Dortmund – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
1:2 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 25.05.2013, 20:45 • Wembley Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný prenos je už pomaly na konci, mne nezostáva nič iné, len sa s Vami rozlúčiť a popriať Vám pekný zvyšok večera, ale aj víkendu. Z komentátorskej stoličky Vás pozdravuje komentátor Tomáš Batiz. (22:58:03)
     
    Bayern sa stal aktuálne futbalovým majstrom Európy. V mene celého tímu gratulujem.
     
    V týchto sekundách sa striebornými plackami dekorujú hráči Dortmundu. Bayern na ihrisku oslavuje!
     
    Na ušatej trofeji sú už zavesené vlajky v štýle bielej a červenej. Ostaňte s nami, povieme si niečo aj o priebehu dekorovania, ktoré sa začne za pár sekúnd. Hráči Bayernu teraz tlieskajú súperovi za predvedený výkon.
     
    Ihneď po záverečnom hvizde sa na jednej strany začali oslavy, no na druhej veľký smútok. Už dlhý čas sledujem Reusa, ten sa rukou drží za tvár a neustrážil ani slzy. Veľké oslavy na strane Bayernu.
     
    JE KONIEC! Ligu majstrov vyhráva Bayern Mníchov

    Skončil sa nám tak finálový zápas medzi Dortmundom a Bayernu výsledkom 1:2. Dnes sme boli svedkami skvelého zápasu, v ktorom sme videli viacero šancí, ale v úvode obrovské zákroky v podaní brankárov na oboch stranách. V úvode zápasu bolo vidieť, že viac z hry majú hráči Dortmundu, ale tí zlyhávali na zákrokoch brankára Neuera. Šialenstvo na šanciach pokračovalo, keď na druhej strane zahodil nemožné Robben, ktorý zlyhal na brankárovi Dortmundu.

    V druhom polčase sa hra vyrovnala, hra sa prelievala zo strany na stranu, ale čo je podstatné prišli góly. V 60. minúte otvoril skóre Mandžukić, ktorý sa presadil pred prázdnou bránou. Na odpoveď Dortmundu sme nečakali veľmi dlho a z penalty vyrovnal Gundogan. Samotná eufória sa začala v 89. minúte, keď o všetkom rozhodol Robben.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hra je prerušená a vyzerá to aj na striedanie. Je to tak... Ihrisko opúšťa Mandžukić, na ihrisko nastupuje Gomez.
     
    90+3
    Môžme sa už venovať aj dianiu na ihrisku. Útok Dortmundu sa dostal do veľkého vápna, ale tak všetko rieši v zadných radoch brankár Neur, ktorý situáciu pokryl a následne odkopáva.
     
    90+2
    V závere zápasu ďalšie striedanie. Z ihriska odchádza Bender a nastupuje Sahin.
     
    90
    V závere druhého polčasu prichádza striedanie na oboch stranách. Z ihriska odchádza Ribéry a Blasczykovsky. Do zápasu nastupujú GUstavo a Schieber.
     
    89
    Bayern dal gól! Diery v obrane Dortmundu sa v posledných sekundách čoraz viac zväčšovali a potrestal to ARJEN ROBBEN, ktorého meno teraz zvoláva azda celý štadión v Londýne. Poďme však ku gólu. Ribéry poslal prihrávku do 16-tky, na ktorú si nabehol Robbena a strelou k pravej tyči prekonal brankára.
     
    87
    Skvelý záver druhého polčasu! Hrdina Weidenfeller sa ukázal aj teraz, keď Muller prepustil loptu Schweinteigerovi, ktorý sa dostal do zakončenia a z voleja posiela loptu k ľavej tyči. Ako sme spomínali, brankár Dortmundu znova úspešný.
     
    87
    Opatrný futbal v závere finálového druhého polčasu. Lopta sa dostala na pravú stranu, kde po súboji sa do centru Bayern nedostal a Schemlzer odkopáva do bezpečia – autové vhadzovanie Bayernu.
     
    85
    Manažér ma upozornil, že Vás prehnane informuje o hráčoch Bayernu, ale vám to zrejme určite nevadí. Do útoku sa dostali znovu hráči Dortmundu, ale tí to nevyužili. Pri lopte Bayern vo vlastných zadných radoch.
     
    85
    Po nepremennej šanci sa do útoku dostal Robben. V súboji 1 na 1 si obhodil Subotića, ale jeho následne aj fauloval. Nie najlepší zápas pre tohto rýchlika z Holandska.
     
    84
    V posledných minútach hry sa hrá trošku opatrnejšie. Do útoku išiel Dortmund, ale tesne za polovicou prišiel faul. Štandardná situácia žltých skončila vo veľkom vápne súpera, tam obranný zákrok Bavorov.
     
    82
    Po dlhšom čase prišiel útok a center z pravej strany. Na loptu si nabiehal Mandžukič, ale rozhodca nariadil rohový kop. Center pošle do veľkého vápna Robben.
     
    82
    Hra sa zatiaľ ustálila na oboch stranách. Pri lopte sú hráči Bayernu, ktorí zavreli súpera na jeho polovici. Zatiaľ to je iba čisto kombinačne a ďaleko od brány.

    Tomáš Batiz

    Góly: 68. Gundogan (pen.) – 60. Mandžukić, 89. Robben

    Karty:   73. Grobkreutz (DOR) – 29. Dante (BAY), 73. Ribéry (BAY)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek,Subotic,Hummels, Schmelzer; Bender, Gündogan; Blaszczykowski, Reus,Grosskreutz; Lewandowski.
    Bayern Mníchov: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Martinez, Schweinsteiger; Robben, Muller, Ribery; Mandzukic.

    Rozhodca: Rizzoli – Faverani, Stefani – ITA