19:27
    Lantoši získal puk v obrannom pásme a následne ho poslal smerom k švajčiarskej bráne. Gólman Nyffeler si na puk musel siahnuť vyrážačkou.
     
    18:55
    Slovenská štvorica hráčov sa bráni naozaj veľmi dobre a Švajčiari si ani v tejto presilovej hre zatiaľ nevystrelili. Vyzerá to tak, že naši sú dnes v dobrej hernej pohode.
     
    18:12
    Švajčiarom sa v útočnom pásme nedarí ani tentokrát. Veľmi zlá prihrávka Rathgeba priniesla puk na slovenské hokejky, ktoré ho expresne poslali k švajčiarskej bráne.
     
    17:45
    Švajčiari si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Milan Kolena.
     
    17:21
    Horanský spolu s Kolenom veľmi dobre držia puk v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne sa presadiť. Švajčiari hrajú naozaj veľmi dobrý defenzívny hokej.
     
    16:55
    Horanský bol pri puku v strednom pásme, no Švajčiari sa na neho veľmi dobre nalepili a napokon aktívnym forčekingom zneškodnili šancu domácich.
     
    16:24
    Lukas Balmelli tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka bola len veľmi nepresná a napokon skončila vedľa slovenskej svätyne.
     
    15:49
    Puk sa opäť presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov sa nedokáže ofenzívne presadiť. Hrá sa síce pred slovenskou bránou, no Sabol veľa práce nemá.
     
    15:01
    Slovenská reprezentácia hrá už v plnom počte, Švajčiari teda túto presilovú hru o jedného muža využiť nedokázali.
     
    14:53
    Milan Kolena získal puk po skvelom forčekingu a poriadne vytrápil trojicu švajčiarských hráčov. Napokon síce o puk prišiel, no získal potrebné sekundy v oslabení.
     
    14:24
    Slováci veľmi dobre ničia prihrávky svojich súperov a vôbec to nevyzerá tak, že hráme v oslabení. Švajčiari sa stále snažia, no beu striel sa to nedá.
     
    13:48
    Švajčiari sa snažia v tejto početnej výhode niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im naozaj veľmi nedarí. Slovenská štvorica sa veľmi dobre bráni a gólman Sabol zatiaľ zasahovať nemusí.
     
    13:01
    Do menšej potyčky sa za švajčiarskou bránou zapojili hráči Mirco Müller a Mário Lunter. Obaja dvojminútové tresty za hrubosť, zatiaľčo Lunter získal aj dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Je to teda presilová hra pre Švajčiarsko.
     
    12:55
    Lunter získal puk na ľavej strane a nekompromisne vystrelil, no jeho delovka napokon smerovala len tesne mimo švajčiarskej brány. Následne je však pri odrazenom puku stále Lunter.
     
    12:21
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no veľmi sa im nedarí. Aktívnejší sú však Slováci.
     
    11:55
    Naši sa dostali do skvelej gólovej šance, keď mali k dispozícii prečíslenie 2 na 1! Po pravom krídle sa presúval Rehák, ktorý na ľavom krídle skvele našiel Šoltésa, no jeho následné zakončenie napokon skončilo len na výstroji pozorného Nyffelera!
     
    11:16
    Frei tvrdo pálil z ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže gólman Sabol sa stihol premiestniť a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    10:44
    Lantoši tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku gólman Nyffeler videl veľmi dobre a puk svojím ľavým betónom zblokoval do rohu klziska.
     
    09:55
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí. Pozorné sú najmä defenzívy oboch tímov.
     
    09:20
    Gríger zaviezol puk do útočného pásma popri mantineli a napokon ho podržal v rohu klziska. Po malej chvíli ho však Rouiller od puku nekompromisne odstavil.
     
    08:57
    Daňo chcel dopraviť puk do útočného pásma, no napokon bol neúspešný, keďže ho Švajčiari s veľkým prehľadom defenzívne zdvojili.
     
    08:22
    Sabol sa skvelým spôsobom predviedol aj tentokrát, keď nepovolil svoje betóny a zvládol dorážky Schmutza a aj Dayera. Následne sa hra musela prerušiť.
     
    07:55
    Fuchs nekompromisne zakončoval z ľavej strany po skvelej prihrávke, no napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Sabola, ktorý vynikajúco zovrel svoje betóny!
     
