Dortmund – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:2 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 25.05.2013, 20:45 • Wembley Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Hra je prerušená a vyzerá to aj na striedanie. Je to tak... Ihrisko opúšťa Mandžukić, na ihrisko nastupuje Gomez.
     
    90+2
    V závere zápasu ďalšie striedanie. Z ihriska odchádza Bender a nastupuje Sahin.
     
    90
    V závere druhého polčasu prichádza striedanie na oboch stranách. Z ihriska odchádza Ribéry a Blasczykovsky. Do zápasu nastupujú GUstavo a Schieber.
     
    89
    Bayern dal gól! Diery v obrane Dortmundu sa v posledných sekundách čoraz viac zväčšovali a potrestal to ARJEN ROBBEN, ktorého meno teraz zvoláva azda celý štadión v Londýne. Poďme však ku gólu. Ribéry poslal prihrávku do 16-tky, na ktorú si nabehol Robbena a strelou k pravej tyči prekonal brankára.
     
    87
    Skvelý záver druhého polčasu! Hrdina Weidenfeller sa ukázal aj teraz, keď Muller prepustil loptu Schweinteigerovi, ktorý sa dostal do zakončenia a z voleja posiela loptu k ľavej tyči. Ako sme spomínali, brankár Dortmundu znova úspešný.
     
    77
    Dobrá šanca na strane Bayernu. Do úniku sa dostal Muller, ktorý šprintoval do veľkého vápna a v boji s obrancom prihráva na Mandžukiča, ktorý z ťažkého uhla míňa bránu.
     
    73
    Trošku fungujú aj emócie. Za ruku dostal žltú kartu Ribéry, nejaké spory a žltú kartu obdržal aj Grobkreutz.
     
    72
    TAK TOTO BOL OBRANNÝ ZÁKROK! Perfektná šanca Bayernu cez pravú stranu, brankár Weidenfeller trošku podbehol loptu a Muller zakončil tak povediac do prázdnej brány. Na loptu ešte zbiehal Robben, ale SUBOTIĆ z bránkovej čiary odkopáva!
     
    68
    Dortmund dal gól! Finálový zápas pokračuje v najlepšom tempe aké môže byť. Správne nariadený pokutový kop, ktorý s prehľadom premieňa ILKAY GUNDOGAN, ktorý poslal loptu k pravej tyči. Brankár Neur sa hodil na ľavú stranu.
     
    67
    PENALTA PRE DORTMUND!
     
    60
    Bayern dal gól! Prvý gól finálového zápasu prichádza v týchto sekundách. Všetko začal Ribéry, ktorý poslal loptu na Robbena. Proti nemu vybiehal brankár, ale holandský rýchlik poslal loptu pred bránu, kde bez problémov zakončuje do prázdnej brány MARIO MANDŽUKIĆ.
     
    59
    ŠANCA PRIŠLA! Center z pravej strany skončil pred malým vápnom, kde sa dostal do zakončenia nikým nekrytý Mandžukič. Jeho pokus bol taký v záklone a lopta triafa rovno náruč brankára Weidenfellera.
     
    43
    TRETIA VEĽKÁ ŠANCA ROBBENA! Veľké zaváhanie po centri obrancu Hummelsa, keď lopta preletela za neho a do zakončenia sa dostal Robben. Holandský záložník sa dostal k lopte zoči-voči proti brankárovi, ale ten z voleja namieril loptu rovno do tváre brankára Weidenfellera.
     
    35
    ĎALŠIA ŠANCA! V doterajšom priebehu už sa dávno mohol meniť stav, ale nie je tomu ani teraz. Po prihrávke do 16-tky zakončil z pravej strany Lewandowski, brankár Neuer znovu úspešný!
     
    30
    Obrovské šance vo finálovom zápase! Po útoku Bayernu sa z ničoho nič dostal k lopte na pravej strane Robben, vošiel do 16-tky, ocitol sa pred brankárom, ale ten pri zakončení mieril iba na brankára Weidenfellera.
     
    29
    Hra sa opäť prerušuje! Rýchly útok Dortmundu cez stred ihriska a prichádza dosť tvrdý faul, za ktorý vidí prvú žltú kartu vo finále Dante.
     
    26
    Trošku dlhšie sa čakalo na samotný priamy kop. Po centri na ľavú stranu prišiel útok zo strany Bayernu. Na ľavej strane loptu dlho nedržal a center do 16-tky poslal Muller, ktorý našiel voľného Mandžukića, jeho pokus bravúrne likviduje brankár Weidenfeller.
     
    15
    Po pár sekundách ďalšia veľká šanca. Samotný rohový kop Dortmund nevyužil, ale prišiel útok cez pravú stranu, lopta do 16-tky a zakončenie Blaszczykowskeho, ktorý zlyhal na brankárovi.
     
    14
    Prvá vážna šanca v zápase! Dortmund prechádzal cez stred ihriska, bol tam aj faul, ale rozhodca ponechal výhodu. Zakončenie Lewandowskeho, ktorý z väčšej diaľky mierim medzi tri tyče, ale Neur perfektne na roh.

    Tomáš Batiz

    Góly: 68. Gundogan (pen.) – 60. Mandžukić, 89. Robben

    Karty:   73. Grobkreutz (DOR) – 29. Dante (BAY), 73. Ribéry (BAY)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek,Subotic,Hummels, Schmelzer; Bender, Gündogan; Blaszczykowski, Reus,Grosskreutz; Lewandowski.
    Bayern Mníchov: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Martinez, Schweinsteiger; Robben, Muller, Ribery; Mandzukic.

    Rozhodca: Rizzoli – Faverani, Stefani – ITA