Toronto – Boston 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Washington 4:3 (kon.) | St. Louis – LA Kings 2:3 (po pr.)
Anaheim – Detroit 3:2 (po pr.)
koniec
New York Rangers
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Washington Capitals
cz Štvrtok 09.05.2013, 01:30 • Madison Square Garden • Play-off NHL
Partner:
     
    40:00
    Jason Chimera nakonec přecejen dostal dvě minuty za bránění ve hře. Rangers proto hrají přesilovku.
     
    25:27
    Rangers se dostávají do další šance. Nervy na uzdě už teď neudržel John Erskine, který se po zastavení hry pustil do kapitána soupeře. Následuje přesilovka Jezdců.
     
    18:26
    Tak tohle bude pro Washington těžké. Dvě minuty totiž dostává jak Alexandr Ovečkin, tak Martin Erat, který se dokonce v poslední akci zranil a odešel do kabin. Proto s Ovečkinem na trestnou lavici míří Jason Chimera.
     
    16:49
    Caps dostanou šanci srovnat. Michael Del Zotto totiž od sudích obdržel dvě minuty za podražení.
     
    06:34
    Máme tu první vyloučení utkání. Dvě minuty dostává domácí Derek Dorsett. Diváci reagují hlasitým bučením, protože se domnívají, že obranný zákrok byl naprosto čistý.

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 17. Richards (Hagelin, Pyatt), 31. Hagelin (Brassard, Clowe), 41. Girardi (Brassard), 47. Stepan (Hagelin, Callahan) – 34. Perreault (Ward, Chimera), 40. Brouwer (Green), 48. Alzner (Ward, Perreault)


    New York Rangers: Lundqvist (Biron) – Girardi, McDonagh, Eminger, Del Zotto, Moore, Stralman – Callahan, Stepan, Hagelin – Zuccarello, Richards, Nash – Dorsett, Brassard, Pyatt – Asham, Boyle, Clowe.
    Washington Capitals: Holtby (Neuvirth) – Green, Alzner, Carlson, Erskine, Oleksy, Hillen – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Brouwer, Ribeiro, Erat – Fehr, Perreault, Chimera – Ward, Beagle, Hendricks.

    Rozhodca: HLAVNÍ: Marc Joannette + Brian Pochmara + Frederick L'Ecuyer, ČÁROVÍ: Derek Amell + Tim Nowak

    Diváci: 18 200