    07:14
    Po úvodnom góle v sieti Švajčiarska sú hostia mierne otrasení, no verím, že sa z toho rýchlo spamätajú. Slováci majú momentálne v moci puk a útočia.
     
    06:37
    Slovensko dalo gól!
    Slováci sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Grígera sa k puku dostal Marko Daňo, ktorý ho len jemne posunul pred MÁRIA LUNTERA, no ten už bez problémov svojim švihom nekompromisne vymietol ľavý horný roh švajčiarskej brány. Gólman Nyffeler nemal žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Marko Daňo a Dávid Gríger.
     
    06:21
    Slovenskí hráči stále bojujú a bojujú a momentálne sa usadili v útočnom pásme. Uvidíme, ako dlho im to vydrží proti intenzívnej švajčiarskej defenzíve.
     
    05:56
    Slováci sa snažili preniknúť do útočného pásma, no tentokrát ich zastavilo postavenie mimo hry – ofsajd, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    05:24
    Na druhej strane to tentokrát skúšal náš Rehák, no jeho delovka z medzikružia napokon smerovala len tesne nad bránu gólmana Nyffelera. Ten teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    04:59
    Z medzikružia tentokrát nekompromisne zakončoval Dünner, no jeho delovku gólman Sabol s veľkým prehľadom zachytil na svojich pozorných betónoch.
     
    04:21
    Zatiaľ sa hrá na oboch stranách len veľmi opatrne a oba tímy nemajú v úmysle prepadnúť. Momentálne sú pri puku Švajčiari, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no Slováci ich zatiaľ dobre eliminujú.
     
    03:58
    Gríger sa s pukom dostal do útočného pásma, no napokon bol neúspešný, keďže ho čistým spôsobom odstavil pozorný Mirco Müller. Švajčiari sa následne dostávajú do stredného pásma.
     
    03:26
    Tentokrát z pravej strany najskôr zakončoval Lunter, no jeho strela bola zblokovaná. Z druhej vlny to skúšal Daňo, no gólman Nyffeler zachoval chladnú hlavu a puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    02:58
    Švajčiari sa snažili dostať sa do útočného pásma, no napokon sa im to nepodarilo, keďže pri svojom prieniku predviedli postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    02:15
    Šoltés zaviezol puk do útočného pásma, no napokon o neho prišiel, keďže sa pri ňom pristavila dvojica švajčiarských obrancov, ktorí boli tentokrát nekompromisní.
     
    01:58
    Momentálne sú pri puku Slováci, ktorí si ho však posúvajú v defenzívnych radoch. Oba tímy majú teda čas na prestriedanie.
     
    01:24
    Dayer nekompromisne zakončoval z medzikružia, no pozorný gólman Sabol bol v strehu a puk svojími betónmi zblokoval do bezpečného rohu klziska.
     
    00:34
    Paulovič bol nepríjemne pritlačený k mantinelu napravo od švajčiarskej brány, no tentokrát sa vylučovať nebude. Paulovičovi padla prilba na ľad, a tak musí odísť na striedačku.
     
    00:09
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získali na svoju stranu hráči hosťujúceho Švajčiarska, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Slováci sa dobre bránia.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V dnešnom zápase ide naozaj oveľa! Práve víťaz tohto zápasu bude mať triumf v U20 Summer Hockey Challenge zaručený!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Sabol (Mikoláš) – Rusina, Gachulinec, Palovič, Predajniansky, Valjent, Luža, Buri, Černák – Lunter, Paulovič, Daňo – Horanský, Gríger, Cehlárik – Lantoši, Kolena, Tibenský – Šoltés, Rehák, Koyš.

    Švajčiarsko: Nyffeler (Rochow) – Dotti, Kreis, Mirco Müller, Rathgeb, Frick, Rouiller – Sterchi, Balmelli, Frei – Praplan, Bertschy, Zangger – Marco Müller, Dünner, Hischier – Schmutz, Fuchs, Dayer.

    Rozhodca: Rudolf Lauff, Tomáš Orolin – Martin Korba, Martin Smrek.
     
