Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | LA Kings – San Jose 4:3 (kon.)
koniec po predl.
Boston Bruins
3:2 (0:0, 1:1,1:1 - 1:0)
New York Rangers
cz Piatok 17.05.2013, 01:30 • TD Garden • Play-off NHL
Partner:
     
    75:40
    Boston právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Medvědi nakonec dokázali přetavit svou převahu z prodloužení ve vítězství! Povedlo se jim to díky brance BRADA MARCHANDA, který v situaci dvou proti jednomu obdržel parádní nahrávku od Patriceho Bergerona! Asistence: Patrice Bergeron.
     
    42:55
    Boston právě vstřelil branku!
    Máme opět srovnáno! Po kombinaci se ke střele z kruhu dostává TOREY KRUG, který střílí svůj první gól v NHL ve svém prvním zápase kariéry! Asistence: Dougie Hamilton a Brad Marchand.
     
    40:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    To je ale nástup do třetiny! Girardi přistrčil z obrany puk Hagelinovi, který ho zavezl do pásma, zasekl, a následně našel do druhé vlny sjíždějícícho DEREKA STEPANA, který z první propálil Raska mezi betony! Asistence: Carl Hagelin, Dan Girardi.
     
    39:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers těsně před zazněním sirény srovnávají! Už už to vypadalo, že Nashovo obtočení kolem branky bude poslední šancí třetiny, ale vyražený puk se ještě dostal na modrou čáru k RYANU MCDONAGHOVI, který ho nekopromisní pumelicí poslal přímo do horního rohu Raskovy brány! Asistence: Rick Nash, Derick Brassard.
     
    32:23
    Boston právě vstřelil branku!
    A máme tu první gól série! ZDENO CHÁRA obdržel od Krejčího nahrávku na modrou čáru, a každému bylo jasné, co přijde. Obrovitý obránce vyslal svou dělovou ránu, která se s přispěním štěstí došourala až za brankovou čáru! Asistence: David Krejčí, Nathan Horton.

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 33. Chára (Krejčí, Horton), 43. Krug (Hamilton, Marchand), 76. Marchand (Bergeron) – 40. McDonagh (Nash, Brassard), 41. Stepan (Hagelin, Girardi)


    Boston Bruins: Rask (Chudobin) – Seidenberg, Chára, Boychuk, Hamilton, McQuaid, Bartkowski – Horton, Krejčí, Lučič – Seguin, Bergeron, Marchand – Jágr, Kelly, Peverley – Thornton, Campbell, Paille
    New York Rangers: Lundqvist (Biron) – Del Zotto, Stralman, Eminger, Girardi, Moore, McDonagh – Callahan, Stepan, Hagelin – Pyatt, Richards, Nash – Zuccarello, Brassard, Kreider – Asham, Boyle, Dorsett

    Rozhodca: HLAVNÍ: Chris Rooney + Brad Meier, ČÁROVÍ: Scott Driscoll + Derek Amell, NÁHRADNÍ: Wes McCauley

    Diváci: 17 565