Rusko – Chorvátsko 0:0 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:1 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 2:2 (kon.)
Ukrajina – Taliansko 1:2 (kon.)
koniec
Slovensko
2:2 (1:2)
Švajčiarsko
Streda 08.05.2013, 18:00 • Pod Dubňom, Žilina • Majstrovstvá Európy do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    80+2
    Po rohovom kope závar pred Fellmannom, k strele sa dostal Čmelík, no bombou prestrelil bránku Švajčiarska!
     
    80
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vestenický, prichádza Vodecký.
     
    79
    Hlavný rozhodca bude nadstavovať minimálne 4 minúty.
     
    76
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Pagliuca, prichádza Stevic.
     
    74
    Čmelík výborne zabojoval na ľavej strane, vzápätí o loptu prišiel a hostia rýchlo kontrujú. Pred Pagliucom loptu včasným vybehnutím skryl Junas.
     
    70
    Druhú žltú kartu dostáva Marco Trachsel a tým pádom končí v tomto zápase!
     
    70
    Žltú kartu dostáva Šimon Kupec.
     
    69
    Slovensko dalo gól!
    Po krásnej akcii celého tímu prekonáva z blízka gólmana Fabiana Fellmanna MARTIN SLANINKA, ktorý zaznamenáva už druhý gól na tomto turnaji. Bravó chlapci!
     
    67
    Excelentný obranný zákrok predviedol Denis Vavro. Kamber si výborne prebral loptu a smeroval sám na Junasa. Vavro zabral a vkĺzačkou odzadu ho perfektne odzbrojil.
     
    65
    Obrovská šanca i na opačnej strane. Briner poslal center z priameho kopu do vápna, Junas loptu podbehol a tá skončila tesne vedľa slovenskej bránky. Tak sme si teraz všetci zhlboka vydýchli.
     
    62
    Švajčiari teraz nebezpečne zaútočili s trojicou hráčov. K strele sa dostal striedajúci Nicolas Hunziker, Junas však bravúrne podržal svoj tím.
     
    59
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza De Oliveira, prichádza Hunziker.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Marco Trachsel.
     
    53
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Špalek, prichádza Slaninka.
     
    53
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Kadoic, prichádza Nguyen.
     
    46
    Priamy kop v podaní Erica Brinera a excelentný zákrok Junasa, ktorý sa skutočne musel natiahnúť ako sa len dalo. Vzápätí v obrovskej šanci Kamber, ale míňa slovenskú bránku.
     
    44
    Veľká šanca Haraslína! Dostal loptu na hranicu šestnástky, spracoval si ju, pozrel sa, kde stojí Fellmann a vystrelil. Vystrelil však veľmi slabo, lopta nemala potrebnú rýchlosť a Fellmann situáciu riešil s úsmevom na perách. Veľká škoda.
     
    41
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Káčer, prichádza Čmelík.
     
    39
    Slovensko dalo gól!
    A práve z tohto rohového kopu pretlačil loptu do bránky Švajčiarov ATILA VARGA, ktorý pôsobí v talianskom Juventuse Turín. Výborne chlapci!
     
    38
    Vestenický pätičkou tečoval center Káčera, Fellmann bravúrne vytlačil na rohový kop.
     
    28
    Švajčiarsko dalo gól! Obrovská škoda! Hostia potiahli loptu po ľavej strane, De Oliveira zacentroval do vápna, kde sa k lopte dostal ROBIN KAMBER a poslal ju za bezmocného Junasa.
     
    26
    Krásna akcia v podaní Slovenska! Všetko začalo u Andreja Kadleca, ktorý v hlavičkovom súboji doslova zbúral protivníka. K lopte sa dostal Lesniak, ktorý ju posunul na hranicu šestnástky, kde stál Miroslav Káčer. Ten si ju posunul a ľavačkou ju poslal tesne vedľa ľavej spojnice Fellmannovej bránky.
     
    21
    Švajčiarsko dalo gól! Séria nedorozumení v obrane Slovenska, k odrazenej lopte po zákroku Junasa sa dostal MARCO TRACHSEL a poslal loptu z približne 7 metrov nechytateľne do pravého horného kúta našej svätyne.
     
    17
    Nebezpečná strela Marca Trachsela, ktorú ešte tečoval Denis Vavro. Martin Junas s ťažkosťami vytlačil loptu na rohový kop. Z neho Švajčiari nič nevyťažili.
     
    14
    Filip Lesniak takmer prekvapil Fellmanna v bráne hostí! Potiahol si loptu po hranici šestnástky, posunul si ju na pravú nohu a prízemnou strelou skúšal šťastie. Fellmann len s námahou vyrazil pred seba, tak však nikto z našich hráčov nebol.
     
    8
    Nedorozumenie v obrane Slovenska, k centrovanej lopte sa dostal De Oliveira, ktorý zostal úplne nepokrytý pred Junasom. Loptu si zle spracoval a nedokázal tak ohroziť nášho brankára. Všetko uhasil výbornou obrannou hrou Šimon Kupec.
     
    6
    Loptu zakrútil do vápna kapitán Lukáš Haraslín. Lopta preletela celým priestorom pred bránkou, no nikto z našich hráčov ju nedokázal trafiť.

    Dávid Švec

    Góly: 39. Varga, 69. Slaninka – 21. Trachsel, 28. Kamber

    Karty:   70. Kupec (SVK) – 58. Trachsel (SUI)   70. Trachsel (SUI)


    Slovensko: Junas – Kadlec, Vavro, Varga, Kupec – Špalek, Lesniak, Haraslín (C), Grič, Káčer – Vestenický. Tréner : L. Pecko
    Švajčiarsko: Fellmann – Kleiner, Elvedi, Drakul, Stettler – Kamber, Kadoic (C), Briner – De Oliveira, Pagliuca, Trachsel. Tréner : H. Moser

    Rozhodca: Stojanov – Žuk, Sigurdarson

    Diváci: 8327