    Tabuľka U20 Hockey Summer Challenge po dvoch hracích dňoch:
    1. Slovensko – 6 bodov (skóre 11:3)
    2. Švajčiarsko – 5 bodov (skóre 9:3)
    3. Nemecko – 1 bod (skóre 4:8)
    4. Česko – 0 bodov (skóre 2:12)
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom a zároveň poslednom hracom dni hokejového turnaja – U20 Summer Hockey Challenge, kde si merajú sily reprezentácie štyroch krajín do 20 rokov!
    V tomto online prenose Vám pravidelnými príspevkami budem približovať aktuálne dianie zo zimného štadióna v Poprade, kde si od 14:30 zmerajú sily reprezentácie domáceho Slovenska a Švajčiarska, ktoré dnes budú bojovať o prvenstvo v turnaji!

    Slovenskí reprezentanti sa v úvodnom meraní síl predviedli v dobre známom derby proti svojim českým bratom. Už po prvej tretine tohto zápasu boli domáci Slováci vo vedení 1:0, no výrazne ich musel podržať gólman Richard Sabol, ktorý kryl až 13 striel súpera. Pre Čechov bola však zlomová najmä druhá tretina, v ktorej nevsietili ani gól, no Slováci im vsietili až štyri (z toho až tri v presilových hrách) a následne viedli už 5:0. Tento výsledok si napokon naši hokejisti dokázali udržať a svojich českých bratov deklasovali sympatickým debaklom.

    Druhý zápas bol pre Slovákov už o niečo zaujímavejší, keď nastúpili proti reprezentácii Nemecka. Naši vstúpili do zápasu naozaj rezko, keď už v 46. sekunde zápasu využili presilovú hru a vyhrávali 1:0. V 7. minúte pridal ďalší gól Martin Réway, ktorý poslal Slovákov do vedenia 2:0. V druhej tretine však Nemci gólmi Eisenschmida a Zieglera dokázali vyrovnať, no ešte v závere tretiny poslal Slovákov do vedenia 3:2 Daniel Gachulinec. Nemci sa nechceli nechať zahanbiť a v 49. minúte dokázali vyrovnať na 3:3 gólom Tuomieho. Už v 51. minúte však Dávid Gríger poslal Slovensko do vedenia v oslabení, čo bolo pre Nemcov poslednou kvapkou v mori. V priebehu necelých štyroch minút Slováci vsietili ešte dva góly a napokon vyhrali 6:3 (2:0, 1:2, 3:1).

    Švajčiarskí hokejisti sa v úvode tohto turnaja predviedli v zápase proti ich odvekým rivalom z Nemecka a darilo sa im celkom sympaticky. Celý zápas bol skôr defenzívny ako ofenzívny, čo sa odzrkadlilo aj na remíze 1:1, ktorou skončila tretia tretina. Už v 2. minúte sa Nemci dostali do vedenia a napokon si ho aj dlho držali, no v 36. minúte Švajčiari vyrovnali. Napokon sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde boli úspešnejší Švajčiari, ktorí vyhrali zápas výsledkom 2:1 po samostatných nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0).

    O deň neskôr sa Švajčiari na popradskom ľade predviedli proti reprezentácii Českej republiky. Švajčiarom sa zo začiatku veľmi nedarilo, keď v 17. minúte zápasu Česi viedli už 2:0, to však bola gólová bodka Česka. V tej istej minúte sa Švajčiarom podarilo vsietiť gól a napokon znížili tretinový výsledok na 1:2. Druhá tretina bola pre Čechov tá najhoršia, keď Švajčiari zabojovali, vsietili štyri góly (z toho tri v presilových hrách) a v 38. minúte viedli už 5:2. V tretej tretine Helvéti už len výsledok kozmeticky upravili na 7:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.

    Góly a asistencie: 7. Lunter (Daňo, Gríger), 57. Kolena (Predajniansky) – 26. Rathgeb (Zangger), 31. Dayer (Fuchs, Kreis), 35. Hischier (Dünner, Frick)


    Slovensko U20: Sabol (Mikoláš) – Rusina, Gachulinec, Palovič, Predajniansky, Valjent, Luža, Buri, Černák – Lunter, Paulovič, Daňo – Horanský, Gríger, Cehlárik – Lantoši, Kolena, Tibenský – Šoltés, Rehák, Koyš.
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (41. Rochow) – Dotti, Kreis, Mirco Müller, Rathgeb, Frick, Rouiller – Sterchi, Balmelli, Frei – Praplan, Bertschy, Zangger – Marco Müller, Dünner, Hischier – Schmutz, Fuchs, Dayer.

    Rozhodca: Rudolf Lauff, Tomáš Orolin – Martin Korba, Martin Smrek