Česko U20 – Nemecko U20 7:2 (kon.) | Slovensko U20 – Švajčiarsko U20 2:3 (kon.)
koniec
Česko U20
7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
Nemecko U20
Sobota 03.08.2013, 11:00 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Česi hrali najskôr veľmi opatrne, čo sa im aj vypomstilo, keď v 46. minúte vsietil prvý gól Nemecka Sven Ziegler. Následne sa však českí hokejisti vzchopili a gólmi Zbořila, Indráka a Běhala viedli v 57. minúte už vysoko – 7:1. Napokon však v závere už poľavili, čo na skvelý gól využil Markus Eisenschmid, ktorý zúžitkoval zbytočnú chybu v českej defenzíve a prekonal bezmocného gólmana Svobodu.

    Českí hokejisti do 20 rokov napokon skončili na peknom treťom mieste so ziskom troch bodov a Nemci na mieste štvrtom so ziskom jedného bodu.

    Najlepším hráčom Nemecka bol John Koslowski a najlepším hráčom Českej republiky gólman Dominik Svoboda.

    Dovidenia pri finálovom zápase tohto turnaja, v ktorom si dnes už od 14:30 zmerajú sily domáci Slováci proti výberu Švajčiarska!
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:18:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Nemecko dalo gól!
    Nemeckí hokejisti videli, že česká defenzíva zápas už len dohráva tretiu tretinu a patrične to aj využili. Po tvrdej delovke z medzikružia od Palauscha gólman Svoboda puk len vyrazil pred MARKUSA EISENSCHMIDA, ktorý pekným švihom nedal českej svätyni šancu na záchranu. Asistencie si pripisujú hráči Lennart Palausch a Tim Bender.
     
    59:15
    V závere tretej tretiny si hráči Nemecka zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Mrázek.
     
    58:36
    Nemeckí hokejisti hrajú už v plnom počte a majú šancu aspoň mierne prekonať svojich súperov.
     
    58:21
    Gorčík s pukom sympaticky prenikal po pravom krídle a následne aj tvrdo zakončil, no gólman Klein sa nenechal zahanbiť a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    57:59
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal aj Marcel Kurth, no gólman Svoboda bol v strehu a puk svojími betónmi vyrazil na hokejky svojich obrancov.
     
    57:29
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Běhal, no jeho delovku napokon gólman Klein zachytil na svojich betónoch. Na rade je vhadzovanie po jeho pravici.
     
    56:45
    Česko dalo gól!
    Českí hráči nenechali na seba dlho čakať a po deviatich sekundách od vylúčenia nemeckého hráča dokázali skórovať. Po skvelej prihrávke na modrú čiaru od Chlapíka sa k puku dostal JIŘÍ BĚHAL, ktorý nekompromisnou delovkou zneškodnil bezmocného Kleina, ktorý opäť zanechal štrbinu medzi svojími betónmi. Asistenciu si pripisuje Adam Chlapík.
     
    56:36
    Na rad prichádza vyrovnaná hra štyroch na štyroch. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Sven Ziegler.
     
    56:12
    Od modrej tvrdo pálil Stephan, no jeho delovka z ľavej strany napokon smerovala len tesne vedľa českej brány. Následne sa Česi oslobodili vyhodením puku.
     
    55:58
    Nemci sa v početnej výhode usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Českí hráči hrajú veľmi dobrú pozičnú hru, ktorá robí Nemcom nemalé problémy.
     
    55:28
    Nervozita na ľadovej ploche sa pomaly, ale isto poriadne vyostruje. Do ďalšieho súboja sa tentokrát zapojil Laub s Hawlíkom, no v tomto prípade sa vylučovať nebude.
     
    54:56
    Němeček si za krošček na Tiffelsa odpyká dvojminútový trest.
     
    54:56
    Dominik Tiffels sa s pukom rútil smerom na českú bránu a následne z medzikružia aj zakončoval. Gólman Svoboda jeho delovku napokon zachytil, no následne sa do Tiffelsa pustil český obranca Němeček.
     
    54:24
    Z medzikružia to na nemeckého gólmana tentokrát skúšal Rob, no gólman Klein súboj ustál a puk so svojou vyrážačkou zneškodnil.
     
    53:54
    Tuomie nahodil puk na českú bránu z pravej strany a gólman Svoboda radšej nezaváhal a hru prerušil dobrým zachytením puku na svojej hrudi.
     
    53:16
    Adam Chlapík tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho strela bola napokon neúspešná, keďže trafila len betóny pozorného gólmana Kleina.
     
