Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 2:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Rusko
3:8 (1:2, 0:2, 2:4)
USA
Štvrtok 16.05.2013, 12:00 • Hartwall aréna, Fínsko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:52
    Do veľkej šance sa dostal Erik Johnson, na prvýkrát trafil brankára, mohol ešte doraziť, aj tak spravil, ale Varlamov krásne vyrazil lapačkou puk.
     
    52:45
    Tim Stapleton vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    50:07
    USA dalo gól!
    Ďalší rýchlo gól USA. PAUL STASTNY sa dostal k odrazenému puku a z pravej strany ho dokázal usmerniť ku ľavej tyčke Varlamovej bránky. Ten sa veľmi hnevá. Asistencie: Craig Smith a Chris Butler.
     
    49:56
    USA dalo gól!
    Ďalší gól USA. Po tom, čo Kovaľčuk naznačil strelu a nahral na Radulova, ten nevystrelil a prišiel o puk sa Američania dostali do protiútoku. Od modrej čiary vystrelil DAVID MOSS, puk prešiel pomedzi Varlamove betóny. Asistencia: Craig Smith.
     
    48:11
    USA dalo gól!
    Šiesty gól Američanov, presilovka trvala 22 sekúnd. JACOB TROUBA tvrdo vystrelil spred ľavého kruhu a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Craig Smith a Paul Stastny.
     
    47:49
    Fyodor Ťutin vylúčený na dve minúty za hru s vysokou hokejkou.
     
    44:28
    Rusi pokračujú v útočnom tlaku. Po prihrávke pred brankára chýbali Sergeiovi Soinovi milimetre k tomu, aby puk poslal presne. Namieril však vedľa ľavej tyčky.
     
    43:40
    Rusko dalo gól!
    Rusom sa konečne podarilo usadiť v pásme a predsa len využívajú svoju presilovú hru. Popov poslal puk na PEREŽOGINA spoza bránky a ALEXANDER sa nemýlil, z prvej triafa puk do siete. Asistencie: Alexander Popov a Alexander Ovečkin.
     
    42:55
    USA dalo gól!
    Američania pridávajú gól v oslabení. Do úniku po ľavom krídle sa dostal RYAN CARTER, potiahol si puk až pred Varlamova a poslal ho úspešne ku pravej tyči. Bez asistencie.
     
    42:04
    Stephen Gionta vylúčený na dve minúty za hrubosť. Šanca Rusov na zníženie skóre.
     
    41:33
    Rusko dalo gól!
    Čas je teda posunutý späť. Gól ALEXANDRA OVEČKINA z pravého kruhu je uznaný. Asistencia: Semyon Varlamov.
     
    41:33
    Obrovská šanca Ovečkina, ktorý sa rútil po pravom krídle do šance a triafa zrejme iba brvno Gibsonovej bránky.
     
    38:12
    Máme tu striedanie brankárov, Varlamov strieda Bryzgalova.
     
    37:31
    USA dalo gól!
    Krásna a ukážková akcia Američanov, ktorí strieľajú svoj štvrtý gól. Paul Stastny vystihol prihrávku Rusov v ich obrannom pásme, poslal puk na Smitha, ktorý z prvej našiel ALEXA GALCHENYUKA, ten si položil brankára na zem a poslal puk do prázdnej bránky. Asistencie: Craig Smith a Paul Stastny.
     
    35:19
    Rusi už točia puk v pásme, po Kovaľčukovej strele sa odrazil ku Ovečkinovi, ktorý mohol trafiť poloprázdnu bránku. Netrafil však puk!
     
    34:47
    Sám sa rútil pred bránku Alexander Radulov, krásne poslal puk na druhú stranu pred brankára, chýbal tam však iba nejaký hráč, ktorý by puk dorazil do odkrytej bránky.
     
    34:25
    Aaron Palushaj vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    31:20
    Jevgeni Medvedev vylúčený na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    28:53
    Nebezpečne vystrelil od modrej čiary Nikulin, puk sa odrazil od brankára a ku dorážke sa pretláčal Anisimov, z blízkosti nedokázal premeniť svoju šancu na gól.
     
    25:45
    USA dalo gól!
    Američania strieľajú tretí gól. Po šarvátke Soina s Carterom sa druhý menovaný hráč odplatil asistenciou na gól. Poslal puk pred bránku na NATA THOMPSONA, ktorý dokázal z prvej trafiť puk medzi betóny Bryzgalova. Asistencia: Ryan Carter
     
    21:41
    Rusi držia naďalej puk v útočnom pásme. Pred bránku posielal Ovečkin a následne aj Tereščenko, tam sa snažil o dorážku Alexander Popov, perfektne však zasiahol Gibson.
     
    21:02
    David Moss vyviedol puk až do útočného pásma, vystrelil z pravého kruhu a triafa brvno ruskej bránky, odkiaľ sa puk odráža na ochrannú sieť.
     
    19:18
    Máme tu prvé vylúčenie v zápase. Na trestnú lavicu odchádza kapitán USA Paul Stastny na dve minúty za hákovanie.
     
    15:30
    Rusko dalo gól!
    A je znížené, po tom, čo sa na pravej strane dostal k puku Sergei Soin, obtočil sa okolo obrancu a poslal prihrávku pred bránku na perfektne nabiehajúceho ALEXANDERA SVITOVA, ktorý dokázal trafiť odkrytú bránku. Asistencie: Sergei Soin a Fyodor Ťuťin.
     
    12:43
    USA dalo gól!
    A je to razom o dva góly. K puku sa dostal TJ OSHIE a krásnou strelu z ľavého kruhu dokázal trafiť priestor medzi Bryzgalovom a tyčkou. Asistencia: Tim Stapleton.
     
    11:53
    USA dalo gól!
    Puk posielal spoza bránky Craig Smith na Hunwicka, vtedy sa však nepodarilo americkému hráčovi doraziť puk. Následne Američania zostali v pásme. Opäť posielal Smith puk spoza bránky, tentokrát tam však bol PAUL STASTNY, ktorý ho dokázal pretlačiť za brankára. Asistencie: Craig Smith, Matt Hunwick.
     
    00:39
    Obrovská šanca Alexandera Ovečkina, ktorý si výborne nabiehal pred bránku, dostal prihrávku, ale zakončil iba do Gibsona.

    Ján Sárközi

    Góly a asistencie: 16. Svitov (Soin, Ťutin), 42. Ovečkin (Varlamov), 44. Perežogin (Popov, Ovečkin) – 12. Stastny (Smith, Hunwick), 13. Oshie (Stapleton), 26. Thompson (Carter), 38. Galchenyuk (Smith, Stastny), 43. Carter, 49. Trouba (Smith, Stastny), 50. Moss (Smith), 51. Stastny (Smith, Butler Ch.)


    Rusko: Bryzgalov (Varlamov) – Nikulin (C), Biriukov, Ťutin, Medvedev, Denisov, Belov, Zajcev – Tereščenko (A), Radulov, Kovaľčuk (A) – Ovečkin, Popov, Perežogin – Anisimov, Petrov, Kuznetsov – Moziakin, Svitov, Kokarev, Soin
    USA: Gibson (Bishop) – Carle (A), Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler Ch., McBain, Trouba – Smith, Moss, Stastny (C) – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – Gionta, Carter, Thompson (A) – Kristo, Bjugstad, Palushaj

    Rozhodca: Brueggemann (GER), Reiber (SUI) – Arm (SUI), Jesse (CAN)

    Diváci: 5506