Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Vancouver – San Jose 2:3 (po pr.) | Washington – NY Rangers 1:0 (po pr.)
koniec po predl.
Vancouver Canucks
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
San Jose Sharks
cz Sobota 04.05.2013, 04:05 • Rogers Arena, Vancouver, Britská Kolumbie (kapacita 18910 míst) • Play-off NHL
Partner:
     
    65:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Další těžká pilulka, kterou musí snést jak domácí hráči, tak i fanoušci! Hosté ujeli do přečíslení dva ne jednoho, Burns skvěle načasoval přihrávku na RAFFIHO TORRESE, který nedal Luongovi vůbec žádnou šanci! Asistence: Brent Burns.
     
    59:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté to zvládli! Přihrávka směřující na Torrese se odrazila od Luonga za jeho záda, puku si jako první všiml PATRICK MARLEAU, který tak srovnává skóre na 2:2! Asistence: Dan Boyle a Joe Pavelski.
     
    47:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zvýšená aktivita domácích přece jen nese ovoce! Pavelski nezpracoval přihrávku od Dana Boylea, puk se dostal k RYANU KESLEROVI, který tvrdou bombou z vrcholu pravého kruhu prostřelil Niemiho, dnes už podruhé! Bez asistence.
     
    40:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí konečně našli recept na Niemiho! Přesilovková kombinace, kde si puk vyměňovali bratři Sedinové s Burrowsem, skončila střelou RYANA KESLERA od modré čáry, Niemi nemohl nic vidět a domácí tak srovnávají skóre! Asistence: Henrik Sedin a Daniel Sedin.
     
    13:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostům se nyní vyplatil důraz před brankovištěm, po vyhraném vhazování nahazoval Stuart puk na branku, kde se k dorážce dostal JOE THORNTON, který napodruhé nakonec překonal Luonga! Asistence: Brad Stuart a Brent Burns.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 41. Kesler (H. Sedin, D. Sedin), 48. Kesler – 14. Thornton (Stuart, Burns), 60. Marleau (Boyle, Pavelski), 66. Torres (Burns)


    Vancouver Canucks: Luongo (Cannata) – Bieksa, Edler, Garrison, Hamhuis, Corrado, Alberts – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Kesler, Roy, Higgins – Hansen, Lapierre, Raymond – Kassian, Ebbett, Weise
    San Jose Sharks: Niemi (Greiss) – Boyle, Irwin, Braun, Vlasic, Hannan, Stuart – Kennedy, Couture, Marleau – Burns, Thornton, Galiardi – Wingels, Pavelski, Torres – Burish, Sheppard, Desjardins

    Rozhodca: Kowal, Watson – Miller, Wheler

    Diváci: 18910 (vyprodáno)