    52:55
    Nemeckým hokejistom momentálne chýbajú sily na dobrý hokej a Česi si s nimi robia, čo chcú. Vyzerá to tak, že naši západní susedia tento zápas už dotiahnu do víťazného konca.
     
    52:28
    Nemci ukázali, že vedia aj pritlačiť, no s pukom sa pohybovali len za a vedľa českej brány. Napokon sa hra prerušila kvôli náznaku potyčky medzi dvojicou hráčov.
     
    51:58
    Po dlhej dobe sa Nemci dokázali oslobodiť po vyhodení puku v znení Koslowskeho. Následne prestriedali formáciu a snažia sa proti Čechom niečo vymyslieť.
     
    51:19
    Od modrej čiary nekompromisne zakončoval Plášil, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa nemeckej brány. Česi však stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    50:57
    Vyzerá to tak, že nemecká strana tento zápas už len chce dohrať. Česi sú však dobre naladení a očividne by ešte chceli pridať nejaké tie gólové kúsky do nemeckej svätyne.
     
    50:29
    Česko dalo gól!
    A je to tu! Českí hokejisti sa opäť dostali do útočného pásma a opäť poriadne zaskočili celú nemeckú defenzívu. Po skvelej prihrávke od Harkabusa sa k puku v medzikruží dostal MIROSLAV INDRÁK, ktorý nekompromisnou delovkou umiestnil puk pomedzi Kleinove betóny. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Harkabus a Adam Hawlík.
     
    49:53
    Nemci sa snažia dostať sa cez stredné pásmo a zaútočiť, no momentálne sa im v tom naozaj nedarí. Česi sa veľmi dobre bránia a puk poľahky získavajú.
     
    49:18
    Nemeckí hráči rýchlo nasadli na herného koňa, no rovnako rýchlo z neho aj zosadli. Česi sú oveľa aktívnejší a hrajú naozaj ukážkový hokej.
     
    48:44
    Česko dalo gól!
    Českí hokejisti po jednoducho vyzerajúcej akcii napokon navyšujú svoje gólové vedenie! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Chlapíka sa k puku dostal Miroslav Indrák, ktorý puk potiahol, následne ho zasekol a zakončil. Svoju strelu dostal cez gólmana Kleina a puk už len do odkrytej brány dorazil ADAM ZBOŘIL. Asistencie si pripisujú hráči Miroslav Indrák a Adam Chlapík.
     
    47:57
    Z medzikružia tentokrát tvrdo zakončoval Eisenschmid, no jeho delovka napokon Svobodu prekonať nedokázala. Pozorný český gólman zovrel svoje betóny a puk cez ne nepustil.
     
    47:28
    Nemeckí hokejisti sa držia v útočnom pásme, no tam si puk len prihrávajú a nevedia nič zaujímavé vymyslieť. Česká defenzíva je na čele so Svobodom v dobrej pohode
     
    46:58
    Nemci sa usadili v útočnom pásme, no následne puk stratili a českí hokejisti ho pohodlne poslali až ku gólmanovi Kleinovi. Ten sa snaží vytvoriť dobrú nemeckú rozohrávku.
     
    46:14
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Nemecko. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Adam Zbořil.
     
    45:47
    Nemecko dalo gól!
    Nemeckí hráči sa nevzdávajú a dokázali ťažiť z miernej chybičky v českej defenzíve. John Koslowski potiahil puk po prave strane, následne sa zastavil a nádhernou prihrávkou nšiel SVENA ZIEGLERA, ktorý sa už nebránený a rozkorčuľovaný rútil na českú bránu. Gólmana Svobodu prekonal strelou k pravej žŕdke. Asistenciu si pripisuje John Koslowski.
     
    45:28
    Po nepresnej prihrávke jedného z nemeckých hráčov sa k puku dostal Běhal, ktorý ho popri mantineli poslal až za nemeckú bránu.
     
    44:56
    Českí hokejisti výborne forčekujú a poriadne zneškodňujú nemecké šance na úspešnú rozohrávku. Nemci sa musia brániť vlastne aj vtedy, keď sú oni pri puku.
     
    44:22
    Frederik Tiffels potiahol puk po pravom krídle, následne za českú bránu a z ľavého kruhu bekhendovo zakončil. Svoboda síce puk hľadal dlho, no ten napokon bol pod jedho betónmi.
     
    43:51
    Čechom sa nepodarilo využiť početnú výhodu o jedného muža po vylúčení Zieglera, čo by mohla byť psychická podpora pre Nemcov. Tí sú momentálne pri puku.
     
