Česko U20 – Nemecko U20 7:2 (kon.) | Slovensko U20 – Švajčiarsko U20 2:3 (kon.)
koniec
Česko U20
7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
Nemecko U20
Sobota 03.08.2013, 11:00 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Česi hrali najskôr veľmi opatrne, čo sa im aj vypomstilo, keď v 46. minúte vsietil prvý gól Nemecka Sven Ziegler. Následne sa však českí hokejisti vzchopili a gólmi Zbořila, Indráka a Běhala viedli v 57. minúte už vysoko – 7:1. Napokon však v závere už poľavili, čo na skvelý gól využil Markus Eisenschmid, ktorý zúžitkoval zbytočnú chybu v českej defenzíve a prekonal bezmocného gólmana Svobodu.

    Českí hokejisti do 20 rokov napokon skončili na peknom treťom mieste so ziskom troch bodov a Nemci na mieste štvrtom so ziskom jedného bodu.

    Najlepším hráčom Nemecka bol John Koslowski a najlepším hráčom Českej republiky gólman Dominik Svoboda.

    Dovidenia pri finálovom zápase tohto turnaja, v ktorom si dnes už od 14:30 zmerajú sily domáci Slováci proti výberu Švajčiarska!
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:18:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Nemecko dalo gól!
    Nemeckí hokejisti videli, že česká defenzíva zápas už len dohráva tretiu tretinu a patrične to aj využili. Po tvrdej delovke z medzikružia od Palauscha gólman Svoboda puk len vyrazil pred MARKUSA EISENSCHMIDA, ktorý pekným švihom nedal českej svätyni šancu na záchranu. Asistencie si pripisujú hráči Lennart Palausch a Tim Bender.
     
    59:15
    V závere tretej tretiny si hráči Nemecka zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Mrázek.
     
    58:36
    Nemeckí hokejisti hrajú už v plnom počte a majú šancu aspoň mierne prekonať svojich súperov.
     
    58:21
    Gorčík s pukom sympaticky prenikal po pravom krídle a následne aj tvrdo zakončil, no gólman Klein sa nenechal zahanbiť a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    57:59
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal aj Marcel Kurth, no gólman Svoboda bol v strehu a puk svojími betónmi vyrazil na hokejky svojich obrancov.
     
    57:29
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Běhal, no jeho delovku napokon gólman Klein zachytil na svojich betónoch. Na rade je vhadzovanie po jeho pravici.
     
    56:45
    Česko dalo gól!
    Českí hráči nenechali na seba dlho čakať a po deviatich sekundách od vylúčenia nemeckého hráča dokázali skórovať. Po skvelej prihrávke na modrú čiaru od Chlapíka sa k puku dostal JIŘÍ BĚHAL, ktorý nekompromisnou delovkou zneškodnil bezmocného Kleina, ktorý opäť zanechal štrbinu medzi svojími betónmi. Asistenciu si pripisuje Adam Chlapík.
     
    56:36
    Na rad prichádza vyrovnaná hra štyroch na štyroch. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Sven Ziegler.
     
    56:12
    Od modrej tvrdo pálil Stephan, no jeho delovka z ľavej strany napokon smerovala len tesne vedľa českej brány. Následne sa Česi oslobodili vyhodením puku.
     
    55:58
    Nemci sa v početnej výhode usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Českí hráči hrajú veľmi dobrú pozičnú hru, ktorá robí Nemcom nemalé problémy.
     
    55:28
    Nervozita na ľadovej ploche sa pomaly, ale isto poriadne vyostruje. Do ďalšieho súboja sa tentokrát zapojil Laub s Hawlíkom, no v tomto prípade sa vylučovať nebude.
     
    54:56
    Němeček si za krošček na Tiffelsa odpyká dvojminútový trest.
     
    54:56
    Dominik Tiffels sa s pukom rútil smerom na českú bránu a následne z medzikružia aj zakončoval. Gólman Svoboda jeho delovku napokon zachytil, no následne sa do Tiffelsa pustil český obranca Němeček.
     
    54:24
    Z medzikružia to na nemeckého gólmana tentokrát skúšal Rob, no gólman Klein súboj ustál a puk so svojou vyrážačkou zneškodnil.
     
    53:54
    Tuomie nahodil puk na českú bránu z pravej strany a gólman Svoboda radšej nezaváhal a hru prerušil dobrým zachytením puku na svojej hrudi.
     
    53:16
    Adam Chlapík tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho strela bola napokon neúspešná, keďže trafila len betóny pozorného gólmana Kleina.
     
    52:55
    Nemeckým hokejistom momentálne chýbajú sily na dobrý hokej a Česi si s nimi robia, čo chcú. Vyzerá to tak, že naši západní susedia tento zápas už dotiahnu do víťazného konca.

    Góly a asistencie: 12. Plášil (Mrázek), 16. Rob (Běhal, Dlouhý), 22. Kokeš (Chlapík), 38. Indrák (Chlapík, Kokeš), 49. Zbořil (Indrák, Chlapík), 51. Indrák (Harkabus, Hawlík), 57. Běhal (Chlapík) – 46. Ziegler (Koslowski), 60. Eisenschmid (Palausch, Bender)


    Česko U20: Svoboda (Pacl) – Plášil, Běhal, Kokeš, Hawlík, Klok, Havel, Němeček, Přikryl – Harkabus, Raška, Indrák – Dlouhý, Chlapík, Rob – Kubalík, Zbořil, Mrázek – Gorčík, Růžička, Kohout.
    Nemecko U20: Klein (Reich) – Bender, Möser, Thalhammer, D. Tiffels, Stephan, Quinlan, Botzenhardt, Wissmann – F. Tiffels, Draisaitl, Tuomie – Palausch, Eisenschmid, Kurth – Koslowski, Laub, Ziegler – Schlenker, Herpich, Zientek.

    Rozhodca: Juraj Konc, Daniel Konc – Vladimír Snášel, Juraj Tornay