Rusko – Chorvátsko 0:0 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:1 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 2:2 (kon.)
Ukrajina – Taliansko 1:2 (kon.)
koniec
Rakúsko
1:1 (0:0)
Švédsko
Streda 08.05.2013, 16:00 • Mestský futbalový štadión v Dubnici nad Váhom • Majstrovstvá Európy do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    78
    Veľká šanca Rakúska, znovu v tom mal prsty Zivotic. Ten si na hrane loptu prevzal loptu, pripravil sa na strelu a zakončil iba do brankára. Po rohu hlavičkoval Mayr do obrancu.
     
    76
    Ripica vymení Pellegrini.
     
    74
    Posledné striedanie Švédska, Citaku dolu, Nordin hore.
     
    73
    Neuveriteľné, čo Rakúšania zahodili. Gluhakovic vysunul Horvatha, ktorý centrom po zemi našiel pred bránou stojaceho Ripica. Ten z prvej z bezprostrednej vzdialenosti prekopol bránu!
     
    71
    Rakúsko mení svoje rady, Grbica vymení Mayr.
     
    66
    I teraz ho Rakúšania zahrali nakrátko, po strieľanej prihrávke si Andersson loptu takmer tečoval do vlastnej siete! Nasledovať bude ďalší rohový kop, tento raz z druhej strany.
     
    65
    Grbic ideálne loptu zatočil k tyči, Mohlin ju hruďou vyrazil do konštrukcie brány!
     
    62
    Strieda Švédsko, ihrisko opúšťa Engvall, na jeho miesto prichádza Halvadzic. Hlásateľka síce nahlásila, že v hre končí Salétros, no toho stále vidíme na trávniku. Engvall išiel dole.
     
    52
    Prvé striedanie v zápase, Lipovac v hre končí, prichádza Rakip.
     
    49
    Rakúsko dalo gól!
    A je vyrovnané, odpoveď nenechala na seba dlho čakať! NIKOLA ZIVOTIC sa odpútal na pravom krídle od obrancu, najprv z hranice vápna vystrelil iba do Mohlina, ktorý strelu vyrazil, no voči dorážke bol už bezmocný! 1:1!
     
    48
    Prvú žltú kartu vidí Engvall, ktorý sa previnil nešikovným šlapákom. Engvall protestuje, no rozhodca mu naznačuje, že ho už viackrát upozornil.
     
    44
    Švédsko dalo gól!
    Z rohového padol úvodný gól zápasu! Lopta našla presne na osi hlavu ALIHO SULJICA, ktorý nemal problém z prvej zakončiť. Brankár Schlager bol tentoraz bezmocný.
     
    43
    Andersson sa postavil k lopte a kopol to naozaj parádne! Svoju strelu zatočil ideálne na šibenicu, brankár Schlager tomu nevenoval nejakú zvýšenú pozornosť – myslel si totiž, že lopta letí mimo. Nakoniec musel predviesť teč na roh!
     
    40+1
    Tak a ešte jedna akcia na záver polčasu, Lazaro predĺžil loptu na Horvatha, ktorý si ju ešte obalil a následne vystrelil nepresne.
     
    20
    Obrana Švédska zabudla Zivotica na pravom rohu šestnástky, tento hráč dostal prihrávku, spracoval si ju, no so strelou váhal dlho. Obranca sa stihol vrátiť a odzbrojiť ho.
     
    4
    Tak toto bola šanca ako hrom! Sundberg vbehol do pásma z ľavého krídla, vyskúšal technickú strelu, no tá bola tečovaná. Lopta sa potom odrazila k Ssewankambovi, ktorý z prvej trafil taktiež iba obrancu. Po rohu sa už vzruch nekonal, Rakúsko loptu vybojovalo.

    Peter Marienka

    Góly: 49. Zivotic – 44. Suljic

    Karty:   48. Engvall (SWE)


    Rakúsko: Schlager – Ripic, Peric, Tursch, Lercher ("C"), Grbic, Horvath, Lazaro, Gluhakovic, Zivotic, Baumgartner.
    Švédsko: Mohlin – Suljic, S. Ramhorn, Sundberg, Wahlqvist, Andersson ("C"), Salétros, Ssewankambo, Citaku, Engvall, Lipovac.

    Rozhodca: Doyle (IRL) – Storey (NIR), Crotteux (BEL)

    Diváci: 740