    43:08
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Němeček, no jeho svižná strela napokon skončila len na ochrannej sieti, odrazená od hornej žŕdky nemeckej brány.
     
    42:54
    Po peknej prihrávke do smeru korčuľovania z ľavej strany od Rašku sa k puku na pravej strane dostal Harkabus, ktorý síce zakončil, no napokon len tesne vedľa nemeckej brány.
     
    42:15
    V úvode českej presilovej hry od modrej čiary nekompromisne zakončoval Plášil, no gólman Klein skvele rozkročil svoje betóny a puk vyrazil na bezpečný zadný mantinel.
     
    41:51
    Česi si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Ziegler.
     
    41:27
    Chlapík nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho projektil bol napokon neúspešný, keďže puk len tesne minul ľavý horný roh nemeckej brány. Pri puku sú momentálne Nemci.
     
    40:54
    Na druhej strane to skúšal Stehphan delovkou od modrej čiary, no napokon puk umiestnil popri ľade len tesne napravo od českej brány.
     
    40:23
    Gólman Klein musel zakročiť už v prvej minúte tretej tretiny, keď ho delovkou z ľavej strany preveril Harkabus. Nemecký brankár však puk úspešne ukryl vo svojom náručí.
     
    40:08
    Aj úvodné vhadzovanie v tretej tretine putovalo na stranu Nemecka, keďže sa k puku postavil urastený Draisaitl. Ten zneškodnil českého Rašku.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine tohto zápasu boli oveľa aktívnejší hráči Českej republiky, čo sa odzrkadlilo aj na tretinovom výsledku 2:0. Najskôr sa gólovo v 22. minúte presadil Martin Kokeš, ktorý prekvapil gólmana Kleina nepríjemnou delovkou od modrej čiary. Následne prišla gólová pauza, až v 38. minúte získali Nemci výhodu presilovej hry, ktorú však poriadne pokazili a Miroslav Indrák po skvelej prihrávke napokon v samostanom nájazde prekonal bezmocného gólmana Kleina.

    Podarí sa hráčom Nemecka vsietiť aspoň jeden gól alebo to bude poriadny debakel?
    Tretia tretina začína približne o 12:35.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    Kurth drží puk za vlastnou bránou a snaží sa ešte niečo vymyslieť, no už má príliš málo času. Vyzerá to tak, že v druhej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    39:26
    Českí hokejisti sú v plnom počte a ich súperi ich počas presilovej hry nedokázali vážnejšie ohroziť. Momentálne sú pri puku Nemci, ktorí však čelia českému forčekingu.
     
    38:21
    Českí hokejisti síce hrajú v oslabení, no Nemci strácajú chuť pre hru. Gól v oslabení ich musel úplne zničiť, a tak to pre Čechov vyzerá veľmi dobre. Nemeckí hráči sa snažia dostať do stredného pásma, no Česi ich s prehľadom eliminujú.
     
    37:39
    Česko dalo gól!
    Česi prekvapili svojho súpera už v prvých sekundách oslabenia, keď po skvelej prihrávke od Chlapíka získal puk MIROSLAV INDRÁK, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu a po niekoľkých dobrých pohyboch do strán umiestnil puk popri ľavom Kleinovom betóne do nemeckej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Adam Chlapík a Martin Kokeš.
     
    37:26
    Nemci si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za zovretie puku v ruke odchádza sadnúť Hawlík.
     
    37:14
    Nemecký brankár Klein si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok, keď s prehľadom zachytil puk po strele od Mrázeka pod svojou lapačkou. Mrázek to skúšal z dobrej pozície v medzikruží, no márne.
     
    36:54
    Gorčík získal puk na pravej strane a následne aj zakončoval, no jeho projektil úspešne zblokoval na ochrannú sieť pozorný obranca Möser.
     
    36:24
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu bez väčších šancí, či nebezpečných prihrávok. Nasleduje prestriedanie formácií oboch celkov.
     
    35:59
    Indrák sa vrátil z trestnej lavice a ihneď aj zakončoval! Jeho delovka z ľavého kruhu však nezaskočila gólmana Kleina, ktorý reflexívne puk zblokoval svojou lapačkou.
     
    35:37
    Česi hrajú v plnom počte a okamžite útočia. Nemeckí hráči sa však stihli vrátiť.
     
    35:21
    Nemeckí hráči sa snažia, no nedarí sa im predviesť svoje strelecké schopnosti. Tentokrát to skúšal z ľavej strany Koslowski, no nedokázal puk zasunúť do českej brány cez Svobodove betóny.
     
    34:46
    Od modrej čiary nekompromisne pálil Möser, no jeho delovka bola ešte pred českou bránou zblokovaná na zadný mantinel. Následne sa Česi oslobodzujú.
     
    34:20
    Nemeckí hokejisti sú usadení v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí, keďže ich strelecké pozície veľmi dobre likviduje česká defenzíva.
     
    33:37
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Nemecko. Na dve minúty si za pád pod nohy odchádza sadúť Indrák.
     
    33:13
    Harkabus sa dobre presúval po ľavom krídle a následne na pravej strane skvele našiel Rašku, no ten už zakončiť nedokázal, keďže sa mu puk zaplietol medzi nohy.
     
    32:51
    Svoboda musel zasahovať aj tentokrát, keď ho tvrdou strelou z pravej strany preveril Eisenschmid. Český gólman však s veľkým prehľadom puk zachytil na svojej výstroji.
     
    32:12
    Draisaitl bol tentokrát nebezpečný delovkou z ľavej strany, no napokon sa gólman Svoboda stihol presunúť a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji!
     
    31:55
    Česi sa usadili v útočnom pásme a niekoľkokrát tvrdo pálili, no delovky Havela a Kloka napokon smerovali len mimo nemeckej brány.
     
    31:03
    Nemecký vylúčený hráč Kurth sa už vrátil na ľad, no Česi sú stále usadení v útočnom pásme. Pozorná nemecká defenzíva je však v strehu.
     
    30:52
    Momentálny herný prejav oboch celkov je len veľmi biedny, keďže sa hrá bez väčších šancí a s veľkým počtom nepresností. Česi však stále hrajú v početnej výhode o jedného muža.
     
    30:12
    Hráči Českej republiky sú usadení v útočnom pásme a snažia sa niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Pozorná nemecká defenzíva očividne inkasovať nechce.
     
    29:34
    Hokejisti Českej republiky hrajú už v plnom počte a momentálne sú oveľa aktívnejší. Od modrej tvrdo pálil Kokeš, no jeho delovka bola zblokovaná len mimo nemeckej brány. Česi majú k dispozícii početnú výhodu.
     
    29:03
    Napokon sa bude hrať vo vyrovnanom počte – 4 na 4. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Kurth.
     
    28:55
    Nemci hrajú momentálne len veľmi zle a českí hokejisti nemajú problém s defenzívou, no aj s útočením. Uvidíme, či sa vzchopia a niečo ešte predvedú.
     
    28:22
    Nemeckí hráči dostali puk do útočného pásma, no následne sa rozhodol od modrej zakončovať Draisaitl, ktorý nedokázal zaskočiť pozornú českú defenzívu.
     
    27:34
    Gólman Klein predviedol po delovke od Havela ďalší pekný zákrok, no následne sa nešportovo zachoval Indrák, ktorý sa previnil nedovoleným seknutím. Za tento faul zinkasoval dve minúty.
     
    27:16
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal John Koslowski, ktorý sa preštrikoval cez českú defenzívu až k českej bráne a následne chcel prekvapiť gólmana Svobodu bekhendovým zakončením, no gólman Českej republiky puk zachytil svojím ramenom.
     
    26:46
    Nemeckí hráči sa mierne odhodlali aj zaútočiť, no napokon sa im strelecky nedarilo a pri svojom prieniku predviedli ďalšie postavenie mimo hry.
     
    26:12
    Česi napokon gól nevsietili, no táto kombinácia bola z pohľadu diváka veľmi pekná. Po peknej prihrávke od Indráka chcel puk za Kleina spoza brány zasunúť Raška, no napokon sa mu to nepodarilo!
     
    26:12
    Česko dalo gól!
    Alebo nie? Hlavní rozhodcovia odchádzajú túto vec prekonzultovať s videorozhodcom!
     
    25:54
    Nemeckí hráči sa dostali do útočného pásma, no následne poslali puk len na hokejky českých obrancov. Tí sa s ním nebavili a poslali ho až na zakázané uvoľnenie.
     
    25:28
    Herpich získal puk v strednom pásme, no následne ho poslal len za českú bránu, aby získal čas na potrebné vystriedanie celej nemeckej formácie.
     
    24:45
    Nemeckí hráči majú momentálne obrovské diery v obrane! Na pravom kruhu ostal nebránený Mrázek, ktorý si puk pripravil, no napokon len tesne minul ľavý horný roh nemeckej brány. Následne zakončoval Kohout, no jeho projektil pozorný Klein zachytil na svojej výstroji!
     
    24:20
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Mrázek, no jeho strelu gólman Klein videl dobre a následne puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    23:42
    Na druhej strane sa do dobrej šance dostal Dominik Tiffels, no ten v samostatnom prieniku napokon nedokázal prekonať gólmana Svobodu, ktorý skvele zasiahol svojím ľavým betónom.
     
    23:17
    Adam Dlouhý to tentokrát skúšal z ľavej strany, no jeho nekompromisný projektil gólman Klein skvele vyrazil na zadný mantinel svojou pozornou vyrážačkou.
     
    22:55
    Martin Kokeš to skúšal spoza pravého kruhu aj tentokrát, no jeho projektil tentokrát gólman Klein veľmi dobre videl a puk dokázal zachytiť na svojej výstroji, čím prerušil hru.
     
    22:25
    Českí hokejisti sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa vhadzuje v strednom pásme. Následne sa v strednom pásme odohral mierny náznak potýčky.
     
    21:58
    Českí hokejisti sú momentálne oveľa aktívnejší a nedávajú svojim súperom veľa priestoru na ofenzívne prieniky. Uvidíme, ako dlho im to vydrží, keďže určite budú chcieť skórovať aj Nemci.
     
    21:26
    Česko dalo gól!
    Česi sa dostali do hernej chute a už v druhej minúte druhej tretiny navyšujú svoje gólové vedenie o ďalší gól. K puku sa po dobrej prihrávke od Chlapíka na modrej čiare dostal MARTIN KOKEŠ, ktorý nekompromisnou delovkou zaskočil bezmocného gólmana Kleina. Asistenciu si pripisuje Adam Chlapík.
     
    20:42
    Leon Draisaitl sa s pukom dobre presúval po pravom krídle a následne tvrdo zakončil, no napokon trafil len ľavú žŕdku českej svätyne spolu s gólmanom Svobodom!
     
    20:04
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine opäť putovalo na nemeckú stranu a opäť sa o to postaral urastený Draisaitl, ktorý nedal svojmu súperovi žiadnu šancu.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá tretina tohto zápasu bola spočiatku veľmi opatrná a ani jeden z tímov nechcel poľaviť v dobre zabezpečenej defenzíve, no napokon to prišlo. V 12. minúte dokázal presilovú hru využiť Karel Plášil, ktorý zasunul za Kleinov chrbát odrazený puk. Následne sa k nemu v 16. minúte pridal aj Lukáš Rob. Ten poriadne zaskočil gólmana Kleina, keď mu puk zasunul pomedzi jeho betóny, čo bolo tentokrát bez šance na úspešný zákrok. Následne sa Nemci snažili ofenzívne presadiť v presilovej hre, no gólman Svoboda výrazne ochránil svoju svätyňu a drží si zatiaľ čisté konto.

    Podarí sa Nemcom vsietiť aspoň jeden gól, alebo si gólman Svoboda udrží aj v druhej tretine čistý štít?
    Druhá tretina začína približne o 11:48.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Nemeckí hokejisti hrajú už v plnom počte a puk vyhodili do stredného pásma. Vyzerá to tak, že v prvej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    19:20
    Česi pokračujú vo svojej ofenzívnej snahe v presilovej hre, no zatiaľ im nemecká defenzíva na čele s gólmanom Kleinom výborne odoláva. Uvidíme, ako dlho im to vydrží.
     
    18:55
    Do obrovskej gólovej šance v medzikruží sa dostal Adam Dlouhý, no jeho zakončenie napokon gólman Klein skvele vyrazil svojími betónmi, ktoré bleskovo presunul k pravej žŕdke!
     
    18:06
    Na ľad sa vrátil vylúčený Zbořil a na rade je teda presilová hra pre Česko, ktoré je momentálne usadené v útočnom pásme.
     
    17:50
    Nasleduje hra štyroch na štyroch. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Leon Draisaitl.
     
    17:15
    Nemci sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Pozorní českí obrancovia sú v strehu a veľmi dobre vykrývajú priestor pred svojou bránou.
     
    16:41
    Gólman Svoboda bol v strehu a momentálne svojími betónmi zneškodnil niekoľko deloviek v podaní nemeckých obrancov. Ani Bender a ani Möser úspešní neboli!
     
    16:06
    Na rad prichádza už v poradí tretia presilová hra pre Nemecko. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Adam Zbořil.
     
    15:54
    Česko dalo gól!
    Po strele z ľavej strany v podaní Dlouhého dokázal gólman Klein ešte puk vyraziť, no následná česká kombinácia, po ktorej sa k puku na pravej strane dostal LUKÁŠ ROB. Ten z otočky nekompromisne zakončil a prekvapenému gólmanovi Kleinovi vymietol pavučinu medzi jeho betónmi. Asistencie si pripisujú hráči Jiří Běhal a Adam Dlouhý.
     
    15:25
    Momentálne sa plynulosť prvej tretiny poriadne prerušuje, keďže oba tímy predvádzajú samé nepresnosti. Na strane Česka to bolo postavenie mimo hry a na strane Nemecka prihrávka rukou. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Kleinom.
     
    14:45
    Z hranice ľavého kruhu to tentokrát skúšal nemecký hráč Schlenker, no jeho delovka napokon letela len tesne nad bránou českej reprezentácie.
     
    14:02
    Českí hráči sa po útočnej akcii Nemcov zmocnili puku a následne ho vyhodili cez všetky čiary, čo značí jasné zakázané uvoľnenie.
     
    13:52
    Draisaitl skvele našiel na pravej strane pozorného Tuomieho, no ten napokon nedokázal prekonať pozorný ľavý betón českého gólmana Svobodu.
     
    13:21
    Česi sa na malú chvíľu dostali k puku, no napokon ho pri prechode cez stredné pásmo aj bleskovo stratili. Na rad prichádza útok Nemecka.
     
    12:52
    Frederik Tiffels zakončoval z ľavého kruhu, no napokon bol neúspešný, keďže jeho projektil úspešne zneškodnil gólman Svoboda. Následne jeden z Nemcov posunul českú bránu a hra musela byť prerušená.
     
    12:15
    Nemci sú po prvom inkasovanom góle mierne otrasení, no myslím si, že je to len chvíľkové a práve teraz ukážu svoju ofenzívnu silu.
     
    11:54
    Česko dalo gól!
    Česi využili svoju prvú početnú výhodu v zápase a napokon dokázali prekonať bezmocnú nemeckú defenzívu. Petr Mrázek nekompromisne zakončoval spoza ľavého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Klein ešte dokázal zneškodniť svojim ľavým betónom. Napokon sa však v medzikruží dostal k puku KAREL PLÁŠIL, ktorý nekompromisným švihom zneškodnil bezmocného gólmana Nemecka strelou do ľavého horného rohu jeho brány. Asistenciu si pripisuje Petr Mrázek.
     
    11:32
    Na rade je aj prvá presilová hra pre českú reprezentáciu. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Eisenschmid.
     
    10:58
    Nemeckí hráči sa previnili ďalším zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovalo pred Kleinom. Ten následne musel čeliť delovke Kloka z ľavej strany, no nemecký gólman uspel a puk vyrazil svojími betónmi.
     
    10:18
    Česi sa držia v útočnom pásme, no nemeckí obrancovia hrajú naozaj veľmi dobrú pozičnú hru a nedávajú svojim súperom veľa priestoru. Uvidíme, či sa Čechom tento defenzívny val podarí preraziť.
     
    09:42
    Harkabus získal puk za nemeckou bránou, následne si ho potiahol až na ľavý kruh a z otočky zakončoval. Jeho projektil však napokon skončil zblokovaný a na hokejkách nemeckých obrancov.
     
    08:56
    Oba tímy sa snažia niečo vymyslieť a momentálne sú aktívnejší Česi. Tým sa však nedarí prejsť cez stredné pásmo, čo je pri útočných akciách kľúčové.
     
    08:26
    Spoza medzikružia tentokrát nekompromisne zakončoval český obranca Plášil, no jeho delovka napokon smerovala len vedľa nemeckej brány až vyšla von z ľadovej plochy.
     
    07:59
    Nemci sa dostali k puku, no napokon si mierne nerozumeli v strednom pásme a predviedli divákom tohto zápasu len zakázané uvoľnenie.
     
    07:39
    Českí hokejisti hrajú už v plnom počte.
     
    07:28
    Z ľavého kruhu tentokrát nekompromisne pálil Herpich, no jeho delovku napokon gólman Svoboda videl a úspešne ju zachytil na svojej hrudi.
     
    06:59
    Nemci sa snažia preniknúť pred Svobodu, no českí hokejisti sú v strehu a pokojne odstavujú nemecké strelecké možnosti. Momentálne sú naši západní susedia oveľa pokojnejší.
     
    06:27
    Nemeckí hokejisti sa očividne nikam neponáhľajú a s prehľadom rozohrávajú puk spoza vlastnej brány. Čechom to samozrejme vyhovuje.
     
    05:49
    Pred Svobodom to tentokrát poriadne vrelo, keď z ľavého kruhu pálil Tuomie, no jeho delovku napokon český gólman len vyrazil. Následne chcel dorážať ešte Bender, čo sa mu aj podarilo, avšak jeho projektil Svoboda ukryl v lapačke.
     
    05:39
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Nemecko. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Raška.
     
    05:25
    Hokejisti oboch tímov sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pozorná nemecká defenzíva nedáva Čechom veľa priestoru. Hrá sa prevažne pri mantineloch.
     
    04:58
    Česi sa už v pätici dostali s pukom do útočného pásma, no následne si mierne nerozumeli v rozohrávke a puk poslali do stredného pásma. Po nepresnostiach prišiel až ofsajd.
     
    04:32
    Česi sa dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte.
     
    04:13
    Dominik Tiffels poslal puk od modrej do medzikružia, kde si ho prevzal pozorný Thalhammer a z otočky dokázal ešte zakončovať. Gólman Svoboda bol však v strehu a puk si úspešne pokryl svojou lapačkou.
     
    03:39
    Kubalík sa v oslabení dostal do samostatného nájazdu, no napokon zakončoval len do stredu brány, kde bol pripravený pozorný gólman Klein.
     
    03:12
    Z pravého krídla nepríjemne pálil Frederik Tiffels, no gólman Svoboda bol v strehu a puk vyrazil za vlastnú bránu. Následne to Tiffels skúšal z ľavej strany, no Svoboda puk vyrazil len do pravej žŕdky svojej brány!
     
    02:32
    Nemci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odišiel sadnúť Kohout, ktorý si odsedí dvojminútový tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    02:19
    V tomto zápase sa hrá naozaj tvrdo a hráči oboch tímov si nič nedarujú. Poriadne počuť zvuk mantinelov, ktoré však vydržali už aj oveľa silnejšie bodyčeky.
     
    01:44
    Růžička podržal puk za českou bránou, oba tímy vystriedali svoje formácie a Česi sa rútia do útoku, no napokon ich pozorná nemecká obrana zneškodnila.
     
    01:01
    Draisaitl tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho projektil sa napokon usadil len v dobre osadenej lapačke českého gólmana Svobodu.
     
    00:47
    Draisaitl zaviezol puk za českú bránu a následne nebezpečne prihrával cez bránkovisko, no gólman Svoboda bol v strehu a puk betónmi vyrazil so bezpečia.
     
    00:07
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase vybojoval na nemeckú stranu urastený Draisaitl, ktorý však následne na obrannej modrej čiare puk stratil zo svojej moci.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu nastupujú rozhodcovia a hokejisti oboch reprezentácií, na rad prichádzajú hymny oboch krajín, po ktorých sa tento zápas bude môcť naplno začať.
     
    V tomto zápase budú oba tímy bojovať o "bronzovú", čiže priateľnú tretiu priečku.
    Podarí sa Nemcom navýšiť svoje bodové konto alebo Česi zaberú a ukážu, že aj oni vedia vyhrávať a získavať body?
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Svoboda (Pacl) – Plášil, Běhal, Kokeš, Hawlík, Klok, Havel, Němeček, Přikryl – Harkabus, Raška, Indrák – Dlouhý, Chlapík, Rob – Kubalík, Zbořil, Mrázek – Gorčík, Růžička, Kohout.

    Nemecko: Klein (Reich) – Bender, Möser, Thalhammer, D. Tiffels, Stephan, Quinlan, Botzenhardt, Wissmann – F. Tiffels, Draisaitl, Tuomie – Palausch, Eisenschmid, Kurth – Koslowski, Laub, Ziegler – Schlenker, Herpich, Zientek.

    Rozhodca: Juraj Konc, Daniel Konc – Vladimír Snášel, Juraj Tornay.
     
    Tabuľka U20 Hockey Summer Challenge po dvoch hracích dňoch:
    1. Slovensko – 6 bodov (skóre 11:3)
    2. Švajčiarsko – 5 bodov (skóre 9:3)
    3. Nemecko – 1 bod (skóre 4:8)
    4. Česko – 0 bodov (skóre 2:12)
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom a zároveň poslednom hracom dni hokejového turnaja – U20 Summer Hockey Challenge, kde si merajú sily reprezentácie štyroch krajín do 20 rokov!
    V tomto online prenose Vám pravidelnými príspevkami budem približovať aktuálne dianie zo zimného štadióna v Poprade, kde si od 11:00 zmerajú sily reprezentácie Česka a Nemecka.

    Českí reprezentanti sa v prvom zápase tohto turnaja predviedli proti domácim Slovákom, no napokon sa im nedarilo veľmi dobre. Už po prvej tretine tohto zápasu boli domáci Slováci vo vedení 1:0, no výrazne ich musel podržať gólman Richard Sabol, ktorý kryl až 13 striel súpera. Pre Čechov bola však zlomová najmä druhá tretina, v ktorej nevsietili ani gól, no Slováci im vsietili až štyri (z toho až tri v presilových hrách) a následne viedli už 5:0. Tento výsledok si napokon domáci hokejisti dokázali udržať a svojich českých bratov deklasovali sympatickým debaklom.

    O deň neskôr sa Česi na popradskom ľade predviedli proti reprezentácii Švajčiarska a už sa im podarilo vsietiť aj gól. Dokonca boli dva, keď v 17. minúte zápasu Česi viedli proti Švajčiarsku už 2:0, to však bola gólová bodka Česka. V tej istej minúte sa Švajčiarom podarilo vsietiť gól a napokon znížili tretinový výsledok na 1:2. Druhá tretina bola pre Čechov opäť tá najhoršia, keď Švajčiari zabojovali, vsietili štyri góly (z toho tri v presilových hrách) a v 38. minúte viedli už 5:2. V tretej tretine Helvéti už len výsledok kozmeticky upravili na 7:2.

    Nemeckí hokejisti sa v úvode tohto turnaja predviedli v zápase proti ich odvekým rivalom zo Švajčiarska a darilo sa im celkom sympaticky. Celý zápas bol skôr defenzívny ako ofenzívny, čo sa odzrkadlilo aj na remíze 1:1, ktorou skončila tretia tretina. Už v 2. minúte sa Nemci dostali do vedenia a napokon si ho aj dlho držali, no v 36. minúte Švajčiari vyrovnali. Napokon sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde boli úspešnejší Švajčiari, ktorí vyhrali zápas výsledkom 2:1 po samostatných nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0).

    Druhý zápas bol pre Nemcov už o niečo viac korenistejší, keď ich čakala previerka proti domácej slovenskej reprezentácii. Tá vstúpila do zápasu naozaj rezko, keď už v 46. sekunde zápasu využila presilovú hru a vyhrávala 1:0. V 7. minúte pridal ďalší gól Martin Réway, ktorý poslal domácich do vedenia 2:0. V druhej tretine však Nemci gólmi Eisenschmida a Zieglera dokázali vyrovnať, no v závere poslal Slovákov do vedenia 3:2 Daniel Gachulinec. Nemci sa nechceli nechať zahanbiť a v 49. minúte dokázali vyrovnať na 3:3 gólom Tuomieho. Už v 51. minúte však Dávid Gríger poslal Slovensko do vedenia v oslabení, čo bolo pre Nemcov posledná bodka. V priebehu necelých štyroch minút Slováci vsietili ešte dva góly a napokon vyhrali 6:3 (2:0, 1:2, 3:1).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 11:00.

    Góly a asistencie: 12. Plášil (Mrázek), 16. Rob (Běhal, Dlouhý), 22. Kokeš (Chlapík), 38. Indrák (Chlapík, Kokeš), 49. Zbořil (Indrák, Chlapík), 51. Indrák (Harkabus, Hawlík), 57. Běhal (Chlapík) – 46. Ziegler (Koslowski), 60. Eisenschmid (Palausch, Bender)


    Česko U20: Svoboda (Pacl) – Plášil, Běhal, Kokeš, Hawlík, Klok, Havel, Němeček, Přikryl – Harkabus, Raška, Indrák – Dlouhý, Chlapík, Rob – Kubalík, Zbořil, Mrázek – Gorčík, Růžička, Kohout.
    Nemecko U20: Klein (Reich) – Bender, Möser, Thalhammer, D. Tiffels, Stephan, Quinlan, Botzenhardt, Wissmann – F. Tiffels, Draisaitl, Tuomie – Palausch, Eisenschmid, Kurth – Koslowski, Laub, Ziegler – Schlenker, Herpich, Zientek.

    Rozhodca: Juraj Konc, Daniel Konc – Vladimír Snášel, Juraj Tornay